Προς το περιεχόμενο

πληκτροφόροι ....τα φώτα σας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru
15 λεπτά πριν, dimsonic είπε

όπως με βόλευε

Μπορεί να είναι καλό, όμως μπορεί να είναι και κακό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Μπορεί να είναι καλό, όμως μπορεί να είναι και κακό.

μέχρι τώρα μπορεί να ήταν καλό....

με σήμα το μπιφτέκι

• Guru

Ναι, μπορεί. Τώρα όμως από τεχνικής ή/καί από θεωρητικής πλευράς κάτι πρέπει να γίνει, από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις - εννοώ συνεχίσεις, νομίζω.

• Συμφωνώ 1

14 ώρες πριν, Jet72 είπε

Μπαχ.

ΑΦτό, και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Βασικά το πρόβλημα στο πιάνο είναι ότι κάθε φορά που πας να κάνεις ένα νέο "συνδιασμό" κινήσεων των δύο χεριών, παθαίνεις ένα mini-εγκεφαλικό, μέχρι να μάθει το σώμα σου να το κάνει.

Νομίζω είχα αναφέρει παλαιότερα ότι ο "πιο σωστός" τρόπος είναι να ξεκινήσεις με παιδικά τραγουδάκια, ή κομμάτια αρχάριων που σιγά σιγά αυξάνουν τη δυσκολία, με τρόπο που δεν το καταλαβαίνεις. Δε πα να παίζεις Ραχμάνινοφ ξεχωριστά στο κάθε χέρι - για να τα βάλεις μαζί πρέπει να το κάνεις με αόριστα αργό tempo, τέταρτο-τέταρτο, μετά μέτρο-μέτρο, κτλ.

Αυτό το χω ξαναλινκάρει: https://gmajormusictheory.org/Freebies/freebies2.html

Έχει μέχρι grade 4 που είναι αρκετά καλό επίπεδο. Έχει από παιδικά τραγούδια μέχρι γνωστά κλασικά, και κάποια pop. Δοκίμασε 2-3, δες σε ποιο grade είσαι και ξεκίνα μελέτη.

Οι κλίμακες είναι καλές γιατί τα δάχτυλα είναι διαφορετικά σε κάθε χέρι, αλλά θα πρέπει να βρεις το σωστό υλικό για σωστή εφαρμογή.

• Like 3

15 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

ΑΦτό, και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Βασικά το πρόβλημα στο πιάνο είναι ότι κάθε φορά που πας να κάνεις ένα νέο "συνδιασμό" κινήσεων των δύο χεριών, παθαίνεις ένα mini-εγκεφαλικό, μέχρι να μάθει το σώμα σου να το κάνει.

Νομίζω είχα αναφέρει παλαιότερα ότι ο "πιο σωστός" τρόπος είναι να ξεκινήσεις με παιδικά τραγουδάκια, ή κομμάτια αρχάριων που σιγά σιγά αυξάνουν τη δυσκολία, με τρόπο που δεν το καταλαβαίνεις. Δε πα να παίζεις Ραχμάνινοφ ξεχωριστά στο κάθε χέρι - για να τα βάλεις μαζί πρέπει να το κάνεις με αόριστα αργό tempo, τέταρτο-τέταρτο, μετά μέτρο-μέτρο, κτλ.

Αυτό το χω ξαναλινκάρει: https://gmajormusictheory.org/Freebies/freebies2.html

Έχει μέχρι grade 4 που είναι αρκετά καλό επίπεδο. Έχει από παιδικά τραγούδια μέχρι γνωστά κλασικά, και κάποια pop. Δοκίμασε 2-3, δες σε ποιο grade είσαι και ξεκίνα μελέτη.

Οι κλίμακες είναι καλές γιατί τα δάχτυλα είναι διαφορετικά σε κάθε χέρι, αλλά θα πρέπει να βρεις το σωστό υλικό για σωστή εφαρμογή.

Εχω πάθει ήδη πολλά πίστεψέ με.

Να δοκιμάσω, αν και δεν ξέρω πως θα είναι στην πράξη.

Ευχαριστώ πάντως.

(τέτοια λινκάκια και μπούσουλες ψάχνω γενικώς)

με σήμα το μπιφτέκι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου