Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, Waterfall-K said:

Στα Roland παίζουν τα Fantom EX (flagship) και Fantom 0 μοντέλα, στην Korg το Nautilous AT σε τρεις versions (61/73/88 πλήκτρα). Για workstations μιλάμε πάντα, όχι για "σκέτα" synths.

δεν με ενδιαφέρουν πάνω απο 5 οκτάβες.

μέχρι να κάνω την ερευνα μου, εσύ ποιό από τα 4 που αναφέρθηκαν θα έπαιρνες?

Ασε ότι είχες μοντχ και πήρες μονταζ.

Ναι για workstation λεμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, sultan of string είπε

δεν με ενδιαφέρουν πάνω απο 5 οκτάβες.

μέχρι να κάνω την ερευνα μου, εσύ ποιό από τα 4 που αναφέρθηκαν θα έπαιρνες?

Ασε ότι είχες μοντχ και πήρες μονταζ.

Ναι για workstation λεμε

Αυτή η έρευνα τραβάει από τότε που σε ξέρω😃

Ζω τη μέρα της μαρμότας με τέτοια threads

Matrix

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

1 λεπτό πριν, sultan of string είπε

εσύ ποιό από τα 4 που αναφέρθηκαν θα έπαιρνες?

Ξέρεις ήδη τι πήρα και τι είχα, οπότε η ερώτηση σου έχει απαντηθεί.

Αλλά αν, λέω αν, ΑΝ λέγω,☝️ στο υποθετικό και επιστημονικής φαντασίας σενάριο δεν υπήρχε η Yamaha σαν επιλογή, θα αγόραζα Fantom EX. Το Korg Nautilus είναι κι αυτό κορυφαίο workstation φυσικά, αλλά θα το προτιμούσα στην Kronos έκδοση του. Αυτό το design που έχει (κάτι μεταξύ πάπιας🦆 και βάρκας🛥️) δεν με τραβάει, βάλε και το "άδειο" από controls (σε σχέση με το Kronos) πάνελ του και βάλε στο καπάκι ότι θέλει και 3 λεπτά για να ανοίξει,🥱😴 ε, όχι. 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

6 minutes ago, Waterfall-K said:

Το Korg Nautilus είναι κι αυτό κορυφαίο workstation φυσικά, αλλά θα το προτιμούσα στην Kronos έκδοση του. Αυτό το design που έχει (κάτι μεταξύ πάπιας🦆 και βάρκας🛥️) δεν με τραβάει, βάλε και το "άδειο" από controls (σε σχέση με το Kronos) πάνελ του και βάλε στο καπάκι ότι θέλει και 3 λεπτά για να ανοίξει,🥱😴 ε, όχι. 

+1

Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό με τα controls από τη στιγμή που σταμάτησαν να βγάζουν το Kronos και θεωρητικά δεν υπάρχει θέμα εσωτερικού ανταγωνισμού. Πάντως για τα λεφτά που κάνει καινούριο το Nautilus (όχι το AT), και με την υπόθεση ότι υπάρχει ακόμα κάποιο λίγο απόθεμα στην αγορά, είναι πολύ καλή περίπτωση.

και εγώ το KORNOS θα έπαιρνα. 

Αν και ακούγεται τα ιδια και τα ίδια. Οι μισοί ήχοι του EXTREME είναι . 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

2 λεπτά πριν, TakisB είπε

+1

Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό με τα controls από τη στιγμή που σταμάτησαν να βγάζουν το Kronos και θεωρητικά δεν υπάρχει θέμα εσωτερικού ανταγωνισμού. Πάντως για τα λεφτά που κάνει καινούριο το Nautilus (όχι το AT), και με την υπόθεση ότι υπάρχει ακόμα κάποιο λίγο απόθεμα στην αγορά, είναι πολύ καλή περίπτωση.

Ναι, στα €1,855 που είχαν το Nautilus 61 ήταν καρα-bargain. Αν σου χρειάζονταν οι sound engines που περιέχει, δεν σε ενδιέφεραν τα λιγοστά controls στο πάνελ, η έλλειψη aftertouch και το τραγικά αργό boot, το Nautilus ήταν περιπτωσάρα. 
Αν υπάρχει κάτι που "ζηλεύω" στα Fantom και Nautilus σε σχέση με το Montage M μου, είναι το linear sequencer τους. Η Yamaha ως και τα Motif/MO μοντέλα διέθετε ένα εξαιρετικό παρόμοιο sequencer, αλλά στα Montage/MODX μοντέλα το αντικατέστησε δυστυχώς με κάποιο άλλο αρκετά δύσχρηστο. Ελπίζουμε να διορθώσει αυτό το μέγα-λάθος της σε κάποιο μελλοντικό firmware update, όπως έγινε με το πρώτο Montage που απ'ότι θυμάμαι αρχικά δεν διέθετε καθόλου sequencer, και μπήκε αργότερα με κάποιο update. 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

• Guru
12 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Αν υπάρχει κάτι που "ζηλεύω" στα Fantom και Nautilus σε σχέση με το Montage M μου, είναι το linear sequencer τους.

Στο νέο Fantom και linear, πάντα είχαν linear. Διότι υπάρχει και TR type record.

Η Yamaha ως και τα Motif/MO μοντέλα διέθετε ένα εξαιρετικό παρόμοιο sequencer, αλλά στα Montage/MODX μοντέλα το αντικατέστησε δυστυχώς με κάποιο άλλο αρκετά δύσχρηστο.

Κακώς... έδωσε βαρύτητα σε άλλα πράγματα και άφησε αυτό το κομμάτι εκτός.

Βέβαια είναι και θέμα συνήθειας. Δηλαδή, εάν βγάζεις το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με διαφορετικό τρόπο είναι και αυτό αποδεκτό. Απλά ο τρόπος είναι διαφορετικός και μπορεί κάποιους να μην τους βολεύει.

Ελπίζουμε να διορθώσει αυτό το μέγα-λάθος της σε κάποιο μελλοντικό firmware update, όπως έγινε με το πρώτο Montage που απ'ότι θυμάμαι αρχικά δεν διέθετε καθόλου sequencer, και μπήκε αργότερα με κάποιο update. 

Το ελπίζουμε, μακάρι.

@Waterfall-K Είδες που σιγά σιγά αρχίζεις και το καταλαβαίνεις;

Δεν είναι μόνο το sound engine και η πολυφωνία σε αυτά τα όργανα.

Υπάρχουν κάποια άλλα περιφερειακά πραγματάκια που είναι τόσο σημαντικά για κάποιους που τελικά σε κάνουν να επιλέγεις άλλο μηχάνημα, ανάλογα τις γνώσεις τις απαιτήσεις και γιατί όχι τις συνήθειές σου.

• Like 2

55 minutes ago, cos_dr said:

Αυτή η έρευνα τραβάει από τότε που σε ξέρω😃

Ζω τη μέρα της μαρμότας με τέτοια threads

Matrix

Νομιζω οτι με αδικείς καταφορα. Μπορεί οι έρευνες μου να κρατούν αλλα στο τελος παντα καταληγω.

3 minutes ago, foxxx said:

Πω πω ζαλάδα πάλι τα ίδια θα λέμε πάρτε ένα Roland Fantom - EX να τελειώνετε ......😎

Δεν ειναι τα ιδια. Πρωτη φορά δηλωνω ενδιαφέρον και αλλωστε δεν εχω εμπειρία 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου