Προς το περιεχόμενο

Ιστορίες ΕΦΚΑ για αγρίους και ιθαγενείς

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Ακριβως, εγω ως ΒERLINER (τωρα exil-Berliner αλλα εχω ακομα σπιτι εκει) παθαινω εγκεφαλικο απο τις τιμες στο Μοναχο....πιο φθηνη ειναι η Ζυριχη .

Απλα πρεπει για το ......στατιστικο να βαλεις ενα median γιατι ειναι να συγκρινεις πολεις...απλα ΔΕΝ υπαρχουν πολεις στην Ελλαδα με την πΓιοτητα ζωης της μεσης Γερμανικης πολης (για Δυτικη Γερμανια και Βερολινο,Λειψια και Δρεσδη απο ανατολικη λεω μη τρελλαθουμε κι ολας γιατι στην υπολοιπη πρωην ανατολικη Γερμανια η κατασταση ειναι Καμπουλ) 

Ποτε αυτές οι πόλεις δεν θα βγάλουν Αντρέα και Παπαθανασίου 😃 Προχθές έκανα παραλιακή χαλαρή βόλτα με τη μοτοσυκλέτα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου με φόντο τη Σαλαμίνα και έλεγα μέσα μου. Ζω σε μια ονειρεμένη χώρα που από την πόλη πάω στο χωριό μου που είναι δίπλα και βλέπω τέτοια όμορφη αρχαιοελληνικη ομορφιά, ολα αυτα τα μέρη είναι αρχαία, ιστορικά και όλους τους άλλους λαούς τους λυπάμαι 😂😂

Το μόνο που που οι ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ μας φάγανε τις συντάξεις και βγάλανε πολυνομιες αντικρουομενες για να μας χαζεύουν να μημ μιλάμε που είμαστε προτεκτορατο. Όμως ο λαός αποφάσισε και ο πρωθυπουργός μας θα μας κάνει ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΞΑΝΆ 🙏🙏🙏❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Ποτε αυτές οι πόλεις δεν θα βγάλουν Αντρέα και Παπαθανασίου

Καλα Αντρεα ειναι σιγουρο γιατι κατι τετΓιους καραγκιοζεΟΙδες εκει τους παιρνουν με τσι ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕ

Τωρα για το αλλο......παρε πΟΥδρα και ΠΕΡΟΥΚΑ και μέτρα....

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_composers

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

19 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Ακριβως, εγω ως ΒERLINER (τωρα exil-Berliner αλλα εχω ακομα σπιτι εκει) παθαινω εγκεφαλικο απο τις τιμες στο Μοναχο....πιο φθηνη ειναι η Ζυριχη .

Απλα πρεπει για το ......στατιστικο να βαλεις ενα median γιατι ειναι να συγκρινεις πολεις...απλα ΔΕΝ υπαρχουν πολεις στην Ελλαδα με την πΓιοτητα ζωης της μεσης Γερμανικης πολης (για Δυτικη Γερμανια και Βερολινο,Λειψια και Δρεσδη απο ανατολικη λεω μη τρελλαθουμε κι ολας γιατι στην υπολοιπη πρωην ανατολικη Γερμανια η κατασταση ειναι Καμπουλ) 

24ευρώ/τετραγωνικό κρύο 🙃 και πριν κανά τρίμηνο ήρθε ένα ζευγάρι δύο ορόφους πιο κάτω και τους χρέωσαν ίδιο με το δικό μου διαμέρισμα 31ευρώ/τετραγωνικό.

Έχω σταματήσει να κουβεντιάζω για το θέμα, η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον..

Υπάρχουν όντως μέρη της πρώην ανατολικής Γερμανίας, που παρά και την εισφορά των δυτικών προς τους ανατολικούς, ακόμη δεν έχουν συνέλθει από το πολυαγαπημένο καθεστώς κάποιων στην Ελλάδα.

Αλλά κάποιοι και να επισκεφθούν αυτά τα μέρη, δεν θα το λάβουν το μήνυμα λόγω λοβοτομής..

19 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Επισης ακομα στη Γερμανια ειναι το Μοναχο? Δεν φυγατε ακόμα? 😅  

Το προσπαθούμε εδώ και δεκαετίες😅

360px-Bayernpartei_Logo.svg.png

αλλά οι υπόλοιποι ξέρουν ότι αν φύγουμε θα καταντήσουν ένα σκαλάκι πάνω από την Πολωνία του Γιαρουζέλσκι 😬

21 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Εμ, αυτό είναι το μπέρδεμα. Γιατί το παίρνει, ως ενεστώτας, ισχύει πάντοτε. Οπότε και τον καιρό εκείνο που ο καθένας κοίταγε πώς να τουρμπίσει το πούντο, να του βάλει ζαντολάστιχα του χιλιάρικου και να πάει στα μπουζούκια ΔουΤουΤουΠουΠουΣουΚου, θεωρούσε ότι έπαιρνε (παίρνω έλεγε τότε), αυτό που του άξιζε.

Και όταν από 3000ευρώ του μείωσαν τη σύνταξη στα 2200 ενώ ο αντίστοιχος ΔΕΚΟ συνταξιούχος χώρας με ισχυρή οικονομία δεν τα είχε δει ούτε στον ύπνο του, θεωρούσε εαυτόν αδικημένο και δώσε σιχτίρια στη Μέρκελ και το Σόιμπλε😅

Φυσικά παραδείγματα όπως το παραπάνω, δεν περιγράφουν όλους τους Έλληνες συνταξιούχους,

είναι απλά ενδεικτικά της νοοτροπίας δεκαετιών..

• Χαχα 1

46 λεπτά πριν, Kanimothrios είπε

24ευρώ/τετραγωνικό κρύο 🙃 και πριν κανά τρίμηνο ήρθε ένα ζευγάρι δύο ορόφους πιο κάτω και τους χρέωσαν ίδιο με το δικό μου διαμέρισμα 31ευρώ/τετραγωνικό.

ενταξει και σε εμας η κατασταση ειναι τραγικη...καταρχας δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ διαμερισματα (δηλ. και λεφτα να εχεις δεν υπαρχουν διαμερισματα προς ενοικιαση  ...εχουν φτασει πλεον να δινουν 700 ευρω το μηνα για ενα ΔΩΜΑΤΙΟ σε διαμερισμα) με το που βγαινει αγγελια για ενοικιαζομενο διαμερισμα γινεται απο εξω ουρα 50-100 ατομων...

κατα δευτερον  νοικι ακομα και στο Λιχτενμπεργκ κατω απο 20 ευρω/ τετραγωνικο (ζεστο) δεν υπαρχει πουθενα (καλα αν θες Mitte,Prenzlauerberg ή...,εδω γελαμε, Charlotenburg ουτε για πλακα κατω απο 30)

απλα εδω σωζει τους παλαιους ενοικιαστες το κομμουνιστικο regulation που αν δεν ληξει το συμβολαιο ,και εδω μιλαμε για 10ετη ή και 15ετη συμβολαια, δεν μπορει να σου αυξησει  το νοικι ο ιδιοκτητης αλλα ετσι και ΛΗΞΕΙ σε πετανε εξω ...στο λεπτο ή σου ζητανε το 4πλο νοικι...αλλα αν εισαι νεος ενοικιαστης τον ηπΓιες.....καλα για να ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ παει πεταξε το πουλι μιλαμε για 1000% αυξηση σε 10 χρονια

ο κολλητος μου εβγαλε το σπιτι του για ΥΠΕΝΟΙΚΙΑΣΗ (ειναι νομιμο εδω) για 5 μηνες το καλοκαιρι και με τιμη 1400 ευρω (για 70 μετρα) στο Neukoln (σκεψου κατι μεταξυ Καμπουλ και Λαχορης δεν νομιζω να μιλαει κανεις Γερμανικα εκει) πηρε 140 email σε μια ωρα......     

btw το AirBnB απαγορευεται στο Βερολινο (φαντασου να το επετρεπαν κι ολας σε μια πολη που εχει τους περισσοτερους τουριστες στην Ευρωπη μετα το Λονδινο)

απο την αλλη και ΔΙΚΟ σου να ειναι ΠΑΛΙ το πλΕρωνεις...εγω για 45 τ.μ δινω για Hausgeld σταθερα 200-250 ευρω το μηνα....😪  βεβαια αν σκεφτεις ότι το αγορασα 40.000 το 2003 και τωρα πιανει για πλακα 300.000 δεν στεναχωριεμαι κι ολας....

αλλα αΦτα παθαινεις αν θες να ζεις σε μια πολη που ΟΛΟΙ θελουν να πανε ....αλλιως πας στο ΛΕΝΙΝ (δεν κανω πλακα ετσι λεγεται) 1 ωρα εξω απο το Βερολινο και μενεις ΤΖΑμΠα....ενταξει το πιο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ που συμβαινει σε αυτη την πολη ειναι το ετησιο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ καθε ΣεπτεΜβριο αλλα τουλαχιστον εκει δεν κινδυνευεις να σε μαχαιρωσουν νεοναζι καθε δυο λεπτα επειδη εισαι λιγο σκουρος οπως στην υπολοιπη Βορεια DDR

• Λυπάμαι 1

21 λεπτά πριν, Kanimothrios είπε

Υπάρχουν όντως μέρη της πρώην ανατολικής Γερμανίας, που παρά και την εισφορά των δυτικών προς τους ανατολικούς, ακόμη δεν έχουν συνέλθει από το πολυαγαπημένο καθεστώς κάποιων στην Ελλάδα...

Φίλος, έχεις άγνοια.🥱 Αυτά τα μέρη που λες όντως υπάρχουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν συνέλθει ακόμα γιατί η πτώση του "αντιφασιστικού τείχους προστασίας" έφερε την καταστροφή.☝️ Άπαξ και έπεσε το τελευταίο οχυρό του Σοσιαλισμού, ευημερία τέλος! Τέλος η "τζάμπα Παιδεία", τέλος η "τζάμπα Υγεία", τέλος όλα...🙄
Ευτυχώς υπάρχει και η Κούβα να παραδειγματιζόμαστε από τον τρόπο ζωής τους...✊

• Χαχα 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

1 ώρα πριν, Superfunk είπε

Τωρα για το αλλο......παρε πΟΥδρα και ΠΕΡΟΥΚΑ και μέτρα....

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_composers

Τους ξέρω, τους έπαιζα μικρός 😃αλλα δεν έχουν αυτό το κάτι, είναι θα έλεγα, ΡΗΧΟΙ σε σχέση με τον Βαγγέλη και τα μέρη μου Χαχαχαχαχαχαχαχα 😂😂  Να πήγαινα με τη μοτοσυκλέτα στα μέρη τους και να τους άκουγα, θα πέθαινα από τη νύστα. Να δούμε τουλάχιστο 7α έρθουν διακοπές φέτος εδώ αυτοι να γεμίσουν τα ταμεία να μας δώσουν το ΕΦΚΑ  τους για να πληρώσουμε τον δικό μαε ΕΝΦΙΑ χαχαχαχα 😂😂😂

44 λεπτά πριν, Kanimothrios είπε

Και όταν από 3000ευρώ του μείωσαν τη σύνταξη στα 2200 ενώ ο αντίστοιχος ΔΕΚΟ συνταξιούχος χώρας με ισχυρή οικονομία δεν τα είχε δει ούτε στον ύπνο του, θεωρούσε εαυτόν αδικημένο και δώσε σιχτίρια στη Μέρκελ και το Σόιμπλε😅

Και καλά έκανε! Αφού κάποιος του τα έδινε, να μην τα έπαιρνε; Τι να έλεγε, ώπα παιδιά για βαστάτε λίγο, έρχονται χρόνια δύσκολα και μου φαίνεται δεν βγαίνετε; Πού το ξερε; Αυτός που τα έδινε έπρεπε να το ξέρει. Κι όταν σχεδίασε τη ζωή του γύρω από αυτό, να μην θεωρήσει εαυτόν αδικημένο; Αφού το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό/φορολογικό/εργασιακό αλλάζει κάθε 4 χρόνια από τον κάθε "κυβερνήτη". Άρα, τι μας λέει αυτό; Ότι είναι κάτι εύπλαστο, εφήμερο, τώρα πάρε να με βγάλεις και σε 20 χρόνια δε θα θυμάσαι τίποτα. Πολιτογλυπτική να διευκολύνει την όλη φασούλα. Τώρα μη μιλήσουμε για θεσμούς ισχυρούς, ανεξάρτητους και τέτοια γλυκανάλατα, θα τα χαλάσουμε. Είπαμε. Ο πρωθυπουργός είναι μαγαζάτορας. Το μαγαζί είναι τέτοιο που χωρίς μαγαζάτορα κλείνει. Καλός μαγαζάτορας; Εξαιρετικό κατάστημα. Λουμπουτέν και βάλε. Κακός μαγαζάτορας; Σαγιονάρα καφέ χιαστί του στρατού και δώρο αμπίμπας άσπρο. Γιατί είπαμε, το μαγαζί είναι αφηρημένη έννοια, υπάρχει μόνο ως προέκταση του μαγαζάτορα. Τι; Όχι; 😬

25 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Τι να έλεγε, ώπα παιδιά για βαστάτε λίγο, έρχονται χρόνια δύσκολα και μου φαίνεται δεν βγαίνετε;

Όμως όταν του το είπε ο Γιαννίτσης βγήκε ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ και παρέλυσε το σύμπαν....και φυσικά τσίμπησε το τριχιλιαρο στα 45.

https://www.google.com/amp/s/www.tanea.gr/2001/05/12/greece/oi-dyo-paraitiseis-giannitsi/amp/

https://www.google.com/amp/s/www.kathimerini.gr/opinion/709451/afigiseis-pos-o-simitis-ittithi-kata-kratos-apo-toys-syndikalistes/amp/

Αντίθετα όταν το είπε στον ΓΕΡΜΑΝΟ ο Kολλ ο Γερμανός είπε "ρε συ τα παιδάκια μου θα πεινάσουν αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή" και έβαλε φρένο.

Είναι θέμα κοινωνικής συνείδησης δυστυχώς και να μην είσαι "στα παπάρια μου όλα,εγώ να περνάω καλά και να πάνε να μαμηθουν οι άλλοι ''.

• Συμφωνώ 1

1 λεπτό πριν, Superfunk είπε

Είναι θέμα κοινωνικής συνείδησης δυστυχώς και να μην είσαι "στα παπάρια μου όλα,εγώ να περνάω καλά και να πάνε να μαμηθουν οι άλλοι ''.

Εγώ νοιάζομαι για τους άλλους. 🤣

• Moderator

Πάτε και παντρεύεστε και μάλιστα φτωχιές και κάμετε και 2- τρία κουτσούβελα και μετά (ό,τι πιο λογικό) χωρίζετε.....και τρεχουν οι υποχρεώσεις και μετά σας εφταίει ο Χατζηδάκης και ο Κατρούγκαλος ναούμε. 😁

• Χαχα 2

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου