Night Melody

Έχεις τον ήχο και ορισμένα licks που θα έπαιζε ο ..., αλλά παίζεις πιο πολλά απ' ότι πρέπει, δεν αφήνεις το κομμάτι ν' αναπνεύσει κι' επίσης και κάποιες φράσεις που δεν ήταν ποτέ στο "λεξιλόγιό του.

βρε συ Γιώργο, κάποια στιγμή πρέπει να χωνέψεις ότι αυτό είναι old news.

Στην πραγματικότητα 48...

ετών

βρε συ Γιώργο, κάποια στιγμή πρέπει να χωνέψεις ότι αυτό είναι old news.

Στην πραγματικότητα 48...

Γιατί θα πρέπει να το κάνω αυτό?

Έχεις τον ήχο και ορισμένα licks που θα έπαιζε ο ..., αλλά παίζεις πιο πολλά απ' ότι πρέπει, δεν αφήνεις το κομμάτι ν' αναπνεύσει κι' επίσης και κάποιες φράσεις που δεν ήταν ποτέ στο "λεξιλόγιό του.

Δίκιο έχεις. Μετά τις πρώτες 2-3 φράσεις, όλο το άλλο είναι αυτοσχεδιασμός.

Δεν έχεις άδικο. Θυμίζει κάποιες εισαγωγές του, πριν μπει στο ψητό.

Και οι δύο αγαπημένοι...

Γιατί θα πρέπει να το κάνω αυτό?
γιατί 

α. έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δικά σου

β. δεν χρειάζεται να κάνεις κάβερ, πρέπει να ξεκολλήσεις

γ. έχει παραφορεθεί το συγκεκριμένο

Είναι πολύ ωραίο Γιώργο, έχει κάτι ωραία περάσματα στην μελωδία που σε καρφώνουν.

γιατί 

α. έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δικά σου

β. δεν χρειάζεται να κάνεις κάβερ, πρέπει να ξεκολλήσεις

γ. έχει παραφορεθεί το συγκεκριμένο
Α. Οπότε θέλω μπορώ και κάνω

Β. Δεν έκανα κανένα κάβερ. Μια μελωδία δικιά μου έπαιξα, που έχει γνώριμο ύφος και ήχο. Τίποτα παραπάνω.

Γ. Σου απαντησα

...

Α. Οπότε θέλω μπορώ και κάνω

Β. Δεν έκανα κανένα κάβερ. Μια μελωδία δικιά μου έπαιξα, που έχει γνώριμο ύφος και ήχο. Τίποτα παραπάνω.

Γ. Σου απαντησα

...
δεν νομίζω

σε πρώτη ευκαιρία ξαναγυρνάς στο shine on

Αυτό που έκανες είναι 80% κάβερ, αναθεώρηση, πως το λένε.

εγω θεωρώ ότι αδικείς τον εαυτό σου

Διαφωνω και δεν έχω κανένα λόγο να νιώθω αδικημένος από την επιλογή μου αυτή. Άσε που δεν είχα καν στο μυαλό μου το shine on. Το castellorizon είχα.

Εάν κόψω κάτι σαντάνα, γκιλμουρ, μουρ κλπ, καλύτερα να κόψω και την κιθάρα. Δεν υπάρχει κανέναν λόγος να πιάνω κιθάρα, εάν την ίδια στιγμή δεν "ονειρεύομαι" τους guitar heroes μου. Δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα θέμα μουσικής και κιθαριστικές εξέλιξης μου.

Ιδεα ειναι κι ως ιδεα ακουγεται. Καλη ιδεα αλλα ιδεα. Για ιντρο σε κομματι πρεπει να μην ακουγεται τοσο κοντα σε υφος στον Ντεηβιντ σε σημεια.

Τα πρωτα 30 δευτερολεπτα κ απο το 1:00 -1:27 ο γκιλμουρισμος ειναι πιο ευστοχος (αναπνει καλυτερα που ειπε κ ο Νεστορας).

Απο το 1:27 μεχρι το τελος ομως (ειδικα στην αρχη αυτου του σημειου που αλλαζει ο ηχος) ακουω περισσοτερο εσενα κ ειναι κ ο δρομος πιστευω που πρεπει να ακολουθησεις σε ολη την εισαγωγη καθως ανετα μπορει να χρησιμοποιηθει σε μουσικη σου. Εκει ειναι που μου αρεσε το παιξιμο περισσοτερο..

Τωρα αν το παρουσιασες σαν ασκηση υφους, δεν εχω κανενα προβλημα κ χρειαζεται κι αυτο, σε παραπεμπω στη δευτερη προταση. Δε θα πρεπε ομως γιατι υπαρχει ζουμι που θα φτιαξει μια υπεροχη σουπα αν το πας αλλιως

Η αρμονια κ οι ηχοι απο πισω δε φτανουν για να χαρακτηρισουν κατι Γκιλμουρικο αν οι lead μελωδιες ειναι κατι αλλο. Μη θεωρεις δηλαδη πως αν το εγραψες επι τουτου, πρεπει σωνει κ καλα να παιξεις α λα Γκιλμορ απο πανω. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω τι επιρροές έχει και πως σου βγήκε, ξέρω μόνο ότι τρελαίνομαι να σε ακούω να παίζεις και να φτιάχνεις πράγματα.?

To αρχικό κλίπ ήταν με την sire S7. 

To παρακάτω μόλις το έγραψα και είναι με tele thinline με δυο humbuckers. Δεν έχει την ατάκα του μονού, αλλά έχει όλα τα υπόλοιπα.

Night melody 2.mp3

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι το πόσο διαφορετικό ειναι το παίξιμο (δεν θυμίζει gilmour) λογω άλλης κιθάρας.

Attachments

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
4
Εμφανίσεις
495
Απαντήσεις
12
Εμφανίσεις
1K
G