trolley Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Ασφαλώς, έχεις δίκηο, όμως η Yamaha θα θελήσει να επαναλάβει το σχήμα "εντάξει, όσοι είχατε λεφτά το πήρατε, να.. τώρα το μικρό για όσους δεν είχατε λεφτά", όπως έκανε και με το πρώτο Montage. Αυτό όλο, είναι αδύνατο να λειτουργήσει αν στο μεταξύ υπάρχει το Montage M σε VST για όλους μας. Όσο φίλος του hardware και να είναι κάποιος, εκεί θα μιλάμε για μία εντελώς νέα (για τη Yamaha) δυνατότητα, δηλαδή να βρεθεί ο πάσα-ένας-μόρτης με ένα Montage M για ελάχιστα χρήματα, οπότε άντε μετά να πουλήσεις το hardware μικρό του αδελφάκι. 1 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Οπωσδηποτε ετσι ειναι, το vst θα κοψει πολλες πωλησεις, και ειδικα απο μια φτηνη modx- style εκδοση. Για αυτο υπαρχει και ο φοβος απο καποιους οτι υπαρχει πιθανοτητα να μην κυκλοφορησει καν τετοια εκδοση, και να την αντικαταστησει το vst. Προσωπικα δεν πιστευω κατι τετοιο, ειναι πολυ δημοφιλη τα modx για να συμβει αυτο. Ομως απο την αλλη, δεν μπορω να μη σκεφτω οτι το περιθωριο κερδους απο το software ειναι κατα πασα πιθανοτητα μεγαλυτερο απο το περιθωριο κερδους ενος προσιτου πληκτρου. Δηλαδη ενα Vst σαν το montage m μπορεις να το χτυπησεις ανελεητα σε τιμη γιατι θα ειναι τοπ. Και τα λεφτα αυτα δε θα εχουν απο πισω την αποσβεση του hardware, θα ειναι τσεπατα. Αν ομως υπαρχει ενα προσιτο hardware synth με την ιδια μηχανη και το vst δωρο, θα πρεπει να εισαι τρελος να μην το παρεις και να παρεις το ακριβο σκετο vst. Για να χτυπησει δηλαδη το vst σε υψηλη τιμη, ισως τελικα να παει το modx(m) πισω σε παραγωγη, και οχι το αντιθετο. Ειναι ενα σεναριο και αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, trolley είπε Όχι ακριβώς... εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι. Θα χαρίζει τη vst έκδοση του Montage M, σε όποιον έχει το "πραγματικό" Montage M, δηλαδή το Montage M θα είναι το πιο ακριβό dongle στην Ιστορία του Software. Δεν θα μπορώ εγώ (που δεν έχω το hardware όργανο) να "τρέξω" τη VST έκδοσή του. Αυτό, δεν αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς και την συμμετοχή της Yamaha στην αγορά των VST. Θα είναι βέβαια μία ομολογία πως PC και Hardware είναι ισότιμα όσον αφορά στη παροχή τεχνολογίας για κάτι σαν το Montage M, άρα το έδαφος προετοιμάζεται. Μετά από λίγο θα το πουλάει ξεχωριστά. Γιατί θα στοχεύσει και σε αυτούς που θέλουν το synth χωρίς το box του ως VST Όπως κάνουν όλες οι εταιρείες πλέον και μάλλον τους πηγαίνει καλά το θέμα. Όντως έτσι έχει ανακοινωθεί, αλλά μετά θα το δίνουν αυτόνομα και καλά θα κάνουν. Αυτοί που θέλουν hardware θα πάρουν το hardware. Αυτοί που δεν θέλουν το hardware αλλά δεν τους χαλάνε τα υπόλοιπα γιατί πραγματικά είναι ένα εξαίρετο powersynth που θέλουν να έχουν στην συλλογή παραγωγής τους και να το χειρίζονται με τα controllers τους και τα ποντίκια τους θα το έπαιρναν σίγουρα, προτιμώντας το από αυτά του ανταγωνισμού. 1 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σύμφωνοι, αλλά το vst, όπως και κάθε vst, δεν έχει σκευομορφικά και εργονομικά την ιδανική επιφάνεια ελέγχου. Επαφίεται στον χρήστη να έχει όσα σάτζαλα και μάντζαλα χρειάζεται, για να έχει τα 8 scenes σε μπουτον, και τα 2 κουμπιά παραλλαγών, και ribbon controller (ποτς;), και super knob, και high resolution encoders και faders, και πολυφωνικό άφτερτατς, και διάφορα άλλα που υπάρχουν στο πακετίνο. Οπότε σου λέει η εταιρία, θες να δουλέψεις απροβλημάτιστα; πάρε το πακετίνο. Θες να έχεις πρόσβαση στη μηχανή και να Μακγκαϊβερήσεις ό,τι μπορείς; Πάρε το Βιεστίνο. Δε νομίζω να μείνει αποκλειστικότητα των Μονταζάδων. Η διατύπωση "free for all registered montage m owners" αφήνει ανοιχτό, και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι οι ΜΗ-έχοντες το μονταζ, θα μπορούσαν να αποκτήσουν το πλαγκ έναντι αντιτίμου. Είναι λίγο νεφελώδης η διατύπωση περι του πλαγκ, αλλά οκ, το πλαγκ είναι δευτερεύον. Το βασικό είναι το ίδιο το μονταζ. Επεξεργασμένο 14 Οκτωβρίου 2023 από Ali Barout 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 10 λεπτά πριν, manosx είπε Οπωσδηποτε ετσι ειναι, το vst θα κοψει πολλες πωλησεις, και ειδικα απο μια φτηνη modx- style εκδοση. δεν ξέρω τελικά αν στην εποχή μας θα έκοβε πωλήσεις. Είναι συνειδητοποιημένοι οι αγοραστές. Ένας που έχει ανάγκη την hardware έκδοση θα πάρει το hardware To hardware είναι πιο προτιμώμενο στους περισσότερους γιατί γουστάρουν να δουλεύουν με hardware αισθητικά και το θεωρούν και πιο λειτουργικό λόγω ακριβώς τις αμεσότητας στη διαχείριση των λειτουργιών. Και είναι και πιο cool Ένα παράδειγμα. Για ένα διάστημα είχα το παλιό το KORG Μ1 και έχω και το software. Το softare ήταν πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ, εμένα με τρέλαινε η πιστότητα και η ακρίβεια με το κανονικό ¨Ομως πραγματικά το να παίζεις το πραγματικό όργανο δεν συγκρίνεται σε αίσθηση ιδιαίτερα για το M1 που θεωρώ πως ήταν ότι καλύτερο σε αίσθηση έχω παίξει ποτέ μου όσο αφορά τα πλήκτρα. Πραγματικά απίστευτο clavie που πραγματικά έβγαινε η κλάση μου στο παίξιμο, θα το πω και ας περιαυτολογώ, με ενέπνεε. Και πως να το πω, νιώθεις και αλλιώς τους ήχους. Είναι ξεκάθαρο. Όσο και να μου αρέσουν και να κολακεύω τα VST η αίσθηση είναι άλλη σε ένα πραγματικό όργανο. Και το συγκεκριμένο μετανιώνω καμιά φορά που το έδωσα αλλά ήθελα να ξεφορτωθώ πράγματα τότε, με είχε πιάσει, έπρεπε να το κρατήσω γιατί τέτοια ποιότητα clavier σε όσα έχω δοκιμάσει δεν έχω ξανανιώσει. Και ανα καιρούς περνάω από τις εκθέσεις. Σαν το M1 και τα παλαιότερα ρε παιδιά, κανένα. Μπορεί να μην είναι και έτσι αλλά εμένα αυτό μου έχει εντυπωθεί 2 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Σύμφωνοι, αλλά το vst, όπως και κάθε vst, δεν έχει σκευομορφικά και εργονομικά την ιδανική επιφάνεια ελέγχου. Επαφίεται στον χρήστη να έχει όσα σάτζαλα και μάντζαλα χρειάζεται, για να έχει τα 8 scenes σε μπουτον, και τα 2 κουμπιά παραλλαγών, και ribbon controller (ποτς;), και super knob, και high resolution encoders και faders, και πολυφωνικό άφτερτατς, και διάφορα άλλα που υπάρχουν στο πακετίνο. Οπότε σου λέει η εταιρία, θες να δουλέψεις απροβλημάτιστα; πάρε το πακετίνο. Θες να έχεις πρόσβαση στη μηχανή και να Μακγκαϊβερήσεις ό,τι μπορείς; Πάρε το Βιεστίνο. Δε νομίζω να μείνει αποκλειστικότητα των Μονταζάδων. Η διατύπωση "free for all registered montage m owners" αφήνει ανοιχτό, και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι οι ΜΗ-έχοντες το μονταζ, θα μπορούσαν να αποκτήσουν το πλαγκ έναντι αντιτίμου. Είναι λίγο νεφελώδης η διατύπωση περι του πλαγκ, αλλά οκ, το πλαγκ είναι δευτερεύων. Το βασικό είναι το ίδιο το μονταζ. Το έχω επισημάνει και εγώ αυτό πολλές φορές για το hardware σε παλαιότερα πόστ μου. Εγώ αν λέω κάτι και ας με βαράνε, το προσωποποιώ στην εξέλιξη της κουβέντας λόγω των σημερινών μου αναγκών. όπως είπα και πιο πάνω και το δήλωσα, άλλο με το layout, τα μενού και γενικά τα στοιχεία ελέγχου του οργάνου που είναι σχεδιασμένα, μελετημένα για το ίδιο το όργανο και τις λειτουργίες του. Έχεις την πλατφόρμα πάνω έτοιμη χωρίς να χρειάζεσαι εσύ να κάνεις ότι κάνουμε στα VST μέσω DAW με τις καστομιές μας στους controllers Μετά θα μιλήσω για το θέμα του audio interface που ενημερώθηκα για κάποια πράγματα και κατάλαβα τι γίνεται. Θα κάνω μια αναφορά. 1 1 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Δεν θα πρεπει να ξεχναμε ποτε την εξης παραμετρο: Ειναι αμετρητες, ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ οι φορες που εχω δει καποιον να αναζητα, ματαια ειναι η αληθεια, ενα plug in σε στυλ workstation που να εχει σε αμεση προσβαση και αριστη ποιοτητα καθε λογης ηχο. Διοτι ΟΚ, αν εισαι συνθακιας τρελαμενος, και παιζεις μπαλα με το PC, θα εχεις 500 διαφορετικα plug in, αλλα για ορχηστρες, αλλα για πιανο, αλλα για αφαιρετικη, αλλα για FM και παει λεγοντας, θα κολυμπας στα plug in και θα εισαι ευτυχισμενος σα γουρουνι στη λασπη Αν εισαι ομως ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ; Και εχεις ηδη τρομαξει να κουτσομαθεις το DAW; Δεν εισαι τωρα να μαθαινεις και 500 synth vst, θελεις ΕΝΑ που να τα εχει ΟΛΑ, να το βαζεις εκει οταν θελεις εναν ηχο απο πληκτρα, ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ηχο απο πληκτρα, ειτε πιανο, ειτε synth, ειτε strings, οποιονδηποτε. Και να τους ψαχνεις μπαμ μπαμ τους ηχους, χωρις να ζυγιζουν ενα τονο RAM και χωρις να φορτωνεις ξεχωριστα plug in, με τη λογικη ακριβως ενος synth workstation. Εκει θα ΣΚΙΣΕΙ η Yamaha. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 12 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Η διατύπωση "free for all registered montage m owners" αφήνει ανοιχτό, και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι οι ΜΗ-έχοντες το μονταζ, θα μπορούσαν να αποκτήσουν το πλαγκ έναντι αντιτίμου. Σε 'μένα, ήδη λειτουργεί ως αντι-κίνητρο για την απόκτηση του Montage M, η πληροφορία ότι τέτοια μέρα του χρόνου θα είναι διαθέσιμο σαν VST. Οπότε, αν με ρωτάς, έκαναν μαλακία και μόνο που το υπαινίσσονται. Κλαβιέ έχω (τρία συνολικά), καλώδια έχω, για ποιο λόγο να βιαστώ να πάρω το hardware. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορούν να το έχουν όσοι δεν έχουν το hardware - εκεί μπλέκονται πάάάάρα πολύ τα πράγματα όσον αφορά σε ενδεχόμενες πωλήσεις... 1 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, manosx είπε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ηχο απο πληκτρα, ειτε πιανο, ειτε synth, ειτε strings, οποιονδηποτε. Και να τους ψαχνεις μπαμ μπαμ τους ηχους, χωρις να ζυγιζουν ενα τονο RAM και χωρις να φορτωνεις ξεχωριστα plug in, με τη λογικη ακριβως ενος synth workstation. Εκει θα ΣΚΙΣΕΙ η Yamaha. να δοκιμάσουν και το KORG TRITON EXTREME VST Τι άλλο να ζητήσεις αν έχεις αυτό για το θέμα που θέτεις. ¨Ολα τα program και combis όχι απλά του TRITON, άλλα του TRITON EXTREME άμα μπει και το MONTAGE στο παιχνίδι................. Με την ανακοίνωση αυτή την KORG θα την έλουσε κρύος ιδρώτας. 1 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Καλο ηταν το triton, αλλα τω καιρω εκεινω. Εδω μιλαμε για φρεσκο πραγμα ειδικα σε ακουστικους ηχους πιανα ορχηστρικα και τετοια, που ηταν και τοτε τα αδυνατα σημεια του triton, η φαση θα ειναι Ρεαλ Μαδριτης- Αναγεννηση Αρτας. Βαλε και τα φιλτρα ( αλλο αδυναμο σημειο), βαλε και την FM, βαλε και το motion sequencer που ειναι ΑΡΡΩΣΤΙΑ, αν εκανε μια φορα ντορο το triton vst, που οντως εκανε, με το montage θα γινει χαος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2023 27 λεπτά πριν, trolley είπε Σε 'μένα, ήδη λειτουργεί ως αντι-κίνητρο για την απόκτηση του Montage M, η πληροφορία ότι τέτοια μέρα του χρόνου θα είναι διαθέσιμο σαν VST. Καταλαβαίνω, αλλά ομολογώ - εικοτολογόντας - ότι δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα πρόκειται για 1:1 φασούλα. Νομίζω ότι τότε θα είχε χρησιμοποιηθεί πιο βαρ(γ)ιά μαρκετινίστικη ορολογία. Ενώ τώρα υπάρχει μια "δημιουργική ασάφεια" στη διατύπωση. Create, edit and mix programs without the hardware... Ξερω γω; Αν θες μέχρι κι η κυρα μαριγούλα να καταλάβει ότι βγάζεις 1:1 εξομοίωση του υλικού, θα χρησιμοποιήσεις σίγουρα το ρήμα unleash, θα βάλεις σίγουρα ένα unlimited potential, για όσους έχουν υδρόψυκτους σέρβερ στο κομοδίνο, θα χρησιμοποιήσεις πιο βαριές κουβέντες. Δεν ξέρω δηλαδή αν μιλάμε τελικά για έναν οφφλαιν έντιτορ(;) ή αν όντως θα είναι όλα τα gigabyte των sample, και τα εφφέ, και η παραμικρή λεπτομέρεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση