cos_dr Δημοσιευμένο Τρίτη στις 10:51 PM Share Δημοσιευμένο Τρίτη στις 10:51 PM 3 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Δεν υπάρχουν patches (voices τα ονόμαζε η Yamaha ως και τo Motif XF), μόνο Performances υπάρχουν. Tα parts κάθε performance είναι μεν ουσιαστικά ξεχωρiστά patches/ήχοι, αλλά όλα αυτά δεν υπάρχουν κάπου μαζεμένα σαν patches, δεν υπάρχει ξεχωριστή μνήμη για patches και ξεχωριστή για performances, τα Montage/MODX δουλεύουν πάντα σε performance mode. Τα parts/"patches" που έχει το κάθε performance δεν συνδέονται μεταξύ τους, αν για παράδειγμα έχεις δύο performances, τα Performance 1 και Performance 2, και κάνεις copy το part/"patch" 1 από το Performance 1 και το κολλήσεις στο Performance 2, και μετά κάνεις edit στο part/"patch" 1 του Performance 2 και το κάνεις αγνώριστο, το αρχικό part/"patch" 1 του Performance 1 δεν θα επηρεαστεί από το edit που έκανες στο part/"patch" 1 του Performance 2, θα παραμείνει ως έχει. Κι αυτό συμβαίνει γιατί όπως είπα δεν υπάρχει ξεχωριστή μνήμη για patches, κάθε performance και τα parts/"patches" του είναι εντελώς ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα performances. Δεν υπάρχει πάντα λόγος για να χώνεις πολλά parts στα performances, αν φτιάξεις ένα performance που αποτελείται από ένα μόνο part, είναι σαν να έχεις ένα patch όπως γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα synths. Το να μην συνδέονται επίσης τα parts των performances μεταξύ τους έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιείς τα performances σαν sound sets με διαφορετικούς ήχους/"patches" το καθένα, πχ μπορείς να φτιάξεις performances που να αποτελούνται μόνο από organ/string/pad/effect/whatever parts και να διαλέγεις κάθε φορά με ποιο part θα παίζεις, αφού τα parts είναι στην ουσία όπως είπαμε ξεχωριστά patches/ήχοι, με τα δικά τους εφέ, MIDI κανάλι κλπ κλπ. Ναι, εγώ το είπα αν θέλεις να ξεχωρίσεις μεμονωμένους ήχους που τους κατηγοριοποιεί μέσω του attributes σε ήχους που αποτελούνται από single part. Δηλαδη πως λέμε program για το triton και combi που περιέχει περισσότερα parts. Το Montage σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τους ήχους που αποτελούνται μόνο από ένα part συνολικά ή και ανά κατηγορία. Πατάς δηλαδή το κουμπι single στο attributes και το κουμπι piano στο category και σου βγάζει όλους τους ήχους πιάνου με ένα part. για να διαλέξεις. Αντίστοιχα το εμπλουτίζεις αν θές. Έξυπνη η κατηγοριοποίηση και οι επιλογές. Τα υπόλοιπα που λες φυσικά γίνονται σε όλα τα workstation. εδώ η κατηγοριοποίηση είναι πιο σύγχρονη. Πιο VST θα έλεγα. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο Τρίτη στις 10:58 PM OP Share Δημοσιευμένο Τρίτη στις 10:58 PM 2 λεπτά πριν, cos_dr είπε Το Montage σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τους ήχους τα Performances που αποτελούνται μόνο από ένα part συνολικά ή και ανά κατηγορία. 3 λεπτά πριν, cos_dr είπε Τα υπόλοιπα που λες φυσικά γίνονται σε όλα τα workstation Αναλόγως τι εννοείς με το "τα υπόλοιπα που λες". Ποια ακριβώς "υπόλοιπα"? Τα περισσότερα από αυτά που γράφω παραπάνω δεν γίνονται στα υπόλοιπα workstations/multitimbral synths. Μόνο τα Montage/MODX δεν έχουν ξεχωριστά patches και performances, όλα τα υπόλοιπα multitimbral synths/workstations έχουν. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:13 PM Share Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:13 PM 9 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Μόνο τα Montage/MODX δεν έχουν ξεχωριστά patches και performances, όλα τα υπόλοιπα multitimbral synths/workstations έχουν. προσπαθώ να πω πως έχουν όταν εκμεταλλευτείς αυτή τη λειτουργία. Το έχουν σχεδιάσει έτσι για να μπορείς να βρίσκεις single ήχους προφανώς. Στα presets και στα user που φτιάχνεις. Γιατί αν διαλέγεις πίανο και σου βγάζει όλα τα πιανα που περιέχουν πολλά parts πιανου σε συνδυασμό με electric ή ηχοχρώματα κιθάρας και pads μαζί με τα άλλα πως θα ξεχωρίσεις αν θες όχι να φτιάξεις. Να διαλέξεις. Για εμένα λοιπόν πολύ καλά το έχουν κάνει και καλύπτουν έτσι και το θέμα patch/performance program/combi ή όπως θέλει να το πει η κάθε εταιρεία με κάτι ανάλογο με την ίδια ουσιαστικά λειτουργικότητα. Μπράβο τους. Τι έκανε η Yamaha! Μπράβο της! Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:37 PM OP Share Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:37 PM (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, cos_dr είπε Το έχουν σχεδιάσει έτσι για να μπορείς να βρίσκεις single ήχους προφανώς. Single Performances ψάχνεις, όχι ήχους/patches. Ξέχνα την έννοια patch, δεν υπάρχει στο Montage. Μόνο Performances υπάρχουν, αποτελούμενα από 1 ως και 16 parts, και τα parts στο κάθε Performances είναι εντελώς ανεξάρτητα με τα parts οποιουδήποτε άλλου Performance. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο synth. Σε όλα τα άλλα multitimbral synths έχουμε patches και performances, και αν 500 performances φτιαχτούν από τα ίδια patches, και πειράξουμε έστω και ένα patch με edit, τότε αλλάζουμε τον ηχητικό χαρακτήρα και των 500 performances. Με απλά λόγια, άπαξ και πειράξουμε ένα patch που τυχαίνει να υπάρχει και στα 500 performances, καταστρέφουμε και τα 500 performances. Στα Montage/MODX αυτό δεν συμβαίνει, αν έχεις 500 Montage performances που αποτελούνται και τα 500 από τα ίδια ακριβώς parts ("patches"), και πειράξεις/κάνεις edit σε κάποιο part σε ένα από τα 500 performances, τα υπόλοιπα 499 performances δεν θα επηρεαστούν. Αυτή η μαγκιά -γιατί περί μεγάλης μαγκιάς πρόκειται- δίνει στο όργανο πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο που διαχειρίζονται τους ήχους τους όλα τα υπόλοιπα synths. Επεξεργασμένο Τρίτη στις 11:39 PM από Waterfall-K Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:53 PM Guru Share Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:53 PM 15 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Single Performances ψάχνεις, όχι ήχους/patches. Ξέχνα την έννοια patch, δεν υπάρχει στο Montage. Μόνο Performances υπάρχουν, αποτελούμενα από 1 ως και 16 parts, και τα parts στο κάθε Performances είναι εντελώς ανεξάρτητα με τα parts οποιουδήποτε άλλου Performance. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο synth. Σε όλα τα άλλα multitimbral synths έχουμε patches και performances, και αν 500 performances φτιαχτούν από τα ίδια patches, και πειράξουμε έστω και ένα patch με edit, τότε αλλάζουμε τον ηχητικό χαρακτήρα και των 500 performances. Με απλά λόγια, άπαξ και πειράξουμε ένα patch που τυχαίνει να υπάρχει και στα 500 performances, καταστρέφουμε και τα 500 performances. Στα Montage/MODX αυτό δεν συμβαίνει, αν έχεις 500 Montage performances που αποτελούνται και τα 500 από τα ίδια ακριβώς parts ("patches"), και πειράξεις/κάνεις edit σε κάποιο part σε ένα από τα 500 performances, τα υπόλοιπα 499 performances δεν θα επηρεαστούν. Αυτή η μαγκιά -γιατί περί μεγάλης μαγκιάς πρόκειται- δίνει στο όργανο πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο που διαχειρίζονται τους ήχους τους όλα τα υπόλοιπα synths. Σύντομα θα παραλάβω ένα να το δω και από κοντά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:58 PM Share Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:58 PM 1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε Single Performances ψάχνεις, όχι ήχους/patches. Ξέχνα την έννοια patch, δεν υπάρχει στο Montage. Μόνο Performances υπάρχουν, αποτελούμενα από 1 ως και 16 parts, και τα parts στο κάθε Performances είναι εντελώς ανεξάρτητα με τα parts οποιουδήποτε άλλου Performance. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο synth. Σε όλα τα άλλα multitimbral synths έχουμε patches και performances, και αν 500 performances φτιαχτούν από τα ίδια patches, και πειράξουμε έστω και ένα patch με edit, τότε αλλάζουμε τον ηχητικό χαρακτήρα και των 500 performances. Με απλά λόγια, άπαξ και πειράξουμε ένα patch που τυχαίνει να υπάρχει και στα 500 performances, καταστρέφουμε και τα 500 performances. Στα Montage/MODX αυτό δεν συμβαίνει, αν έχεις 500 Montage performances που αποτελούνται και τα 500 από τα ίδια ακριβώς parts ("patches"), και πειράξεις/κάνεις edit σε κάποιο part σε ένα από τα 500 performances, τα υπόλοιπα 499 performances δεν θα επηρεαστούν. Αυτή η μαγκιά -γιατί περί μεγάλης μαγκιάς πρόκειται- δίνει στο όργανο πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο που διαχειρίζονται τους ήχους τους όλα τα υπόλοιπα synths. Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις είτε τι θέλω να πω είτε τι γίνεται. Δεν εννοώ αυτό που λες και δεν το αμφισβητώ. Αυτό είναι θέμα ρυθμίσεων του part που είναι ανεξάρτητες για κάθε performance. Καταλαβαίνω τι θες να πεις και τι μαγκια είναι. Εγώ λέω που λέγαμε για την κατηγοριοποιήση κάποια στιγμή αν θες να βρεις single patches και αν είναι όλα μαζι τα performance δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις για single parts ήχους. Αυτή την εντύπωση είχαμε κάποιοι και δεν μας άρεσε το θέμα των μόνο performances και τελικά αυτό για εμένα λύνεται με τον τρόπου που είπα που δίνει την δυνατότητα να έχεις single sounds ανα category, άσχετα με το τι πειράζεις και τι επηρεάζεται. Και αυτός ο τρόπος διαχείρισης μέσα από το όργανο επίσης με τα categories και τα attributes είναι εξίσου πρωτοποριακός και θυμίζει VST λογική λαιμαι που χρησιμοποιούν η NI και η Spectrasonics και άλλες για γρήγορη εύρεση και αναλυτικότερη κατηγοριοποίηση. Επίσης πρωτοποριακό βρίσκω τη χρωματική επισήμανση ακόμα και αν δεν έχεις βάλει φίλτρο. Μη με νευριάζεις γιατί θα πάω να πηδήξω από το παράθυρο, θέλω να πάω να κοιμηθώ και το Montage δε με αφήνει, κάθομαι και το πειράζω. Εγώ πιστεύω πως του χρόνου θα το διαθέσουν ανεξάρτητα και με την υλοποίηση αυτή, έχω την αίσθηση πως θα μπουν δυναμικά στον χώρο των VST και θα πετάξουν παλαιότερα όργανά τους στη φόρα όπως έχουν και δική τους πλατφόρμα διαχείρισης VST effects. Ένα θέμα που πρέπει να κάνουν επίσης είναι πως δίνουν mapping μόνο για το Superknob και τα scenes για να τα ελέγξεις από external controller Πρέπει να δώσουν δυνατότητα CC και για άλλες παραμέτρους και δυνατότητα learn αλλά και για τα κουμπια, τουλάχιστο για τα βασικά, να μπορείς να ανοίγεις και να κλείνεις τον arpeggiator από το controller σου σαν άνθρωπος, ας δώσουν τα encoders και τα faders και μερικά βασικά switch Τέλος ενώ γράφει CC automation από τον controller μου το Superknob στο track με το ποντίκι δεν γράφει automation ούτε το superknob αλλά ούτε τα υπόλοιπα Aυτό, πρέπει να το φτιάξουν. Δε γίνεται έτσι, να μη γράφεται το automation με το ποντίκι τουλάχιστο. Ελπίζω να γράφεται από το όργανο το πραγματικό, μην μας τρελάνουν που δεν γράφεται το arpeggiator και θα πρέπει να γράψεις μόνο στον sequencer του για να γραφτούν αυτά. γιατί θα πάω εκεί και θα τους τραβήξω τ αυτιά. και ας μην έχω το hardware. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:59 PM OP Share Δημοσιευμένο Τρίτη στις 11:59 PM 4 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε Σύντομα θα παραλάβω ένα να το δω και από κοντά. Ψάξε βρες το E.S.P., που διακινείται και τζάμπα (προς το παρόν)... Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο χθες στις 12:18 AM Guru Share Δημοσιευμένο χθες στις 12:18 AM 18 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Ψάξε βρες το E.S.P., που διακινείται και τζάμπα (προς το παρόν)... Εννοώ το κανονικό, το hardware. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο χθες στις 12:24 AM OP Share Δημοσιευμένο χθες στις 12:24 AM 5 λεπτά πριν, cos_dr είπε Εγώ λέω που λέγαμε για την κατηγοριοποιήση κάποια στιγμή αν θες να βρεις single patches... Άντε πάλι με τα "patches"... Βλέπεις πουθενά SEARCH για parts? Αν ναι, αυτό είναι κάτι καινoύργιο και μόνο στο Montage M, αν και εντελώς άχρηστο. Αν υπάρχει όντως κάτι τέτοιο να μας πεις που το είδες. Το Search/κατηγοριοποίηση που ξέρω ότι κάνει το Montage M είναι σε Single-part και Multi-part performances. 4 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε Εννοώ το κανονικό, το hardware. Ξέρω τι εννοείς. Εγώ απλά προτείνω να βρεις το ESP, λογικά θα το έχεις πιο σύντομα από το κανονικό Montage. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο χθες στις 12:32 AM Guru Share Δημοσιευμένο χθες στις 12:32 AM 7 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Ξέρω τι εννοείς. Εγώ απλά προτείνω να βρεις το ESP, λογικά θα το έχεις πιο σύντομα από το κανονικό Montage. Είναι ήδη Αθήνα από την προηγούμενη εβδομάδα. Απλά δεν το παρέλαβα γιατί τρέχω με άλλα πράγματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις