Προς το περιεχόμενο

Ήρθε το καινούργιο Prophet. Και κάνει μόνο 399€ !!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, dataentry1968 είπε

Εγώ ας πούμε δεν βρίσκω τίποτα το ενδιαφέρον στον Moog ήχο, αλλά και στον ήχο άλλων αναλογικών, ενώ εσύ το ακριβώς αντίθετο.

Σωστά, αυτό κατάλαβα και εγώ, το έγραψα μάλιστα λίγο πιο πάνω, ότι δηλαδή δεν είμαστε στην ίδια συζήτηση. Αλλά η ανάλυσή σου, δεν περιγράφει μουσικό όργανο, περιγράφει ηλεκτρονικό υπολογιστή (εννοώ την ανάλυση περί προδιαγραφών κλπ).

Άκουγα πρόσφατα μία disco επιτυχία (Just an Illusion) και σκεπτόμουν πόσο αξιόπιστο πρέπει να είναι το pitch-bend για να παίξει κανείς (και να ξαναπαίξει, και να ξανα-ξανα-παίξει, όχι με MIDI) αυτή τη μπασογραμμή. Ένα καλό pitch-bend (σαν εξάρτημα) είναι ακριβότερο απ' όλο το Behringer μαζί, αφού είχες το SY-77 ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα στα PitchBend της Yamaha εκείνης της περιόδου, εκείνο που είχε το DX-7 ήταν ακόμη καλύτερο.

Καλύτερο pitch-bend, καλύτερο modulation, καλύτερο τροφοδοτικό, καλύτερο κλαβιέ, καλύτερο πάνελ, ανθεκτικότερες πόρτες και να πως βγαίνει η τιμή, πριν ακόμη καν μιλήσουμε για ήχο.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Η όλη συζήτηση αρχίζει και τελειώνει στο γνωστό "βρίσκω το καλύτερο, θέλω αυτό που μου αρέσει και αγοράζω αυτό που μπορώ" (νομίζω κάπως έτσι αγοράζουμε και αυτοκίνητο.....)

Ή αλλιώς: καταλαβαίνω τα specs, αποζητώ mojo, βλέπω τιμή.

Και ναι, αν είχα την δυνατότητα θα ήθελα να έχω ένα παλιό αναλογικό. Θα το είχα βέβαια ως κομμάτι, ως "παίδες ελάτε να δείτε τι πήρα - ω ρε μεγάλε που το βρήκες" 😄 καταλαβαίνετε...........

Επεξεργασμένο από Jet72
  • Χαχα 1

Εγω εχω στο pc τοσα vst VA παρατημένα μάλιστα που βγάζουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ ήχο, ίδιο για εμένα με το αντίστοιχο vintage hardware και όλες τις δυνατότητες και τους πιθανούς συνδυασμούς και το μόνο θέμα για να το αποδώσουν στο μέγιστο είναι τα ηχεία που έχει κάποιος και οι δυνατότητες παραγωγης του για να τα αναδείξει στη μίξη. 

Χρονιά τώρα, 25 χρόνια τώρα από ότι θυμάμαι εγώ και πιο πριν.

Και όντως πολλές φορές τα παραδείγματα για να επιχειρηματολογησουμε σε μια χαλαρή κουβέντα συγκρίνουν και ανόμοια πράγματα. Θα πω όμως πως το ίδιο γίνεται και κε τους game emulators όπως τα MAME που προσομοιωνουν κυκλώματα. 

Δεν έχεις την οθόνη και το κουβουκλιο και τους διακόπτες και το ηχείο του παρελθόντος αλλα αμα τους βάλεις στα ΜΑΜΕ το ίδιο θα είναι σε πιστότητα και μάλιστα εξομοιωνοντας όλες τις εκδόσεις. 

Ίδιο

Ιδιο

Ίδιο για τον casual χρήστη, όπως ειπώθηκε. 

Τα αλλα είναι για τον συλλέκτη ή για τον άλλο που θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα για εμπορικούς λόγους και φυσικά άλλους λόγους αλλα για εμένα όχι πιστότητα. 

Μπήκαμε στην ΑΙ εποχή και όλη η ζωή μας αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι μια προσομοίωση. Ας το δεχτούμε επιτέλους! 😂😂😂😂!

10 λεπτά πριν, trolley είπε

Άκουγα πρόσφατα μία disco επιτυχία (Just an Illusion) και σκεπτόμουν πόσο αξιόπιστο πρέπει να είναι το pitch-bend για να παίξει κανείς (και να ξαναπαίξει, και να ξανα-ξανα-παίξει, όχι με MIDI) αυτή τη μπασογραμμή. Ένα καλό pitch-bend (σαν εξάρτημα

Καλύτερο pitch-bend, καλύτερο modulation, 

Κατσε, μόλις πάω στο σπίτι θα στο παίξω με το pitch bend του roland που δεν μου αρέσει καθόλου ακριβώς όπως το ακούς. 

Ξεπέρασέ το!!!! 

Χαχαχαχαχα 😂

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

1 ώρα πριν, LK είπε

Όλα αυτά τα vintage μηχανήματα απευθύνονται σε συλλέκτες που λογικά το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ΚΑΙ μουσικοί, διότι είναι κομματάκι δύσκολο να συλλέγεις vintage synths και να είσαι κτηνοτρόφος, όπως και να τα κάνουμε.

Τώρα ως μουσικός , ο συλλέκτης, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει αν θέλει και σε κάποιο πρότζεκτ.

Κτηνοτροφος όχι. Μόνο αν είσαι ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ του κτηνοτροφου στην Ελλάδα. 

• Like 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Παιδια, αν δεν εχετε παιξει με το pitch bend της clavia, δεν εχετε παιξει με pitch bend. Επειδη παιζω κιθαρα το γραφω στα @ @ μου το pitch bend στα synth, κλειστο το εχω στο φιλτρο εισερχομενων 😁 μην το κουνησω κατα λαθος 😆 το βρισκω γενικα πολυ cheesy ΑΛΛΑ στο nord ρε παιδια, πιο pitch bend, ΒΙΜΠΡΑΤΟ εκανες κανονικα, αριστουργημα, αν του δεν ειχαν βγει τα ματια σε ενα live 😆 θα αξιζε να εχεις το μηχανημα μονο για αυτο.

Και οσο αφορα τα mame, υπαρχει mame πλεον για synth, I swear to god, αλλα δεν ειμαι βεβαιος για τη νομικη πλευρα και δε βαζω link, αλλα υπαρχει, mame με παλια ψηφιακα, εξομοιωση της rom τους σε εικονικους dsp επεξεργαστες, μιλαμα για ΠΑΡΑΝΟΙΑ 😆

• Like 1

22 λεπτά πριν, trolley είπε

η ανάλυσή σου δεν περιγράφει μουσικό όργανο, περιγράφει ηλεκτρονικό υπολογιστή...

Δεν είναι δική μου η ανάλυση, είναι η περιγραφή του synthesizer. Το ότι κάποτε κάποιος κότσαρε ένα πληκτρολόγιο πιάνου σε αυτό δεν έχει καμία σημασία, αυτό έγινε για καθαρά πρακτικούς λόγους. To synth λοιπόν δεν είναι ένα μουσικό όργανο με την έννοια που του δίνεις, δεν είναι ακουστική κιθάρα, πιάνο ή sax, μια ηλεκτρονική συσκευή δημιουργίας ήχου είναι, τον οποίο ήχο μπορείς να ελέγξεις/παίξεις με ένα σωρό τρόπους, και ιδιαίτερα μετά και την έλευση του MIDI. Μην σκέφτεσαι λοιπόν το synth αποκλειστικά σαν κάποιο πληκτροφόρο μουσικό όργανο, γιατί δεν είναι. Μπορεί όμως να γίνει, όπως μπορεί να γίνει και πνευστό, κρουστό ή έγχορδο με την ίδια ευκολία (και δεν εννοώ ηχητικά)
Τa synths είnαι ξαδερφάκια του PC, και ιδιαίτερα τα digital synths, και τα specs είναι το Α και το Ω. Σύμφωνα με τα specs κάνουμε εξάλλου τις όποιες συγκρίσεις μεταξύ των διάφορων synths, όχι σύμφωνα με το τι είδους ξύλο έχουν στα πλαϊνά τους ή από τι μέταλλο είναι κατασκευασμένα. Αυτά είναι "κερασάκια", ολόκληρη η τούρτα είναι η sound engine, και sound engine = συγκεκριμένα specs. Όσο καλύτερα και περισσότερα, τόσο καλύτερο και το synth.

Επεξεργασμένο από dataentry1968

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Ρε παιδιά άσχετο σόρρυ, αλλά επειδή είστε όλοι οι μεγαλομπλιμπλικάδες εδώ, να ρωτήσω, δεν υπάρχει καλύτερο σημείο.

Παίζει αυτό που λένε, ότι μπορείς να πετάξεις τους ήχους από τα παλιά dx7 sy77 και τέτοια της υαμάχα στο χάλιον το καινούργιο όντως; Δηλαδή έχεις το χαρντγουερ, το έχεις βάλει στο εικόνισμα μην πάθει βαβά και με κάποιον τρόπο (δεν ξέρω πώς) πετάς τους ήχους στο βστ και είσαι άντε 90% να πω, όχι παραπάνω, μέσα από θέμα πιστότητας;

3 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Παίζει αυτό που λένε, ότι μπορείς να πετάξεις τους ήχους από τα παλιά dx7 sy77 και τέτοια της υαμάχα στο χάλιον το καινούργιο όντως; 

Για το "χάλιον" δεν ξέρω, αλλά τα Yamaha Montage/MODX/MODX+ synths μπορούν να φορτώσουν και να παίξουν όλες τις βιβλιοθήκες ήχου του(των) DX7. Για τους ήχους του SY77 κρατάω μια επιφύλαξη . 

• Ευχαριστώ 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

23 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Κατσε, μόλις πάω στο σπίτι θα στο παίξω με το pitch bend του roland που δεν μου αρέσει καθόλου ακριβώς όπως το ακούς

Με ακύρωσες... πως θα το ανθέκσω;

Έχουνε pitch-bend τα Roland; Αυτό θα πει Value For Money.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή κάποιοι έχετε προ-τυφλωτικά επεισόδια, ιδού τι έγραψα:

35 λεπτά πριν, trolley είπε

Ένα καλό pitch-bend (σαν εξάρτημα) είναι ακριβότερο απ' όλο το Behringer μαζί,

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι δεν κατανοούμε;

Mea Culpa

Εχουν βαλει FM engine στο καινουργιο Halion δυνατη, πρεπει να μπισταει.

Για το DX7 συγκεκριμενα, υπαρχει αυτο το αριστουργημα:

https://asb2m10.github.io/dexed/

Ειναι δωρεαν, και πολυ καλο. Με εχει καλυψει στο μεγιστο βαθμο.

Για ακομα πιο ψειρες υπαρχει το Plogue ops7, που ειναι υποτιθεται bit accurate με το dx7,  ενταξει δεν ειμαι πια και τοσο φανατικος, το dexed μου αρκει, αλλα υπαρχει και το plogue για τους φανατιλες.

Το sy εχει και δειγματα στη φαση, οποτε αν δεν το κανει η yamaha νομικα δε θα γινει απο αλλη εταιρια, η steinberg ανηκει στη yamaha βεβαια.

Επεξεργασμένο από manosx
  • Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου