Προς το περιεχόμενο

απορίες περι hammond....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, dimsonic είπε

ορίστε και βίντεο.

Μην με αρχίσετε γιατί βουίζει, είναι το ανεμυστήριον που δεν φαίνεται στην εικόνα.

Το σημείο που λέω είναι στο 13ο δλ

Ρε συ Dim, δεν ακούω κανένα percussion. Πρώτα απ'ολα, με ποιο manual παίζεις? Τους εξτρα ηχους τους εχεις OFF? Αυτό που ακούω percussion δεν είναι, τουλάχιστον δεν ακούγεται σαν percussion ενός Hammond. Κάτι σαν bass ήχος ακούγεται, καμία σχέση. Άκου τον παρακάτω ήχο, τον είχα ηχογραφήσει προσπαθώντας να φτιάξω τον ήχο από το Child In Time, ένα ήχο που το percussion είναι πολύ χαρακτηριστικό και εμφανές. 

Επίσης, το  percussion είναι μονοφωνικό, δεν ακούγεται σε όλες τις νότες μιας συγχορδίας.

• Συμφωνώ 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, manosx είπε

Εριξα μια ματια στο manual, και απο οτι λεει στη σελιδα 50 αυτη ειναι η λειτουργια του soft κουμπιου, να ανεβαζει την ενταση του percussion.

Εγώ κατάλαβα ότι γράφει το ακριβώς αντίθετο το μανουάλι.

• Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

SOFT] button
This control regulates the volume of the percussion tone. When it is OFF (LED not
lit) the percussion effect will be very prominent, compared to the tones produced

Οποτε αυτη ειναι η λειτουργια του. Τωρα, το θεμα ειναι οτι στη σελιδα 82 ελεγχεις την ενταση μεταξυ του on και του off ( normal - soft) , οποτε ισως να μπορεις να αντιστρεψεις την επιρροη;

Παντως ΟΚ, firmware μην κανεις update, αλλα ενα hard reset δε βλεπω λογο να μην κανεις.

Άσχετο λίγο με το θέμα. Sorry Δημήτρη.

@Waterfall-K mk2 Δηλαδη αυτό το έντονο staccato που ακούγεται στο Child In Time είναι αυτό το percussion που λέτε;

Και προσπαθούσα κι εγώ να καταλάβω πως σκατα το παίζει και κάθε φορά που το έπαιζα (σε μια κλαβινοβα με ήχο "Hammond") δεν πλησίαζα καν.

• Like 1

βασικά δείτε και το βίντεο του vst.

κάνει ακριβώς τα ίδια

το πρόβλημα για μένα είναι στην γενικότερη αύξηση της έντασης (και στα δυο όργανα).

Για τους μη χαμοντίζοντες, το percussion, προσθέτει στον ήχο, τον ήχο του 9ου drawbar, ως ουρά ας πούμε.

Οπότε ο όρος soft / normal είναι η ένταση αυτού του πρόσθετου.

Αλλά με παραξενεύει ότι αυξάνεται με το soft η γενικότερη ένταση

Μόλις τώρα, mpamps είπε

Άσχετο λίγο με το θέμα. Sorry Δημήτρη.

@Waterfall-K mk2 Δηλαδη αυτό το έντονο staccato που ακούγεται στο Child In Time είναι αυτό το percussion που λέτε;

ναι είναι το "φτύσιμο" που λέμε...

• Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Μόλις τώρα, dimsonic είπε

Για τους μη χαμοντίζοντες, το percussion, προσθέτει στον ήχο, τον ήχο του 9ου drawbar, ως ουρά ας πούμε.

Δεν ξέρω πώς εννοείς την "ουρά", αλλά σίγουρα δίνει ένα percussive transient στο χτύπημα στην αρχή.

• Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Μόλις τώρα, fusiongtr είπε

Δεν ξέρω πώς εννοείς την "ουρά", αλλά σίγουρα δίνει ένα percussive transient στο χτύπημα στην αρχή.

καλά, δεν είναι ουρά γαιδάρου.

Μια ουρίτσα είναι. Οι περισσότεροι το λένε κλικ.

Στην ελλάδα εγώ το ξέρω φτύσιμο

με σήμα το μπιφτέκι

Υπαρχει και αυτη η ρυθμιση

DRAWBAR - LEVEL
Reduces the UPPER Drawbar volume while using the percus-
sion (except [SOFT] button is ON)

Οποτε πατωντας το soft ανεβαινει η ενταση, ειναι η ρυθμιση 9 στην περιφημη σελιδα 82

Μόλις τώρα, Waterfall-K mk2 είπε

image.thumb.png.06ceab3d4c84d2fb20f54aee161986a8.png

ναι ρε μάστορα, αλλά η γενική ένταση πάει στο θεό.

Και στα δυό όργανα. Δεν είναι ολοφάνερο?

Ασχετο με το πως ακούγεται το Percussion ή το child in time

με σήμα το μπιφτέκι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου