trolley Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Για να μη γράφουμε τα ίδια και τα ίδια, ιδού μερικές εναλλακτικές προσεγγίσεις στην ερώτηση: α) Όπως έλεγε και ο υπάλληλος της Ρήκωλ στον Σβαρτσενέγγερ (και είναι το προσωπικό μου μότο, σόρυ αν απογοητεύω κάποιους) "Ντάγκ, τι είναι ίδιο πάντα σε όλα τα ταξίδια που έχεις κάνει;" (ο Ντάγκ δεν βρίσκει την απάντηση και ο υπάλληλος της Ρήκωλ συνεχίζει) "εσύ Ντάγκ, όπου και να πας είσαι πάντα ο ίδιος". Στην προέκταση αυτού, όπου και να πας θα είσαι ο Solega. Δηλαδή, αν βαρέθηκες εκεί, θα βαρεθείς και εδώ (πιο σύντομα κατά τη γνώμη μου). Αν είσαι γιατρός εκεί, θα είσαι και εδώ. Αν είσαι γκαρσόνι εκεί, θα είσαι και εδώ. Αν σου τελειώνουν τα χρήματα στις 27 του μηνός εκεί, εδώ θα σου τελειώνουν στις 15. β) ΟΚ, βαρέθηκες εκεί. Γιατί δεν πας κάπου αλλού; Η μόνη λύση είναι να γυρίσεις εδώ; Δύο χώρες υπάρχουν στον πλανήτη; γ) Αυτή τη στιγμή η ανεργία στην Ελλάδα είναι στο μηδέν. Είναι αδύνατο να βρεις υπαλληλικό προσωπικό για οτιδήποτε. Υπάρχει γενική έλλειψη, εμείς φάγαμε τρεις παραιτήσεις σε τρεις μήνες, όλοι βρήκανε καλύτερα χρήματα και σε ανώνυμες αγγελίες για βιογραφικά, δεν απαντάει κανείς. δ) Ότι και αν κάνεις, κάνε το για 'σένα μόνο. Αν έρχεσαι για οποιονδήποτε άλλον, τότε δεν κάνεις απλά μαλακία, κάνεις κάτι για το οποίο θα μετανιώνεις πάλι-και-πάλι. Αυτά απο 'μένα. 2 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
solega Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά η ποιότητα ζωής εδώ δεν αμφισβητείται. Αν είχα σπίτι στην Ελλάδα θα είχα φύγει όμως χθες. Έρχεται κάποια στιγμή που λες δεν ανήκω εδώ. Είμαι 41. Όταν είσαι μόνος παντού καλά είναι. Απλά σου λείπει πάντα το εκεί. Αν δε φύγεις τώρα θα σε γυρίσουν κάποτε… οσους φίλους και να κανεις, όσο γεμάτος και να είσαι από δουλειά, μουσικές, εισόδημα, πάντα σου λείπει μια βόλτα στη παραλία, ένας καφές με τους φίλους σου, ένα φαγητό με τη μάνα σου μια βόλτα των παιδιών με τον παππού τους στο πάρκο… Επεξεργασμένο 5 Ιουνίου 2023 από solega 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Στα 41 σολεγκα δεν κάνεις φίλους. Κάνεις γνωριμίες. Φίλους κάνεις βαριά μέχρι το γυμνάσιο. Όσο ενδιαφέροντες ανθρώπους και να γνωρίσεις, φίλους δεν θα τους κάνεις Χωρίς κοινά βιώματα, εμπειρίες και ίσως το βασικότερο..... αναμνήσεις, δεν μπορείς να πεις ότι είσαι φίλος με κάποιον. 3 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, solega είπε οσους φίλους και να κανεις, όσο γεμάτος και να είσαι από δουλειά, μουσικές, εισόδημα, πάντα σου λείπει μια βόλτα στη παραλία, ένας καφές με τους φίλους σου, ένα φαγητό με τη μάνα σου μια βόλτα των παιδιών με τον παππού τους στο πάρκο… Η υποψία μου ότι θέλεις να επιστρέψεις για άλλους και όχι για 'σένα, μόλις αυξήθηκε κατά 4000%. Ρώτα λοιπόν τον εαυτό σου: αν οι φίλοι μου με κλάνανε, ο παππούς πέθαινε, η μάνα μου δεν μου ξαναμαγείρευε ποτέ, θα ήθελα να ζω στην Ελλάδα; Ευκολάκι η απάντηση. (σ.σ. εύχομαι σε ΄σενα και τους ανθρώπους σου μακροημέρευση και υγεία, το παραπάνω σύνολο λέξεων είναι για να περιγραφεί μία άποψη, όχι ευχολόγιο - ελπίζω ότι είναι κατανοητό). 2 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν μπορεις να τα εχεις ολα στη ζωη, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Αν ειναι Ελληνιδα και η συζυγος, και ξερει που ερχεται, σκεψου το. Αν οχι, δε θα σου βγει σε καλο. Trolley το total recall το ειχα δει τοσες φορες τοτε που δεν μπορω να το ξαναδω, και ας εχω να το δω απο τοτε. Πολυ μεγαλο τρολ ο Βερχοφεν, τη φατσα του επρεπε να εχουν τα meme για τρολ. Αυτο που αναφερεις παντως ειναι και δικο μου moto, απο αλλο εργο τεχνης ομως . Είπες· «Θα πάγω σ’ άλλη γη, θα πάγω σ’ άλλη θάλασσα. Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλύτερη από αυτή. Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή· κι είν’ η καρδιά μου — σαν νεκρός — θαμμένη. Ο νους μου ώς πότε μες στον μαρασμόν αυτόν θα μένει. Όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ, που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα.» Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θά βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς· και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις. Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού — μη ελπίζεις — δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό. Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κόχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες. Επεξεργασμένο 5 Ιουνίου 2023 από manosx 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, trolley είπε Η υποψία μου ότι θέλεις να επιστρέψεις για άλλους και όχι για 'σένα, μόλις αυξήθηκε κατά 4000%. Ρώτα λοιπόν τον εαυτό σου: αν οι φίλοι μου με κλάνανε, ο παππούς πέθαινε, η μάνα μου δεν μου ξαναμαγείρευε ποτέ, θα ήθελα να ζω στην Ελλάδα; Ευκολάκι η απάντηση. (σ.σ. εύχομαι σε ΄σενα και τους ανθρώπους σου μακροημέρευση και υγεία, το παραπάνω σύνολο λέξεων είναι για να περιγραφεί μία άποψη, όχι ευχολόγιο - ελπίζω ότι είναι κατανοητό). Σωστό αυτό που λες αλλά δες το και από την ανάποδη. Μήπως έφυγε και για άλλους; Π.χ. σύζυγό. Μήπως μένει για άλλους....π.χ. παιδιά; Ποτέ δεν είσαι 100% μόνος και πάντα βάζεις στην εξίσωση και τους άλλους Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, LK είπε Μήπως έφυγε και για άλλους; Τέτοιο παλιόπαιδο που είμαι, ομολογώ ότι αυτό δε θα το σκεπτόμουν ποτέ. Αλλά δεν αλλάζει τίποτε. Όπως ξέρεις και εσύ σαν δικηγόρος, χρωστάμε στα παιδιά μας περισσότερο από τους γονείς, τους φίλους, τους παπούδες και τα πλατάνια στο χωριό μας. Αν έφυγε για οτιδήποτε σαν αυτό που λες, τότε χωρίς την έγκρισή τους, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να επιστρέψει, αλλιώς όπως λέει και ο ManosX δεν θα του βγει σε καλό. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, manosx είπε Είπες· «Θα πάγω σ’ άλλη γη, θα πάγω σ’ άλλη θάλασσα. Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλύτερη από αυτή. Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή· κι είν’ η καρδιά μου — σαν νεκρός — θαμμένη. Ο νους μου ώς πότε μες στον μαρασμόν αυτόν θα μένει. Όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ, που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα.» Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θά βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς· και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις. Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού — μη ελπίζεις — δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό. Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κόχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες. Μεγάλη αγάπη ο Καβάφης. Πολύ μεγάλη. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Παντως, προσωπικα, δεν εχω δει ουτε εναν που να ηταν φτιαγμενος και κομπλε εξω, να ηρθε εδω και να μην το μετανοιωσε. Επισης, δεν εχω δει ουτε εναν που να παρεμεινε εξω, και να μην κανει τον σταυρο του ερχομενος εδω που παρεμεινε εξω. Ειναι αρκετες οι περιπτωσεις στις οποιες αναφερομαι, ανεκδοτολογικου τυπου παρατηρηση βεβαια, αλλα οφειλω να το παρατηρησω. Επεξεργασμένο 5 Ιουνίου 2023 από manosx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 5 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, trolley είπε Τέτοιο παλιόπαιδο που είμαι, ομολογώ ότι αυτό δε θα το σκεπτόμουν ποτέ. Αλλά δεν αλλάζει τίποτε. Όπως ξέρεις και εσύ σαν δικηγόρος, χρωστάμε στα παιδιά μας περισσότερο από τους γονείς, τους φίλους, τους παπούδες και τα πλατάνια στο χωριό μας. Αν έφυγε για οτιδήποτε σαν αυτό που λες, τότε χωρίς την έγκρισή τους, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να επιστρέψει, αλλιώς όπως λέει και ο ManosX δεν θα του βγει σε καλό. Δεν τα βάζω στο ζυγι ούτε καν ξέρω τι ίσχυει , απλά θέλω να πω ότι σχεδόν πάντα οι όποιες αποφάσεις μας συμπεριλαμβάνουν , λίγο ή πολύ, και τους άλλους. Διότι αν ήμασταν όλοι μόνοι σε αυτή τη ζωή.... είτε όντως χωρίς τρίτους είτε αγνοώντας τόυς... όλοι στο Λας Βέγκας θα καταλήγαμε 1 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση