Προς το περιεχόμενο

Τι μουσική ακούτε τώρα; XIV

BillTrantos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α για να μην το ξεχασω

Το 2004 μετά από 40 ημέρες από την γέννηση του μικρού στην πρώτη κοινή έξοδο με την

γυναίκα μου πήγαμε να δούμε τον Damo στο Βios.

Της ζήτησε ένα τσιγάρο τον πήρα με το αυτοκίνητο κάναμε μια πτήση από

Λυκαβηττό στο Skippers και καταλήξαμε στο σπίτι να τον νανουρίζουν να του ψέλνουν μαζί κάτι ακατάληπτα.

Να έχουμε να θυμόμαστε κάτι για την άλλη μας ζωή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία παρακάτω.

Οι Spock's Beard για πολλούς (και για μένα) είναι η καλύτερη Prog Rock μπάντα της τρίτης γενιάς ProgRock, ή πιο απλά η καλύτερη Prog Rock μπάντα των τελευταίων 30 χρόνων. Η πλήρης δισκογραφία τους προτείνεται ανεπιφύλακτα στους απανταχού Prog Ρock fans, και εννοώ βέβαια τους νεότερης ηλικίας fans, γιατί όσοι είναι πάνω από 30 και ακούνε Prog Rock λογικά τους γνωρίζουν.

Το 2010 κυκλοφορούν εκτός κάποιας εταιρείας το 10ο άλμπουμ τους "Χ", αφού λίγο καιρό πριν είχαν σπάσει το συμβόλαιο τους με την InsideOut. Το αποτέλεσμα της αποχώρησης τους ήταν να μην έχουν χρηματική υποστήριξη για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ. Σκέφτηκαν λοιπόν να κάνουν προπώληση του άλμπουμ τους μέσω του site τους, στοχεύοντας κυρίως στην οικονομική βοήθεια των fans τους. Την ιδέα την πήραν από τους Marillion που κάνουν κάτι παρόμοιο με τα άλμπουμς τους εδώ και χρόνια με αρκετή επιτυχία.

Στο site τους λοιπόν ανέβασαν 5 πακέτα αγοράς του άλμπουμ, πριν αυτό ηχογραφηθεί: 
1) το άλμπουμ σκέτο ($20 + shipping)
2) το άλμπουμ υπογεγραμμένο ($30 + shipping)
3) το άλμπουμ συν ένα t-shirt με το logo SBX ($40 + shipping) 
4) το υπογεγραμμένο άλμπουμ με το t-shirt ($50 + shipping)
5) το "Ultra Package" ($200).

Τι περιείχε το "Ultra Package"?

Το υπογεγραμμένο άλμπουμ, το t-shirt, μερικά μικρο-πραγματάκια που ο αγοραστής θα έβλεπε όταν θα παραλάμβανε το πακέτο ("Special SBX Mystery Grab Bag Swag Package" τα ονόμαζαν) συν:
Το όνομα του κάθε "Ultra Package" αγοραστή θα αναγραφόταν στο booklet του CD σαν "Executive Producer" και το καλύτερο, θα αναφερόταν στους στίχους ενός νέου τραγουδιού που η μπάντα θα συνέθετε ειδικά γι αυτούς! Ο τραγουδιστής θα τραγουδούσε όλα τα ονόματα των "Ultra Package" αγοραστών ένα προς ένα σε αυτό το τραγούδι. Αν μη τι άλλο αυτό ακουγόταν πάρα πολύ ενδιαφέρον, έμενε μόνο να δούμε πως θα ενσωμάτωναν τόσα ονόματα σε ένα τραγούδι.

Η όλη φάση με το Ultra Package με ενθουσίασε, και σαν φανατικός fan τους το παράγγειλα. Αγόρασα το πακέτο δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, και το πακέτο μου ήρθε στις 27 Μαΐου 2010. Το άλμπουμ ήταν έτοιμο τον Απρίλιο του 2010 και άρχισαν να στέλνουν τα CDs στα μέσα Μαΐου. Για να εξασφαλίσουν ότι οι fans που αγόρασαν το άλμπουμ θα το ακούσουν πρώτοι, οι Spock's Beard δεν έστειλαν στα ΜΜΕ ούτε καν ένα demo, και η αποστολή των CDs θα γινόταν τουλάχιστον ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του στην αγορά.

Αλλά ως συνήθως, παντού υπάρχει ένας μ@λ@κας, ακόμα και μέσα στους fans των Spock's Beard που προπλήρωσαν για να αγοράσουν το άλμπουμ μήνες πριν. Έτσι, μερικές μόνο μέρες από την έναρξη της αποστολής των CDs, κάποιος ηλίθιος έδωσε το άλμπουμ σε κάποιο torrent site με αποτέλεσμα να ακουστεί και από αυτούς που δεν έδωσαν δραχμή, την ίδια στιγμή που πάρα πολλοί αγοραστές ακόμα περίμεναν την κόπια τους. Πόσο καραγκιόζης...? Το άλμπουμ ήταν limited edition, κυκλοφόρησε σε 5,000 κόπιες και μπορούσε κανείς να το αγοράσει μόνο απο το site των Spock's Beard.

Το 'Χ" (δισκάρα btw!) περιείχε 7 tracks ενώ η πρώτη limited έκδοση περιείχε 8 tracks. Το bonus track ήταν το περιβόητο "Their Names Escape Me", μια σύνθεση που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αποκλειστικά για τους αγοραστές του "Ultra Package", και οι στίχοι ανέφεραν ένα προς ένα όλα τα ονόματα τους τα οποία ήταν συνολικά 133. Το ονοματεπώνυμο μου φυσικά ακούγεται και αυτό, και μάλιστα πεντακάθαρα.image.png.1e26db2300ba493166a274349213f359.png Μου είχαν στείλει κι ένα email και με ρώταγαν πως προφέρεται το όνομα μου, ενώ μου ζήτησαν να τους στείλω ένα wav με τη φωνή μου για να ακούσουν πως το προφέρω.?  Btw, ήμουν ο μόνος Έλληνας που αγόρασε το Ultra Package, κι έτσι το όνομα μου είναι το μόνο Ελληνικό που ακούγεται στο track. 

Η δουλειά που έκαναν τα γατάκια με τα ονόματα ήταν φοβερή, δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μας με ποιο τρόπο θα ενσωμάτωναν σε ένα τραγούδι 133 ονόματα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν Γα-μά-το! Μετά από αρκετό καιρό κυκλοφόρησαν και μία δεύτερη version του "Their Names Escape Me", την "nameless version" όπου τα ονόματα μας αντικαταστάθηκαν με κάποια instrumental μέρη και ένα sax solo. Εξαιρετική vesrion και αυτή.?

Παρακάτω ακούτε και τις δύο versions. Το όνομα μου, για να μην ψάχνετε, ακούγεται στο 3:55 και είναι το δωδέκατο όνομα στη σειρά.?

Proud λέμε...? 

Επεξεργασμένο από Waterfall-K mk2
  • Like 4
  • Ευχαριστώ 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

2 ώρες πριν, Waterfall-K mk2 είπε

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία παρακάτω.

Οι Spock's Beard για πολλούς (και για μένα) είναι η καλύτερη Prog Rock μπάντα της τρίτης γενιάς ProgRock, ή πιο απλά η καλύτερη Prog Rock μπάντα των τελευταίων 30 χρόνων. Η πλήρης δισκογραφία τους προτείνεται ανεπιφύλακτα στους απανταχού Prog Ρock fans, και εννοώ βέβαια τους νεότερης ηλικίας fans, γιατί όσοι είναι πάνω από 30 και ακούνε Prog Rock λογικά τους γνωρίζουν.

Το 2010 κυκλοφορούν εκτός κάποιας εταιρείας το 10ο άλμπουμ τους "Χ", αφού λίγο καρό πριν είχαν σπάσει το συμβόλαιο τους με την InsideOut. Το αποτέλεσμα της αποχώρησης τους ήταν να μην έχουν χρηματική υποστήριξη για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ. Σκέφτηκαν λοιπόν να κάνουν προπώληση του άλμπουμ τους μέσω του site τους, στοχεύοντας κυρίως στην οικονομική βοήθεια των fans τους. Την ιδέα την πήραν από τους Marillion που κάνουν κάτι παρόμοιο με τα άλμπουμς τους εδώ και χρόνια με αρκετή επιτυχία.

Στο site τους λοιπόν ανέβασαν 5 πακέτα αγοράς του άλμπουμ, πριν αυτό ηχογραφηθεί: 
1) το άλμπουμ σκέτο ($20 + shipping)
2) το άλμπουμ υπογεγραμμένο ($30 + shipping)
3) το άλμπουμ συν ένα t-shirt με το logo SBX ($40 + shipping) 
4) το υπογεγραμμένο άλμπουμ με το t-shirt ($50 + shipping)
5) το "Ultra Package" ($200).

Τι περιείχε το "Ultra Package"?

Το υπογεγραμμένο άλμπουμ, το t-shirt, μερικά μικρο-πραγματάκια που ο αγοραστής θα έβλεπε όταν θα παραλάμβανε το πακέτο ("Special SBX Mystery Grab Bag Swag Package" τα ονόμαζαν) συν:
Το όνομα του κάθε "Ultra Package" αγοραστή θα αναγραφόταν στο booklet του CD σαν "Executive Producer" και το καλύτερο, θα αναφερόταν στους στίχους ενός νέου τραγουδιού που η μπάντα θα συνέθετε ειδικά γι αυτούς! Ο τραγουδιστής θα τραγουδούσε όλα τα ονόματα των "Ultra Package" αγοραστών ένα προς ένα σε αυτό το τραγούδι. Αν μη τι άλλο αυτό ακουγόταν πάρα πολύ ενδιαφέρον, έμενε μόνο να δούμε πως θα ενσωμάτωναν τόσα ονόματα σε ένα τραγούδι.

Η όλη φάση με το Ultra Package με ενθουσίασε, και σαν φανατικός fan τους το παράγγειλα. Αγόρασα το πακέτο δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, και το πακέτο μου ήρθε στις 27 Μαΐου 2010. Το άλμπουμ ήταν έτοιμο τον Απρίλιο του 2010 και άρχισαν να στέλνουν τα CDs στους fans στα μέσα Μαΐου. Για να εξασφαλίσουν ότι οι fans που αγόρασαν το άλμπουμ θα το ακούσουν πρώτοι, οι Spock's Beard δεν έστειλαν στα ΜΜΕ ούτε καν ένα demo, και η αποστολή των CDs στους fans θα γινόταν τουλάχιστον ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ στην αγορά.

Αλλά ως συνήθως, παντού υπάρχει ένας μ@λ@κας, ακόμα και μέσα στους fans των Spock's Beard που προπλήρωσαν για να αγοράσουν το άλμπουμ μήνες πριν. Έτσι, μερικές μόνο μέρες από την έναρξη της αποστολής των CDs, κάποιος ηλίθιος έδωσε το άλμπουμ σε κάποιο torrent site με αποτέλεσμα το άλμπουμ να ακουστεί και από αυτούς που δεν έδωσαν δραχμή, την ίδια στιγμή που πάρα πολλοί αγοραστές ακόμα περίμεναν την κόπια τους. Πόσο καραγκιόζης...? Το άλμπουμ ήταν limited edition, κυκλοφόρησε σε 5,000 κόπιες και μπορούσε κανείς να το αγοράσει μόνο απο το site των Spock's Beard.

Το άλμπουμ (δισκάρα btw!) περιείχε 7 tracks ενώ η πρώτη limited έκδοση περιείχε 8 tracks. Το bonus track ήταν το περιβόητο "Their Names Escape Me", μια σύνθεση που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αποκλειστικά για αυτούς, και οι στίχοι ανέφεραν ένα προς ένα όλα τα ονόματα τους, τα οποία ήταν συνολικά 133. Το ονοματεπώνυμο μου φυσικά ακούγεται και αυτό, και μάλιστα πεντακάθαρα.image.png.1e26db2300ba493166a274349213f359.png Μου είχαν στείλει κι ένα email και με ρώταγαν πως προφέρεται το όνομα μου, ενώ μου ζήτησαν να τους στείλω ένα wav με τη φωνή μου για να ακούσουν πως το προφέρω.?  Btw, ήμουν ο μόνος Έλληνας που αγόρασε το Ultra Package, κι έτσι το όνομα μου είναι το μόνο Ελληνικό που ακούγεται στο track. 

Η δουλειά που έκαναν τα γατάκια με τα ονόματα ήταν φοβερή, δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μας με ποιο τρόπο θα ενσωμάτωναν σε ένα τραγούδι 133 ονόματα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν Γα-μά-το! Μετά από αρκετό καιρό κυκλοφόρησαν και μία δεύτερη version του "Their Names Escape Me", την "nameless version" όπου τα ονόματα μας αντικαταστάθηκαν με κάποια instrumental μέρη και ένα sax solo. Εξαιρετική vesrion και αυτή.?

Παρακάτω ακούτε και τις δύο versions. Το όνομα μου, για να μην ψάχνετε, ακούγεται στο 3:55 και είναι το δωδέκατο όνομα στη σειρά.?

Proud λέμε...? 

Αϋπνίες απο ζεστη?

Καλα ρε συ εγραψες ολο αυτο ως ποστ μεσα σε νήμα με αδιαφορες απαντήσεις?

Κριμα να παει χαμένο....

Τεσπα....θενκς για τον κοπο ...

Πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός 

• Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

19 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Αϋπνίες απο ζεστη?

Καλα ρε συ εγραψες ολο αυτο ως ποστ μεσα σε νήμα με αδιαφορες απαντήσεις?

Κριμα να παει χαμένο....

Τεσπα....θενκς για τον κοπο ...

Πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός 

Καλημέρα Dim. Που να το γράψω ωρέ? Θυμήθηκα την ιστορία μετά τα prog κομμάτια που ποστάραμε και είπα να την γράψω. Να άνοιγα νέο θρεντ μου φάνηκε too much. 

Και ναι, αισθάνομαι τυχερός. Δεν είναι λίγο να γράφει μια μπαντάρα σαν τοyς Spock's Beard ένα τραγούδι μόνο για σένα και άλλους 132.? Και είναι και κομματάρα.

Μόνο από εμάς τους 133 παρεμπιπτόντως τσέπωσαν $26,600, ε, ένα τραγουδάκι νομίζω το αξίζαμε.?

Specs talks, M🐮🐮gs walks

8 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

Καλημέρα Dim. Που να το γράψω ωρέ? Θυμήθηκα την ιστορία μετά τα prog κομμάτια που ποστάραμε και είπα να την γράψω. Να άνοιγα νέο θρεντ μου φάνηκε too much. 

Και ναι, αισθάνομαι τυχερός. Δεν είναι λίγο να γράφει μια μπαντάρα σαν τοyς Spock's Beard ένα τραγούδι μόνο για σένα και άλλους 132.? Και είναι και κομματάρα.

Μόνο από εμάς τους 133 παρεμπιπτόντως τσέπωσαν $26,600, ε, ένα τραγουδάκι νομίζω το αξίζαμε.?

Εγω τσιγκουνευτηκα να δωσω για το βιβλίο των elp πριν 2 χρονια. Που ειχε τα ονοματα των πρωτων 200 αν θυμάμαι καλα. Αλλα ημουν σε φαση αφραγκιας.

Αλλα τελικα αυτα μια φορά γίνονται στη ζωη

με σήμα το μπιφτέκι

2 ώρες πριν, dimsonic είπε

Εγω τσιγκουνευτηκα να δωσω για το βιβλίο των elp πριν 2 χρονια. Που ειχε τα ονοματα των πρωτων 200 αν θυμάμαι καλα.

Αυτά έχουν ξαναγίνει από διάφορα γρουπς, δεν γίνονται βέβαια και κάθε μέρα αλλά έχουν ξαναγίνει. Αλλά να γράφουν τραγούδι για κάποιους fans και να κάνουν τα ονόματα τους μέρος των στίχων πρώτη φορά το είδα, και δεν το έχω ξαναδεί. Για να είμαι ειλικρινής αν δεν έπαιζε η φάση με το τραγούδι θα αγόραζα κάποια signed κόπια, $200 ($225 με το shipping) είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για ένα άλμπουμ. Αλλά η ιδέα τους ήταν πραγματικά απίθανη και το αποτέλεσμα άξιζε κάθε cent του ποσού, μια και το τραγούδι αφενός τα σπάει και αφετέρου θα υπάρχει για πάντα, το ίδιο και τα ονόματα μας.? 

Παρακάτω τα ονόματα μας στα credits του CD.

image.png.11a74110a9e630f822d4e17f4806aa3d.png

Επεξεργασμένο από Waterfall-K mk2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

18 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

Αυτά έχουν ξαναγίνει από διάφορα γρουπς, δεν γίνονται βέβαια και κάθε μέρα αλλά έχουν ξαναγίνει. Αλλά να γράφουν τραγούδι για κάποιους fans και να κάνουν τα ονόματα τους μέρος των στίχων πρώτη φορά το είδα, και δεν το έχω ξαναδεί. Για να είμαι ειλικρινής αν δεν έπαιζε η φάση με το τραγούδι θα αγόραζα κάποια signed κόπια, $200 ($225 με το shipping) είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για ένα άλμπουμ. Αλλά η ιδέα τους ήταν πραγματικά απίθανη και το αποτέλεσμα άξιζε κάθε cent του ποσού, μια και το τραγούδι αφενός τα σπάει και αφετέρου θα υπάρχει για πάντα, το ίδιο και τα ονόματα μας.? 

Παρακάτω τα ονόματα μας στα credits του CD.

image.thumb.png.380eb3b1b08b65a28997d0699b05c30e.png

Δεν ειναι και λιγο ομως ενα βιβλιο που αναφερεται στην ιστορια των elp να εχει το ονομα σου με αφιερωση...

με σήμα το μπιφτέκι

2 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Δεν ειναι και λιγο ομως ενα βιβλιο που αναφερεται στην ιστορια των elp να εχει το ονομα σου με αφιερωση...

Όχι βέβαια. 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Πολύ ωραίοι οι Spock's Beard.

Thanks για το story.

20 ώρες πριν, Waterfall-K mk2 είπε

μερικά μικρο-πραγματάκια που ο αγοραστής θα έβλεπε όταν θα παραλάμβανε το πακέτο ("Special SBX Mystery Grab Bag Swag Package" τα ονόμαζαν)

Από περιέργεια, τι άλλο είχε μέσα το πακέτο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου