Προς το περιεχόμενο

Περί τεχνητής νοημοσύνης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator
1 λεπτό πριν, Mixolydianb9b13 είπε

 

Όταν ο άνθρωπος παρατήρησε πως φτιάχνοντας τροχό μπορεί να μεταφέρει πράγματα, δεν έδωσε εξήγηση στα αιώνια ερωτήματα. Το ίδιο κι όταν ανακάλυψε πως μπορεί να φτιάξει μυτερά όπλα.

 

Μέσω της παρατήρησης και του πειράματος έφτιαξε λοιπόν τροχό και όπλα, βελτίωσε τη ζωή του, πλην όμως αυτό είναι παντελώς άσχετο με το από που προήλθαμε, γιατί, που θα πάμε όταν πεθάνουμε κλπ. 

 

Τα τελευταία είναι απλώς ερωτήματα που ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ. Οπότε, οιαδήποτε θεωρία γύρω από αυτά είναι εξίσου αποδεδειγμένη και ταυτόχρονα αναπόδεικτη. BIg Bang, θεολογία, βάλε και τα ταρώ και τους flat earthers αν θες. Ούτως ή άλλως, πάω στοίχημα πως εσύ ο ίδιος δεν έχεις κοιτάξει τη Γη από τη διάστημα. Οκ υπερβάλλω αλλά κατάλαβες.

 

Τώρα τα υπόλοιπα αυθαίρετα συμπεράσματα αχρειαστα. Μη γίνεσαι τρόλευ, μπορείς!


Είσαι προφανώς ελέυθερος να πιστεύεις ό,τι θες. Αν πιστεύεις ότι παρόλο που μοιράζεσαι το 90% του dna μιας γάτας και το 60% του dna μιας μύγας είσαι ένα μεγαλειώδες θεϊκό δημιούργημα πάνω και πέρα απ΄ όλα αυτά, αν πιστεύεις πως το φαινόμενο doppler δεν αρκεί για να παρατηρήσει κάποιος την κίνηση των αστερισμών και να συνάγει συμπεράσματα για το σύμπαν, αν θεωρείς ότι η επαναληψιμότητα που διαχωρίζει την εγκυρότητα της επιστημονικής παρατήρησης από την καφετζού δεν αρκεί, αν το ότι βλέπεις πρώτα τα βουνά και τα ψηλότερα κτίρια καθώς πλησιάζεις με το πλοίο στο λιμάνι δεν αρκούν για να σε πείσουν για την καμπυλότητα της Γης και θεωρείς ότι πρέπει να έχεις μπει σε διαστημόπλοιο και αν πραγματικά πιστεύεις ότι όσοι διαφωνούν μαζί σου ειναι "τρόλευ" κανείς δεν μπορεί φυσικά να σε πείσει για το αντίθετο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, trolley είπε

Είπε ο άνθρωπος που αναρρωτιέται αν έχουμε δει τους γαλαξίες να απομακρύνονται με κυάλια. Σηκώνεις πολύ πλάκα, αλλά ποιος ευκαιρεί;

 

 

 

Εσύ προφανώς. 4 φορές με τάγκαρες και βλέπεις πως σε γράφω. Τι ασχολείσαι λοιπόν?

2 λεπτά πριν, kpeyos είπε


Είσαι προφανώς ελέυθερος να πιστεύεις ό,τι θες. 

 

Ευχαριστώ, αλλά το ήξερα κι από πριν αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Mixolydianb9b13 είπε

Εσύ προφανώς. 4 φορές με τάγκαρες και βλέπεις πως σε γράφω. Τι ασχολείσαι λοιπόν?

 

Έχεις την πεποίθηση ότι σου απευθυνόμουν; Έχεις την εντύπωση ότι χρειάζεται η συναίνεσή σου για να καταγγέλονται αυτά που γράφεις ως ανοησίες; Επίσης, φυσικά δε σε τάγκαρα, το φόρουμ σε ειδοποίησε, επειδή έτσι έκρινε (είπαμε, τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα).

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Anyway...το πού μπορεί να φτάσει η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί ίσως να το αντιληφθεί καλύτερα όποιος έχει δει την εξέλιξη των σκακιστικών μηχανών: Πλέον έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον άνθρωπο. Θυμάμαι ακόμη αυτούς που προέβλεπαν ότι ποτέ δε θα συμβεί κάτι τέτοιο και ότι οι υπολογιστές δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε στο σημείο που είναι πλήρως αποδεκτό ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει μια σύγχρονη σκακιστική μηχανή μέσα στα όρια του χρόνου χωρίς βοήθεια, και όχι μόνο αυτό, αλλά αντί οι μηχανές να καταφέρουν να μιμηθούν το στυλ και τη δημιουργικότητα των παγκόσμιων πρωταθλήτών, οι νεότεροι παγκόσμιοι πρωταθλήτες είναι αυτοί που πλέον μιμούνται το στυλ των μηχανών. 

Επεξεργασμένο από kpeyos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απολυτο σκοταδι, απειρο, το μεταφυσικο πεδιο αναζητησεων. Καπου, καποτε, καποιος αναβει ενα κερακι. Αυτο το καημενο φεγγει λιγο εκει γυρω. Αυτοι κοντα του που βλεπουν καπως, το ονομαζουν επιστημη κ φιλοσοφια κ αναλυτικη σκεψη. Λιγο πιο μακρια, εκει που αχνοφαινονται σκιες, το ονομαζουνε μεταφυσικη κ αυτο. Το σκοταδι το βαθυ, που απλωνεται μεχρι τα περατα κ αυτο μεταφυσικη λεγεται, απο την αρχη.

 

Αλλα ολο κ λιγοτεροι μιλανε γι αυτο. Οι πιο πολλοι μιλανε για το κερακι που για πρωτη φορα "εδωσε" σχημα κ χρωματα στα αγαπημενα τους προσωπα. Αλλοι μιλανε για τις σκιες αυτες που αχνοφαινονται λιγο πιο περα κ προσπαθουν να τις εξηγησουν. Οι μονοι που μιλανε για το βαθυ σκοταδι  ειναι οι φιλοσοφοι, που παροτι στην αρχη ηταν με τους επιστημονες οταν μαζι αναψανε το κερακι, τωρα ενθουσιασμενοι μιλανε ελευθερα για ο,τι θελουνε

 

Καπου εκει στο κεντρο αναβουν κι αλλα κερακια. Ο χωρος που φαινεται ξεκαθαρα ειναι ευρυτερος πια. Αυτο που αχνοφαινοταν πριν κ καναν εικασιες για το τι ειναι, τωρα "ξερουν". Πιο περα που ηταν σκοταδι, τωρα αχνοφαινεται. Ακομα πιο περα, βαθυ σκοταδι παντα. 

 

Οι επιστημονες ολο κ φτιαχνουν περισσοτερα κερια. Μετα αναψαν δαυλους. Μετα φτιαξαν λαμπες. Στο μελλον ποιος ξερει τι θα φτιαξουν. Ο,τι κ να κανουν ομως, οσο κ να μεγαλωνει η λαμψη, πιο περα καπου θα αχνοφεγγει, πιο περα δε θα βλεπουν καν.

 

Οι φιλοσοφοι συνεχιζουν να μιλανε για τα παντα. Οι αποστασεις ομως ειναι τοσο μεγαλες, που μεχρι να ερθουν απο εκει που ειναι, εκει που σβηνει το φως, να τα πουνε εδω πισω σ'εμας, εχει σβησει κ η διψα για γνωση κ διαλογο μαζι του.

 

Ωσπου μια στιγμη, για πρωτη φορα απο τοτε που αναψε το πρωτο φως, θορυβος ακουγεται απο το απολυτο σκοταδι. Μετα απο λιγο απο εκει που ακουγεται ο θορυβος, μια μορφη φαινεται να μπαινει στο λυκοφως κ να συνεχιζει να περπαταει σταθερα προς το φως. Ολοι παγωμενοι παρακολουθουν. Η μορφη αποκτα σχημα, σαρκα κ οστα καθως σιγα σιγα λουζεται απο το φως κ πλησιαζει στο κεντρο. Ειναι ενας απο εμας λενε ολοι. Ομως ο αντρας κραταει κατι. Το εχει φορεμενο πανω του. Ολοι τον κοιταν κ οσο η μορφη του τους ηρεμει, τοσο το αντικειμενο τους φοβιζει. Το βγαζει απο πανω του, το σηκωνει στα χερια κ εκτεινωντας τα προς αυτους λεει: "Αδερφια μου. Αυτο ειναι μια τελεκαστερ"

Επεξεργασμένο από vrasidas27
  • Like 1
  • Χαχα 4

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

Αυτο ειναι μια τελεκαστερ

 

Ε, εντάξει, ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

  • Χαχα 1
  • Συμφωνώ 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, fusiongtr είπε

 

Ε, εντάξει, ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Σε λυπαμαι μικρε Φιουζιε που δεν εκανες λαηκ ή χαχαχα στο πονημα μου. 

Ανεβαζω μια ομορφια που θα στολιζει το νοιζ μεχρι να πεσουν οι σερβερς κ το ιντερνΕτ κ εσυ λακισες.

Πεταξες κ το φαρμακι σου στο σχολιο για να τη βγαλεις καθαρη.

Καποιανου του δειχναν ενα δασος κ ΑΦΤΟΣ κοιταζε το δαχτυλο. ΑΦΤΟΣ δηλαδη φιουζιος

 

Φυσικα για την αναλυση, για το τι κρυβεται απο πισω, δεν περιμενα τιποτε περισσοτερο

Θα σε βγαλω λοιπον απο τη δυσκολη θεση

Αφηνεται να εννοηθει πως αναφερομαι σε παρελθοντικο χρονο. Οι επιστημονες λεω φτιαξαν λαμπες (λαμπες, λαμπες, οχι μονο για να φωτιζουνε 😉) . Τα αλλα στο μελλον. Ουτε led λεω ουτε τιποτα. Ποσο παλια λοιπον τοποθετω το τελος της ιστοριας μου? Αρχες 50. ΓιΑΦΤΟ ερχεται ο μαστορας με την τελε. Τι να κανουμε η πρωτη που φτιαχτηκε μαζικα ητανε, αυτη του περισσευε. Τι να φερει το 50 φιουζιε ? ΑΡΙΣΤΑΗΝΤΕΣ?

 

Τελος παντων. Κανεις δεν παρατηρησε πως η ιστορια μου τελειωνει εκει. Κ αν υπονοω πως οι μυωπες αδερφοι μας μειναν εκει? Πως παγωσε ο χρονος κ εχουν χασει ο,τι γινεται απο τοτε μπροστα στα ματια τους? 

 

Αν δηλαδη ειμαι με το μερος σου φιουζιε? Αν ολη αυτη η αλληγορια κραζει τους ιφλουεσε? Ενα λαηκ, ενα συμφωνω, ενα ευχαριστω, ενα νοιαζομαι ρε αδερφε (κ ας μην υπαρχει) δεν το αξιζω τοτε?

 

 

  • Χαχα 2

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

Σε λυπαμαι μικρε Φιουζιε που δεν εκανες λαηκ ή χαχαχα στο πονημα μου. 

 

 

Είναι που δεν ήξευρα τι από τα δύο να βάλω.

Ενώ το αρχίζεις καλά, το αρχίζεις όμορφα, το αρχίζεις ωραία (Αλέφας mode on), στο τέλος το κάνεις θρίλερ, τρόμου, να τρώνε τα παιδιά όλο τους το φαγητό, γιατί θα έρθει η σκιά με την τέλε να τους φωτίσει ασούμε.

Και έτσι φάε-φάε τα παιδάκια από τον φόβο τους γίνανε παχύσαρκα, και έχουμε από τους υψηλότερους δείκτες παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη.

 

Και like και χαχα λοιπόν.

  • Λυπάμαι 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά τα σκέφτεστε και ακόμα καλύτερα τα γράφετε. Το επίπεδο της συζήτησης με ξεπερνά κατά πολύ

 

το μόνο που ξέρω είναι ότι το σεξ είναι ΠΟΛΥ πιο χαλαρωτικό από την ΑΙ

 

IMG_6347.thumb.png.df409ca324b63ce61f19ce9b701d5a38.png 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου