Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για αναβάθμιση μαγνητών σε Squier Telecaster Deluxe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Έχω τους αναλογους μαγνήτες από classic vibe, και πιθανολογω ότι είναι οι ίδιοι. Τους θεωρώ εξαιρετικούς. Με παχύ και στρογγυλό ήχο, ευκρίνεια, και πολλές δυνατότητες. Δεν ξέρω εάν είναι ίδιοι με τους δικούς σου.

Όπως το θέτεις έχεις δύο πιθανές εναλλακτικές. Η πρώτη είναι να τους σεταρεις καλύτερα, μήπως αυτό τους λείπουν. Και να προσέξεις το rig μήπως εκείνο ευθύνεται για το μη επιθυμητο αποτέλεσμα.

Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή:

https://smart.noiz.gr/details.php?id=528638&search_id=4595715

Δεν είναι cunife, αλλά θεωρητικά είναι αναβάθμιση.

Υποθέτω η Classic Vibe θα έχει αντίστοιχους μαγνήτες με την δική μου.
Από σετάρισμα έχω ψάξει το ύψος, αλλά δεν είδα τρελλές διαφορές.
Αυτή τη στιγμή τους έχω σχετικά hot (σε αποστάσεις ανάλογες του manual της Fender για Tele Deluxe).
Και πιο low οταν τους είχα, πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα.

Οι μαγνήτες που παραθέτεις στο Thomann δεν είναι στην WR κατηγορία, αλλά στην περίγραφη τους λένε "Wide Range".
Τελικά έχω μπερδευτεί με αυτούς τους μαγνήτες, δεν μπορώ να καταλάβω ποιοί ταιριάζουν και ποιοί όχι.
Με ενδιαφέρει απλά να μην μπω σε διαδικασία να σκάψω ξύλο κλπ.

20 λεπτά πριν, dimsonic είπε

δηλαδή αν ο ήχος στο νεκ που θες είναι ο ήχος μιας κανονικής τελε, με τον WR ΔΕΝ είναι.

Όχι, όχι. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω αυτά τα 2 ανόμοια πράγματα.
Άλλο ο lipstick μαγνήτης, άλλο οι μαγνήτες της κιθάρας μου.

13 λεπτά πριν, manosx είπε

Την πουλας, βαζεις και τα λεφτα των μαγνητων και παιρνεις Fender.

Κιθάρα που καινούρια είχε 400 ευρώ πτιν 10 χρόνια, με σημάδια χρήσης: το πολύ 300 Ευρώ, μάλλον τύπου 250.
Λεφτά για μαγνήτες: 250.
Σύνολο 500 Ευρώ κεφάλαιο.
Δεν νομίζω ότι φτάνω σε λεφτά για Fender, ακόμα και με 200 Ευρώ παραπάνω. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Όχι για τους κανονικους alnico P90 ,και οι ακόμα πιο φθηνοί κεραμικοί btw σούπερ είναι 

Ακούγεται πολύ καλό deal.
Και, προφανώς, δεν είχα ιδέα.
Έχεις κάπου κάποιο link;

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, SlapGas είπε

την δική μου.
Από σετάρισμα έχω ψάξει το ύψος, αλλά δεν είδα τρελλές διαφορές.
Αυτή τη στιγμή τους έχω σχετικά hot (σε αποστάσεις ανάλογες του manual της Fender για Tele Deluxe).
Και πιο low οταν τους είχα, πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα.

Εγώ έχω σηκώσει και τις βίδες. Δίδουν έξτρα ευκρίνεια. Αλλά πιστεύω ότι το θεμα σου δεν είναι οι μαγνήτες. Δοκίμασες με άλλη κιθάρα στο rig σου και σου άρεσε ο ηχος?

22 λεπτά πριν, SlapGas είπε

Οι μαγνήτες που παραθέτεις στο Thomann δεν είναι στην WR κατηγορία, αλλά στην περίγραφη τους λένε "Wide Range".
Τελικά έχω μπερδευτεί με αυτούς τους μαγνήτες, δεν μπορώ να καταλάβω ποιοί ταιριάζουν και ποιοί όχι.
Με ενδιαφέρει απλά να μην μπω σε διαδικασία να σκάψω ξύλο κλπ.

Μη μπερδευεσαι. Αυτούς της αγγελίας τουε βάζουν στις fender MIM deluxe. Νομίζω σου κάνουν.

Ο,τι μαγνητη και να βάλεις, υποθέτω ότι δεν θα χρειαστεί σκάψιμο, μιας και οι WR μοιάζουν είναι μεγαλυτεροι απο τους περισσότερους. Μόνο αλλαγή pickguard θέλεις.

Επεξεργασμένο από gkourmoul1

Γιώργος

Ερωτηση: εισαι 100% σιγουρος οτι δεν χωρανε και "κανονικοι" διπλοι μαγνητες στο route ως εχει? Eχω την εντυπωση οτι στις original '70s Deluxe το routing για τους widerange δεν ηταν αρκετα βαθυ για εναν κανονικο PAF διπλο μαγνητη, αλλα με εκπλησει λιγο το να συμβαινει το ιδιο και στην Squier. Θα περιμενα οτι κανανε το routing τους οπως και σε καθε αλλη κιθαρα με κανονικους διπλους μαγνητες. Διπλοτσεκαρε το σε καθε περιπτωση...

Παντως θα πω οτι αφου δεν σε απασχολει ο ηχος των widerange, η αλλαγη τυπου μαγνητη + νεο pickguard ειναι για εμενα μονοδρομος. Αν μεινεις σε widerange format, οι επιλογες σου ειναι τρομερα περιορισμενες. Απο την αλλη σε P90 (και σε τυπικο PAF, αν τελικα χωραει) εχεις επιλογες να φαν' και οι κοτες απο αξιοπρεπεις μαγνητες κατω απο 200ρικο. 

• Συμφωνώ 1

30 λεπτά πριν, SlapGas είπε

Η δική σου κιθάρα τι είναι; Fender Tele Deluxe;
Δεν με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία, για εμένα την θέλω την κιθάρα.
Και σκέφτομαι ακριβώς αυτό που λες, ότι είμαι ευχαριστημένος με σώμα και μπράτσο και θα μπορούσα ίσως να κάνω "κάτι" για να έρθουν και οι μαγνήτες.

Σχετικά με το τελευταίο σκέλος του μηνύματος σου: θέλω μια κιθάρα που να με ικανοποιεί ο ήχος από τους μαγνήτες.
Δεν έχω ακούσει άλλους Wide Range πέραν από της κιθάρας μου, οπότε δεν έχω άμεσο μέτρο σύγκρισης για αυτούς τους μαγνήτες.
Για αυτό σκεφτόμουν να πάω σε κάτι άλλο, μιας και οι επιλογές σε WR είναι περιορισμένες.

Η δικια μου ειναι κανονικη του 73-74. Το αν θα σε ικανοποιησει ενας ηχος χωρις να τον ξερεις ειναι δίλημμα. Αν το αλλο που θα πας το ξέρεις τοτε οκ. Αλλα ο ηχος των wr σε νεκ σκοτώνει. Σε μπριτζ...ειναι πολυ ιδιαιτερος και ασυνηθιστος

με σήμα το μπιφτέκι

24 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Ποσταρε ένα βίντεο με ήχο που δε σου άρεσε, και ένα βίντεο με ήχο που σου αρέσει, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα το πρόβλημα και να ξέρουμε τι ψάχνεις ηχητικά.

Επίσης, πες μας σε το ενισχυτή παίζεις.

Η φάση με τα βίντεο είναι λίγο επικίνδυνη γιατί δεν ξέρεις στο βίντεο τι έχει γίνει.
Δεν κρίνω τόσο με τα βίντεο.
Εμένα περισσότερο με απασχολεί οτι η κιθάρα δεν νιώθω να έχει τις αρμονικές και το warmth που θα ήθελα να έχει όταν παίζω.

That said:

Ψιλομεχ #1

Ψιλομεχ #2

Not bad, αν και είναι Classic Vibe και όχι Vintage Modified

Very good, αν και πάμε σε Fender και όχι Squier

Very good αν και πάμε σε P90s

Take it with a grain of salt ε, δεν πάω με τα video σαν Ευαγγέλιο.

Όσον αφορά το rig, έχω δοκιμάσει την κιθάρα σε πληθώρα ενισχυτών και Kemper Profile που όλες οι άλλες μου κιθάρες ακούγονται πολύ καλά.

Λ.χ. σε Marshall Plexi καρφί, με ίδια settings:
- Η PRS Custom 22 SE μου ακούγεται φουλ μια χαρά
- Η Gretsch Streamliner μου ακούγεται φουλ μια χαρά
- Η Classic Vibe Strat μου ακούγεται φουλ μια χαρά

- Ακόμα και η Schecter C-1 Plus ακούγεται μια χαρά.

Σε mid gain profile από Fryette Sig:X που έχω φτιάξει ο ίδιος, η ίδια ιστορία.

Προσοχή: Με τον όρο "μια χαρά" δεν εννοώ ότι οι κιθάρες αυτές θέλουν ακριβώς τα ίδια settings και ότι δεν χρειάζεται να παίξεις λίγο με το EQ/Gain level ώστε να τις φέρεις εκεί που παίζουν καλύτερα.
Προφανώς και η PRS και η Gretsch θέλουν λιγότερα μπάσα, προφανώς η Strat ίσως θέλει λιγότερο presence κλπ.

Αλλά όσον αφορά την Tele, συνέχεια ένιωθα ότι "κάτι" λείπει.
Ο,τι settings και να δοκίμασα,  δεν με άφηναν ικανοποιημένο.
Ενώ όλες οι άλλες κιθάρες ένιωθα ότι παίζουν καλά, απλά θέλουν λίγο διαφορετικό EQ και ίσως λιγότερο ή περισσότερο Gain ανάλογα για τι ήχο είχα στο μυαλό μου.

Π.χ. σε δικό μου High Gain προφιλ του Fryette σεταρισμένο για Lead ήχο στην PRS, σχεδόν mix ready calibrated σε monitor studio με post stack EQ notches για την PRS, με ένα ελαφρύ O/D μπροστά για λίγο extra push, η Strat ακούγεται μια χαρά ως έχει (έχοντας προφανώς λιγότερο gain λόγω Single Coil).
Ειδικά αν βγάλω το O/D μπροστά από το stack, πάμε σε ένα crunchy ήχο που προσωπικά περνάω τέλεια.
Μιλάμε για patch της PRS ε, mind you.
Δεν άλλαξα τίποτα άλλο.

Η Gretsch;
Το ίδιο.
Διαφορετικό quality από την PRS, άλλοι μαγνήτες, αλλά ακούγεται μια χαρά.

H Tele;
Στα αυτά μου ακούγεται πολύ κατώτερη των άλλων 2.

• Like 1

Παράθεση

ύνολο 500 Ευρώ κεφάλαιο.
Δεν νομίζω ότι φτάνω σε λεφτά για Fender, ακόμα και με 200 Ευρώ παραπάνω. :P

Μεταχειρισμενη μεξικανα παιρνεις σιγουρα, 700κατι εχει καινουργια. Αν βαλεις παραπανω λεφτα και κανεις και υπομονη για να βρεις ευκαιρια, χτυπας και κατι καλυτερο, ειτε τοπ μοντελο μεξικο ειτε τα πιο φτηνα USA.

Αν ειναι να δωσεις 70 ευρω για τους P 90 που λεει ο superfunk, τοτε χαλαλι. Αλλα οτιδηποτε αλλο πραγματικα δεν αξιζει τον κοπο.

30 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Εγώ έχω σηκώσει και τις βίδες. Δίδουν έξτρα ευκρίνεια. Αλλά πιστεύω ότι το θεμα σου δεν είναι οι μαγνήτες. Δοκίμασες με άλλη κιθάρα στο rig σου και σου άρεσε ο ηχος?

Δες την προηγούμενη μου ακριβώς απάντηση περί rig.

30 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Μη μπερδευεσαι. Αυτούς της αγγελίας τουε βάζουν στις fender MIM deluxe. Νομίζω σου κάνουν.

Ο,τι μαγνητη και να βάλεις, υποθέτω ότι δεν θα χρειαστεί σκάψιμο, μιας και οι WR μοιάζουν είναι μεγαλυτεροι απο τους περισσότερους. Μόνο αλλαγή pickguard θέλεις.

Luthier μου είχε πει ότι για P90s δεν θέλω σκάψιμο, αλλά δεν τον είχα ρωτήσει για άλλους μαγνήτες.
To pickguard το έχω όντως στο μυαλό μου.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου