Waterfall-K Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2023 1 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) The Forminx - Our last September (1965) Μεγάλη ιστορία και σχολή οι Forminx για την Ελληνική ποπ σκηνή, και όχι μόνο. Δημιουργήθηκαν το 1962 σαν σχολική 8μελής χορευτική μπάντα και έπαιζαν σε ξενοδοχεία και night clubs. Σύντομα η μπάντα έγινε 5μελής και απέκτησε τεράστια φήμη στην Ελλάδα. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο διάσημο Ελληνικό ποπ γκρουπ και η αφορμή για τη δημιουργία δεκάδων άλλων γκρουπς στα '60s αλλά και αργότερα. Τα μέλη των Forminx (σαν 5μελές γκρουπ) ήταν οι εξής: Τάσος Παπασταμάτης - φωνή Βαγγέλης Παπαθανασίου - Hammond & πιάνοΒασίλης Μπακόπουλος - κιθάραΣωτήρης Αρνής - μπάσοΚώστας Σκόκος - ντραμς Η μπάντα ήταν ενεργή μόνο 4 χρόνια, και το 1966 και πάνω στο peak της δημοφιλίας της διαλύθηκε. Κυκλοφόρησαν κάπου 25 tracks σε singles, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν συνθέσεις του Παπαθανασίου, και οι -πάντα Αγγλόφωνοι- στίχοι, όσων από αυτά είχαν, ήταν γραμμένοι από τον Νίκο Μαστοράκη. Δυστυχώς από τα πέντε παραπάνω μέλη μόνο ο Βασίλης Μπακόπουλος ζει. Παρακάτω μια απίστευτη μπαλάντα σε σύνθεση Παπαθανασίου (22 χρονών τότε) με το Hammond να "ζωγραφίζει". Πως από τέτοιες γκρουπάρες και μουσικάρες φτάσαμε στα σημερινά χάλια είναι να απορεί κανείς... Επεξεργασμένο 4 Οκτωβρίου 2023 από Waterfall-K 2 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-ex g.p Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2023 ,Γεωμετρήσαι βούλομαι τον αέρα υμίν διελείν τε κατά γύας. Θα χωρομετρήσω τον αέρα και θα σας τον μοιράσω για χωράφια. Aριστοφανης (Το παιδί μου δικό μου ειναι κτήμα μου είναι? Το χωράφι μου δικό μου ειναι κτήμα μου είναι?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-ex g.p Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2023 REAL GONE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-ex g.p Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2023 1 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2023 Gary Burton από το album του "Reunion" του 1989. Gary Burton – vibraphone, marimba Pat Metheny – guitar Mitchel Forman – piano, keyboards Will Lee – bass guitar Peter Erskine – drums, percussion 2 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bouzoukleri Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Απλά, γιατί έτσι Επεξεργασμένο 7 Οκτωβρίου 2023 από bouzoukleri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το Μεξικανικόν σκυλαδικάκι έχει πολύ πράμα για βρώση. Είναι βιντατζ, έχει μουσικό ενδιαφέρον, έχει μελωδία, φαρφίσα, μπουζουκοκίθαρο και τάνκερ ολόκληρα από καψούρα όπως κάθε μεξικάνικη σύνθεση που τιμά την παράδοση της πατρίδος. Εδώ οι κατα τα άλλα Peruanos Pasteles Verdes που έκαναν μεγάλο αγροτικό στο Μεξικόν, σιροπιάζουν το κλασσικό άσμα που κάρφωσε στην αιωνιότητα ο θεός Javier Solis. Επεξεργασμένο 8 Οκτωβρίου 2023 από shelter 1 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gutter Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2023 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις