Waterfall-K Δημοσιευμένο χθες στις 06:39 AM OP Share Δημοσιευμένο χθες στις 06:39 AM 5 λεπτά πριν, cos_dr είπε Δεν πειράζει. Και ο συνάδελφος Χριστός έζησε τέτοιες μέρες που τον χλεύαζαν και τον αμφισβητούσαν. Corrected 1 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoMusictech Δημοσιευμένο χθες στις 10:29 AM Share Δημοσιευμένο χθες στις 10:29 AM 11 ώρες πριν, Waterfall-K είπε Δεν υπάρχουν patches (voices τα ονόμαζε η Yamaha ως και τo Motif XF), μόνο Performances υπάρχουν. Tα parts κάθε performance είναι μεν ουσιαστικά ξεχωρiστά patches/ήχοι, αλλά όλα αυτά δεν υπάρχουν κάπου μαζεμένα σαν patches, δεν υπάρχει ξεχωριστή μνήμη για patches και ξεχωριστή για performances, τα Montage/MODX δουλεύουν πάντα σε performance mode. Τα parts/"patches" που έχει το κάθε performance δεν συνδέονται μεταξύ τους, αν για παράδειγμα έχεις δύο performances, τα Performance 1 και Performance 2, και κάνεις copy το part/"patch" 1 από το Performance 1 και το κολλήσεις στο Performance 2, και μετά κάνεις edit στο part/"patch" 1 του Performance 2 και το κάνεις αγνώριστο, το αρχικό part/"patch" 1 του Performance 1 δεν θα επηρεαστεί από το edit που έκανες στο part/"patch" 1 του Performance 2, θα παραμείνει ως έχει. Κι αυτό συμβαίνει γιατί όπως είπα δεν υπάρχει ξεχωριστή μνήμη για patches, κάθε performance και τα parts/"patches" του είναι εντελώς ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα performances. Δεν υπάρχει πάντα λόγος για να χώνεις πολλά parts στα performances, αν φτιάξεις ένα performance που αποτελείται από ένα μόνο part, είναι σαν να έχεις ένα patch όπως γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα synths. Το να μην συνδέονται επίσης τα parts των performances μεταξύ τους έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιείς τα performances σαν sound sets με διαφορετικούς ήχους/"patches" το καθένα, πχ μπορείς να φτιάξεις performances που να αποτελούνται μόνο από organ/string/pad/effect/whatever parts και να διαλέγεις κάθε φορά με ποιο part θα παίζεις, αφού τα parts είναι στην ουσία όπως είπαμε ξεχωριστά patches/ήχοι, με τα δικά τους εφέ, MIDI κανάλι κλπ κλπ. καυ, αυτο και μονο το κομματι, δικιολογει Απολυτα τα €4,840 που πωλειται το 88αρι. Γιατι εγω αυτο θα επαιρνα! το παιρνεις μια φορα και μενει. Μιας και 88αρι δεν ειχα ποτε! παντως ειναι μαστιγα αυτο το, "καθε εταιρια "λεει" οπως θελει" patches/performances/sounds/voices/soundparts etc! ποση πληροφορια μπορει να αποθηκευσει ενα μυαλο!!! ειναι διθσκολο! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο πριν 23 ώρες OP Share Δημοσιευμένο πριν 23 ώρες 4 λεπτά πριν, theoMusictech είπε και αυτο και μονο το κομματι, δικιολογει Απολυτα τα €4,840 που πωλειται το 88αρι. Να και κάποιος που το κατάλαβε με την μία! Τελικά υπάρχει ελπίς! Βέβαια εσύ το έπιασες γιατί έχεις MOXF, οπότε ξέρεις πως δουλεύει ένα Yamaha synth. Αλλά και πάλι, τουλάχιστoν ξέρεις το synth σου, σε αντίθεση με τους περισσότερους που δεν ξέρουν που πέφτει το Mod. Wheel. 1 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο πριν 23 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 23 ώρες 25 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε με τους περισσότερους που δεν ξέρουν που πέφτει το Mod. Whee Ναι, έχει δημοσιευτεί μια μελέτη που συμμετείχαν 1000 κάτοχοι synthesizer και μόνο οι 10 ήξεραν που πέφτει, πως είναι και τι κάνει MOD WHEEL. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις σαν έννοια και να το προγραμματίσεις βεβαίως βεβαίως αν ενδιαφέρεσαι για τα πλήκτρα. Μόνο εσύ και άλλοι 10 στους χίλιους ξέρουν που πέφτει και φυσικά τι κάνει. Και λένε εμένα υπερβολικό. Ιδιαίτερα σε όργανα που είναι σχεδιασμένα για να τα καταλαβαίνουν και μαθητές δημοτικού, λες και έχεις να πατσάρεις πεντακόσια καλώδια σε επτακόσια modules Για να καταλάβεις πως δουλεύει ένα synth και τα menu του πρέπει ή να είσαι με υποτροφία στο harvard ή να είσαι ο Waterfall που τα έχει φάει με το κουτάλι και γράφει φούγκες για να περάσει η ώρα όταν κάνει την ανάγκη του. Εμείς είμαστε χαζοί και ανίκανοι οι περισσότεροι να τα καταλάβουμε και να τα λειτουργήσουμε. Το βλέπω και εγώ τώρα που γράφω. Υπερβολές, υπερβολές, υπερβολές για τα synth του σήμερα, hardware και VST και DAW ακόμα που είναι φιλικότερα από ποτέ στον χρήστη που δε χρειάζεται να αναλωθεί πολύ σε τεχνικά αλλά άμεσα να γράψει μουσική για όλα τα είδη, με εξαιρετικό ηχόχρωμα. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο πριν 23 ώρες Guru Share Δημοσιευμένο πριν 23 ώρες @theoMusictech να φανταστώ πως δεν είχες ποτέ σου κάποιο Fantom-X ή G, ως παράδειγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο πριν 23 ώρες OP Share Δημοσιευμένο πριν 23 ώρες 4 λεπτά πριν, cos_dr είπε Μόνο εσύ και άλλοι 10 στους χίλιους ξέρουν που πέφτει και φυσικά τι κάνει. Και λένε εμένα υπερβολικό. Ωπ! Sorry ρε Cos, ξέχασα ότι διαβάζεις κι εσύ τα posts μου. Κάτσε να το διορθώσω, έτσι την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι παρόμοιο να μην μπερδευτείς και απαντήσεις πάλι με κάποιο ημι-σέντονο. 47 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε τουλάχιστoν ξέρεις το synth σου, σε αντίθεση με τους περισσότερους που δεν ξέρουν που πέφτει το Mod. Wheel (τρόπος του λέγειν). Εντάξει τώρα? Sorry και πάλι ρε συ, δεν ήθελα να σε αποσπάσω από την "Symphony No.23 for Montage ESP & VSTs in D Minor" που γράφεις εδώ και 15 λεπτά. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoMusictech Δημοσιευμένο πριν 22 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 22 ώρες 55 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Να και κάποιος που το κατάλαβε με την μία! Τελικά υπάρχει ελπίς! Βέβαια εσύ το έπιασες γιατί έχεις MOXF, οπότε ξέρεις πως δουλεύει ένα Yamaha synth. Αλλά και πάλι, τουλάχιστoν ξέρεις το synth σου, σε αντίθεση με τους περισσότερους που δεν ξέρουν που πέφτει το Mod. Wheel. Και οταν λεμε το ξερω, το πολλαπλασιασζουμε αυτη τη λεξη χ100! και δε το λεω με καμια περιαυτολογια μεσα, δεν ηθελα!!! Οταν το πηρα, Ειπα. Θα εχω ενα, (μεχρι το επομενο,!!!!!) workstation, αλλα,,, θα το μαθω! Και για το οτι μου αρεσει το αντικειμενο και γιατι... Δεν μπορουσα ουσιαστικα να κανω αλιως! Επρεπε να ξερω τουλαχιστον σε αυτα που δουλευω περισσοτερο, (οκ και σε αλλα φυσικα) μεχρι και τον αριθμο τον πατηματων των βελακίων για να αλλαξω job!!!!! η απλοτητα με ειχε κερδισει, επαιξε μεγαλο ρολο για να το παρω. Φυσικα, δεν μπορω να αμφισβητησω εδω, οτι μπορει ως εναν βαθμο αυτη η απλοτητα να υπαρχει και... Αλλου. (Σε μηχανηματα αλλων εταιριων), απο τη στιγμη που δεν εχω ακουμπησει, (δεν ετυχε και μονο) μηχανημα αλλης. Η ιδια,,, "ανοθευτη" απλοτητα,,, υπαρχει και... Αλλου, (σε αλλο Workstation οπως θα ελεγε κι ο Φοξξξ), αλλα αυτο ειναι θεμα αλλου thread! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο πριν 22 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 22 ώρες Εδώ μπαίνει η ατάκα " ωωωω τι σου είπε!!!!!;;;" Ας την κάνει χρήση όποιος θέλει σε όποιον θέλει... Παίζει κανένας διαγωνισμός γνώσεων και προβολής και δεν το έχω πάρει άκομα χαμπάρι; Yameth με εκείνε τα ADAM studio monitors τα δώσαμε ή να τα βάλουμε δώρο νικητή; 1 2 www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο πριν 22 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 22 ώρες Μόλις τώρα, Waterfall-K είπε Ωπ! Sorry ρε Cos, ξέχασα ότι διαβάζεις κι εσύ τα posts μου. Κάτσε να το διορθώσω, έτσι την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι παρόμοιο να μην μπερδευτείς και απαντήσεις πάλι με κάποιο ημι-σέντονο. Εντάξει τώρα? Sorry και πάλι ρε συ, δεν ήθελα να σε αποσπάσω από την "Symphony No.23 for Montage ESP & VSTs in D Minor" που γράφεις εδώ και 15 λεπτά. Εγώ έχω γράψει, έχω ποστάρει και έχω κριθεί τουλάχιστο εδώ στο noiz για δείγματα τέτοιας μουσικής, παίζω ή τουλάχιστο έπαιζα κλασσικό πιανο που έχω σπουδάσει, έχω κάνει μαθήματα αρμονίας και σύνθεσης και μελέτη πολλή και έχω υλικό που δεν έχω δημοσιεύσει. Αυτό το γνωρίζουν όσοι με ξέρουν και φυσικά γιατί εγώ εκτίθεμαι, γιατί είμαι καλλιτέχνης που δε φοβάμαι. Δε φοράω κουκούλα ή και να φορέσω δε με εμποδίζει να παίξω. Επαιζα chopin και beethoeven με κουκούλα στα 16 κάποτε χωρίς ούτε ένα λάθος κομμάτια που εσύ δεν μπορείς ούτε μελωδία να τα παίξεις γι αυτό να σέβεσαι, γιατί βαριέμαι να ξεθάβω βιντεοκασσέτες και να τις μετατρέπω για να δεις με ποιον μιλάς. Πάλεψε εκεί να βγάλεις καμία φασολάδα των deep purple και αν την παίξεις στο χρόνο και μην τα βάζεις με τον πρωταθλητή, να σέβεσαι λίγο τα χρόνια μου τουλάχιστο, είμαι γέρος άνθρωπός. Λοιπόν, εγώ φεύγω. Δεν πάει άλλο. Άντε, καλημέρα, πάω να ολοκληρώσω τη φασολάδα που γράφω για το Montage γιατί μου έχει χαλάσει και η διάθεση και δεν πειράζει που φέρεσαι έτσι σε ένα τόσο μεγάλο ταλέντο. Εγώ θα τα καταφέρω και θα πάρω το komplete Kontrol, τα άλλα είναι περιττά για εμένα, πιάνουν χώρο χωρίς νόημα για εμένα, όλα όσα χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος και να αποδίδω είναι στριμωγμένα σε έναν σκληρό μικρότερο από ένα πακέτο με τσιγάρα αλλά τουλάχιστο τα σέβομαι, τους αποδίδω τον σεβασμό και ξεκάθαρα θήτευσα σε αυτά πολύ περισσότερο από εσένα που με κοροϊδευεις και είμαι πιο έμπειρος στη χρήση και τον προγραμματισμό τους. Μονο το V-Synth μου δίνει αυτό το νοσταλγικό κάτι και δυνατότητες ήχων που δεν μπορούν να βγάλουν έτσι τα άλλα, είναι το πιο ιδιαίτερο λόγω πραγματικά ενδιαφέρουσας μίνιμαλ κιόλας δομης και το παίζω στα δάκτυλα και αυτό ακριβώς ακόμα πριν καν το πάρω ήταν σαν να το είχα 30 χρόνια, όπως τώρα το Montage, γιατί είμαι καλοδουλεμένος πληκτρο συνθέτης, απλά δεν έχω το χρόνο να συντηρούμαι σε φόρμα, αλλά δεν ανέχομαι τόσο και τον ασεβή χλευασμό από κατά πολύ inferior χρήστες και πληκτρομουσικούς. Έλεος πια. Να μεριμνήσει η πολιτεία κύριε Ευαγγελάτο Φεύγω, πάω στο Montage μου, το όμορφο το μοσχαναθρεμμένο. Τα arpeggios να χαρώ, στο όργανο μέσα αυτό, γιατί έξω μέσω midi δεν τα βγάζει. Τα κρατάει σφιχτά μέσα του να μην του τα κλέψει κανένας το τσιφούτικο και έτσι να τα χάσει. Ένα engine τρομερο αν ζούσε, θα έλεγε ο Jackson Αλλα΄στην εποχή του Greenwood, του Price και του Goransson, μπροστα στα VST ακούγεται σαν κλάξον. 3 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sultan of string Δημοσιευμένο πριν 22 ώρες Share Δημοσιευμένο πριν 22 ώρες Μ αυτα και με κεινα που γραφετε δεν παιρνω τίποτα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις