Προς το περιεχόμενο

Ιστορίες ΕΦΚΑ για αγρίους και ιθαγενείς

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Administrator
6 λεπτά πριν, dimsonic είπε

μια και είσαι εδώ...

το συνταξιοδοτικό είναι ένα δράμα. Οι νεώτεροι δεν μπορούν να το καταλάβουν ακόμα και δίκαια, αν και ίσως προεκλογικά καθαρά (ή μάλλον κομματικά) έγινε από την νδ αντικείμενο ψηφοθηρίας. Εγω επί συρ δεινοπάθησα για να πληρωθώ. Ουσιαστικά δεν πληρώθηκα.

Με το νέο καθεστώς του (όχι Μάνου) Χατζ δήθεν δικαιώθηκα, διότι αυτοί "ήρθαν και έβαλαν τάξη". Πάντως περίμενα ουκ ολίγα, μόνο 3 χρόνια για να πάρω σύνταξη. Φανταστείτε όσους δεν είχαν κάνει το κουμάντο τους.

Όσο για την επικουρική μπορώ να σας μιλάω μήνες. 3 μέρες πρίν τις εκλογές αν και δεν έχει εκκαθαριστεί τίποτα και θεωρητικά το σύστημά τους όπως είναι χτισμένο πάει να μου φάει ό,τι θα έπρεπε να μου πληρώσει από την ημέρα 1 της συνταξιοδότησης, δηλαδή 60 μήνες πίσω, ξαφνικά με θυμήθηκε και μου έδωσε έναντι (=άντε πάρε και συ και βλέπουμε) μερικά από τα χατζηδακικά κατοστάρια, δήθεν κι όλας ακατάσχετα, (εδώ γελάνε, μέσα στον λογαριασμό συνταξης, όπου έχουν σταθερά χωμένο μέσα το χέρι τους).

Κι εγώ τα ίδια συνομήλικε μόνο που εγω ψάχνω να μάθω το γιατι δεν μου έδωσαν την Χατζι-προκαταβολή και έχω πέσει σε τοίχο (κυρία). Υπάρχουν και χειρότερα λοιπόν.

ΥΓ. Μάλλον πρέπει να διαχωριστεί το θέμα...

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator
7 λεπτά πριν, dimsonic είπε

μπα...είναι σαν double feature σινεμά β προβολής. 2 έργα για όλη την οικογένεια.

Θα κλάψεις με χούλια κοτσγιγιτ (δεν θα βγάλεις άκρη με επικουρικά) αλλά θα γελάσεις με τσίτσιο φράνκο (με πήρε στην ώρα της, δηλαδή αμέσως μετά την έκδοση της κανονικής, μια κυρία και μέσα σε δυο μέρες μου ζήτησε τι χαρτιά ήθελε και μου έβαλε το ε-φάπαξ)

Εγώ θα την πώ την αμαρτία μου, όσο και να ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ να υπερασπίζομαι τον οιοδήποτε Χατζηδάκη .

Έγιναν βήματα τα τελευταία χρόνια....ακόμα και ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οι κύριες πλέον βγαίνουν γρήγορα σχετικά και αυτό το έναντι το 300 άρι στις επικουρικές κάτι είναι....από το ολότελα (και κάτι με παναγιώταινα)

Το ασφαλιστικό στην Ελλάδα είναι πιο περίπλοκο από το Κυπριακό........αλλά τσουκου τσουκου γίνονται βήματα.

Ίσως σε 100 χρόνια να στρώσει......κάπως.

Εγώ έχω την  dot cherry 335....epiphone.

• Συμφωνώ 1

1 λεπτό πριν, Yannis Methenitis είπε

Κι εγώ τα ίδια συνομήλικε μόνο που εγω ψάχνω να μάθω το γιατι δεν μου έδωσαν την Χατζι-προκαταβολή και έχω πέσει σε τοίχο (κυρία). Υπάρχουν και χειρότερα λοιπόν.

δεν υπάρχει γιατί.

Μάλλον γιατί, έτσι

με σήμα το μπιφτέκι

• Moderator
Μόλις τώρα, Yannis Methenitis είπε

ΥΓ. Μάλλον πρέπει να διαχωριστεί το θέμα...

Εγω το κοβω εδω.

Από εμένα....Over and out Για συνταξεις...

20 λεπτά πριν, Yannis Methenitis είπε

Γι αυτό ο Πάγκαλος (Θεός 'σχωρέστον), απαντώντας στο γιατί χρεοκοπήσαμε, είχε πει σε ολόκληρη τη φράση κι όχι μισή που έπαιζαν τα μέσα (παρα)πληροφόρησης:

"πως τα φάγατε τα λεφτά που μας ρωτάει ο κόσμος... είναι αυτή: Σας διορίσαμε.

Τα φάγαμε όλοι μαζί μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής..."

Στη χώρα που ένα από τα εθνικά σπορ είναι η αποποίηση πάσας ατομικής ευθύνης,

είτε μιλάμε για πολιτικούς, είτε για πολίτες,

αυτό που είπε ο Πάγκαλος πέρασε και δεν ακούμπησε..

Εμένα ο πατέρας μου βγαίνει τώρα στη σύνταξη, έχοντας δουλέψει και εκτός Ελλάδας,

και ενώ οι του εξωτερικού έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πολύ πριν την καταληκτική ημερομηνία,

αναμένουμε ακόμη το ελληνικό κράτος για τα περαιτέρω...

Και θα αναμένουμε αρκετά όπως φαίνεται..

Επίσης κάτι περί συντάξεων σε όλα τα παγκαλόπαιδα με τους παχυλούς μισθούς,την σύνταξη στα 50 και τα εφάπαξ..

Καθίστε τώρα στο skype για να δείτε τα εγγόνια σας και τα παιδιά σας, που νομίζατε ότι είστε σε ελβετική ΔΕΚΟ και ότι το εφάπαξ έρχεται από λεφτόδεντρα.

Όλα εδώ πληρώνονται❤️

• Συμφωνώ 1

o ΕΦΚΑ χρειάζεται ατομική βόμβα και χτίσιμο από την αρχή. Απόλυση όλων των αγράμματων κηφήνων/ανθυπανθρώπων που δουλεύουν μέσα και επιστροφή των μισθών τους με τόκο.

Δημόσιος ανασκολοπισμός όλων των υπουργών εργασίας από το 2012 και μετά.

Και λίγα λέω.

Χατζηδάκης ο υπουργός εργασίας που δεν εργάστηκε ποτέ.

Ας πάει κάποιος χριστιανός επαγγελματίας που δε μπόρεσε να πληρώσει κάποιες δόσεις να ρωτήσει στον ΕΦΚΑ "τι χρωστάω??"

Αν μετά από 40 επισκέψεις βγάλει άκρη εγώ θα γίνω ντράμερ. Ο ΕΦΚΑ είναι ο πρωταθλητής στη μπανανιότητα. Όταν θα θέλεις να δείξεις σε κάποιον πόσο μπουρδέλο είναι η χώρα ξεκινάς από ΕΦΚΑ και τελειώνεις σε ΕΦΚΑ.

Επεξεργασμένο από Mixolydianb9b13

• Administrator
13 λεπτά πριν, Mixolydianb9b13 είπε

o ΕΦΚΑ χρειάζεται ατομική βόμβα και χτίσιμο από την αρχή. Απόλυση όλων των αγράμματων κηφήνων/ανθυπανθρώπων που δουλεύουν μέσα και επιστροφή των μισθών τους με τόκο.

Δημόσιος ανασκολοπισμός όλων των υπουργών εργασίας από το 2012 και μετά.

Και λίγα λέω.

Χατζηδάκης ο υπουργός εργασίας που δεν εργάστηκε ποτέ.

Ας πάει κάποιος χριστιανός επαγγελματίας που δε μπόρεσε να πληρώσει κάποιες δόσεις να ρωτήσει στον ΕΦΚΑ "τι χρωστάω??"

Αν μετά από 40 επισκέψεις βγάλει άκρη εγώ θα γίνω ντράμερ. Ο ΕΦΚΑ είναι ο πρωταθλητής στη μπανανιότητα. Όταν θα θέλεις να δείξεις σε κάποιον πόσο μπουρδέλο είναι η χώρα ξεκινάς από ΕΦΚΑ και τελειώνεις σε ΕΦΚΑ.

Ας μην γίνει πολιτικό θέμα αλλά για την τάξη, όπως ανέφερε και παραπάνω ο @LK όσοι πήραμε σύνταξη γήρατος 31/12/2021 μετα απο χρόνια αναμονής, έγινε μετά απο επιβολή δια ροπάλου απο τον Χατζιδάκη να εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς συντάξεις. Επίσης έδωσε προκαταβολή τον Μάρτιο (εγω δεν πήρα, κάποια κυρία με  ξέχασε) σε όσους περιμένουν την επικουρική τους, βλέποντας πως το τέρας δεν κουνιέται.

Ο ΕΦΚΑ όμως θέλει όπως το είπες, χτίσιμο απο την αρχή.

Μια δουλειά είχανε: να κρατάνε αρχείο των ενσήμων. Και αυτά τα χάσανε!

Πάμε απο το 2002 σου λένε τωρα. Αυτά έχουμε, με αυτά θα υπολογιστεί η σύνταξη.?

Άσχετα αν εσυ έχεις αρχείο απο τα 70'ς.

Κι ουτε γάτα, ούτε ζημιά.

• Συμφωνώ 2

Live and let Live.

Επιτέλους, κάτι για τις συντάξεις.

Και είχα αρχίσει να αγχώνομαι.

Η μάνα μου έκανε 8 μήνες να την πάρει από την στιγμή που βγήκε, γιατί έκανε 7 μήνες να πάει από το ένα γραφείο στο άλλο.

Πήγε η ίδια (αφού απελπίστηκε από τα τηλέφωνα) από την Νέα Ιωνία στην Καλλιθέα, και ξανά στην Νέα Ιωνία και πίσω στην Καλλιθέα καμιά 10αριά φορές.

Αλλά τα χαρτιά ήταν στον Πειραιά.

Ο ένας τα είχε στείλει τα χαρτιά πριν 7 μήνες, ο άλλος δεν τα είχε πάρει.

Και αφού έκανε τον Ηρακλή Πουμαρό και τους έπιασε όλους απ' το λαρύγγι, ανακάλυψε ότι είχαν κολλήσει σε κάποιο ενδιάμεσο γραφείο.

"Δεν θα τα πηγαίνουμε ένα ένα κυρία μου, περιμένουμε να μαζευτούν αρκετά πρώτα, να τα πάμε όλα μαζί. Τι κάνετε έτσι? Επείγεστε?".

"Καίγομαι, φέρ' τα τώρα να τα πάω εγώ".

"Δεν γίνεται αυτό, απαγορεύεται".

Πάει στον πρώτο, και του λέει "το και το, εσύ τα έστειλες, αλλά ο άλλος κωλοβαράει".

Αυτός που δεν είχε ιδέα, πάει στο γραφείο που είχε κολλήσει το θέμα (στον κάτω όροφο), και γίνεται της π%$%&νας.

Σε μια εβδομάδα, όλα τακτοποιήθηκαν.

Αν δεν είχε πάει με το μαχαίρι στα δόντια, ακόμα εκεί θα ήταν τα χαρτιά.

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

42 λεπτά πριν, Kanimothrios είπε

Στη χώρα που ένα από τα εθνικά σπορ είναι η αποποίηση πάσας ατομικής ευθύνης,

είτε μιλάμε για πολιτικούς, είτε για πολίτες,

αυτό που είπε ο Πάγκαλος πέρασε και δεν ακούμπησε..

Εμένα ο πατέρας μου βγαίνει τώρα στη σύνταξη, έχοντας δουλέψει και εκτός Ελλάδας,

και ενώ οι του εξωτερικού έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πολύ πριν την καταληκτική ημερομηνία,

αναμένουμε ακόμη το ελληνικό κράτος για τα περαιτέρω...

Και θα αναμένουμε αρκετά όπως φαίνεται..

Επίσης κάτι περί συντάξεων σε όλα τα παγκαλόπαιδα με τους παχυλούς μισθούς,την σύνταξη στα 50 και τα εφάπαξ..

Καθίστε τώρα στο skype για να δείτε τα εγγόνια σας και τα παιδιά σας, που νομίζατε ότι είστε σε ελβετική ΔΕΚΟ και ότι το εφάπαξ έρχεται από λεφτόδεντρα.

Όλα εδώ πληρώνονται❤️

αυτό που φωνάζω εγώ είναι ο διαχωρισμός των ιθαγενών σε δυό κατηγορίες.

Αυτές του δημοσίου και αυτές του ιδιωτικού τομέα.

Η σύζυγος του δημοσίου ξεκαθάρισε με όλα της τα συνταξιοδοτικά θέματα μέσα σε ένα τρίμηνο, παίρνοντας την έναντι εντός μηνός.

Οι αντίστοιχοι χρόνοι για μένα του ιδιωτικού τομέα (και με περισσότερα χρόνια) ήταν 3 χρόνια και 9 μήνες, ενώ το θέμα επικουρικής είναι ήδη στον 5ο χρόνο.

Το ότι βλέπουμε τα παιδιά μας στο skype δεν είναι δικό μας φταίξιμο. Δυστυχώς είναι των γονιών μας και το λέω με μεγάλη πίκρα. Εμείς πλέον παλεύουμε όσο μπορούμε εκτός για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας.

Τα προβλήματα που μας κληροδότησαν οι γονείς μας είναι δυσεπίλυτα. Εγώ ακόμα πρέπει να τα λύνω κάθε μέρα. Θα τα δειτε και σεις μπροστά σας ξεκινώντας από τα απλά, πχ αν ποτέ θελήσετε να μεταβιβάσετε εκείνο το εξοχικό που σας άφησαν

κάποτε είχαν πει ότι με ένα mail θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν σε ένα μήνα.

Δυστυχώς έχει πέσει κι αυτό το προπύργιο

με σήμα το μπιφτέκι

27 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Το ότι βλέπουμε τα παιδιά μας στο skype δεν είναι δικό μας φταίξιμο. Δυστυχώς είναι των γονιών μας και το λέω με μεγάλη πίκρα. Εμείς πλέον παλεύουμε όσο μπορούμε εκτός για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας.

Τα προβλήματα που μας κληροδότησαν οι γονείς μας είναι δυσεπίλυτα. Εγώ ακόμα πρέπει να τα λύνω κάθε μέρα. Θα τα δειτε και σεις μπροστά σας ξεκινώντας από τα απλά, πχ αν ποτέ θελήσετε να μεταβιβάσετε εκείνο το εξοχικό που σας άφησαν

Εγώ τα ρίχνω στη γενιά της μεταπολίτευσης, των κομματικών στρατών και του διορισμού των ημετέρων.

Και φυσικά όσους ακολούθησαν στα χνάρια τους, χωρίς να υπολογίζουν ότι αν συνεχιστεί η παράνοια π.χ.να είσαι πνευστός στη μπάντα του Ναυτικού και να βγαίνεις στη σύνταξη πριν τα 50,

κάποτε θα κλατάρει το σύστημα..

Επειδή σαν μοναχοπαίδι κάποτε θα κληρονομήσω περουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και ξέρω τι γραφειοκρατία με περιμένει, έχουμε ήδη προνοήσει στο βαθμό που γίνεται για κάποια πράγματα.

Θα σου πω και κάτι άλλο, μιας και αν θυμάμαι καλά έχεις την κόρη έξω για σπουδές.

Διαφωνώ γενικά με την έννοια του brain drain.Θα περιοριστώ να πω ότι όσοι φύγαμε σίγουρα δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη,σίγουρα δεν φοβόμαστε τη δουλειά, δεν έχουμε αλλεργία σε οποιαδήποτε αξιολόγηση και αποζητούμε την αξιοκρατία.

Επίσης σε αντίθεση με τους Γκασταρμπάιτερ περασμένων δεκαετιών, που άκουγαν Καζαντζίδη και περίμεναν πότε θα γυρίσουν στην πατρίδα, εμείς αν και αγαπάμε την Ελλάδα, δεν πρόκειται να γυρίσουμε,ούτε να φέρουμε κεφάλαιο και τεχνογνωσία.

Επίσης δεν ψάχνουμε σώνει και καλά Ελληνίδα νύφη όπως οι παλαιότεροι, τα παιδιά μας πιθανόν να μην μιλάνε καν ελληνικά, είμαστε μια χαμένη γενιά και αυτό θα γίνει αισθητό στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Και για να γυρίσω στις συντάξεις και στον γηρασμένο ελληνικό πληθυσμό.

Ποιος θα πληρώσει τις συντάξεις όσων είναι τώρα κάτω των 50 ετών;

Εμένα που με σπούδασε το ελληνικό κράτος όπως και χιλιάδες άλλους,

τα σκάμε πλέον σε κεντροβορειοευρωπαϊκές χώρες και ούτε μάρκα,

ούτε σουηδικές κορώνες θα φέρουμε πίσω, για να να ανοίξουμε καμιά επιχείρηση να τονώσουμε την οικονομία..

Επεξεργασμένο από Kanimothrios
  • Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου