Προς το περιεχόμενο

Ήρθε το καινούργιο Prophet. Και κάνει μόνο 399€ !!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, trolley είπε

Ή το Csound (το αναφέρω για δεύτερη φορά στο παρΩν νήμα).

Εχω την εντυπωση (με καθε επιφυλαξη) οτι στο χωρο παντως τα τελευταια χρονια εχουν επικρατησει κατα κορον η Max/MSP και η παρομοιας φιλοσοφιας Pure Data, νομιζω οι περισσοτεροι βρισκουν τον visual χαρακτηρα τους πιο "φιλικο" απο την C?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, odis13 είπε

Εχω την εντυπωση (με καθε επιφυλαξη) οτι στο χωρο παντως τα τελευταια χρονια εχουν επικρατησει κατα κορον η Max/MSP και η παρομοιας φιλοσοφιας Pure Data, νομιζω οι περισσοτεροι βρισκουν τον visual χαρακτηρα τους πιο "φιλικο" απο την C?

Το CSound δεν είναι C (ευτυχώς), αλλά ναι, έτσι είναι όπως το λες.

Το Max "μειονεκτεί" στο ότι δεν είναι Open Source, το οποίο σημαίνει α) ότι στοιχίζει χρήματα, β) ότι υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται παράξενα στην ιδέα ότι θα επενδύσουν χρόνο και έμπνευση σε κάτι που ίσως δεν υπάρχει αύριο. Το PureData θεωρείται από όλους μετριότερη απομίμηση, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει, δεν έχω ασχοληθεί.

Υπάρχει μία διαρκής συζήτηση υπερ της άποψης ότι το CSound ακούγεται καλύτερα, αλλά αυτό μπορεί απλά να σημαίνει ότι κανείς δεν έχει κάτσει να κάνει το Max να ακούγεται εξίσου καλά - άλλωστε και στις δύο περιπτώσεις, ο προγραμματιστής κάνει τη διαφορά.

• Like 1

Mea Culpa

1 ώρα πριν, trolley είπε

Από την πολύ πολιτική, έχεις χάσει επεισόδια.

Δες εδώ:

Ο λαός θα αποφασίσει. 

Roland θα ψηφίσει 😂

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Ρε μλκς ο αλλος θελει 500 ευρω για μπρικι; Και συζηταμε για την τιμη των synthesizer; Τσαμπα τα δινουν.

Ρε πστ ομως καπου οπα, 5 κατοσταρικα το μπρικι, 6 χιλιαρικα για μονοφωνικο synth, με βλεπω να αρχιζω και εγω τα "εμπρος της γης οι κολασμενοι".

• Χαχα 1

Μόλις τώρα, manosx είπε

με βλεπω να αρχιζω και εγω τα "εμπρος της γης οι κολασμενοι".

Οκ, αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθιμένοι να δώσουν περισσότερα για μια επανάσταση χαμηλότερης ποιότητας. Δεν είναι μεμπτό.

• Χαχα 1

Πάντως παιδιά σε θέμα φιδεμπορικής αγοράς, που μετά ένιωσα σκουπίδι, είχα κάτσει γυμνός στο ντους έκλαιγα και τριβόμουν με το σμυριδόπανο να φύγει η μαγάρα, σας έχω άνετα. Ήταν τότε που μας λένε "Πρέπει να κάνετε μόνωση/στεγανοποίηση στα καπάκια των δεξαμενών." Οκ λέω, να κάνουμε. "Ναι", λέει, "αλλά πρέπει να γίνει από πιστοποιημένο συνεργείο, για να πάρετε την ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ." "Ωχ", λέω, "πόσο;" "161,29 το τεμάχιο πλέον ΦΠΑ, δηλαδή 200 με ΦΠΑ". Επί 9 δεξαμενές λέω εγώ, 1.800 τα κλαίμε. Νόμος είναι όμως αυτός, απειλούν και με ανάκληση αδείας αν δεν τα κάνεις, οπότε τι να κάνεις. Οκ. Ας προχωρήσουμε.

Κι έρχεται ρε παιδιά μια μέρα ένας τύπος, με ένα χόντα στρογγυλοφάναρο κόκκινο κομμένο από τον ήλιο και τη μισή ποδιά τη νικοτινί δρεπανιασμένη, με μια μπατανόβουρτσα παραμάσκαλα, σαν τον λάνσελοτ με τη λόγχη ερχόταν καβάλα στο άλογο. Έρχεται, αφήνει τη μπατανόβουρτσα, πάει παρακάτω σε έναν φίλο που έχει μονωτικά, αγοράζει έναν κουβά μονωτικό, έρχεται, ξεκινάει με τη μπατανόβουρτσα πλάτς πλούτς στο εσωτερικό του φρεατίου, ε, μέχρι το μεσημεράκι είχε τελειώσει και τα 9. Αυτή ήταν η πιστοποιημένη στεγανοποίηση, και τα 1.800. Που θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει ότι πλήρωσα "τεχνογνωσία" αλλά εντάξει ρε φίλε, δεν έκανε και τίποτα πολύπλοκα sweep με τη μπατανόβουρτσα, ούτε κάποιο rudiment, δηλαδή ποιος ήταν ο Erskine της μπατανόβουρτσας; Ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Και ένα συνθ δηλαδή 6.000 μπροστά σε αυτή τη φόλα που έφαγα ευκαιρία μου φαίνεται. Αυτά. 

• Like 1
  • Λυπάμαι 1
  • Χαχα 2

Φιδια στην Ελλαδα, που ακουστηκε. Απλα εντελωε τυχαια, ο υπουργος αναπτυξης της χωρας πουλαγε νανογιελεκα. Και ο αρχηγος του κομματος της εκ δεξιων του αντιπολιτευσεως πουλαει κεραλοιφες για την φαλακρα, οντας ο ιδιος καραφλος. Εκ των αριστερων παλι, πουλανε νταουλια, μαρξισμους, σοσιαλισμους με φοροελαφρυνσεις και αλλα παρομοια.

Και περιμενες κατι αλλο εκτος απο μπαντανοβουρτσα; Αφου δεν του εριξε ενα ξεματιασμα και κανα ευχελαιο υπερ της μονωσεως της δεξαμενης ετουτης παλι καλα, για μεχρι εκει ειμαστε.

• Χαχα 3

Αδέλφια, θα επιμείνω (δηλαδή, τώρα θα το γράψω, δεν το έγραψα δα και νωρίτερα) ότι η Ελλάδα και η Moog, είναι δύο μη-σχετιζόμενα θέματα. Συναντιούνται μόνο σε ΕΝΑ σημείο, στον εγκέφαλο του νεοέλληνα που πάντα πιστεύει ότι κάποιος προσπαθεί να τον "ρίξει", πάντα νομίζει ότι έχει τις απαραίτητες άμυνες, και ΠΑΝΤΑ τον ρίχνουν διότι είναι εύκολο να εξαπατήσεις έναν εξυπνάκια.

40 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Που θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει ότι πλήρωσα "τεχνογνωσία" αλλά εντάξει ρε φίλε, δεν έκανε και τίποτα πολύπλοκα sweep με τη μπατανόβουρτσα, ούτε κάποιο rudiment, δηλαδή ποιος ήταν ο Erskine της μπατανόβουρτσας;

Δηλαδή, εσύ πιστεύεις ότι ο Erskine θα είχε βρει αντάξιο της σπουδαιότητάς του μισθό στην Ελλάδα;  Ή ο Vangelis; Ή ο Λάνθιμος; Είμαι βέβαιος πως όχι, και δεν φταίει η "κρίση" αλλά η κρίση (και η έλλειψη αυτής). :)

Mea Culpa

51 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Κι έρχεται ρε παιδιά μια μέρα ένας τύπος, με ένα χόντα στρογγυλοφάναρο κόκκινο κομμένο από τον ήλιο και τη μισή ποδιά τη νικοτινί δρεπανιασμένη, με μια μπατανόβουρτσα παραμάσκαλα, σαν τον λάνσελοτ με τη λόγχη ερχόταν καβάλα στο άλογο. Έρχεται, αφήνει τη μπατανόβουρτσα, πάει παρακάτω σε έναν φίλο που έχει μονωτικά, αγοράζει έναν κουβά μονωτικό, έρχεται, ξεκινάει με τη μπατανόβουρτσα πλάτς πλούτς στο εσωτερικό του φρεατίου, ε, μέχρι το μεσημεράκι είχε τελειώσει και τα 9. Αυτή ήταν η πιστοποιημένη στεγανοποίηση, και τα 1.800.

Θέλεις να σου πω για την πιστοποίηση ηλεκτρολόγου και το ηλεκτρολογικό σχέδιο για τον ΔΕΔΔΗΕ?

Υποχρεωτικό λέει για κάθε σπίτι.

Ε, φωνάξαμε κι εμείς έναν πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο να κάνει την δουλειά.

Ντριν το κουδούνι, ανοίγουμε και μπαίνει ένα αγοράκι καμιά 12αριά χρονών.

Το κοιτάω ερωτηματικά, και πάνω που ήμουν έτοιμος να του πω "μας τα 'πανε" κι ας ήταν Ιούλιος, λέει "έρχεται ο πατέρας μου απ' το αμάξι."

Έρχεται λοιπόν ένας τύπος με ένα τσαντάκι και έναν φάκελο.

Δίνει τον φάκελο και ένα στυλό στο παιδί, και ανοίγει τον πίνακα.

Του ρίχνει μια ματιά και τον ξανακλείνει.

Ανοίγει το παιδάκι τον φάκελο, βγάζει μια σελίδα με αυτοκόλλητα καρτελάκια, και κάθεται στο τραπέζι.

"Ανοίξτε όλα τα φώτα" λέει ο τύπος, και ανοίγει και το θερμοσίφωνα.

Αρχίζει μετά να κατεβάζει μια μια τις ασφάλειες.

"Γράφε Γιωργάκη" λέει στον μικρό.

"Θερμοσίφωνας, κουζίνα, μπάνιο", κλπ, και έγραφε ο μικρός στα αυτοκόλλητα καρτελάκια.

Τα παίρνει αυτός και πάει να τα κολλήσει στον πίνακα κάτω από τις ασφάλειες, αλλά ακούγεται η αγωνιώδης φωνή του παιδιού "εγώ μπαμπά".

Τον πιάνει αυτός και τον σηκώνει (γιατί δεν έφτανε) και του έλεγε που να κολλήσει κάθε καρτελάκι.

Έφτιαξε κι ένα σχεδιάγραμμα που θύμιζε τον χάρτη του θησαυρού του πειρατή Κοκκινογένη, μας ευχαρίστησε, μας ξαλάφρωσε από 120 ευρώ σε δέκα λεπτά, έφαγε ένα μπακλαβαδάκι, έφαγε κι ο μικρός δύο μπισκότα που του δώσαμε, και αυτό ήταν.

Το σπίτι πιστοποιήθηκε.

• Like 2

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου