Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή πορείας....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Ali Barout είπε

iSEMBATHIS

 

Εδώ θεωρείται γνώση το lore του Quake και του DOOM, η αστρολογία δεν είναι γνώση; Αλλά τα λες αυτά γιατί είσαι ταύρος παρτάκιας με άρη στον κριο.

Ταύρος είμαι, μέχρι εδώ το ξέρω.

Τα πάρτυ όμως Γιώργη τα έχω κόψει 15 χρόνια τώρα. 

Τα άλλα δύο που λες είναι σε επόμενο εξάμηνο, δεν τα γνωριζω😇

  • Χαχα 1

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
6 ώρες πριν, Yannis Methenitis είπε

 

Μου είναι δύσκολο να ακολουθήσω γιατί σε ότι γράφω επιλέγεις την αρνητική του σημασία. Όπως π.χ. το "επισκέπτης" που καταλαβαίνεις ως μομφή, ενώ προσπαθώ να πω πως ο webmaster - οικοδεσπότης έχει πιο ειδική άποψη με περισσότερα δεδομένα στο θέμα για να κρίνει τα της σελίδας. 

 

Ως προς το ομφαλοσκόπηση, έχεις δίκιο δίνει άλλο νόημα, αλλά δεν βρήκα κάτι ανάλογο με το inside looking out. Ο κόσμος δεν κινείται γύρω σου ενω εσύ μένεις σταθερός. Επηρεαζόμαστε όλοι απο το τι συμβαίνει γύρω μας τεχνολογικά και κοινωνικά και αν είχες συμμετάσχει (κάτι που δεν σε αφορά άμεσα βέβαια) στην παγκόσμια κουβέντα για την εξέλιξη της ιντερνετικής παρουσίας μας τα τελευταία 15 χρόνια, ίσως να καταλάβαινες πως το καφενείο δεν είναι δημιούργημα του Noiz αλλά παγκόσμιο φαινόμενο.

Απο σελίδες ανταλλαγής απόψεων με σεντόνια ξεκινήσαμε, προσπαθώντας να τηρήσουμε όσο γίνεται, σοβαρό περιβάλλον με τεκμηριωμένες απόψεις και καταλήξαμε σε μια φωτογραφία (instagram), 280 χαρακτήρες (Twitter), ενός λεπτού βίντεο (tik tok) και lol, μ, μνμ, και άλλες άγνωστες λέξεις που εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο μας. Το γεγονός πως το Noiz συνεχίζει να υπάρχει σαν φόρουμ με τις αναπόφευκτες αδυναμίες τους, λέει πως κάτι σωστό έκανε παρ' όλα αυτά.

Εσύ όμως βλέπεις τον αφαλό σου (γιατί παραβλέπεις τι γίνεται γύρω σου) και έχεις άποψη για το Noiz και πιο ειδικά, εμένα προσωπικά. 

Καλά κάνεις παιδάκι μου. Live and let live.

 

 

ΥΓ Σόρι στους υπόλοιπους που χαλάω το πνεύμα😉...

Φαντάζομαι ότι αν τώρα παρεξηγηθώ θα συμβαίνει επειδή δεν κατάλαβα το νόημα του "βλέπεις τον αφαλό σου"...

 

Δεν είμαι όμως εγώ αυτός που βλέπει τον αφαλό του. Επέλεξες να μου χρεώσεις κάποιου είδους ψυχοσύνθεση με το "beef" κουοτάροντας ένα πόστ μου που γράφτηκε πριν 15 χρόνια, το οποίο δεδομένου του χρόνου που έχει παρέλθει θα μπορούσε να είναι και μια μπαρούφα στο σήμερα και να έχω κάθε δικαίωμα να έχω βελτιωθεί ή αλλάξει γνώμη από τότε. Hell, ακόμη και ποινικό αδίκημα να είχα κάνει από τότε, θα είχε παραγραφεί. Το ποιος έχει κρατημένα μπιφτέκια για τη σχάρα λοιπόν, είναι πασιφανές.

Παρόλα αυτά τί είχα πει σε αυτό το πόστ; Το ότι αν συνέχιζε έτσι το νόιζ, δηλαδή με χλεύη και τρολάρισμα προς όλους τους νιούμπηδες από αυτούς που πρέπει να τους προστατεύουν και με τα "το 'παμε - τράβα ψαξ' το", θα καταντήσει ένα κλειστό club, αποτελούμενο από ελάχιστους ανθρώπους που δεν έχουν να συζητήσουν και πολλά. Δικαιώθηκα; 100%!

Απο 'κει και πέρα...επιλέγεις να αναφέρεις και να συγκρίνεις sites που δεν έχουν καμία σχέση με το noiz. Η δύναμη ενός Ελληνικού ιστότοπου μουσικής τεχνολογίας τόσο παλιού όσο το noiz, ήταν φυσικά το timing και η διαφοροποίησή του απ' οτιδήποτε άλλο. Σε κάθε στιγμή πρέπει το προϊόν σου να διατηρεί κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε μια αγορά. Διαδικτυακά καφενεία υπάρχουν άπειρα, το να φτιάξεις άλλο ένα απλά απεμπολεί το δυνατό σου χαρτί και τελικά σε βάζει σε μια κόντρα με τα μεγαθήρια των social, την οποία είσαι καταδικασμένος να χάσεις. 

Αυτό το είχα επισημάνει σε ένα άλλο νήμα, πριν καμιά 10ετία, όταν τελικά αποσύρθηκα από ένα περιβάλλον στο οποίο είχαν καταλήξει να κυριαρχούν αντί για τη μουσική, τοξικές πολιτικές διενέξεις (που κανονικά δεν επιτρέπονται σε κανένα σοβαρό φόρουμ). Είχα πει τότε, γιατί να μπω σε ένα φόρουμ μουσικής τεχνολογίας να τσακωθώ για τα πολιτικά με πέντε αγνώστους, όταν υπάρχει ολόκληρο twitter πχ, που μου επιτρέπει να τσακωθώ με εκατοντάδες ή και χιλιάδες αγνώστους...😅

Αν συγκρίνεις όμως το noiz με αντίστοιχα μεγάλα fora του εξωτερικού που επίσης επιβιώνουν ακόμη, και με τις αγγελίες τους και με τα πάντα (gearspace, the gear page, talkbass, drummerworld...), θα διαπιστώσεις ότι κράτησαν τον χαρακτήρα τους και υπάρχουν γιατί ακόμη μπορούν και συζητάν τα ίδια πράγματα ανανεώνοντας όμως το pool των μελών τους. Βλέπεις εκεί δεν θα τολμήσει να σε κράξει κανένας εξυπνάκιας πάλιουρας όταν έχεις μια απορία. Εδώ, και στην Ελλάδα πλέον, υπάρχουν ομάδες μουσικής τεχνολογίας στο fb που ιδρύθηκαν πριν 2 χρόνια και πλέον νομίζω έχουν περισσότερα ενεργά μέλη απ' ότι το noiz. Άρα λοιπόν δεν είναι ότι δεν υπάρχει κοινό. Κι εκεί σεντόνια γράφουν. Απλά το noiz έχασε την ευκαιρία και το momentum που είχε πριν 25 χρόνια, να γίνει η μεγάλη μητέρα κάθε τί μουσικού στην Ελλάδα, και αποκτώντας μια μάλλον αρνητική φήμη στο εδώ κοινό των γύρω απ' τη μουσική (που εγώ τουλάχιστον γνωρίζω), παγιώθηκε τελικά σε αυτό που είναι σήμερα.

Τέλος, επιχειρείς να ξεπεράσεις τους σκοπέλους όλων αυτών των παρατηρήσεων με ένα ad hominem: Μου γράφεις δε σε αφορούσε ποτέ (επαγγελματικά εννοείς μάλλον), άρα δε συμμετείχες, άρα κοιτάς τον αφαλό σου (άρα η άποψη σου έχει μικρή αξία). Αν και τα ad hominem επιχειρήματα από μόνα τους συνήθως φανερώνουν ένδεια σοβαρότερων, θα ήθελα να απαντήσω και για...τον αφαλό μου:

Είμαι εν ενεργεία manager σε πολυεθνική τα τελευταία 15 χρόνια, κάτοχος MSc στο Marine Engineering Management το οποίο πάνω κάτω αφορά διοίκηση επιχειρήσεων ναυτιλιακής τεχνολογίας. Αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία μου στο Νoiz από το 2003 και με την αντίστοιχη μακρόχρονη εμπειρία μου σε fora του εξωτερικού αντιστοίχως εξειδικευμένα αλλά και πιο "καφενειακά" νομίζω μου δίνει, αν μη τι άλλο, μια ικανότητα κρίσης που ξεπερνά τον πανέμορφο και συνεχώς επεκτεινόμενο αφαλό μου.

Ευχαριστώ για την υπομονή. Θα προτιμούσα να σταματήσει εδώ αυτή η αντιπαράθεση γιατί κι εγώ αισθάνομαι άσχημα με όλο αυτό. 
 



 

Επεξεργασμένο από kpeyos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
1 ώρα πριν, kpeyos είπε

 Είχα πει τότε, γιατί να μπω σε ένα φόρουμ μουσικής τεχνολογίας να τσακωθώ για τα πολιτικά με πέντε αγνώστους, όταν υπάρχει ολόκληρο twitter πχ, που μου επιτρέπει να τσακωθώ με εκατοντάδες ή και χιλιάδες αγνώστους...😅

Τώρα συγνώμη που παρεμβαίνω και εγώ στη "μονομαχία" σας αλλά τί να κάνω....διαβάζω 😁

 

Έτσι όπως το γράφεις, νομίζω ότι κυρίως  η δική σου διάθεση είναι να τσακωθείς και όχι ή όποια θεματολογία, ακόμα και η πολιτική.

 

Αν έχεις διάθεση να τσακωθείς (γενικά μιλάω τώρα)  , θα τσακωθείς για τα πολιτικά, τα ποδοσφαιρικά......μέχρι και τις κιθάρες.

 

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί σε ένα μουσικό forum δεν μπορεί να γίνει και πολιτική συζήτηση, ειδικά αν λάβεις υπόψιν σου ότι η μεγάλη  μερίδα των καλλιτεχνών εν γένει και καλλιεργημένοι είναι και με πολιτική άποψη.....και πολιτικοποιημένοι.

 

Εκτός αν μιλάμε για forum "ερασιτεχνών οργανοπαιχτών" ....οπότε πάσο, να μιλάμε μόνο για (βαρετά) τεχνικά ζητήματα.

 

Αν οι μουσικοί απεμπολήσουν το δικαίωμα τους να συζητάνε πολιτικά....και το αφήσουν σε άλλους, π.χ. στους Δικηγόρους (τυχαίο το παράδειγμα) ...μαύρο φίδι που τους έφαγε (δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα).

 

Όπως λες όμως , έχεις άλλο day job (θεμιτότατον)  , άρα δεν φέρνει η μουσική φαγητό στο τραπέζι σου , και με αυτήν την άνεση σου την αντιμετωπίζεις ως χόπμυ, ρώτα έναν μουσικό όμως που δικαιωματικά είναι εδώ και του ανήκει ο χώρος παραπάνω από ότι σε εμένα π.χ. τον χομπίστα, αν τον τρώει να πεί τον πόνο του και να συζητήσει ....και πολιτικά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Δεν υπηρχε διαφοροποιηση στο noiz, με την εννοια οτι τω καιρω εκεινω υπηρχαν 5 τουλαχιστον ενεργα ελληνικα forum μουσικης τεχνολογιας. Φυσικα τα περισσοτερα εχουν παψει να υπαρχουν, ενω οσα εμειναν ειναι κρανιου τοπος.

 

 Παρομοια κατασταση υπαρχει και στο εξωτερικο. Kpeyos sorry, αλλα αν δεν καταλαβαινεις οτι η φαση με τα forum δεν εχει καμια σχεση με την εποχη που ηταν στα ντουζενια τους, και θεωρεις οτι αν κερναγε ο yameth κουλουρακια και περγαμοντο τους νιουμπιδες θα ηταν γυρω γυρω 2023 και στη μεση 2007, τοτε οντως ομφαλοσκοπεις.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
15 λεπτά πριν, LK είπε

Τώρα συγνώμη που παρεμβαίνω και εγώ στη "μονομαχία" σας αλλά τι να κάνω....διαβάζω 😁

¨Έτσι όπως το γράφεις, νομίζω ότι κυρίως  η δική σου διάθεση είναι να τσακωθείς και όχι ή όποια θεματολογία, ακόμα και η πολιτική.


Δεν ξέρω αν γενικά έχω δώσει εδώ την εντύπωση ότι τσακώνομαι συχνά. Ελπίζω πως όχι. Θεωρώ επίσης πως 'ίσως δεν παρακολουθούσες το φόρουμ εκείνη την εποχή, γι αυτό και δεν κατάλαβες το πού κολλάει το τσακώνομαι. 

 

15 λεπτά πριν, LK είπε

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί σε ένα μουσικό forum δεν μπορεί να γίνει και πολιτική συζήτηση, ειδικά αν λάβεις υπόψιν σου ότι μεγάλη  μερίδα των καλλιτεχνών εν γένει και καλλιεργημένοι είναι και με πολιτική άποψη.....και πολιτικοποιημένοι.

Εκτός αν μιλάμε για forum "οργανοπαιχτών" ....οπότε πάσο, να μιλάμε μόνο για (βαρετά) τεχνικά ζητήματα.


Αυτή ήταν και τότε η επικρατούσα άποψη. Γενικά σε όλα τα εξειδικευμένα fora του εξωτερικού, απαγορεύονται συζητήσεις για πολιτικά και θρησκείες, ενώ και το κλίμα στο κομμάτι "pub" που έχουν κινείται σε πολύ αυστηρά πλαίσια, ώστε να μην εκφυλίζεται σε αψιμαχίες μεταξύ των μελών. Αυτό διατηρεί ακέραιο έναν χαρακτήρα στο forum. Όταν θες να ενημερωθείς για gear, μουσική, συναυλίες κλπ θα μπεις σε αυτά.

Αν θες να κάνεις μια γενικότερου ενδιαφέροντος συζήτηση, αντικειμενικά υπάρχουν πολύ καλύτερα ιντερνετικά μέρη. Όταν λοιπόν ένα site μουσικής και τεχνολογίας μετατρέπεται σε ένα site γενικού ενδιαφέροντος κινδυνεύει με τον καιρό να μην προτιμάται από κανέναν, εκτός από κάποιους που έχουν τη μικρή τους παρεούλα εδώ μέσα. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου προς το συμφέρον, το οικονομικό τουλάχιστον, ενός site σαν το Noiz. Όπως έδειξε και η ιστορία.

Συμφέρον για το site είναι να ανοίξει η ομπρέλα σε όλους όσους ψάχνουν κάτι πιο εξειδικευμένο, γύρω από τη μουσική που δεν είναι λίγοι. Κι όταν εσύ λύσεις την απορία σου, να έρθει ο επόμενος με τη δική του να του τη λύσεις εσύ. Είναι πιο βαρετό και πιο στεγνό απ' το να μιλάς με 10 φίλους σου; Σίγουρα. Είναι ένας ιστότοπος μουσικής τεχνολογίας ελκυστικός όταν floodαρεται από 10 νοματαίους στο νήμα "Τί φάγατε σήμερα;" Σίγουρα όχι.

Επεξεργασμένο από kpeyos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύο σχόλια επί της @kpeyosάδας.... :) :)

 

α) Έχω δει τα γκρουπ στο facebook που σχηματίζονται για διάφορα πράγματα, από Ποίηση, μέχρι Φωτογραφία, μέχρι Οτιδήποτε. Έχουν συχνά αρκετά μέλη, αλλά το επίπεδο είναι χαμηλό, συνήθως εξαντλείται στο "να, κοίτα τι έγραψα ενώ ρευόμουν" και ακολουθεί από κάτω ομοβροντία "πάλι λάμησες ρε φίλε, τελικά είσαι μοναδικό ταλέντο".

 

β) Με τόση αρνητική κριτική, γιατί μπρε έρχεσαι εδώ; Ειλικρινά ρωτάω, εννοώ κάποιος λόγος θα υπάρχει αλλά ξέχασες να τον αναφέρεις;

 

:)

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
12 λεπτά πριν, kpeyos είπε


Δεν ξέρω αν γενικά έχω δώσει εδώ την εντύπωση ότι τσακώνομαι συχνά. Ελπίζω πως όχι. Θεωρώ επίσης πως 'ίσως δεν παρακολουθούσες το φόρουμ εκείνη την εποχή, γι αυτό και δεν κατάλαβες το πού κολλάει το τσακώνομαι. 

 


 

 

Εγώ μιλάω για αυτά που καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις τώρα.

Πάντως για την ιστορία, ξέρω το Noiz "απέξω και ανακατωτά" το έχω  διαβάσει ΌΛΟ από το day one, μολονότι έχω έγγραφει το 2010, και το έκανα αυτό (να το διαβάσω ΌΛΟ) όταν έγινα mod, γιατί ήθελα να ξέρω τί και πώς (έτσι κάνω εγώ όταν μου αναθέτουν ένα καθήκον)

12 λεπτά πριν, kpeyos είπε


 

 


 

Όσο γι αυτό, ΔΕΝ έχω ιδέα τι γίνεται στα ξένα forum , ούτε με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια.

Απλά την προσωπική μου άποψη καταθέτω για το Noiz, που είναι το μόνο στο οποίο συμμετάσχω.

 

12 λεπτά πριν, kpeyos είπε


 

 


Αυτή ήταν και τότε η επικρατούσα άποψη. Γενικά σε όλα τα εξειδικευμένα fora του εξωτερικού, απαγορεύονται συζητήσεις για πολιτικά και θρησκείες, ενώ και το κλίμα στο κομμάτι "pub" που έχουν κινείται σε πολύ αυστηρά πλαίσια, ώστε να μην εκφυλίζεται σε αψιμαχίες μεταξύ των μελών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
1 λεπτό πριν, trolley είπε

Δύο σχόλια επί της @kpeyosάδας.... :) :)

 

α) Έχω δει τα γκρουπ στο facebook που σχηματίζονται για διάφορα πράγματα, από Ποίηση, μέχρι Φωτογραφία, μέχρι Οτιδήποτε. Έχουν συχνά αρκετά μέλη, αλλά το επίπεδο είναι χαμηλό, συνήθως εξαντλείται στο "να, κοίτα τι έγραψα ενώ ρευόμουν" και ακολουθεί από κάτω ομοβροντία "πάλι λάμησες ρε φίλε, τελικά είσαι μοναδικό ταλέντο".

 

β) Με τόση αρνητική κριτική, γιατί μπρε έρχεσαι εδώ; Ειλικρινά ρωτάω, εννοώ κάποιος λόγος θα υπάρχει αλλά ξέχασες να τον αναφέρεις;

 

:)

 

α) Ναι, δε διαφωνώ, ενώ εδώ είμαστε 10 και καλοί, έτσι; Το λέω μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά να, αυτός ο ελιτισμός το 'φαγε το πράγμα. Ερχόταν ο άλλος, έλεγε μια μπούρδα όντας νιούμπης, ερχόταν το πέσιμο και η χλεύη ώστε να μην ξαναπατήσει. Και μάλιστα από mods!

β) Βασικά είχα σταματήσει όσο διαρκούσε η πλατεία των αγανακτισμένων εδώ μέσα αλλά είδα πριν λίγο καιρό ότι είναι πολύ cool τα πράγματα, οπότε λύνω καμιά απορία όποτε έχω λίγο χρόνο για να βελτιώσω το κάρμα μου μιας και έχω άπειρο gear από τρία τέσσερα διαφορετικά όργανα και πολύ πιο σπάνια μπορεί να ποστάρω και κάτι που μου φάνηκε εντυπωσιακό (όπως το prophet της behringer). Σπάνια ασχολούμαι όπως τώρα, απλά μου έκανε πραγματικά τεράστια εντύπωση η όλη φάση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Σε πολλα μουσικα φορουμ του εξωτερικου ΤΟΤΕ υπηρχαν off topic sections που επιτρεπονταν να μιλας για πολιτικη και τετοια. Στην πορεια, η τα εκαναν κλειστα οπως ηταν καποτε εδω, η το εκοψαν τελειως οπως ειναι και εδω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
9 λεπτά πριν, LK είπε

 

Εγώ μιλάω για αυτά που καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις τώρα.

 

Τότε απλά παρεξήγησες την εμφανέστατη ειρωνεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου