Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Καταλαβαίνω την ένσταση ως προς το τυπικό του ορισμού, όμως ευτυχώς παντού αναφέρουν και το USB. Μη νομίζει ο άλλος οτι θα βρει 32 τρύπες πίσω από το μονταζ για έξοδο, κι άλλες 6 για είσοδο.

Δυστυχώς και σε πολλά audio interfaces το ίδιο ισχύει πλέον.

Δεν γράφουν μόνο τις φυσικές εισόδους/εξόδους.

• Συμφωνώ 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, manosx είπε

Οπως τα βλεπω τα πραγματα, οι δυνατοτητες που δινει το montage οσο αφορα την καρτα ηχου του, αφορουν το πολυ basic home studio. Αφορουν δηλαδη εκεινους που δεν πολυασχολουνται με τα PC DAW, και τα εχουν μονο για sequencing, και θα δουλεψουν βασικα με το montage, αντε και καναδυο vst στο τσακιρ κεφι. Για αυτους η ενσωματωμενη καρτα ηχου του montage ειναι μια χαρα.

Οσοι παλι δουλευουν με βαση το PC, και εχουν ηδη μια καλη καρτα ηχου, στην οποια ειναι συνδεδεμενα ηδα καμποσα αλλα hardware κλπ κλπ, αυτοι το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να συνδεσουν το montage μεσω USB μονο για το MIDI, και να παιρνουν το Audio απο τις εξοδους του απευθειας στην καρτα ηχου τους. Ετσι και αλλιως, αν καποιος δουλευει με βαση το PC, το Montage θα ειναι για αυτον αλλη μια απο τις πολλες πηγες ηχου. Δεν θα ειναι δηλαδη η multitimbrality του montage το Α και το Ω της ενορχηστρωσης, για να ειναι απαραιτητο να παρει 32 καναλια απο αυτο. Θα του αρκουν οι δυο στερεο εξοδοι, για να βαλει καποιους επιλεγμενους ηχους απο το montage να κανουν παρεα στα VST, ενω ταυτοχρονα μεσω του MIDI θα το χρησιμοποιει για να ελεγχει το DAW και τα plug in.

Ναι αλλα θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα να γράφονται ξεχωριστά τα parts πως τα λένε 😃ενός performance από το USB. Άλλο να γράφεις ένα combi στερεο και άλλο τα parts ξεχωριστά για να κάνεις μιξαρισμα άμεσα αν χρειαστεί αυξομείωση κάποιου στοιχείου. 

Αλλιώς τι νόημα έχουν τα πολλά out αν δεν μπορείς να τα εκμεταλλεύτεις απρόσκοπτα και συνδυαστικά με τα plugin σε περιβάλλον DAW? 

Δεν υπάρχει κάνα βίντεο που να το δουλεύει κάποιος έτσι και παράλληλα να δούμε, έστω και το παλαιότερο ? 

• Like 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

5 ώρες πριν, manosx είπε

Οσοι παλι δουλευουν με βαση το PC, και εχουν ηδη μια καλη καρτα ηχου, στην οποια ειναι συνδεδεμενα ηδα καμποσα αλλα hardware κλπ κλπ, αυτοι το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να συνδεσουν το montage μεσω USB μονο για το MIDI, και να παιρνουν το Audio απο τις εξοδους του απευθειας στην καρτα ηχου τους.

Ανάθεμα βέβαια αν θα εγκαθιστούσα ποτέ έναν ολόκληρο driver μόνο και μόνο για μιλώ μέσω MIDI στο Montage. Έχει άλλωστε IN/OUT/THRU κομπλέ.

Mea Culpa

Τα τσαφα τσούφα ΑΝ υπάρχουν δεν θα είναι θεμα του μονταζ, αλλα της cpu. Δε νομίζω να υπάρχει υπολογιστης τη σήμερον ημέρα που να κολώνει στην εγγραφή 32 όντιο τρακ, γυμνών. Είναι αστείες οι απαιτήσεις.

Εγώ νομιζω οτι ειναι οπως το λέει ο μάνος. Απλά είναι δύο συσκευές σε ένα καλώδιο. MIDI, που μάλλον θα είναι πλαγ εν πλέι, και το audio, που λογικά θα ειναι asio.

Όποιος θέλει απλά να ηχογραφει το στέρεο αουτ, και να παίζει βστ του υπολογιστη, παίζει MIDI over USB, ή DIN, συν ένα ζευγαράκι καρφιά και τέλος. Τώρα αν μία στο τόσο έχεις στήσει ολοκληρο αρρέιντζερ στο σίκουενσερ, και θες να πάρεις κάθε όργανο στο κανάλι του, γυρνάς τη συσκευή ήχου στο μονταζ, USB συνδεδεμένο, κάνεις την εγγραφή, και μετα επιστροφή στο κανονικό μας πρόγραμμα.

• Συμφωνώ 1

5 ώρες πριν, fusiongtr είπε

Δυστυχώς και σε πολλά audio interfaces το ίδιο ισχύει πλέον.

Δεν γράφουν μόνο τις φυσικές εισόδους/εξόδους.

Αυτό είχε διαφύγει της προσοχής μου, και για καλό λόγο, καθώς αν πας στον Τόμαν (π.χ.) να επιλέξεις μία κάρτα ήχου, καθώς ορίζεις "φίλτρα" από το αριστερό τμήμα της οθόνης, οι έννοιες "είσοδος" και "έξοδος" όχι μόνο αναφέρονται σε πραγματικές υποδοχές, αλλά υπάρχει και αποσαφήνιση για το αν είναι LINE ή MIC ή οτιδήποτε άλλο. Η έννοια της USB εισοδο/εξόδου ακούγεται λίγο... απάτη στα αυτιά μου (pun intended).

5 ώρες πριν, Ali Barout είπε

Τώρα αν μία στο τόσο έχεις στήσει ολοκληρο αρρέιντζερ στο σίκουενσερ, και θες να πάρεις κάθε όργανο στο κανάλι του, γυρνάς τη συσκευή ήχου στο μονταζ, USB συνδεδεμένο, κάνεις την εγγραφή, και μετα επιστροφή στο κανονικό μας πρόγραμμα.

Όλο αυτό ενώ "τρέχει" το Cubase; Κάποτε αν το έκανες αυτό την ώρα που έτρεχε το πρόγραμμα, έμπαιναν μέσα οι άνθρωποι με τις άσπρες ρόμπες και σε μαζεύανε...ρε, τι σου είναι η πρόοδος....

Επεξεργασμένο από trolley

Mea Culpa

Μόλις τώρα, trolley είπε

Η έννοια της USB εισοδο/εξόδου ακούγεται λίγο... απάτη στα αυτιά μου (pan intended).

Δεν είναι μόνο η USB, είναι και οι ADAT είσοδοι/έξοδοι.

Πχ βλέπεις σε κάρτα 18 in και έχει 8 φυσικές εισόδους (4 mic/line οι 2 από αυτές είναι και instr, 2 line, 1 S/PDIF, και 1 ADAT).

Σε κάποια πολυεφφέ κιθάρας επίσης, που είναι και κάρτες ήχου, βλέπεις 2 φυσικές εισόδους, και 6 μέσω USB.

Freud-Σαντές

cosdr οποια δυνατοτητα υπαρχει καλη ειναι. Το ιδανικο θα ειναι να βγαλει montage vst η yamaha που να λειτουργει και σαν audio in απο το hardware. Η access ειχε παει να το κανει ετσι, αλλα τελικα ειχε τοσα προβληματα, που οι χρηστες τραβαγαν τα μαλλια τους. Γενικα το πολυ περιπλοκο καταληγει μπουμερανγκ. Και με τους ηχους το ιδιο, αν εχει το performance 45 χιλιαδες διαφορετικα parts, δυσκολο να ειναι απλα ενα μερος του κομματιου, καταληγει να ειναι ολοκληρο κομματι, οποτε πας στη λυση που λεει ο Ali, το γυρνας στο ντιζελ 😆

13 λεπτά πριν, trolley είπε

Ανάθεμα βέβαια αν θα εγκαθιστούσα ποτέ έναν ολόκληρο driver μόνο και μόνο για μιλώ μέσω MIDI στο Montage. Έχει άλλωστε IN/OUT/THRU κομπλέ.

Δε χρειαζεται να εγκαταστησεις τιποτα, για απλη midi over usb λειτουργια αυτα ολα ειναι class compliant. Υπαρχει βεβαια και το κλασσικο MIDI, αλλα με ολα αυτα τα σκηνικα polyphonic aftertouch, knobs, sliders κλπ εγω θα το απεφευγα, ειναι μπουρδελο διαυλος, πολυ προτιμοτερο το USB.

• Συμφωνώ 1

14 λεπτά πριν, trolley είπε

Όλο αυτό ενώ "τρέχει" το Cubase; Κάποτε αν το έκανες αυτό την ώρα που έτρεχε το πρόγραμμα, έμπαιναν μέσα οι άνθρωποι με τις άσπρες ρόμπες και σε μαζεύανε...ρε, τι σου είναι η πρόοδος....

Κι όμως! Φοβερό δεν είναι;

• Like 1

2 λεπτά πριν, manosx είπε

Υπαρχει βεβαια και το κλασσικο MIDI, αλλα με ολα αυτα τα σκηνικα polyphonic aftertouch, knobs, sliders κλπ εγω θα το απεφευγα, ειναι μπουρδελο διαυλος, πολυ προτιμοτερο το USB.

Δεν ξέρω πολλά, αλλά εδώ μάλλον διαφωνώ.

Το να αφήσεις όλη την πληροφορία (audio και midi) στο usb, μου φαίνεται ότι θα αυξάνει το latency.

Νομίζω ότι θα χρησιμοποιούσα την κλασσική 5 pin midi οδό.

Freud-Σαντές

2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Δεν ξέρω πολλά, αλλά εδώ μάλλον διαφωνώ.

Το να αφήσεις όλη την πληροφορία (audio και midi) στο usb, μου φαίνεται ότι θα αυξάνει το latency.

Νομίζω ότι θα χρησιμοποιούσα την κλασσική 5 pin midi οδό.

Δε χρειαζεται να εχεις και το audio μεσω του USB καλα και ντε. Μπορεις να παρεις μονο το MIDI, και τοτε θα εχεις ( potentially ) χαμηλοτερο latency απο το κλασσικο MIDI, διοτι το κλασσικο MIDI ειναι ενα μπουρδελο απο τη δεκαετια του 80, αν πας να περασεις πολλαπλα καναλια με polyphonic aftertouch περιεχομενο κλαψε απο τωρα 😁

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου