Προς το περιεχόμενο

Ιστορίες ΕΦΚΑ για αγρίους και ιθαγενείς

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάντως ρε παιδιά και την σύνταξη χηρείας της μάνας μου έβγαλα τσακ μπαμ,κι ας ήταν από το τρισαθλιο ΤΣΜΕΔΕ με ΣΩΤΗΡΙΑ παρέμβαση από τους ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για το τηλεφωνικό κέντρο μιλάω δεν πήγα ποτέ σε γραφείο,και την δική της από το ΙΚΑ και του θείου μου από το ΙΚΑ και της πεθεράς από το Δημόσιο...ΟΛΑ ηλεΧτρονικα....

Και κάτι πληροφορίες για εμένα που ζήτησα με πήραν ΑΥΤΟΙ τηλέφωνο δύο φορές και παλι εκπληκτική εξυπηρέτηση 

Τι στο διατανο Άγιο είχα;

Μπας και εισΘε ελεύθεροι επαγγελματίΑι;

Αν ναι καλά να πάθετε εδώ είναι κομμουνισΤαν δεν ΘΈΛΟΥΜΕ ελεύθερους επαγγελματίΑι.😅

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, Kanimothrios είπε

Εγώ τα ρίχνω στη γενιά της μεταπολίτευσης, των κομματικών στρατών και του διορισμού των ημετέρων.

Και φυσικά όσους ακολούθησαν στα χνάρια τους, χωρίς να υπολογίζουν ότι αν συνεχιστεί η παράνοια π.χ.να είσαι πνευστός στη μπάντα του Ναυτικού και να βγαίνεις στη σύνταξη πριν τα 50,

κάποτε θα κλατάρει το σύστημα..

Επειδή σαν μοναχοπαίδι κάποτε θα κληρονομήσω περουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και ξέρω τι γραφειοκρατία με περιμένει, έχουμε ήδη προνοήσει στο βαθμό που γίνεται για κάποια πράγματα.

Θα σου πω και κάτι άλλο, μιας και αν θυμάμαι καλά έχεις την κόρη έξω για σπουδές.

Διαφωνώ γενικά με την έννοια του brain drain.Θα περιοριστώ να πω ότι όσοι φύγαμε σίγουρα δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη,σίγουρα δεν φοβόμαστε τη δουλειά, δεν έχουμε αλλεργία σε οποιαδήποτε αξιολόγηση και αποζητούμε την αξιοκρατία.

Επίσης σε αντίθεση με τους Γκασταρμπάιτερ περασμένων δεκαετιών, που άκουγαν Καζαντζίδη και περίμεναν πότε θα γυρίσουν στην πατρίδα, εμείς αν και αγαπάμε την Ελλάδα, δεν πρόκειται να γυρίσουμε,ούτε να φέρουμε κεφάλαιο και τεχνογνωσία.

Επίσης δεν ψάχνουμε σώνει και καλά Ελληνίδα νύφη όπως οι παλαιότεροι, τα παιδιά μας πιθανόν να μην μιλάνε καν ελληνικά, είμαστε μια χαμένη γενιά και αυτό θα γίνει αισθητό στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Και για να γυρίσω στις συντάξεις και στον γηρασμένο ελληνικό πληθυσμό.

Ποιος θα πληρώσει τις συντάξεις όσων είναι τώρα κάτω των 50 ετών;

Εμένα που με σπούδασε το ελληνικό κράτος όπως και χιλιάδες άλλους,

τα σκάμε πλέον σε κεντροβορειοευρωπαϊκές χώρες και ούτε μάρκα,

ούτε σουηδικές κορώνες θα φέρουμε πίσω, για να να ανοίξουμε καμιά επιχείρηση να τονώσουμε την οικονομία..

βασικά πρέπει κάπως να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι η γενιά της μεταπολίτευσης.

Αυτοί που γεννήθηκαν ή αυτοί που με κάποιο τρόπο θεμελίωσαν την ελλάδα στο εξής?

Γιατί θεωρώ ότι οι γονείς μου που ήταν 45-50 επηρέασαν πολύ περισσότερο την δημιουργία του κράτους της μεταπολίτευσης παρά αυτός που γεννήθηκε το 74 και ας πούμε μπήκε στην παραγωγή το 2000 όταν σκορπούσαν τα λεφτόδεντρα και τα χρηματιστήρια ή εγώ που ήμουν 17 το 74 και μπήκα στην παραγωγή σε μια ήδη διαμορφωμένη από την δεξιά και τη χούντα κατάσταση και δεν είχα ένα πενηντάρικο στην τσέπη μου.

Επίσης όταν λεω δημόσιο, δεν εννοώ να παίζεις τρομπόνι στην μπάντα του δήμου και να βγεις στα 50 αλλά να είσαι καθηγητής και να περιμένεις επετηρίδα (η σύζυγος περίμενε 10 χρόνια να διοριστεί - αλλά και πάλι συνταξιοδοτικά με έφαγε από κάθε άποψη).

Για το brain drain πάλι δεν ξέρω πως το εννοείς, αν είναι κατι κακό όπως επιλέγεται να παρουσιάζεται από καθε κόμμα ή φως στην άκρη του σύννεφου. Υποψιάζομαι το δεύτερο. Πάντως η κόρη μου το επέλεξε συνειδητά αφού ένιωσε το ελληνικό κατεστημένο με ήδη ένα πτυχίο εδώ, και 1.5 χρόνο δουλειάς, κυρίως επειδή η μοντέρνα μουσική εκπαίδευση δεν διδάσκεται στην Ελλάδα. Όπου ρώτησε για σπουδές μουσικής και τραγούδι εδώ της προτάθηκαν όπερες και λίντερ. Και φυσικά οι σπουδές στο εξωτερικό (όπως και κάθε είδους σπουδές) δεν είναι το ευκολώτερο. Ούτε γι αυτόν που σπουδάζει ούτε γι αυτόν που στηρίζει. Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι σήμερα έχω πολύ περισσότερο άγχος για τα συνταξιοδοτικά του παιδιού μου σε σχέση με τι είχε ο πατέρας μου για τα δικά μου, θεωρούσε ότι το κράτος λειτουργεί από μόνο του, όπως θεωρούσε επι χρόνια σε μια επαρχία (ακόμα χειρότερα) που μετρούσε μόλις 30 χρόνια από την απελευθέρωση και μόλις 5 από τον Β παγκόσμιο, με το γρηγορόσημο, το μπαξίσι και το ρουσφέτι.

Προσωπικά ελπίζω το παιδί μου να μην τραγουδάει τα αντίστοιχα του Καζαντζίδη (δεν υπάρχουν, ακόμα) και να μείνει έξω γιατί αυτός εδώ ο τόπος δεν μας αξίζει

με σήμα το μπιφτέκι

43 λεπτά πριν, dimsonic είπε

σήμερα έχω πολύ περισσότερο άγχος για τα συνταξιοδοτικά του παιδιού μου

Το παιδί σου θα φροντίσει από μόνο του για τη σύνταξη του όπως γίνεται σε ΟΛΑ τα κράτη του πλανήτη με εξαιρεση την ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΈΝΗ ΕΕ όπου όλοι σαν στρουθοκάμηλοι κάνουμε την.... πάπια  (double animal το λενε αΦτο 😅)  για το ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ δημογραφικο πρόβλημα και την εντελώς ΑΣΥΜΒΑΤΗ αναλογία συνταξιούχων και εργαζόμενων.

Με λίγα λόγια οι ΜΌΝΟΙ που θα πάρουν  σύνταξη στην Ελλάδα είναι αυτοί που σήμερα είναι πάνω από τα 55 , πρόσεξε μιλάμε για απλή σύνταξη όχι αξιοπρεπή σύνταξη*.

Οι υπόλοιπες ηλικίες μοιραία θα πρέπει να αυτοσυνταξιοδοτηθουν μια και σε τριάντα το πολύ χρόνια οι συνταξιούχοι θα είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους,ήδη είναι σχεδόν 1 προς 1.

Και μη μου αρχίσει τα "μα τα έφαγαν τα λεφτά των ταμείων '' γιατί ΠΟΤΕ δεν έφταναν τα λεφτά των ταμείων, από το 1980 και μετά τις συντάξεις τις πληρώνει βασικά ο προϋπολογισμός.

*Αυτο ηδη εχει πεθανει στην Ευρωπη, ακομα και στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ η μεση συνταξη ειναι της πλακας (1100 ευρω με 50% παραπανω κοστος ζωης απο εδω και με τους περισσοτερους συνταξιουχους να ΜΗΝ εχουν δικη τους στεγη σε αντιθεση με την Ελλαδα και παρολο που εχουν και εκατομμυρια ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που τους πληρωνουν τις συνταξεις, ειδικα στους ελευθερους επαγγελματιες η κατασταση ειναι τραγικη μιλαμε για συνταξεις των 700 ευρω...βεβαια και εκει οπως και εδω οι εισφορες τους ειναι πολυ χαμηλες)

https://horizon65.com/en/faq/statutory-pension/how-high-is-the-average-pension-in-germany/

https://livingcost.org/cost/germany/greece

• Συμφωνώ 1

48 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Για το brain drain πάλι δεν ξέρω πως το εννοείς, αν είναι κατι κακό όπως επιλέγεται να παρουσιάζεται από καθε κόμμα ή φως στην άκρη του σύννεφου. Υποψιάζομαι το δεύτερο.

Θα σου απαντήσω μονάχα σε αυτό, για να μην ξεφύγω εκτός θέματος.

Αν και έφυγα με το ανώτατο πτυχίο μου, το οποίο μου αναγνωρίστηκε μια χαρά εδώ και εργάζομαι στον τομέα μου, με ενοχλούσε η έννοια του brain drain.

Ότι δηλαδή έφυγαν μόνο τα "μυαλά" στο εξωτερικό..

Στο προηγούμενο μου μήνυμα αναφέρθηκα σε κάποια χαρακτηριστικά που έχουμε όσοι φύγαμε:

"Θα περιοριστώ να πω ότι όσοι φύγαμε σίγουρα δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη,σίγουρα δεν φοβόμαστε τη δουλειά, δεν έχουμε αλλεργία σε οποιαδήποτε αξιολόγηση και αποζητούμε την αξιοκρατία." 

Αλλά μαζί με τους πτυχιούχους έφυγαν και ανειδίκευτοι, σερβιτόροι, οδηγοί,κ.ά.

Κοντολογίς, ενώ σαν χώρα σου έφυγαν χιλιάδες νιάτα, αραδιάζεις μπούρδες για brain drain, λες και έχασες μόνο 10 γιατρούς και 5 πυρηνικούς φυσικούς..

Επεξεργασμένο από Kanimothrios
  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

29 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Αυτο το στατιστικο living cost και salary πάντως βγαζει ματι ρε αδερφακι μου...

9 λεπτά πριν, Στάθης Π. είπε

Ναι δυστυχως για εμας πρεπει να παραγουμε και κατι παραπανω...απο ντοματακια, ελαιολαδα, σουβλακια , rentarooms , ΔΥ και 50αρηδες συνταξιουχους για να το καταφερουμε, σε αυτη τη ζωη δυστυχως (ή και ευτυχως) ο καθενας παιρνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που του αξιζει.

Ο μονος λογος που επιβιωνουν οι Γερμανοι συνταξιουχοι ειναι οτι εχουν τις υψηλοτερες ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ στην ΕΕ....(κοινως κανουν το #$%^ τους παξιμαδι) και φυσικα αυτες οι αποταμιευσεις ειναι προιόν σκληρης και καλα αμοιβομενης εργασιας. 

• Like 1

29 λεπτά πριν, Στάθης Π. είπε

Στη Γερμανία(σε αντίθεση με την Ελλάδα, που π.χ. η Δράμα,με την Τρίπολη και τη Σπάρτη,

δεν έχουν διαφορές σε νοίκια,κόστος ζωής,κ.λ.π.) υπάρχουν τεράστιες διαφορές.

Εμείς στο Μόναχο δεν έχουμε την παραμικρή σχέση σε κόστος και συνακόλουθα ποιότητα ζωής,

με την πρώην ανατολική Γερμανία ή υποβαθμισμένες περιοχές της Bόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Οι πίνακες δίνουν μια πρώτη γεύση, αλλά το "μένω Γερμανία" δε λέει από μόνο του πολλά,

αν δεν ξέρεις πόλη/συνοικία/εργασία.

• Συμφωνώ 1

3 λεπτά πριν, Superfunk είπε

σε αυτη τη ζωη δυστυχως (ή και ευτυχως) ο καθενας παιρνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που του αξιζει.

Εμ, αυτό είναι το μπέρδεμα. Γιατί το παίρνει, ως ενεστώτας, ισχύει πάντοτε. Οπότε και τον καιρό εκείνο που ο καθένας κοίταγε πώς να τουρμπίσει το πούντο, να του βάλει ζαντολάστιχα του χιλιάρικου και να πάει στα μπουζούκια ΔουΤουΤουΠουΠουΣουΚου, θεωρούσε ότι έπαιρνε (παίρνω έλεγε τότε), αυτό που του άξιζε.

• Συμφωνώ 1

@KanimothriosΤο στατιστικό είναι άξιο συζητήσεως όσο αφορά την Ελλάδα, καθώς αναδεικνύει πως το εισόδημα είναι κατα περίπου 20% μικρότερο του κόστους διαβίωσης. Μου θυμίζει ένα βίντεο απο πολίτη που ρωτούσε τον υπουργό " κυριε υπουργέ με "χ" μισθό πως θα ζήσουμε;" και η απάντηση ήταν "με τόσο μισθό δε θα ζήσετε"

Δεν είναι κάτι καινούριο βέβαια πως ο μέσος μισθός δεν αρκεί για το κόστος διαβίωσης, αλλά όπως και να το κάνεις είναι θλιβερό . 

Επεξεργασμένο από Στάθης Π.
  • Συμφωνώ 1

21 λεπτά πριν, Kanimothrios είπε

Στη Γερμανία(σε αντίθεση με την Ελλάδα, που π.χ. η Δράμα,με την Τρίπολη και τη Σπάρτη,

δεν έχουν διαφορές σε νοίκια,κόστος ζωής,κ.λ.π.) υπάρχουν τεράστιες διαφορές.

Εμείς στο Μόναχο δεν έχουμε την παραμικρή σχέση σε κόστος και συνακόλουθα ποιότητα ζωής,

με την πρώην ανατολική Γερμανία ή υποβαθμισμένες περιοχές της Bόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Οι πίνακες δίνουν μια πρώτη γεύση, αλλά το "μένω Γερμανία" δε λέει από μόνο του πολλά,

αν δεν ξέρεις πόλη/συνοικία/εργασία.

Ακριβως, εγω ως ΒERLINER (τωρα exil-Berliner αλλα εχω ακομα σπιτι εκει) παθαινω εγκεφαλικο απο τις τιμες στο Μοναχο....πιο φθηνη ειναι η Ζυριχη .

Απλα πρεπει για το ......στατιστικο να βαλεις ενα median γιατι ειναι να συγκρινεις πολεις...απλα ΔΕΝ υπαρχουν πολεις στην Ελλαδα με την πΓιοτητα ζωης της μεσης Γερμανικης πολης (για Δυτικη Γερμανια και Βερολινο,Λειψια και Δρεσδη απο ανατολικη λεω μη τρελλαθουμε κι ολας γιατι στην υπολοιπη πρωην ανατολικη Γερμανια η κατασταση ειναι Καμπουλ) 

Επισης ακομα στη Γερμανια ειναι το Μοναχο? Δεν φυγατε ακόμα? 😅  

• Χαχα 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου