Προς το περιεχόμενο

Ήρθε το καινούργιο Prophet. Και κάνει μόνο 399€ !!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, trolley είπε

Ναι, ξέρουμε, αλλά αυτά δεν μπορούν να συζητιούνται εδώ. Ραντεβού αν θέλεις πίσω από το Λούκουλο, ώρα 14:30, την 3η Σεπτεμβρίου (Παλαιό Ημερολόγιο, ασφαλώς).

Ευκολα, αρκει να το θυμηθω

(κ εγω ξερω μη νομιζεις... φαινεται εξ'αλλου απο τα ποστ μου πως το κατεχω το θεμα)

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, trolley είπε

Ή το Csound (το αναφέρω για δεύτερη φορά στο παρΩν νήμα).

Και τα δύο θέλουν πολλούς, πολλούς μήνες εκμάθησης.

δεν το ξέρω αυτό ενώ με το max είχα ασχοληθεί λίγο και μου είχε φανεί κατανοητο (ευχαριστώ Stanford).

αφού είναι open source θα το δω (κατήργησα τη συνδρομή μου στο max όταν πήρα αυτό που ήθελα (μυρωδιά, που μου πήρε όντως μερικούς μήνες) 

on topic: είχα το boog και έχω ακόμα το deepmind. μου κάνει εντύπωση που λέτε (εδώ και αλλού) για καλή ποιότητα κατασκευής. οκ, είναι καλύτερη από τη φήμη της Behringer πριν 10 χρονια, αλλά είναι κατεμέ παραπλανητικό να λέμε ότι "πάει αέρα". Το τελευταίο πρόβλημα που είχα με το DM είναι γνωστό στα σχετικά φόρουμ (εγώ το εντόπισα ψάχνοντας για το πρόβλημα) και είναι ένα bug όπου το patch σου παίζει ένα ημιτόνιο κάτω ενώ το self monitoring σύστημα που έχει στα βγάζει όλα οκ. θέλει απλά να κουνήσεις τη ροδέλα για να ξεκολλήσει, αλλά αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλεις να σου συμβεί σε λάιβ. 

τα bugs δε που είχε το boog στο tuning δεν τα έχω δει σε κανένα άλλο φουλ αναλογικό μηχάνημα που έχει περάσει από τα χέρια μου.

δεν είμαι καθόλου hater αλλά ούτε και fanboy, τα παίρνω όλα και τα δοκιμάζω, θα πάρω και το pro 800 και το Juno όταν βγει. Απλά λίγη αντικειμενικότητα: ο άλλος φτιάχνει 4φωνικο με boogs ή με pro1 ενώ με τόσα παίρνεις μπουτίκ πράγμα (πχ vermona ή dreadbox)

• Like 1

• Moderator

Θα ταν πριν ένα χρόνο περίπου όταν χτύπησε ένα απόγευμα το τηλέφωνό μου.

Ήταν απόγευμα και με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί εκείνη την ώρα έπαιρνα τα μπιριμπάκια.

"Θέλω μια βεβαίωση τεκμηρίωσης νόμιμης χρήσης" παρακλήθηκε από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου ο πελάτης μου.

"Ό,τι θέλει ο Σπύρος " απάντησα.

Ιδέα δεν είχα τί είναι τούτο το κολοκύθι που μου ζήτησε, και συγκεντρώθηκα στο να κλείσω και να γράψουν μείον οι αντίπαλοι.

Το άλλο πρωί, πήρα έναν καφέ και έψαξα τους νόμους για το τι είναι η "βεβαίωση τεκμηρίωσης νόμιμης χρήσης" .

Αν έχεις τον θεό σου!

Όσοι βάζουν φ/β στη στέγη , net metering κ.λ.π. , και αφού προσκομίζουν ΟΛΑ τα "χαρτιά " τους που αποδεικνύουν ότι  έχουν π.χ. την κυριότητα της ταράτσας που θα τα βάλουν, ή μισθωτήριο γι αυτόν τον χώρο που θα τα βάλουν  .....κ.λ.π. άρα έχουν ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ του χώρου που θα γίνει η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού, ε λοιπόν ΔΕΝ φτάνουν αυτά τα χαρτιά, αλλά θέλουν και μια "βεβαίωση" από δικηγόρο, ότι έχουν νόμιμη χρήση, αφού μελέτησε τα χαρτιά που ήδη προσκόμισαν στην υπηρεσία.😆.

Στην αρχή γέλασα δυνατά.

Μετά σκέφτηκα, δεν είναι κακή ιδέα.

Μετά  συνέταξα ένα βαρύγδουπο κείμενο βεβαίωσης και το στόλισα σε σφραγίδες και υπογραφές (αναλογικές και ψηφιακές).

Μετά σκέφτηκα με το μυαλό μου μια αμοιβή για αυτό, τύπου επιταγών σύγχρονου marketing ...99,99 .

Μετά ο ένας, ο Σπύρος....μου έφερε και άλλον έναν και μετά ο άλλος ένας μου φερε έναν άλλον...εργολάβο....ο οποίος μου έφερε άλλους 5.....για τέτοια δουλειά....."¨έκθεση τεκμηρίωσης".

....Και μέσα σε ένα βράδυ, overnight που λέμε εμείς στα μέρη  μας,   έγινα ο γκουρού των "βεβαιώσεων " αυτών στην πιάτσα.

Αυτά για τις πιστοποιήσεις....αλλά δεν βαριέσαι, όλοι στον τάφο θα πάμε...No hard feelings. 😜

• Like 2
  • Λυπάμαι 1
  • Χαχα 2

5 λεπτά πριν, LK είπε

Θα ταν πριν ένα χρόνο περίπου όταν χτύπησε ένα απόγευμα το τηλέφωνό μου.

Ήταν απόγευμα και με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί εκείνη την ώρα έπαιρνα τα μπιριμπάκια.

"Θέλω μια βεβαίωση τεκμηρίωσης νόμιμης χρήσης" παρακλήθηκε από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου ο πελάτης μου.

"Ό,τι θέλει ο Σπύρος " απάντησα.

Ιδέα δεν είχα τί είναι τούτο το κολοκύθι που μου ζήτησε, και συγκεντρώθηκα στο να κλείσω και να γράψουν μείον οι αντίπαλοι.

Το άλλο πρωί, πήρα έναν καφέ και έψαξα τους νόμους για το τι είναι η "βεβαίωση τεκμηρίωσης νόμιμης χρήσης" .....

Το έχεις το λογοτεχνικό ρε φίλε.

Η τέλεια εισαγωγή για νουάρ μυθιστόρημα, στο οποίο ο ήρωας είναι δικηγόρος.

Ξεκίνα το άμεσα λέμε.

• Like 1
  • Χαχα 4

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

17 λεπτά πριν, LK είπε

Και τα δυο μπιριμπακια εσυ τα πηρες; Ειπαμε να ειμαστε καλοι παικτες αλλα οχι και ετσι, αν βρεθουμε σε κανα τραπεζι μονο στην ιδια ομαδα παιζω με σενα, ξηγημενα πραματα😆

• Χαχα 2
  • Συμφωνώ 1

• Moderator
Μόλις τώρα, manosx είπε

Και τα δυο μπιριμπακια εσυ τα πηρες; Ειπαμε να ειμαστε καλοι παικτες αλλα οχι και ετσι, αν βρεθουμε σε κανα τραπεζι μονο στην ιδια ομαδα παιζω με σενα, ξηγημενα πραματα😆

μπιριμπάκια λέγονται και τα δύο.

Τι να έλεγα , πήρα το μπιριμπάκι; 😆

• Χαχα 1

14 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Η τέλεια εισαγωγή για νουάρ μυθιστόρημα, στο οποίο ο ήρωας είναι δικηγόρος.

Να πάρει και μια Linkoln...

https://www.imdb.com/title/tt1189340/

• Χαχα 3

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Πήγε ο άλλος, ο ιδιοκτήτης κ@λόμπαρου στην Αστόρια, να τους πουλήσει μπρίκια των €500. Που πας ρε Καραμήτρο? Στα monosynths είναι τα λεφτά ρεεεεεε....😒

image.png

@blue Η ποιότητα κατασκευής των Behringer είναι μια χαρά, και δεν μιλάω ειδικά για τα synths της. Από την εταιρεία αυτή έχει περάσει απ΄τα χέρια μου Ν αριθμός κονσολών κάθε μεγέθους τα τελευταία 20+ χρόνια, και καμία δεν παρουσίασε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Αντιθέτως έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με δύο Mackie. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Mackie είναι μάπα επειδή σε μένα έτυχαν δύο προβληματικές κονσόλες. Και τώρα Mackie δουλεύω πάλι, και αύριο μπορεί να ξαναπάρω κάποια Behringer ή κάποια κονσόλα τρίτης εταιρείας.
Το πρόβλημα με τις εταιρίες-κολοσσούς σαν την Behringer είναι ότι η αυξημένη παραγωγή μεταφράζεται και σε αυξημένη πιθανότητα ύπαρξης περισσότερων ελαττωματικών προϊόντων. Άλλο να βγάζεις 500,000 κομμάτια ενός συγκεκριμένου προϊόντος μέσα σε ένα χρόνο και άλλο 10,000, είναι φυσικό μέσα στα 500,000 κομμάτια να βρεθούν περισσότερα ελαττωματικά κομμάτια απ'ότι μέσα στα 10,000. Υπάρχουν σχετικές έρευνες γι αυτό το θέμα και για όλες τις εταιρίες, και απ'ότι θυμάμαι το ποσοστό λάθους της Behringer είναι από τα χαμηλότερα, σε σχέση πάντα με τις ποσότητες που παράγει. Για κάθε 1000 δυσαρεστημένους πελάτες που θα βρεις υπάρχει ένα μύριο άλλων ευχαριστημένων. Η Behringer δεν παραμένει στην αγορά τις τελευταίες δεκαετίες και δεν έγινε ο κολοσσός που είναι πουλώντας σκάρτα προϊόντα. 
Ρίξε ένα μάτι επίσης να βρεις τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα ποιοτικά (my @ss) προϊόντα της Moog, εκεί να δεις γέλιο που θα ρίξεις. Αυτό το παραμυθάκι με τα τα ποιοτικά (my @ss ξαναλέω) προϊόντα της Moog πρέπει κάποτε να τελειώνει. Τα synths της Αμερικανικής DSI/Sequential ήταν και παραμένουν τουλάχιστον το ίδιο ποιοτικά με αυτά της Moog (κατασκευαστικά εννοώ, γιατί σαν synths τα Sequential είναι πολύ ανώτερα), ενώ υπήρχαν χρονιές που τα synths της DSI κατασκευάζονταν από μόνο ένα (1) άτομο, τον ίδιο τον μακαρίτη Dave Smith, και αν και σαφέστατα ανώτερα σαν synths, πωλούνταν στο 1/2 ή και 1/3 της τιμής του μέσου Moog. Συγκρίνουμε εδώ δύο Αμερικάνικα προϊόντα, Made In USA και τα δύο. Το συμπέρασμα που βγαίνει σαφέστατο. 

Τέλος, η πλειονότητα των components που χρησιμοποιεί η Moog είναι Made In China, όπως και των περισσότερων κατασκευαστών (όχι Trolley, η M🐮🐮g δεν χρησιμοποiεί λευκόχρυσο στις κολλήσεις αντί για κασσίτερο (καλάι), ούτε κρυπτονίτη αντί για αλουμίνιο😌). Ψάξτε να βρείτε τις δηλώσεις/διαμαρτυρίες της M🐮🐮g για τον φόρο που είχαν βάλει τότε οι Αμερικάνοι στα Κινεζικά components, εκεί να δείτε κλάμα.😩 Κλάμα γιατί απ΄το...1500% κέρδος που έβγαζαν θα έπεφταν στο 1200%. Γελάνε και τα pitch bends χωρίς ελατήριο επαναφοράς λέμε...😆

Επεξεργασμένο από dataentry1968

Specs talks, M🐮🐮gs walks

moog δεν είχα ποτέ για να ξέρω ο ίδιος. Έχω ακούσει από κοντά και έχω παίξει με το subsequent37 και αν τα είχα (για μονοφωνικό μπασοσύνθ) θα τα έχωνα. Για κανέναν λόγο δεν θα έπαιρνα το καινούργιο minimoog στα 6k τη στιγμή που τα vintage εμφανίζονται σε χαμηλότερες τιμές. Αλλά μιας και τελικά μιλάω για moog, ο εμπορικός αντίπαλος του model-d ΔΕΝ είναι το minimoog, αλλά το minitaur! Και αφού πλέον έπαιξα και ηχογράφησα το boog και το ευχαριστώ για όσα μου έμαθε, θα έπαιρνα ευχαρίστως ένα minitaur για να παίξω και μαζί του.

Προσπερνώντα τη moog, ανέφερα τη vermona και τη dreadbox που βγάζουν σοβαρά αναλογικά πράγματα κοντά στην τιμή της behringer. Και με τον όρο σοβαρά εννοώ οτι δεν φοβάσαι μη σου μείνει το knob στο χέρι. Στο boog και στο DM όντως το φοβάσαι. 

Εγώ, σαν χρήστης, απλά θα ήθελα η behringer να βγάζει το ίδιο πράγμα σε λίγο μεγαλύτερη τιμή και αυτη να αντιπροσωπεύει καλύτερα υλικά κατασκευής. Και αυτή την πρόταση την διαβάζω συχνά από άλλους χρήστες σε άλλους χώρους. 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου