manosx Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Σε αλλα νεα, απο οτι φαινεται στο εσωτερικο του καινουργιου montage πρεπει να υπαρχει cpu fan. Πολυ αρνητικη εξελιξη ΙΜΗΟ, τα φουρφουρια ειναι πηγη προβληματων τοσο θορυβου οσο και αξιοπιστιας. Περιμενουμε ρεπορταζ απο τους πρωτους κατοχους για να δουμε αν εχουμε εντονο θορυβο. Το αισιοδοξο σεναριο ειναι να επιτελουν failsafe λειτουργια και να παιρνουν μπρος μονο σε ακραιες συνθηκες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 44 λεπτά πριν, cos_dr είπε Και εφόσον βολεύει και σαν control surface γιατί είναι εργοστασιακά mapped για το CUBASE. Καλά αυτό μην το δένετε και φιόγκο... Αν ανοίξει παλι το μαγαζί θα δουμε αν αξιώθηκαν να φτιάξουν εργοστασιακό ριμόουτ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Και γενικα, ο χρυσος κανονας της αγορας των synthesizer ειναι οτι αγοραζουμε το μηχανημα για αυτα που μας δινει ΤΩΡΑ, οι υποσχεσεις για το μελλον ειναι επεα πτεροεντα, ειναι απειρα τα παραδειγματα που οι εταιριες υποσχεθηκαν πραγματα για το μελλον και αυτα δεν πραγματοποιηθηκαν ποτε. Ακομα και το montage vst που υποσχεται η Yamaha, αν ειναι σημαντικος λογος για καποιον για να αγορασει το μηχανημα ας περιμενει να το δει. ΟΚ η Yamaha ειναι αξιοπιστη εταιρια, και εγω πιστευω οτι θα το φτιαξει, αλλα το ποτε και το πως κλπ μενει να τα δουμε. Αν δεν αρκει σε καποιον το τι του δινει το μηχανημα ΤΩΡΑ, τοτε καλυτερα να μην μπει στο τριπακι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Ali Barout είπε Καλά αυτό μην το δένετε και φιόγκο... Αν ανοίξει παλι το μαγαζί θα δουμε αν αξιώθηκαν να φτιάξουν εργοστασιακό ριμόουτ. Δηλαδή τι σημαίνει αυτό? Απαιτώ εξηγήσεις Και κάτι άλλο ρε παιδιά γιατί είμαι ΞΕΡΟΛΑΣ συνήθως αλλά αυτό δεν το έχω ψάξει να το καταλάβω ,χαζεύω και με τα χρόνια όσο γερνάω με τις συνδέσεις. Αν το έπαιρνα π.χ. το MODX+ γιατί για το MONTAGE είμαι πολύ πεινάλας πλέον και θα είναι και τεράστιο για το επιπλάκι του homestudio που τη βρίσκω και το έχω συνδεδεμένο στο PC και το ορίσω ως audio interface για το DAW αλλά και για windows, θα δουλεύουν παράλληλα? Επίσης τα VST θα δουλεύουν και θα γράφονται παράλληλα με το μέσω USB audio του οργάνου? Έχει κανείς γνώση επ αυτού? Εμπειρία στη χρήση με αυτόν τον τρόπο? Γιατί είναι σημαντικό, πρέπει να το γνωρίζω αυτό καλά. 1 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, cos_dr είπε Δηλαδή τι σημαίνει αυτό? Απαιτώ εξηγήσεις Και κάτι άλλο ρε παιδιά γιατί είμαι ΞΕΡΟΛΑΣ συνήθως αλλά αυτό δεν το έχω ψάξει να το καταλάβω ,χαζεύω και με τα χρόνια όσο γερνάω με τις συνδέσεις. Αν το έπαιρνα π.χ. το MODX+ γιατί για το MONTAGE είμαι πολύ πεινάλας πλέον και θα είναι και τεράστιο για το επιπλάκι του homestudio που τη βρίσκω και το έχω συνδεδεμένο στο PC και το ορίσω ως audio interface για το DAW αλλά και για windows, θα δουλεύουν παράλληλα? Επίσης τα VST θα δουλεύουν και θα γράφονται παράλληλα με το μέσω USB audio του οργάνου? Έχει κανείς γνώση επ αυτού? Εμπειρία στη χρήση με αυτόν τον τρόπο? Γιατί είναι σημαντικό, πρέπει να το γνωρίζω αυτό καλά. Για το ριμοόυτ. Υπάρχουν 2 τρόποι. Ο ένας ειναι ο "μαγικός" που ο κατσακευαστής (στάινμπεργκ ή υαμαχα) δινει κάποιο εκτελέσιμο, το εγκαθιστάς, το βλέπει μέσα ως συσκευή π.χ. Yamaha Montage M, κάνει μόνο ό,τι εχει προβλέψει ο εργοστάσιος, απλά δουλεύει, δεν πειράζεις πολλά. Ο άλλος τρόπος. Μέχρι το 12, υπήρχε στο κιουμπέις το generic remote. Από εκεί γινόταν το mapping για κάποια συσκευή, τι midi έρχεται, και τι ελέγχει. Με αυτό μπορούσες οποιαδήποτε μπουρούχα μιλάει μιντι να την κάνεις DAW controller. Στην ουσία ηταν ένας πινακας που διάλεγες ποιο μίντι μήνυμα ελέγχει ποια λειτουργία του cubase. Τώρα αυτό πάει για κατάργηση, γιατί βγήκε το μιντι ριμόουτ, έτσι λέγεται, που κάνει την ίδια δουλειά, και επιπλέον έχει και σκριπτινγκ API, που όποιος κατεχει μπορει να στήσει παπάδες, ακόμα και με πολύ ταπεινό υλικό. Για τα γκαφρα του μονταζ, θα περίμενα να λειτουργεί ο τρόπος ένα, παρε, βάλε, τέλος. Όοοομως, επειδή όταν μιλάμε για DAW control ο καθένας εννοει κατι άλλο (άλλος θέλει να ελέγχει φέιντερ, άλλος παν, άλλος σεντ ανα κανάλι, άλλος τα πρώτα σεντ των x πρώτων καναλιών, άλλος παραμέτρους vst, άλλος τρανσπορτ, ρεκ, αντού, σέιβ, πφφφφ σώνει) το ιδανικό θα ήταν να γίνει με μίντι ριμοτ, ωστε να μπορεί ο χρήστης να πασπατέψει. Εκτός αν το κάνουν μισό μισό, με κάποιο στάνταρ πορτ να αναλαμβάνει τη "βασική" κατα το εργοστάσιο λειτουργία, και να υπάρχουν κι ελεύθερα να στήσει το DAW control όπως γουστάρει ο χρήστης. Audio interface στα windows, και μέσα στο cubase, υπό ASIO, δουλεύει μόνο ένα ανα πάσα στιγμή. Που σημαίνει ότι αν γράφεις με το πλήκτρο, και θες να χώσεις και ένα φωνητικό από την κάρτα δίπλα, πρέπει να αλλάξεις συσκευή από το μενού, να ενεργοποιηθεί η κάρτα, και να τσεκάρεις τις δρομολογήσεις των καναλιών κτπ κτπ. Εκτός αν πέσεις στην ανάγκη του ASIO4All, αλλά όχι, είπαμε. Δεν περάσαμε 3 μνημόνια για να βάζουμε τις πανάκριβες κάρτες μας και τα πανάκριβα ΓΟΥΟΡΚΣΤΕΪΣΑ να τρέχουν με Ασιοφορολ. Δεν είναι δηλαδη για παράλληλη χρήση. Είναι να στήσεις με αυτό ένα πρότζεκτ, κι ύστερα άλλη μέρα να κάνεις ηχογραφήσεις. Οι μακάδες με το aggregate device μπορεί να είναι πιο τυχεροί, αλλά δεν ξέρω σίγουρα, πρέπει να μας πει κάποιος που το έχει κάνει αν λειτουργεί απροβλημάτιστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 16 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Για το ριμοόυτ. Υπάρχουν 2 τρόποι. Ο ένας ειναι ο "μαγικός" που ο κατσακευαστής (στάινμπεργκ ή υαμαχα) δινει κάποιο εκτελέσιμο, το εγκαθιστάς, το βλέπει μέσα ως συσκευή π.χ. Yamaha Montage M, κάνει μόνο ό,τι εχει προβλέψει ο εργοστάσιος, απλά δουλεύει, δεν πειράζεις πολλά. Ο άλλος τρόπος. Μέχρι το 12, υπήρχε στο κιουμπέις το generic remote. Από εκεί γινόταν το mapping για κάποια συσκευή, τι midi έρχεται, και τι ελέγχει. Με αυτό μπορούσες οποιαδήποτε μπουρούχα μιλάει μιντι να την κάνεις DAW controller. Στην ουσία ηταν ένας πινακας που διάλεγες ποιο μίντι μήνυμα ελέγχει ποια λειτουργία του cubase. Τώρα αυτό πάει για κατάργηση, γιατί βγήκε το μιντι ριμόουτ, έτσι λέγεται, που κάνει την ίδια δουλειά, και επιπλέον έχει και σκριπτινγκ API, που όποιος κατεχει μπορει να στήσει παπάδες, ακόμα και με πολύ ταπεινό υλικό. Για τα γκαφρα του μονταζ, θα περίμενα να λειτουργεί ο τρόπος ένα, παρε, βάλε, τέλος. Όοοομως, επειδή όταν μιλάμε για DAW control ο καθένας εννοει κατι άλλο (άλλος θέλει να ελέγχει φέιντερ, άλλος παν, άλλος σεντ ανα κανάλι, άλλος τα πρώτα σεντ των x πρώτων καναλιών, άλλος παραμέτρους vst, άλλος τρανσπορτ, ρεκ, αντού, σέιβ, πφφφφ σώνει) το ιδανικό θα ήταν να γίνει με μίντι ριμοτ, ωστε να μπορεί ο χρήστης να πασπατέψει. Εκτός αν το κάνουν μισό μισό, με κάποιο στάνταρ πορτ να αναλαμβάνει τη "βασική" κατα το εργοστάσιο λειτουργία, και να υπάρχουν κι ελεύθερα να στήσει το DAW control όπως γουστάρει ο χρήστης. Audio interface στα windows, και μέσα στο cubase, υπό ASIO, δουλεύει μόνο ένα ανα πάσα στιγμή. Που σημαίνει ότι αν γράφεις με το πλήκτρο, και θες να χώσεις και ένα φωνητικό από την κάρτα δίπλα, πρέπει να αλλάξεις συσκευή από το μενού, να ενεργοποιηθεί η κάρτα, και να τσεκάρεις τις δρομολογήσεις των καναλιών κτπ κτπ. Εκτός αν πέσεις στην ανάγκη του ASIO4All, αλλά όχι, είπαμε. Δεν περάσαμε 3 μνημόνια για να βάζουμε τις πανάκριβες κάρτες μας και τα πανάκριβα ΓΟΥΟΡΚΣΤΕΪΣΑ να τρέχουν με Ασιοφορολ. Δεν είναι δηλαδη για παράλληλη χρήση. Είναι να στήσεις με αυτό ένα πρότζεκτ, κι ύστερα άλλη μέρα να κάνεις ηχογραφήσεις. Οι μακάδες με το aggregate device μπορεί να είναι πιο τυχεροί, αλλά δεν ξέρω σίγουρα, πρέπει να μας πει κάποιος που το έχει κάνει αν λειτουργεί απροβλημάτιστα. Εντάξει για το multi-client support για τα windows. Και τώρα παίζω με την onboard. Χεστηκα . Για παράλληλα το audio stream των VST με του οργάνου σε εγγραφή/αναπαραγωγή. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 5 ώρες πριν, Ali Barout είπε Audio interface στα windows, και μέσα στο cubase, υπό ASIO, δουλεύει μόνο ένα ανα πάσα στιγμή. Που σημαίνει ότι αν γράφεις με το πλήκτρο, και θες να χώσεις και ένα φωνητικό από την κάρτα δίπλα, πρέπει να αλλάξεις συσκευή από το μενού, να ενεργοποιηθεί η κάρτα, και να τσεκάρεις τις δρομολογήσεις των καναλιών κτπ κτπ. Εκτός αν πέσεις στην ανάγκη του ASIO4All, αλλά όχι, είπαμε. Δεν περάσαμε 3 μνημόνια για να βάζουμε τις πανάκριβες κάρτες μας και τα πανάκριβα ΓΟΥΟΡΚΣΤΕΪΣΑ να τρέχουν με Ασιοφορολ. Τέσσερα ήταν / είναι. Αυτές οι παρατηρήσεις είναι πολύ σωστές. Επίσης με τρελαίνει ότι η Yamaha αναφέρεται σε inputs και outputs. Μόνο εγώ θυμάμαι τι είναι "είσοδος" και "έξοδος" σε ένα audio interface; Η "κάρτα" του Montage M έχει τον ανακοινωμένο αριθμό καναλιών, αλλά δεν είναι είσοδοι και έξοδοι. εκτός αν έχει στο πίσω μέρος 32 + 6 υποδοχές. 2 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, cos_dr είπε Για παράλληλα το audio stream των VST με του οργάνου σε εγγραφή/αναπαραγωγή Δε σε καταλαβάίνω τι εννοείς μεγάλε ηγέτη. Αν η συσκευή έχει 6 "εισόδους", κι έχω εγώ ένα προτζεκτ π.χ., μπορώ να δρομολογήσω από το κιουμπέις τρία ανεξάρτητα γκρουπς, ένα όλα τα βοξ π.χ. να πηγαίνουν στο μονταζ 1+2 (εικασίες κάνω τώρα εννοείται), το ρυθμ σέξιον πηγαίνει στο 3+4, και επιστροφή του οργάνου π.χ. στο 5+6. Οπότε ό,τι παίζει από τον υπολογιστή, παίζει. Κι εμείς παίζουμε στο πλήκτρο ταυτόχρονα και γράφουμε ό,τι θέλουμε. Όντιο; μίντι; όλα over usb. Λογικά από κάπου πάνω στο πλήκτρο θα ελέγχονται αυτές οι στάθμες των εισόδων. 11 λεπτά πριν, trolley είπε Επίσης με τρελαίνει ότι η Yamaha αναφέρεται σε inputs και outputs. Καταλαβαίνω την ένσταση ως προς το τυπικό του ορισμού, όμως ευτυχώς παντού αναφέρουν και το USB. Μη νομίζει ο άλλος οτι θα βρει 32 τρύπες πίσω από το μονταζ για έξοδο, κι άλλες 6 για είσοδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Δε σε καταλαβάίνω τι εννοείς μεγάλε ηγέτη. Αν η συσκευή έχει 6 "εισόδους", κι έχω εγώ ένα προτζεκτ π.χ., μπορώ να δρομολογήσω από το κιουμπέις τρία ανεξάρτητα γκρουπς, ένα όλα τα βοξ π.χ. να πηγαίνουν στο μονταζ 1+2 (εικασίες κάνω τώρα εννοείται), το ρυθμ σέξιον πηγαίνει στο 3+4, και επιστροφή του οργάνου π.χ. στο 5+6. Οπότε ό,τι παίζει από τον υπολογιστή, παίζει. Κι εμείς παίζουμε στο πλήκτρο ταυτόχρονα και γράφουμε ό,τι θέλουμε. Όντιο; μίντι; όλα over usb. Αυτο θέλω. Να δουλεύουν και να το έχουν δούλεψει και στη πράξη. Μην ανοίγω 3 VST και γράφω και του montage και αρχίζουν τα dropout η τα crash. Είναι δοκιμασμένο, αξιόπιστο σαν audio interface το όργανο η θα το πάρω και θα το σπάσω? Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 2023 Οπως τα βλεπω τα πραγματα, οι δυνατοτητες που δινει το montage οσο αφορα την καρτα ηχου του, αφορουν το πολυ basic home studio. Αφορουν δηλαδη εκεινους που δεν πολυασχολουνται με τα PC DAW, και τα εχουν μονο για sequencing, και θα δουλεψουν βασικα με το montage, αντε και καναδυο vst στο τσακιρ κεφι. Για αυτους η ενσωματωμενη καρτα ηχου του montage ειναι μια χαρα. Οσοι παλι δουλευουν με βαση το PC, και εχουν ηδη μια καλη καρτα ηχου, στην οποια ειναι συνδεδεμενα ηδα καμποσα αλλα hardware κλπ κλπ, αυτοι το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να συνδεσουν το montage μεσω USB μονο για το MIDI, και να παιρνουν το Audio απο τις εξοδους του απευθειας στην καρτα ηχου τους. Ετσι και αλλιως, αν καποιος δουλευει με βαση το PC, το Montage θα ειναι για αυτον αλλη μια απο τις πολλες πηγες ηχου. Δεν θα ειναι δηλαδη η multitimbrality του montage το Α και το Ω της ενορχηστρωσης, για να ειναι απαραιτητο να παρει 32 καναλια απο αυτο. Θα του αρκουν οι δυο στερεο εξοδοι, για να βαλει καποιους επιλεγμενους ηχους απο το montage να κανουν παρεα στα VST, ενω ταυτοχρονα μεσω του MIDI θα το χρησιμοποιει για να ελεγχει το DAW και τα plug in. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση