Προς το περιεχόμενο

music PC 2023, γνώμες

ikon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, LK είπε

Εγώ με το κινητό ΔΕΝ μπορώ να κάνω τίποτα.

Καταρχάς, δεν βλέπω να κάνω.....

αν δεν βλέπεις εσύ, εγώ τι να πω δηλαδή που βλέπω την κιθάρα σαν εξάχορδο μπουζούκι?

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator
3 λεπτά πριν, dimsonic είπε

αν δεν βλέπεις εσύ, εγώ τι να πω δηλαδή που βλέπω την κιθάρα σαν εξάχορδο μπουζούκι?

Από μια ηλικία και μετά....κανείς δεν βλέπει.

Τα κινητά είναι μπελάς από κάθε άποψη....ούτε να το κουβαλάω δεν θέλω.....έχω ένα καμιά 10αρια χρόνια, και η μονή χρήση είναι τηλέφωνο (να με παίρνουν) και κωδικοι web banking με sms.

Το χα πάρει 40 ευρώ.

Τα pc....είναι άλλο πράγμα.

Εκεί να χώσεις $$$$

• Συμφωνώ 2

Εμενα μου τη δινουν παλι τα καβουρδιστηρια, 125 watt tdp, δηλαδη θα περιμενω να ριχνει συχνοτητες και κατι efficient cores και τετοια για να μη βρασει, συνταγες καταστροφης, αυτα τα απενεργοποιω.

Βεβαια εχω μεινει πισω απο τις εξελιξεις, αλλα και η intel πισω εχει μεινει στη λιθογραφια ?

Αν δεν ηθελα κατι εξεζητημενο σε δυναμη εφτιαχνα ενα προσιτο i3 13100 χωρις τρελα motherboard και fans, το οποιο για τα επομενα 3 χρονια ανετα στεκεται για μουσικη, και θα κραταγα τα λεφτα για τοτε να παρω κατι που δε θελει θειο στη ΔΕΗ.

Αν παλι ηθελα το τοπ, θα την εψαχνα με ryzen 7900.

Αλλα καβουρδιστηρι με προοπτικη δεκαετιας δε θα επαιρνα, τη φοβαμαι αυτην την καταναλωση, οχι λογο γκρετας ? αλλα θερμικης συμπεριφορας αρα και μακροβιοτητας του συστηματος. Καθεται στα αυγα του το DAW οταν ριχνει συχνοτητες η cpu και παει σε efficient cores; Η steinberg λεει οτι δεν υποστηριζει τα efficient cores ας πουμε.

Αυτο θα με προβληματιζε.

• Like 1

13 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Όταν φτιάχνω αρκετά σύνθετα πράγματα χωρις καμμία εξοικονόμηση μνήμης με 16 και έναν ryzen 5

Το θέμα της CPU και RAM βαράει πολύ τους "vstάηδες". Όταν θες ΚΑΙ τύμπανα vst, και ολόκληρη ορχήστρα VST, και πλήκτρα vst, και μπάσα VST, και το κάθε VST είναι ναυαρχίδα που θέλει ένα γήπεδο μόνο του να παίξει μπάλα, και ταυτόχρονα θες να τρέχεις και κανα δυο mastering plug-in στο master bus ή στο κάθε... κανάλι, έτσι για τη φάση, μπορεί ο υπολογιστής να φτύσει αίμα, όσο κι αν βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας.

Από την άλλη, αν κάποιος δουλεύει λούπες (σε μορφή audio) ή ηχογραφεί ξερά multi-track (και ιδιαίτερα με εξωτερικό monitoring), δε νομίζω ότι θα παραπονεθεί ότι η CPU τον κρατάει πίσω. Δηλαδή, γράφαμε ήχο και το 2000 κάτι, με 32μπιτα λειτουργικά, και 3.5 gb RAM και κάτι επεξεργαστές Thunderbird, ή ATHLON, ή Μέντιουμ 1, ή παλιοσέλερον. Η ηχογράφηση αυτή καθεαυτή δεν είναι βαριά. Η σειριακή επεξεργασία όμως με βαρβάτα πλαγκιν είναι. Αν και πάλι, τώρα πια, πολλά πλαγκιν έχουν και ZL mode, ή realtime mode, ή κάτι αντίστοιχο.

• Συμφωνώ 2

14 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Το θέμα της CPU και RAM βαράει πολύ τους "vstάηδες". Όταν θες ΚΑΙ τύμπανα vst, και ολόκληρη ορχήστρα VST, και πλήκτρα vst, και μπάσα VST, και το κάθε VST είναι ναυαρχίδα που θέλει ένα γήπεδο μόνο του να παίξει μπάλα, και ταυτόχρονα θες να τρέχεις και κανα δυο mastering plug-in στο master bus ή στο κάθε... κανάλι, έτσι για τη φάση, μπορεί ο υπολογιστής να φτύσει αίμα, όσο κι αν βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας.

είμαι κακομαθημένος.

Ανοίγω τα όργανα όλα σε instrument και δεν κάνω κάποια βελτιστοποίηση με κανάλια midi, οπότε συνεχίζω μέχρι το μηχάνημα να πει έλεος. Και συνήθως έχω και 2 ή 3 vst τύμπανα και όντως κάνω το μαστερινγκ πάντα στο master out, αλλά ο 3600 με τα 16gb μέχρι στιγμής είναι καλά.

Και σε κανα δυο ορχηστρικά που έκανα μέχρι 10 όργανα, όχι με βιολιά πχ shorts, legato, long και δε συμμαζεύεται, πήγα καλά. Αν η βιβλιοθήκη σου δίνει πχ ένα string section πορεύεσαι. Δεν είμαστε και Hans Zimmer

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

με σήμα το μπιφτέκι

23 λεπτά πριν, LK είπε

Εγώ με το κινητό ΔΕΝ μπορώ να κάνω τίποτα.

Καταρχάς, δεν βλέπω να κάνω.....

Καντο mirror στη smart tv σου και πρόσθεσε του πληκτρολόγιο και ποντίκι.  Σε λίγο καιρό με το ΑR και μς gestures θα δουλεύεις και θα βλέπεις τους γύρω που θα κάνετε προβα ολογράμματα. 

Εγω νομίζεις τυχαία είπα πως δεν θα ξανακάνω αναβάθμιση? Ε? χαχαχαχα.  Αλλάζουν τα πράγματα και βιαια μάλιστα την άλλη 5ετια.

Αλλάζει ο κόσμος. ???

• Χαχα 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

• Moderator
Μόλις τώρα, cos_dr είπε

Καντο mirror στη smart tv σου

Στην ποιά;

• Χαχα 3

1 λεπτό πριν, cos_dr είπε

Καντο mirror στη smart tv σου

βρήκες άνθρωπο

έχει smart crt βρε?

• Χαχα 3

με σήμα το μπιφτέκι

3 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Και συνήθως έχω και 2 ή 3 vst τύμπανα και όντως κάνω το μαστερινγκ πάντα στο master out

Κι εκεί μέσα υπάρχει επιλογή. Π.χ. με BFD, αν διαλέξω να προφορτώνονται όλα τα velocity layers στη μνήμη, και φορτώσω κανα σετ σούξου, μπορώ να φάω 32 giga μνήμη. Θα μου πεις, γιατί να το κάνεις αυτό; Δεν έχεις SSD; Δεν στριμάρουν γρήγορα με ένα λογικό buffer? Φυσικά! Απλά λέω ότι θεωρητικά γίνεται. Με κατάχρηση (κακή χρήση) των εργαλείων γίνεται. Τίποτα oversampling 8x ενώ θέλουμε να κάνουμε τράκινγκ, τίποτα duplicated τρακς με ολόκληρες τις αλυσίδες plug-in μόνο και μόνο για θέμα "οπτικής οργάνωσης / καλαισθησίας" (π.χ. άλλα τρακς για ένα μέρος, άλλα για ένα άλλο, προς διευκόλυνση του editing κτπ κτπ.)...

Εξαρτάται πώς δουλεύει ο καθένας. Κι εγώ, που δουλεύω συντηρητικά από θέμα αριθμών τρακ και πλαγκιν, δεν μπορώ να πω ότι έχω φτάσει σε σημείο να πω "πω πω πρέπει να αρχίσω να ελαφραίνω το πρότζεκτ, τα βρίσκει σκούρα", και μιλάμε για i7-6700k με 32Gb μνήμη, όχι κάτι τέρατα που βλέπω τώρα 14900 με 128 Gb που βλέπω και κάτι τέτοια.

έχω βάλει όλες τις σαμπλοβιβλιοθήκες σε κανονικό σκληρό, γιατί ήταν ο μόνος διαθέσιμος κατά την εγκατάσταση.

Δεν ξέρω αν πρέπει κάποια στιγμή να τις μετακομίσω σε ssd.

Σίγουρα την ώρα που φορτώνει το όργανο βλέπω ένα λαγκ, αλλά μετά δεν παρατηρώ κάτι όταν ήδη το τρακ είναι έτοιμο

• Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου