Ali Barout Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, manosx είπε Υπαρχει βεβαια και το κλασσικο MIDI Δε μου λέτε εσείς οι MIDάδες, επειδή βλέπω ότι λένε high resolution encoders και faders κτπ. Αυτά θα βγαίνουν και high res στο MIDI μπλεγμένα σε κοτσιδάρες NRPN;;; Ή θα είναι απλά θνητά CC 0-127 και το high res θα είναι ας πούμε "local" του πλήκτρου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Δε μου λέτε εσείς οι MIDάδες, επειδή βλέπω ότι λένε high resolution encoders και faders κτπ. Αυτά θα βγαίνουν και high res στο MIDI μπλεγμένα σε κοτσιδάρες NRPN;;; Ή θα είναι απλά θνητά CC 0-127 και το high res θα είναι ας πούμε "local" του πλήκτρου; Η λογικη λεει οτι θα βγαινουν οι κοτσιδαρες, και αν πας να περασεις τις κοτσιδαρες απο το MIDI DIN θα βγαινουν και καπνοι απο το 5 pin βισμα Σιγουρα θα μπορεις να στειλεις και κλασσικα 127αρια CCs για γενικοτερες εφαρμογες, αλλα αν μιλαμε για τις παραμετρους της synth μηχανης του montage, και την επικοινωνια π.χ. με το vst editor/ librarian, δεν θα μπορει να γινει αλλιως. Ο wizard supreme @Μανώλης Χναράκης θα ξερει με 100% σιγουρια τι ακριβως παιζει. Υ.Γ. Στο MIDI 2.0 προβλεπεται μεγαλυτερη αναλυση για τους controllers, το τι γινεται βεβαια με αυτην την ιστορια δεν εχω καταλαβει ακομα. Επεξεργασμένο 12 Οκτωβρίου 2023 από manosx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 5 ώρες πριν, manosx είπε Δε χρειαζεται να εγκαταστησεις τιποτα, για απλη midi over usb λειτουργια αυτα ολα ειναι class compliant. Μπορεί, αλλά θα βρίσκει διαρκώς την "μη-εγκατεστημένη" κάρτα ήχου, και θα νιαουρίζει. Τουλάχιστον, αν όντως είναι class-compliant, θα λειτουργεί και με Linux. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 33 λεπτά πριν, trolley είπε Μπορεί, αλλά θα βρίσκει διαρκώς την "μη-εγκατεστημένη" κάρτα ήχου, και θα νιαουρίζει. Χμ, interesting. Να σου πω, δεν ξερω με το συγκεκριμενο το montage τι παιζει. Με καποιες αλλες usb συσκευες παντως, που δουλευαν μονο στο ενα λειτουργικο στη φαση του dual boot, αμα τις εκανα disable επαυαν να νιαουριζουν, και χωρις να βαλω drivers και τετοια. Αν παντως καλυπτεται καποιος με τα MIDI DIN προχωραει ετσι και τελειωσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, manosx είπε Στο MIDI 2.0 προβλεπεται μεγαλυτερη αναλυση για τους controllers, το τι γινεται βεβαια με αυτην την ιστορια δεν εχω καταλαβει ακομα. Ούτε εγώ, αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει, θα είναι κάπως abstract η φάση. Δηλαδή θα λέει η συσκευή της άλλης συσκευής τι στέλνει, οπότε πιστεύω ότι για τα DAW ιδιαίτερα, δε θα είναι αυτό το κλασικό "πάμε τώρα στο CC87 που ελέγχει το resonance του τάδε φίλτρου να γράψουμε από 0-127", αλλά "πάμε κατευθείαν στο resonance και γράφουμε στο εύρος που έχει το ίδιο ενημερώσει ότι είναι διαθέσιμο". Κάπως σαν vst παράμετροι δηλαδή, αλλά και μεταξύ συσκευών. Τώρα πώς θα είναι αυτό στην πράξη, ούτε καν μπορώ να φανταστώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μια αλλη παραμετρος ειναι αν θελεις να ελεγχεις εκτος απο τα vst και το DAW. Αυτο για να γινει, υποτιθεται οτι μεσω του USB παιρνεις πολλαπλα MIDI ports, οποτε εχεις ξερω γω το ενα port για να ελεγχεις τα instruments, το αλλο port για να ελεγχεις το transport και τα faders του DAW, αλλο port για να συνδεσεις μια τριτη συσκευη στα DIN MIDI in/out κλπ. Ειναι καλη φαση η φαση αξιζει να βαλεις τους drivers αν χρειαζεται δηλαδη. Επεξεργασμένο 12 Οκτωβρίου 2023 από manosx 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Τα θέλω όλα από το USB η ΤΊΠΟΤΑ 2 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 19 λεπτά πριν, cos_dr είπε Τα θέλω όλα από το USB η ΤΊΠΟΤΑ Κι αυτά από USB τα θέλεις ασούμε? Ρε πάγαινε στο shelterthread να δεις πράμα που σαλεύει. 1 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Κι αυτά από USB τα θέλεις ασούμε? Ρε πάγαινε στο shelterthread να δεις πράμα που σαλεύει. ακουσέ με Εμένα και παλιά με εξίταρε και με ιντρίγκαρε η δυνατότητα του audio interface ενσωματωμένη στο Synth και το integration με το DAW, τουλάχιστο αν είναι να πάρω ένα τέτοιο όργανο και να δώσω πάλι στη ζωή μου λεφτά ιδιαίτερα τώρα που πεινάμε. Και αν δεν πάρω το MONTAGE υπάρχει και το μικρότερο, το MODX που δεν με ενδιαφέρουν οι internal sequencing λειτουργίες πλέον, εκει που κερδίζουν και τα KORG και τα άλλα με τους audio και midi sequencers, καταλαβαίνεις? αυτό δίνει έμφαση στις συνθεσάιζερ δυνατότητες και στο control και όταν κάνεις εγγραφή τόσο πολύπλοκων πραγμάτων και sequencers και θες να γράψεις πολύπλοκα patterns είτε έτοιμα του οργάνου είτε δικά σου σε βολεύει να γράφονται τα parts τους σε ξεχωριστά κανάλια κατευθείαν μέσω audio stream από το USB σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα του DAW. Αυτό είναι το workflow και θέλω να το ξεκαθαρίσω αλλιώς δεν "πετάω λεφτά" για κάτι που το θέλω προσωπικά για παραγωγή στο σπίτι και όχι για performance. Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εργαλείο για PERFORMANCE αλλά το πλασάρουν και σαν ιδανικό για STUDIO δουλειά και τα θέλω όλα απο αυτό? ΟΛΑ. ΑΚΟΥΤΕ? ΟΛΑ ΑΠΟ USB και μέσω του audio interface του. Τίποτε άλλο. Και το midi και όλα. Για να κάνουμε δουλειά και να γράψω κομματάρες. Επειδή δεν γράφω συχνά τελευταία και τίποτα πιο δύσκολο νομίζετε ότι δεν μπορώ. αχαχαχαχαχ δεν είναι έτσι. αχχαχαχαχαχαχαχ 1 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, cos_dr είπε ιδιαίτερα τώρα που πεινάμε. Μα γι' αυτό στα λέω αυτά, να πας να δεις παραδίπλα τι χαμός γίνεται με τα πεϊνιρλί. Όλο το noiz δουλεύει για σένα. 6 λεπτά πριν, cos_dr είπε καταλαβαίνεις? Εννοείται ... Επεξεργασμένο 12 Οκτωβρίου 2023 από fusiongtr 3 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση