Προς το περιεχόμενο

Revisiting Yamaha Montage (& MODX/MODX+)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε, αυτα τα συστηματα ηταν για αλλα synth, και πιο περιπλοκα setup, που ηθελαν τεχνικο για να δουλεψουν. Το tascam μπορει να ηταν για το προχειρο συστηματακι 😆 Ναι, ολα αυτα τα μπλιμπλικια ολουθε στο video, για το βαγγελη μπορει να ηταν το προχειρο συστηματακι του 😆

Πως εχουμε εμεις καμια ακουστικη στο σαλονι, και βαραμε καμια πενια βλεποντας τηλεοραση; 😆

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο αφορα τη χωρητικοτητα, τσεκαρα τα σπεκς, το μηχανακι παιρνει 512 giga καρτα, φουλ αναλυση 24 καναλια για 20 ωρες ειναι αυτο, ανετα προλαβαινει να παει για υπνο ο τεχνικος και να την αλλαξει την αλλη μερα 😆

4 λεπτά πριν, manosx είπε

ανετα προλαβαινει να παει για υπνο ο τεχνικος και να την αλλαξει την αλλη μερα

Ουπς, τον ξέχασα τον τεχνικό. ΟΚ, τότε μάλλον έγραφε στο Tascam.

Πάντως, για να επιστρέψουμε στο βίντεο, αν μπορεί ο ειδικός να μας πει ποια synth είναι στα δεξιά του μακαρίτη, παρακαλώ πολύ. Επίσης, όλο αυτό τι είναι; Κάποια καταγραφή από τηλε-διάσκεψη που έκανε με φίλους στην Αθήνα; Προφανώς ιδιωτική στιγμή, πως βρέθηκε δημοσιοποιημένο;

Mea Culpa

35 λεπτά πριν, trolley είπε

Ουπς, τον ξέχασα τον τεχνικό. ΟΚ, τότε μάλλον έγραφε στο Tascam.

Πάντως, για να επιστρέψουμε στο βίντεο, αν μπορεί ο ειδικός να μας πει ποια synth είναι στα δεξιά του μακαρίτη, παρακαλώ πολύ. Επίσης, όλο αυτό τι είναι; Κάποια καταγραφή από τηλε-διάσκεψη που έκανε με φίλους στην Αθήνα; Προφανώς ιδιωτική στιγμή, πως βρέθηκε δημοσιοποιημένο;

Αν δεν κανω λαθος ηταν με τον Σπανουδακη

• Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

11 ώρες πριν, manosx είπε

Ε, αυτα τα συστηματα ηταν για αλλα synth, και πιο περιπλοκα setup, που ηθελαν τεχνικο για να δουλεψουν. Το tascam μπορει να ηταν για το προχειρο συστηματακι 😆 Ναι, ολα αυτα τα μπλιμπλικια ολουθε στο video, για το βαγγελη μπορει να ηταν το προχειρο συστηματακι του 😆

Στο δωμάτιο αυτό υπήρχαν δύο synth setups, το ένα που είχε σαν κέντρο το custom MIDI σύστημα του και αποτελείτο κυρίως από synth racks, samplers και διάφορα άλλα keyboard synths που άλλαζαν ανάλογα με το project (Korg Kronos & M1R EX, Roland JV-80/JV-1080/JD-990/S-760, Akai Z4 & Z8, EMU Proteus 2 & 3 κ.α.) και το δεύτερο set που βλέπουμε στο βίντεο που αποτελείτο από πιο σύγχρονα synths, αναλογικά και ψηφιακά, καθώς και διάφορα vintage μοντέλα (Yamaha CS80, Moog One/Matriarch/DFAM, Doepfer A-100 modular, ASM Hydrasynth, Arturia PolyBrute & MatrixBrute, Korg Wavestate/Opsix/Grandstage 88/MS-20 mini, UNO Synth Pro, Novation Summit, Roland Jupiter 80, Kodamo Essence FM κ.α.).

Είπαμε, ο τύπος αγόραζε σχεδόν ό,τι κυκλοφορούσε στον χώρο των synths και ήταν ενημερωμένος για τα πάντα.

O Παπ. επίσης χρησιμοποιούσε περισσότερες από μία μονάδες για κάποια από τα racks του, στο πρώτο setup του πχ ήταν συνδεδεμένα τρία Roland JV-1080, δύο Roland JD-990, δύο Roland S-760 και πάει λέγοντας. Tο δεύτερο setup ήταν πιο "free", με την έννοια ότι δεν είχε κάποιο master MIDI controller που το οδηγούσε, φαντάζομαι βέβαια ότι τα περισσότερα από τα synths στο setup αυτό θα ήταν με κάποιο τρόπο συνδεδεμένα με MIDI.

Στον ίδιο χώρο και εκτός των δύο αυτών setups υπήρχαν και πάρα πολλά "ξέμπαρκα" synths, τα οποία έπαιρναν θέση κατά καιρούς στα synth setups του, απ'τα Korg Oasys, Arturia Origin και Behringer DeepMind 12 μέχρι τα Yamaha Reface CS/Reface CP/VL1/VL7 και πολλά άλλα, vintage και μη. Λυπάμαι αυτούς που του έστηναν τα setups του κάθε φορά, γιατί απ'ότι έχω καταλάβει ο Βαγγέλης άλλαζε τα synths στα setups πιο γρήγορα κι απ'τα πουκάμισα του.😆

Όπως και να'χει και τα δύο συστήματα ηχογραφούνταν κανονικά και έπαιρναν μέρος σε διάφορα projects, projects που δεν ήταν απαραίτητα φτιαγμένα για κυκλοφορία σε κάποιο άλμπουμ, ο Παπ. εξάλλου είναι γνωστό ότι το μόνο που έκανε και τον ενδιέφερε ήταν να παίζει/συνθέτει/ηχογραφεί σε καθημερινή βάση, και το τι από όλα αυτά θα έβρισκε τον δρόμο προς τα ράφια ήταν άλλο θέμα, και απ'ότι έχει δείξει η ιστορία του, μάλλον δεν τον ενδιέφερε και πολύ. Είναι ολοφάνερο από διάφορες συνεντεύξεις του ότι το να κυκλοφορεί κάποια άλμπουμς μάλλον σαν αγγαρεία το έβλεπε παρά σαν ευκαιρία να δείξει τη δουλειά του προς τα έξω. Το έλεγε πάντα και ισχύει (τσεκαρισμένο και από ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος) ότι η μουσική που έχει κυκλοφορήσει σε άλμπουμς δεν είναι παρά ένα ελάχιστο μέρος των συνθέσεων του.

Το περασμένο Απρίλιο και σε μια συζήτηση που είχα με έναν γνωστό μου μουσικό που είχε σχέσεις με το περιβάλλον του και το περιβάλλον του αδερφού του, μου είχε πει "πίστεψε με επειδή κάποια πράγματα τα έχω ακούσει, το ακυκλοφόρητο έργο του σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κυκλοφορεί."  

Ας ελπίσουμε λοιπόν στο μέλλον να ακούσουμε κάποιες από τις ανέκδοτες συνθέσεις του.

Πίσω στα του 2ου synth setup, το συγκεκριμένο Tascam recorder παίρνει ως 512GB κάρτες SD, οπότε το μέγεθος αυτό είναι υπεραρκετό για ηχογραφήσεις. Ενσωμάτωνε δε και ένα 24-track USB audio interface οπότε φαντάζομαι το είχε συνδεδεμένο και στο Mac/Pro Tools για απευθείας εγγραφές. Το συγκεκριμένο Tascam λοιπόν προφανώς και δεν βρισκόταν εκεί απλά και μόνο σαν mixer.

image.thumb.png.1471fc89ba756cc665252d11cd3b8d2b.png

Specs talks, M🐮🐮gs walks

11 ώρες πριν, trolley είπε

Επίσης, όλο αυτό τι είναι; Κάποια καταγραφή από τηλε-διάσκεψη που έκανε με φίλους στην Αθήνα; Προφανώς ιδιωτική στιγμή, πως βρέθηκε δημοσιοποιημένο;

Μέρος του βίντεο αυτού χρησιμοποιήθηκε και μεταδόθηκε στο MEGA στο αφιέρωμα για τον Σταμάτη Σπανουδάκη. Το uncut βίντεο ανέβηκε στο youtube πριν ένα μήνα και προέρχεται από το αρχείο του Σπανουδάκη. Εγώ το κατέβασα, ανέβασα την ένταση του ήχου γιατί ακουγόταν πολύ σιγά, πρόσθεσα fades Ins & Outs στον ήχο και την εικόνα και το ανέβασα χτες βράδυ σαν unlisted στο κανάλι μου.

Επεξεργασμένο από Waterfall-K mk2
  • Ευχαριστώ 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

10 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

Το συγκεκριμένο Tascam λοιπόν προφανώς και ίσως δεν βρισκόταν εκεί απλά και μόνο σαν mixer.

Διορθώθηκε. Το "προφανώς" δεν προκύπτει από πουθενά.

11 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

το ακυκλοφόρητο έργο του σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κυκλοφορεί.

Ναι, αλλά αφού δεν το έχουμε ακούσει και δεν μπορούμε να το ακούσουμε, είναι λίγο να'χαμε να λέγαμε η υπόθεση.

Μη με βάλεις τώρα να γράφω τη γνώμη μου για τις δουλειές των τελευταίων ετών, θα πικραθούμε.

Mea Culpa

1 ώρα πριν, trolley είπε

Διορθώθηκε. Το "προφανώς" δεν προκύπτει από πουθενά.

Φυσικά και προκύπτει. Προκύπτει απ'το γεγονός ότι πάντα ηχογραφούσε ό,τι έπαιζε, και δεδομένου ότι ο τύπος ήταν κυρίως νυχτοπούλι (σύμφωνα με φίλους και γνωστούς του) η παρουσία ενός ηχολήπτη σε "περίεργες" ώρες ήταν απαγορευτική, ο δε Παπ. δεν ακούμπαγε PC/Mac για θέματα ηχογραφήσεων και γενικά επεξεργασίας της μουσικής (του), οπότε χρειαζόταν έναν εύκολο, άμεσο και αξιόπιστο τρόπο εγγραφής, και η Tascam ειδικεύεται σε αυτό.

Όταν θες mixer για τα synths σου φίλος δεν αγοράζεις Tascam, πας σε οτιδήποτε άλλο πλην Tascam, η οποία ειδικεύεται στο home recording ήδη από τα τέλη της δεκαετίας των '70s, για τα Portastudios μοντέλα της έγινε γνωστή παγκόσμια, όχι για τα mixers της. Αν ήθελε λοιπόν απλά ένα mixer θα διάλεγε μάλλον κάτι από Mackie, μια εταιρεία που ο Παπ. χρησιμοποιούσε κατά κόρον. Η κονσόλα πχ για το κυρίως MIDI setup του είναι εδώ και δεκαετίες μία Mackie B328 32-8, την χρησιμοποιούσε δε και στο στούντιο και στα lives.  

Ας είμεθα λοιπόν λογικοί, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Παπ. ηχογραφούσε και στο Tascam Model 24. Χωνέψτε το, εν ανάγκη πιείτε κι ένα παγωμένο Tuborg Tonic Water και πάμε παρακάτω.image.gif.0917917e398f7e44e731ccfc2940fb90.gif

1 ώρα πριν, trolley είπε

Ναι, αλλά αφού δεν το έχουμε ακούσει και δεν μπορούμε να το ακούσουμε, είναι λίγο να'χαμε να λέγαμε η υπόθεση.

Εγώ απλά ανέφερα τι μου είπε ένας γνωστός μου που κυκλοφορούσε στο περιβάλλον του, και δεν είναι ο μόνος που έχει αναφερθεί στην ποσότητα και ποιότητα της ακυκλοφόρητης δουλειάς του. Ελπίζω στο μέλλον να ακούσουμε κάτι από αυτή, και τότε τα ξανασυζητάμε.

1 ώρα πριν, trolley είπε

Μη με βάλεις τώρα να γράφω τη γνώμη μου για τις δουλειές των τελευταίων ετών, θα πικραθούμε.

Να πικραθούμε μαζί χλωμό το βλέπω, δεν υπάρχει δουλειά του Παπαθανασίου που να έχω ακούσει (official και μη) και να με πίκρανε. Η μόνη πίκρα υπάρχει για το γεγονός ότι τόσα έργα του δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, και μερικά από αυτά μάλλον δεν θα τα ακούσουμε ποτέ. Το live στο Κατάρ πχ γεράσαμε να το περιμένουμε σε CD & DVD. Δεν θα βγει ποτέ λοιπόν, λόγω πολλών προβλημάτων/κολλημάτων  που δεν είναι της ώρας. Εγώ που το έχω ακούσει ολόκληρο όμως σε διαβεβαιώ ότι είναι κρίμα που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.image.gif.01c9d24e49813756bf138a1154e5b8a6.gif

Επεξεργασμένο από Waterfall-K mk2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

12 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

Όταν θες mixer για τα synths σου φίλος δεν αγοράζεις Tascam, πας σε οτιδήποτε άλλο πλην Tascam, η οποία ειδικεύεται στο home redording ήδη από τα τέλη της δεκαετίας των '70s, για τα Portastudios μοντέλα της έγινε γνωστή παγκόσμια, όχι για τα mixers της

Έχω ένα Model 24 και ένα Model 12, δεν χρειάζονται όλα αυτά που μου γράφεις. ΟΚ, ηχογραφούσε στο Tascam, τόσο το καλύτερο, αν ήταν καλό για τον Vangelis, τότε πόσο μάλλον είναι καλό για ΄μένα. Επιμένω ότι δεν προκύπτει από πουθενά, αλλά ξέρω ότι δε θα βγει άκρη.

Για το άλλο θέμα, επίσης δεν προκύπτει από πουθενά ότι το μη-κυκλοφορημένο υλικό είναι καλύτερο (ή έστω κοντά) στο κυκλοφορημένο, και ΑΝ αποδεικνυόταν ποτέ κάτι τέτοιο θα επιβεβαιωνόταν αυτό που ήδη πιστεύω, ότι ο αρχηγός είχε παρατήσει την καριέρα του η οποία πήγαινε με τον αυτόματο πιλότο (και ίσως καλά έκανε βέβαια, δεν κρίνω).

Τώρα για το αν θα πικραθούμε, ομολογώ ότι ξέχασα πως εσύ θα απολάμβανες ακόμη και τον μεγάλο να τραγουδάει τη Καραγκούνα. Εγώ, είμαι μέγας φαν, αλλά όχι σε οπαδικό επίπεδο, μπορώ εύκολα να κατονομάσω υλικό του που κανονικά δεν έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει, στο τελευταίο τμήμα της μουσικής του πορείας.

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου