Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέας κιθάρας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.

Έχω μια κιθάρα ΙΒΑΝΕΖ των 450 ευρώ και θέλω πια να πάω στην επόμενη κιθάρα για να βγάλω πιο σκληρό ήχο. Θέλω να πάω σε στρατοκάστερ ή λες πολ και επίσης ο ήχος που θέλω να βγάλω είναι χαρντ ροκ/μεταλ αλλά χωρίς αυτό να με περιορίζει. Με το συγκρότημα παίζουμε από alice in chains μέχρι garbage. To επίπεδό μου είναι μέτριο και σιγά σιγά βελτιώνομαι μαζί με τη μπάντα μου.

Αν υποθέσουμε ότι έχω ένα μπάτζετ κοντά στα 1000e, τι κιθάρα θα προτείνατε ως πιο έμπειροι; Αξίζει μια gibson les paul tribute ή μια stratocaster player; Ή στα ίδια λεφτά μπορώ να πάρω μια μεταχειρισμένη καλύτερη; Βέβαια να σας πω την αλήθεια κασέρι δεν έχω, οπότε αναγκαστικά θα πάω σε μαγαζί με δόσεις.

Τι εναλλακτικές υπάρχουν; Τι θα προτείνατε για ήχο κοντά σε grunge, stoner, heavy rock;

ΥΓ: Δεν ξέρω αν το θέμα έπρεπε να μπει αλλού, ας με συγχωρέσουν οι αδμινς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με νέα κιθάρα δεν θα αλλάξεις ήχο. Ελάχιστα πράγματα. Με στοχευμένη αλλαγή μαγνητών και, κυρίως, ενισχυτή/εφέ, τότε θα αλλάξεις ήχο. Δεν σε βολεύει η κιθάρα σου? 

Γιώργος

17 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Με νέα κιθάρα δεν θα αλλάξεις ήχο. Ελάχιστα πράγματα. Με στοχευμένη αλλαγή μαγνητών και, κυρίως, ενισχυτή/εφέ, τότε θα αλλάξεις ήχο. Δεν σε βολεύει η κιθάρα σου? 

με βολεύει πάρα πολύ (είναι και ελαφριά) απλά χρειάζεται να έχω μια δεύτερη για διαφορετικά κουρδίσματα κλπ

έτσι λοιπόν σκέφτηκα ότι καλύτερα να αγοράσω μια πολύ καλύτερη για βασική

Καλησπέρα σου,  ξεκινάς λάθος, δεν έχει σημασία αν είναι 450 4.500 ή 45 ευρώ η αξία του οργάνου.

Σημασία έχει να σου κάνει την δουλειά. 

Άλλο πράγμα θέλω δεύτερη κιθάρα να την κάνω βασική , άλλο πράγμα μου περισσεύουν χίλια ευρώ και θεωρώ πως αν τα αποχωριστώ και τα δώσω για εξάχορδο θα γίνει η δουλειά μου.

Κάνε έρευνα αγοράς, Πιάσε παίξε κιθάρες πολλές. Παίξε και πειραματίσου με ότι ενισχυτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Μόλις κατασταλάξεις ξανακάνε την ερώτηση σε εσένα.

Με καλύπτει η ibanez ή όχι;

Την οποία δεν μας αναφέρεις ποιο μοντέλο είναι            ?.           

Φιλικά και επιτυχημένη εξερεύνηση εύχομαι.  

21 λεπτά πριν, bouzoukleri είπε

Καλησπέρα σου,  ξεκινάς λάθος, δεν έχει σημασία αν είναι 450 4.500 ή 45 ευρώ η αξία του οργάνου.

Σημασία έχει να σου κάνει την δουλειά. 

Άλλο πράγμα θέλω δεύτερη κιθάρα να την κάνω βασική , άλλο πράγμα μου περισσεύουν χίλια ευρώ και θεωρώ πως αν τα αποχωριστώ και τα δώσω για εξάχορδο θα γίνει η δουλειά μου.

Κάνε έρευνα αγοράς, Πιάσε παίξε κιθάρες πολλές. Παίξε και πειραματίσου με ότι ενισχυτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Μόλις κατασταλάξεις ξανακάνε την ερώτηση σε εσένα.

Με καλύπτει η ibanez ή όχι;

Την οποία δεν μας αναφέρεις ποιο μοντέλο είναι            ?.           

Φιλικά και επιτυχημένη εξερεύνηση εύχομαι.  

Δε θεωρώ τον εαυτό μου τρελό γνώστη και για αυτό ρωτάω πιο έμπειρους. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τις διαφορές στην κιθάρα όπως ένα πιο τριμμένο αυτί, εντελώς ειλικρινά. Έχω πάει στα γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και έχω πιάσει αρκετές κιθάρες και εκεί που όντως βλέπω διαφορά είναι των 1000 και πάνω.

Μετά σκέφτομαι ότι και φθηνότερη κιθάρα να έπαιρνα, αν την αναβάθμιζα πάλι ίδια λεφτά θα έδινα, οπότε ποιο το νόημα να παιδευτώ και να μην την αγοράσω κατευθείαν;

Η ΙΒΑΝΕΖ είναι σούπερ γιατί έχει λεπτό μανίκι και βγάζει ήχο χωρίς λάσπη. Δεν ξέρω μοντέλο γιατί την είχα πάρει από γνωστό μουσικό δεύτερο χέρι και είναι ένα μη συνεχιζόμενο μοντέλο.

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Δεν έχεις γράψει με τι ενισχυτή και τι πετάλια παίζεις, είναι βασικό για να έχει νόημα η κουβέντα, γιατί είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ηχητικής αλυσίδας. Αν μπορείς κάνε το, θα βοηθήσει...

Επεξεργασμένο από stamkosk
  • Like 1

Hot Dog .......................

Αντιλαμβάνομαι ότι θες κάποια αλλαγή. Αλλάζεις κιθάρα εάν θέλεις άλλο look, διαφορετικό playability και διάταξη μαγνητών. Από μόνοι τους, είναι ισχυροί λόγοι για να αγοράσεις νέα κιθάρα.

Αλλά, αάν θέλεις άλλο ήχο, μην κοιτάς σε κιθάρα, αλλά κοίταζε σε άλλα πετάλια/ενισχυτη. Αυτή κάνουν την περισσότερη διαφορά.

• Like 1

Γιώργος

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Ο Castle θέλει να πάρει καινούρια κιθάρα (και καλά κάνει...), μην τον αποτρέψουμε...

Δες και δοκίμασε αυτήν την Yamaha,  https://www.nakas.gr/el/proionta/mousika-organa/kithares/ilektrikes-kithares/yamaha-yamaha-pac-611vfm-tbs-ilektriki-kithara_541106/    νομίζω ότι για τα είδη που θες να παίξεις είναι κουφετάκι...

Επεξεργασμένο από cigaret13
  • Like 1

Καλησπέρα.
Καταρχάς, η δική μου γνώμη είναι πως, 2 πράγματα είναι αυτά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις μια κιθάρα. Το πρώτο είναι η εξωτερική εμφάνιση, αυτό που θα σε κάνει να τη βλέπεις και θα λες θέλω να την παίξω (χαχα), και το δεύτερο είναι η αίσθηση στο μανίκι, γιατί αυτό ουσιαστικά είναι το 90% όταν παίζεις.

Δε θα σταθώ στο πρωτο γιατί είναι ξεκάθαρα κάτι που μπορείς να το δεις και online, και φουλ προσωπικό.

Το δεύτερο όμως είναι πολύ σημαντικό γιατί, είναι κάτι που το βλέπεις μόνο δια ζώσης, και πίστεψέ με τα μανίκια διαφέρουν ΠΟΛΥ, και όπως προείπα, κατά τη δική μου γνώμη, είναι και μακράν το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας.

Γι αυτό λοιπόν πρέπει να πάρεις σβάρνα τα καταστήματα και να πιάσεις πολλές και διαφορετικές κιθάρες. Άλλο μανίκι έχει η Τέλε, άλλο η Στρατ, άλλο η Gibson/Epiphone, και άλλo/άλλα η Ibanez. Οι διαφορές μπορεί να είναι πχ, το πόσο χοντρό είναι το μανίκι, πόσο "στρογγυλό", πόσο μεγάλο (scale length), πόσο μεγάλα/ψηλά είναι τα frets (medium, super jumbo, κτλ), πόσα τάστα έχει, πως συνδέεται ο λαιμός με το σώμα (άνεση όταν παίζεις σόλο με ψηλές νότες πχ), και άλλα.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, και στο παίξιμο, αλλά κάποια παίζουν πολύ βασικό ρόλο και στο κούρδισμα. Πχ αν θες να παίξεις Drop C, θες μεγαλύτερο scale length για να έχεις πιο σωστό tension στις χορδές σου. Επίσης υπάρχει και η περίπτωση να θες (ή όχι) tremolo bar, που όπως και να χει μειώνει τις επιλογές.

Εγώ προσωπικά, σαν μοντέρνος μεταλάς για παράδειγμα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να παίξω σε κιθάρες με στρογγυλό λαιμό, βλέπε Στρατ ή Τέλε , και κάποιες Ibanez. Δεν τις αντέχω, νομίζω ότι πιάνω καυσόξυλο. Σαν σημείο αναφοράς, οι περισσότερες metal κιθάρες είναι σχεδόν φλατ, σίγουρα με 24 frets τα οποία είναι συνήθως jumbo, και όμορφα κομμένο λαιμό, όπως αυτόν:
image.png.5fb903190c1bb338add32e0996d120b2.png

Σίγουρα υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ εξαιρέσεις, γιατί όπως είπαμε, όλα είναι προσωπική άποψη, και σίγουρα συνήθεια.

Όσον αφορά τον ήχο, οκ μια κιθάρα των 450 μάλλον θα έχει αδιάφορους/κακούς μαγνήτες - ΑΛΛΑ - αυτό δε σημαίνει ότι με νέα κιθάρα θα φτιάξει ο ήχος σου στο 100%. Μπορείς να κοιτάξεις high-output μαγνήτες, όπως πχ τους Bare Knuckle Juggernaut ή κάποιους Fishman Fluence, αλλά είναι ακριβούτσικοι. Μια πιο ακριβή κιθάρα, συνήθως έχει αρκετά καλύτερους μαγνήτες, πιο προσεγμένα χρώματα, καλύτερο hardware (πχ locking tuners, πιο καλό bridge) και αρκετά πιο περιποιημένο fretwork για να μη ματώνεις όταν παίζεις.

Ο ήχος όμως φτιάχνει κυρίως από το υπόλοιπο gear, όπως ενίσχυση και πετάλια. Σε αυτό δεν είμαι καθόλου ειδικός, αλλά σαν συμβουλή, θα σου έλεγα να έχεις ένα reference, ένα σημείο αναφοράς κάποιου μουσικού ή μπάντας που σου αρέσει ο ήχος.

Βάλε τα όλα κάτω, δες να θες χαμηλά κουρδίσματα (μεγαλύτερο scale-length), tremolo bar, locking tuners, τι σχήμα σου αρέσει, και φτιάξε μια λίστα έτσι ώστε όταν πας σε ένα μαγαζί, να μη χαθείς στο χάος των επιλογών.

Αν έχεις ήδη κάποιες προτιμήσεις, γράψε τις εδώ να βοηθήσουμε παραπάνω!

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου