Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Η πείναι που έχει πέσει δεν έχει προηγούμενο και θα κλιμακώνεται η ακρίβεια.

Θα ακριβαίνουν αντίστοιχα τα μουσικά όργανα.

θα πεθαίνουμε

Τώρα με άγχωσες ρε γμτ, και άνοιξα μπύρα.

• Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, trolley είπε

Δηλαδή, μια και τα λέμε ωραία και όμορφα, εσύ δεν χρησιμοποιείς DAW;

Έχω εγκατεστημένο το Cubase και δεν το ανοίγω καν. Δεν ξέρω ακόμα να το χειρίζομαι. Παλιότερα έγραφα στο Tascam DP32 SD αλλά το πούλησα, Οι τελευταίες ηχογραφήσεις που έκανα ήταν κατευθείαν στο Audacity, το γνωστό free sound editor. Απλά και γρήγορα. 

9325388.jpg

Specs talks, M🐮🐮gs walks

14 λεπτά πριν, trolley είπε

Δηλαδή, μια και τα λέμε ωραία και όμορφα, εσύ δεν χρησιμοποιείς DAW; Καθότι, ναι, παίζεις, αλλά πως κρατάς αυτό που παίζεις; Πως το διορθώνεις; Πως το διανέμεις αν θέλεις, σε άλλους μουσικούς ή πως το στέλνεις για μίξη από κάποιον επαγγελματία ή πως το στέλνεις για mastering;

Σοβαρά ρωτάω, διότι και εγώ απαρνήθηκα το DAW (Θα εξηγήσω κάποια στιγμή το γιατί), αλλά εγώ δεν ασχολούμαι σοβαρά εδώ και χρόνια.

Ανοιγει το μανητοφωνο

• Χαχα 1

με σήμα το μπιφτέκι

1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε

Περάσαμε κι από κει....

Ημουν σίγουρος 

με σήμα το μπιφτέκι

1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε

Ε, αφού κατέχεις την ΑΛΗΘΕΙΑ, τι άλλο να σου πω εγώ? Δεν χρειάζεται καν να σχολιάζω. Θα σου πω μόνο ότι, Αν και Όποτε αποκτήσεις ένα MODX/Montage, που στο εύχομαι, και διαβάσεις παράλληλα και κάνα manual, τότε θα καταλάβεις γιατί η συγκεκριμένη sample-based engine είναι μακράν ό,τι καλύτερο στο είδος αυτό. 

Αν και θα έπρεπε δηλαδή ήδη να έχεις καταλάβει από τα λίγα που έχω γράψει εδώ αλλά....

Εδώ θα μου πεις δεν έχουν καταλάβει οι μισοί+ κάτοχοι των Montage/MODX, μια και το EDIT button δεν το έχουν δει ούτε ζωγραφιστό, οπότε εσύ -εν μέρει- δικαιολογείσαι.image.gif.2077d3786c47651972d60d8e972a000a.gif

Μάλλον δεν έχεις ούτε ένα επιχείρημα να παραθέσεις συγκρίνοντας ακόμα και με κόπυ πάστε από τα manual της korg και των άλλων για να αποδείξεις την ανωτερότητα σε σχέση με τις "rompler μηχανές" των άλλων.

Άσε τι ξέρω εγώ και τι μπορώ να κάνω.

Δεν πείθεις κανέναν πως είμαι άσχετος, πίστεψέ με, όσο και να προσπαθήσεις.

Από εσένα δε  για αυτά δεν μπορώ να μάθω τίποτα, ούτε ξεχάσω αυτά που ξέρω. 🤣

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

10 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Περάσαμε κι από κει....

Από μαγνητόφωνο; Αποκλείεται.

Μήπως εννοείς τετρακάναλο κασσετόφωνον;

9 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Ημουν σίγουρος 

Για εσένα, δεν αποκλείεται.

Mea Culpa

1 λεπτό πριν, cos_dr είπε

Μάλλον δεν έχεις ούτε ένα επιχείρημα να παραθέσεις

Cos, λάθος θρεντ διαβάζεις, πάρτ΄το απ'την αρχή. 

Το ότι είσαι άσχετος γύρω από τα  Yamaha synths είναι πασιφανές. Δεν είναι κακό, κακό είναι να μην ακούς κάποιους που αποδεδειγμένα ξέρουν και να το παίζεις expert. Δεν είσαι, πίστεψε με, όχι τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα. 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

24 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Τώρα με άγχωσες ρε γμτ, και άνοιξα μπύρα.

θα πιω και εγώ μια γιατί συγκινήθηκα που μαθαίνω καινούργια πράγματα εδώ για όργανα σαν το montage, συνειδητοποίησα σήμερα πως είμαι πολύ πίσω, δεν έχω τις γνώσεις να τα εκμεταλλευτώ, είναι δύσκολα πολύ.

Μεταξύ μας πάντως, πέραν από την πλάκα, το MONTAGE είναι για εμένα ΑΣΤΕΙΟ στο χειρισμό και μπορώ να εκμεταλλευτώ ότι μπορεί να κάνει για πλάκα τελείως. Δυο μέρες θα ήθελα να συνηθίσω τα μενού και το manual θα το είχα μόνο για να δω καμιά συντόμευση, για το πως κάνω update που στην εποχή μας τα κάνεις αυτά με ένα google search. Είναι αστεία πραγματικά τα μενού τους. Ιδιαίτερα αν έχεις τις γνώσεις για να φτιάξεις ήχους, πάντα αστεία μου φαίνονταν σε πληροφορώ. Ιδιαίτερα όσο αφορά το θέμα του sampling και του editing αυτού.

Ιδιαίτερα στις τελευταίες γενιές με τις μεγαλύτερες οθόνες και το πιο εξελιγμένο layout ο προγραμματισμός τους είναι αστείος ιδιαίτερα για έναν πληκτρά που έχει δουλέψει σε παλιότερα. Τα παλιότερα ήταν πιο παίδεμα., Τα σύγχρονα είναι ΑΣΤΕΙΑ. Έτσι επειδή είσαι δικός μου, να το ξέρεις να μην ψαρώνεις🤣

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

6 λεπτά πριν, trolley είπε

Από μαγνητόφωνο; Αποκλείεται.

Γιατί αποκλείεται? Σου φαίνομαι για 20χρονος?😛 Είπαμε, έχω καβατζώσει τον μισό αιώνα+, με βινύλια και κασσέτες μεγάλωσα.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου