Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή πεταλιών για νέο Pedalboard

broxopios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα. 

Πήρα την απόφαση να αλλάξω λίγο τα πετάλια μου και να μειώσω και τον αριθμό αλλά και το μέγεθος του pedalboard για να γίνει και πιο εύκολο στη μεταφορά. 

Τώρα έχω ένα pedalboard diy αρκετά μεγάλο όπως φαίνεται παρακάτω, αλλά πλέον έχω αλλάξει λίγο τη διάταξη των πεταλιών. 

spacer.png

Ωστόσο τα έχω αρκετά αραιά και αν τα συμμαζέψω θα πιάσουν αρκετά μικρότερο χώρο. 

Στο δια ταύτα σκέφτομαι τα εξής:

1) Delay

Είμαι φουλ ευχαριστημένος με το Space Echo RE-20 αλλά για το νέο πρότζεκτ που σκέφτομαι, είναι ολίγον τι γκουμούτσα. Θέλω ένα delay που όμως να έχει απαραιτήτως tap για oscillation όπως έχει και το space echo, το οποίο με έχει βολέψει πολύ. Δεν έχω ψάξει πάρα πολύ, αλλά ένα που μου άρεσε σε διάφορα βίντεο που είδα είναι το TIME της Crazy Tube Circuits. Είναι μικρό, έχει ότι χρειάζομαι από ένα delay σε ρυθμίσεις και έχει και tap για oscillation. Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά που να μην ξεπερνά και τα 200€;

2) 2ο Overdrive πετάλι

Το OCD είναι απλά ένα εξαιρετικό πετάλι και μακάρι να είχα πάρει κι ένα δεύτερο πριν χρόνια που είχε κοντά στα 160€. Τώρα θέλω ένα δεύτερο για να έχω το OCD για "χαλαρή" παραμόρφωση και το 2ο για γκάζι. Γίνεται πανικός από overdrives αλλά υπάρχει κανένας καλός φθηνός κλώνος του OCD ή κάποιο καλό φθηνό overdrive? Έχω κάπου το Boss SD-1 αλλά δεν ξέρω αν θα μου αρέσει. Έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω.

3) Απόσυρση πεταλιών

Θα φύγουν τα εξής πετάλια γιατί δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου πλέον. Τα Big Muff, Freeze, Small Stone και Space Echo εφόσον βρω αντικαταστάτη. 

4) Νέο pedalboard

Αν και σκεφτόμουν την αγορά έτοιμου pedalboard, τελικά θα πάω στη λύση του diy για να το κάνω στις διαστάσεις που θέλω και με τον τρόπο που σκέφτομαι. Υπάρχουν πολλές προτάσεις στο printerest και η υλοποίηση θα γίνει από φίλο που το "έχει".

Ακούω ιδέες και προτάσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, broxopios είπε

2) 2ο Overdrive πετάλι

Το OCD είναι απλά ένα εξαιρετικό πετάλι και μακάρι να είχα πάρει κι ένα δεύτερο πριν χρόνια που είχε κοντά στα 160€. Τώρα θέλω ένα δεύτερο για να έχω το OCD για "χαλαρή" παραμόρφωση και το 2ο για γκάζι. Γίνεται πανικός από overdrives αλλά υπάρχει κανένας καλός φθηνός κλώνος του OCD ή κάποιο καλό φθηνό overdrive? Έχω κάπου το Boss SD-1 αλλά δεν ξέρω αν θα μου αρέσει. Έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω.

Έχεις πολλές επιλογές. Για αρχή δοκιμασε να έχεις το sd1 πριν το ocd. Βάλε τα όλα στη μεση, και εχε το να μπουσταρει το ocd οπότε θέλεις έξτρα γκάζι. Δοκίμασε το και μετά, με το ocd να μπουσταρει το sd1 (λογικά δεν θα σου αρέσει έτσι).

Φτηνα πετάλια βρίσκεις όσα θες, με ο,τι ήχο θες. Το μόνο εύκολο. Δύο κλώνοι ocd είναι οι εξής:

1. Harley benton ultimate drive (30 euros)

2. Ehx glove (80 euros)

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα rat ή κλώνο rat για παραπάνω drive. Ίδιο ηχόχρωμα με το ocd, αλλα πιο bright, ογκώδες και κρεμωδες.

Επεξεργασμένο από gkourmoul1
  • Like 1

Γιώργος

1 ώρα πριν, gkourmoul1 είπε

Έχεις πολλές επιλογές. Για αρχή δοκιμασε να έχεις το sd1 πριν το ocd. Βάλε τα όλα στη μεση, και εχε το να μπουσταρει το ocd οπότε θέλεις έξτρα γκάζι. Δοκίμασε το και μετά, με το ocd να μπουσταρει το sd1 (λογικά δεν θα σου αρέσει έτσι).

Φτηνα πετάλια βρίσκεις όσα θες, με ο,τι ήχο θες. Το μόνο εύκολο. Δύο κλώνοι ocd είναι οι εξής:

1. Harley benton ultimate drive (30 euros)

2. Ehx glove (80 euros)

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα rat ή κλώνο rat για παραπάνω drive. Ίδιο ηχόχρωμα με το ocd, αλλα πιο bright, ογκώδες και κρεμωδες.

Έχω το Turbo Rat το παλιό κάπου ξεχασμένο και αυτό. Χρόνια έχω να το χρησιμοποιήσω και σίγουρα δεν το έχω δοκιμάσει παράλληλα με το OCD. Θα του ρίξω μια δοκιμή μόλις το βρω. 

Harley benton ε; Θα τσεκάρω.

1 λεπτό πριν, fusionakis είπε

Σε τι ενισχυτή παίζεις;

Peavy Classic 30 με Eminence Tonker μεγάφωνο που είχε προτείνει παλιά ο @Superfunk. Άλλος ενισχυτής με αυτό το μεγάφωνο!

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο ενισχυτή, και δεν είπες και αν τον έχεις ρυθμισμένο για απόλυτα καθαρό ήχο ή στο edge of breakup (δηλ. να βρωμίζει στις πιο δυνατές πενιές). Επίσης δεν κατάλαβα το πόσο γκάζι χρειάζεσαι ακριβώς, γιατί το OCD μπορεί να βγάλει αρκετό πράμα.. τόσο που εφόσον σου αρέσει αυτός ο χαρακτήρας overdrive και χρειάζεσαι απλά λίγο παραπάνω όγκο ή γρέζι, ίσως απλά να έκανες καλύτερη δουλειά με ένα boost ή ένα eq.

Επεξεργασμένο από fusionakis

14 λεπτά πριν, fusionakis είπε

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο ενισχυτή, και δεν είπες και αν τον έχεις ρυθμισμένο για απόλυτα καθαρό ήχο ή στο edge of breakup (δηλ. να βρωμίζει στις πιο δυνατές πενιές). Επίσης δεν κατάλαβα το πόσο γκάζι χρειάζεσαι ακριβώς, γιατί το OCD μπορεί να βγάλει αρκετό πράμα.. τόσο που εφόσον σου αρέσει αυτός ο χαρακτήρας overdrive και χρειάζεσαι απλά λίγο παραπάνω όγκο ή γρέζι, ίσως απλά να έκανες καλύτερη δουλειά με ένα boost ή ένα eq.

Toν ενισχυτή τον έχω αποκλειστικά στο καθαρό κανάλι. Το  OCD το έχω για το edge of breakup (δεν τον ήξερα τον όρο) γιατί μου αρέσει η ανταπόκριση σε αυτό που ανέφερες. Επίσης έχει πολύ ωραία βρώμικα αλλά δεν μπορεί να κάνει 2 πράγματα ταυτόχρονα. Μακάρι να είχε 2 tap buttons όπως πχ το Ziggy της Crazy Tube Circuits (που επίσης μου αρέσει πολύ) αλλά δυστυχώς το έχει σε διακοπτάκι που δεν είναι άμεσο. 

Οκ, κατάλαβα. Σαν ένα ακόμα gain stage πάνω στο υπάρχον γκάζι που παίρνεις με το OCD και τον ενισχυτή, εγώ θα πήγαινα σε κάποιο καλό clean boost (τοποθετημένο πριν από το OCD)... τύπου Keeley Katana, Wampler dB+, Xotic ή TC Electronic Spark Mini, που είναι και το πιο οικονομικό από τα παραπάνω, αλλά ανάλογης αξίας. Βλέπω έχεις βέβαια και το Micro Amp, το οποίο λογικά μπορεί να σου δώσει ακριβώς το ίδιο πράγμα (αλλά επειδή δεν το ανέφερες, υπέθεσα ότι μπορεί να το χρησιμοποιείς διαφορετικά).

Εναλλακτικά, κάποιο παραμετρικό eq (κάποιες ακριβές επιλογές οι περισσότερες εδώ) ή ένα από τα γνωστά Boss ή MXR γραφικά eq, σου δίνουν πολλές δυνατότητες, μία εκ των οποίων είναι και να τονίσεις τις συχνότητες που επιθυμείς για το επιπλέον gain stage.

Τώρα αν ντε και καλά θες να τσεκάρεις κάποιο άλλο od, άπειρες επιλογές για ματσάρισμα με το OCD. Εγώ θα δοκίμαζα κάτι σε στυλ One Control Golden Acorn.

• Like 2

2 ώρες πριν, broxopios είπε

Καλησπέρα στην παρέα. 

Πήρα την απόφαση να αλλάξω λίγο τα πετάλια μου και να μειώσω και τον αριθμό αλλά και το μέγεθος του pedalboard για να γίνει και πιο εύκολο στη μεταφορά. 

Τώρα έχω ένα pedalboard diy αρκετά μεγάλο όπως φαίνεται παρακάτω, αλλά πλέον έχω αλλάξει λίγο τη διάταξη των πεταλιών. 

spacer.png

2) 2ο Overdrive πετάλι

Το OCD είναι απλά ένα εξαιρετικό πετάλι και μακάρι να είχα πάρει κι ένα δεύτερο πριν χρόνια που είχε κοντά στα 160€.

Ακούω ιδέες και προτάσεις...

Αν θέλεις ένα δεύτερο ευχαρίστως να σου χαρίσω το δικό μου που πλέον δεν το χρησιμοποιώ

Στείλε μνμ να το κανονίσουμε 

11 ώρες πριν, broxopios είπε

Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά που να μην ξεπερνά και τα 200€;

Δύσκολα.

Το Boss wazacraft το κανει αλλά θέλει expression pedal και αν θες και κανονικό tap tempo δεν έχει.

Τώρα που το σκέφτομαι όλα τα delay της Boss με το μικρό footprint το κάνουν,με ΕΡ.

• Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου