Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 56 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω εδώ, γιατί δεν ξέρω για τον dim, αλλά εγώ μια φορά που το έκανα αυτό παστελώθηκα μεν, όργανο δεν έμαθα δε. Γι αυτό και δε θα το πρότεινα ποτέ εις εσάς. Διότι είστε φύσει ασυγκράτητος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 Κοιτα, αμα εισαι γεναιος, σου εχω κομματακι που αμα βγαλεις εστω το πρωτο μερος του πρωτου μερους, εχεις ανεβασει το αριστερο σου χερι 500 σκαλες, και τη αντιληψη σου για τις συγχορδιες αλλες 200. Μιλαμε τετοια μπασα ΜΟΝΟ ο μεγαλος εγραφε, best ever. Σε αυτο το βιντεο βλεπεις καθαρα τι παιζει. Αυτος που παιζει ομως το παει μαρουλι και ακουγεται καπως μηχανικο. Ακου τι ωραια μουσικη ειναι στην πραγματικοτητα, αν το παιζεις πιο αισθαντικα. Αν εισαι γενναιος αξιζει καθε δευτερολεπτο προσπαθειας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 21 λεπτά πριν, manosx είπε Κοιτα, αμα εισαι γεναιος, σου εχω κομματακι που αμα βγαλεις εστω το πρωτο μερος του πρωτου μερους, εχεις ανεβασει το αριστερο σου χερι 500 σκαλες, και τη αντιληψη σου για τις συγχορδιες αλλες 200. Μιλαμε τετοια μπασα ΜΟΝΟ ο μεγαλος εγραφε, best ever. Σε αυτο το βιντεο βλεπεις καθαρα τι παιζει. Αυτος που παιζει ομως το παει μαρουλι και ακουγεται καπως μηχανικο. Ακου τι ωραια μουσικη ειναι στην πραγματικοτητα, αν το παιζεις πιο αισθαντικα. Αν εισαι γενναιος αξιζει καθε δευτερολεπτο προσπαθειας. Γενναιος ειμαι, αλλα...δεν διαβαζω. Συλλαβιζω μονο με λυσαρι διπλα. Βλέποντας κατι θα γινει , αλλα το θεμα μου δεν ειναι να παιξω Μπαχ. Ουτε να πσιξω Μπαχ για να μπορω μετα να παιξω μια μπλου ή μια e7#9. Θελω να παιξω πιο πρωτογονα πραγματα. Αν παω by the book εχω και beyer και hanon και δε συμμαζευεται απο την κορη μου. Εγω θελω πιο basic stuff για ηδη εξοικειωμενο αυτδιδακτο (με ο,τι σημαινει αυτο) για να μπορεσω να περασω εκει την κιθαριστικη μου ανεση. Kαι ιδιως δεν θελω να μισησω το sk2 μου με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 Πχ... Ας αφήσουμε το αριστερο. Πως παιζουμε ενα ακορντο που θελει 5 δαχτυλα Πχ μια 9η μια 7#9 μια 13η... Ποιες παιζουμε αν παιξουμε με δεξι ποιες αφηνουμε ποιες δινουμε στο αριστερο. Υπαρχει καπου στο νετ καποιος τετοιος τυφλοσουρτης? Μπορω να ψαχνω επι μερες... Κατι ουσιαστικο θελω με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) E τοτε πρεπει να μελετησεις με βαση τα θελω σου. Κανε τα κυκλακια που θελεις με το δεξι χερι με τις συγχορδιες που θες, και κανε το walking bass με το αριστερο οπως θα το εγραφες αν επαιζες μπασο. Εμφαση στις τονικες, κανα πεντατονικο passing note, κανα ποικιλμα, τοσα ωραια κομματια εχεις γραψει, ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να κανεις ωραιες μπασογραμμες. Ε, αντι να τις κανεις με το μπασο, τις κανεις με το αριστερο χερι. Σιγα σιγα και βημα βημα θα το βρεις. Ειναι σαν το ανεκδοτο: Ποσοι μπασιστες χρειαζονται για να αλλαξουν μια λαμπα; - Κανεις, την αλλαζει ο πληκτρας με το αριστερο του χερι Για τα voicings και αυτα στο στυλ που θες, θα σου προτεινα αυτο το βιβλιαρακι https://www.amazon.com/Jazz-Piano-Book-Mark-Levine/dp/0961470151 Επεξεργασμένο 26 Ιουλίου 2023 από manosx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 12 λεπτά πριν, manosx είπε E τοτε πρεπει να μελετησεις με βαση τα θελω σου. Κανε τα κυκλακια που θελεις με το δεξι χερι με τις συγχορδιες που θες, και κανε το walking bass με το αριστερο οπως θα το εγραφες αν επαιζες μπασο. Εμφαση στις τονικες, κανα πεντατονικο passing note, κανα ποικιλμα, τοσα ωραια κομματια εχεις γραψει, ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να κανεις ωραιες μπασογραμμες. Ε, αντι να τις κανεις με το μπασο, τις κανεις με το αριστερο χερι. Σιγα σιγα και βημα βημα θα το βρεις. Ειναι σαν το ανεκδοτο: Ποσοι μπασιστες χρειαζονται για να αλλαξουν μια λαμπα; - Κανεις, την αλλαζει ο πληκτρας με το αριστερο του χερι Για τα voicings και αυτα στο στυλ που θες, θα σου προτεινα αυτο το βιβλιαρακι https://www.amazon.com/Jazz-Piano-Book-Mark-Levine/dp/0961470151 Σε πολλα απο τα τελευταια τις μπασογραμμες τις επαιξα με πληκτρα. Αλλα...με το δεξί Αυτα τα παρεστιγμενα, αρσεις κλπ με αριστερό....γιοκ Να το ψαξω το βιβλιο με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mpamps Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 Εγώ το πρώτο πράγμα που θα εκανα είναι ένα ταξίδι στο YouTube. Hammond chord voicings. 52 λεπτά πριν, dimsonic είπε Πως παιζουμε ενα ακορντο που θελει 5 δαχτυλα Πχ μια 9η μια 7#9 μια 13η... Γιατί 5 δάκτυλα; Γιατί να τις παίξεις όλες: 1-3-5-7-#9. Και δεν το λέω μόνο από τη "δικιά μας" κιθαριστική μεριά που στο κλασικό της πιάσιμο δεν παίζουμε την 5. Από τα λίγα που βλέπω ούτε οι πληκτραδες τις παίζουν όλες στα extended chords. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2023 21 λεπτά πριν, mpamps είπε Εγώ το πρώτο πράγμα που θα εκανα είναι ένα ταξίδι στο YouTube. Hammond chord voicings. Γιατί 5 δάκτυλα; Γιατί να τις παίξεις όλες: 1-3-5-7-#9. Και δεν το λέω μόνο από τη "δικιά μας" κιθαριστική μεριά που στο κλασικό της πιάσιμο δεν παίζουμε την 5. Από τα λίγα που βλέπω ούτε οι πληκτραδες τις παίζουν όλες στα extended chords. Στην κιθαρα ξερω πως γίνεται αυτη η αφιρεση απο ενστικτο. Χωρις σκεψη. Στα πληκτρα θέλω να βρω ενα μηχανισμο. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, dimsonic είπε Σε πολλα απο τα τελευταια τις μπασογραμμες τις επαιξα με πληκτρα. Αλλα...με το δεξί Αυτα τα παρεστιγμενα, αρσεις κλπ με αριστερό....γιοκ Να το ψαξω το βιβλιο Εξάσκηση και υπομονή. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος μαγικός τρόπος. Ξεκίνα απλά, από παιδικά τραγουδάκια να συντονίζεις το δεξί με το αριστερό. Όταν θα είσαι άνετος με αυτό μπορείς να πας σε κάποια εύκολα κομμάτια κλασικής πχ: κατόπιν στο walking bass σε blues/rock 'n' roll, σε intermediate κομμάτια κλασικής κλπ κλπ και κάποια στιγμή θα φτάσεις κι εκεί που θέλεις. Οι περισσότεροι πληκτράδες έχουν περάσει χρόνια με Hanon, Schmitt και λοιπούς. Δεν ξύπνησαν απλά μια μέρα και παίζανε Rachmaninov. Έχεις περάσει ποτέ από διαδικασία ωδείων ή κάποιας άλλης formal εκμάθησης; Επεξεργασμένο 27 Ιουλίου 2023 από kpeyos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, kpeyos είπε Έχεις περάσει ποτέ από διαδικασία ωδείων ή κάποιας άλλης formal εκμάθησης; κανονικό ωδείο όχι. Είχαμε στο δημοτικό έναν πρωτοπόρο δάσκαλο που μας έμαθε πεντάγραμμο και νότες. Ήταν η αρχή. Μετά τα έμαθα όλα μόνος μου όπως με βόλευε με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση