Προς το περιεχόμενο

Εδώ μιλάμε, γελάμε, κλαίμε, ηδονιζόμαστε κοκ με HARDWARE. Hardware-heads united.

ΑpussyΑ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Οχι, εγώ είμαι καλύτερος 🤣

Huh? 🤪

1079539165_signal-2023-02-23-180206_002(Large).thumb.jpeg.6a2f1233d95879835d7d941afe0ce364.jpeg

1365851464_signal-2023-02-23-180228(Large).thumb.jpeg.92d661728f3e9d2c8a3e429b06e7bd25.jpeg

Αντε μην ανοίξω και το μπαόυλο τώρα...😉

• Like 3

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Σύμφωνοι, αλλά πρέπει να βάλεις m/b, ram. Δε θα πας στα 5 κατοστάρικα χωρίς να υπάρχει λόγος;

Μόνο μια mobo της προκοπής, κάνει τόσο.

Αν βάλεις και μνήμες DDR5 .... βάλτε να πάνε πήγανε.

Μόνο με μπαρμπούτι σωζόμαστε.

Κώστα μεγειές ρε φίλε.

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Χαχα 1
  • Συμφωνώ 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

2 λεπτά πριν, manosx είπε

Ενας i5 ειναι ακομα καλυτερος, δεν το συζηταω, και σα συνολο το συστημα δε γινεται πολυ ακριβοτερο, δηλαδη 100- 150 ευρω πανω στα πχ 700 του συνολου δεν ειναι τραγικο.

Απλα σκεφτομουν και αυτα που λεγαμε για back up και restore, δηλαδη αν δεν εχει κανεις αυτονομο υπολογιστη για τη μουσικη, ανετα φτιαχνει εναν ξερω γω με κανα 500σαρικο, και εχει τον "καλο" για παιχνιδια internet και ξερω γω. Και πιο σταθερος θα ειναι, και να σκασει για οποιονδηποτε λογο θα εχεις τον παιχνιδατο ετοιμο να κανεις τη δουλεια σου.

Παντα ειχα αυτη τη λογικη, δεν περιμενα τον 13100, αλλα πλεον με πολυ προσιτο τιμημα το κανεις ανετα.

Το έχω περάσει το στάδιο πάντως και συμφωνώ για 2 pc.

αλλά επειδή είμαι υπερόπτης και σίγουρος για τον εαυτό μου και τις ικανότητές μου να στήνω μηχανήματα, τα έκανα όλα σε ένα προσεκτικά και ωραία και δουλεύουν τέλεια και κάνω τα πάντα με ένα και ολα συνδεδεμένα γύρω γύρω και έχω και ένα laptop για καβάντζα και το κινητό σαν pc ειναι πλεον και έχω και ένα tablet.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

2 λεπτά πριν, Freedom είπε

Huh? 🤪

1079539165_signal-2023-02-23-180206_002(Large).thumb.jpeg.6a2f1233d95879835d7d941afe0ce364.jpeg

1365851464_signal-2023-02-23-180228(Large).thumb.jpeg.92d661728f3e9d2c8a3e429b06e7bd25.jpeg

Αντε μην ανοίξω και το μπαόυλο τώρα...😉

εντάξει, είσαι καλύτερος👌😀😇

Πάντως στο ρελαντι η καινούργια δείχνει 8 watt και τώρα που γράφω ενώ η προηγούμενη έδειχνε 28watt στην κατανάλωση.

Δουλεύω και το radeon chill που είναι πολύ καλό για τα παιχνίδια, πραγματικά κάνει οικονομία και δεν επηρεάζει το VRR είναι άψογο, ο καλύτερος θα έλεγα τρόπος για framerate cap. Και καλύτερο και από τις nvidia.

Έχουν στρώσει πολύ και είναι πολύ χρηστικοι οι AMD drivers και το adrenaline, ουσιαστικά κάνει σε μια δουλειά αυτό που με την NVIDIA θέλεις δυο software μιαχαχ;αχαχαχχαχαχαχαχαχ😀

Και η ΝVIDIA στις ρυθμίσεις της αμα δεν πειράξεις πράγματα τα χρώματα ειναι σαν ξεβγαλμένα, ενω η AMD είναι ζωντανά και φαίνονται καλύτερα στα monitor, μάλλον συνεργάζονται καλύτερα και δεν εχω και HDR μόνιτορ κακώς αλλά λένε πολλά.

• Χαχα 1

5 λεπτά πριν, manosx είπε

Απλα σκεφτομουν και αυτα που λεγαμε για back up και restore, δηλαδη αν δεν εχει κανεις αυτονομο υπολογιστη για τη μουσικη, ανετα φτιαχνει εναν ξερω γω με κανα 500σαρικο, και εχει τον "καλο" για παιχνιδια internet και ξερω γω. Και πιο σταθερος θα ειναι, και να σκασει για οποιονδηποτε λογο θα εχεις τον παιχνιδατο ετοιμο να κανεις τη δουλεια σου.

Το σεναριο σου για μένα έχει πολύ νοημα (και το κάνω) όταν θέλεις ενα σύστημα που δεν θα κάνει τιποτα ιδιαιτερο ή απαιτητικό, θα μένει πολλες ωρες ή μερες ανοιχτο, θα κανει χαζα πραγματα, browsing, ταινιες, καμια μουσικούλα κοκ οπότε παιρνεις κατι πολυ light και οικονομικο απο αποψη ρευματος κοκ (στην περιπτωση μου το NUC).

Και έχεις ομως και το όποιο τέρας έχεις φτιαξει για τα απαιτητικα και σοβαρά πραγματα (games, DAW, Video editing κοκ)...

Αν σκασει το ένα, έχεις πάντα το άλλο, προφανως οποιοδήποτε από τα δύο μπορει να σκάσει οπότε...

(και επειδή ειμαι εξαρτημένος απο τα PCs, σορυ παιδες, απο τα 8μου ο εθισμος, υπάρχουν και εξτρα 2 λαπτοπς σε ετοιμότητα)

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

Με λέγανε Freedom...

2 λεπτά πριν, manosx είπε

ανετα φτιαχνει εναν ξερω γω με κανα 500σαρικο

Αυτό το κάναμε τώρα πρόσφατα με τον ξάδερφο, που είναι πολύ γκατζετομανής και απείθαρχος με τους υπολογιστές. Αφού με είχε αρχίσει "δε μου δουλεύει καλά ο υπολογιστής" (ο amd apu a10 που του είχα δώσει) "και χαλάει ο υπολογιστής" "και δε βλέπει τα usb". Του λέω πάρε έναν refurbished i7 4790k με 3 κατοστάρικα, μην πάμε στα 5 που είναι το ψυχολογικό όριο. 16 gb ram. Επεκτασιμότης μηδέν. Κάρτα γραφικών γιοκ. Του λέω αυτό είναι το μηχάνημα, θα το ανοίγεις μόνο αν θες να τρέχεις cubase. Άμα θες παιχνίδια πάρε playstation να γουστάρουν και τα παιδιά. Ντάξει; Ντάξει.

Έρχεται το κουτί, το πιάνω στην άκρη να το στήσω, λες και δούλευα με τον δικό μου ήταν. Το πήγαινε το cubase πριονοκορδέλα. ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ. Άρα, πράγματι δε χρειάζεται τέρας για μουσική. Εκτός αν γουστάρει κάποιος να φορτώνει 16 μάστερινγκ πλαγκιν σε ένα τρακ, που εκεί θέλει single core performance 12ghz με ψύξη 0 kelvin, ή να έχει 2.000 τρακ με δύο λάιτ πλαγκιν το καθένα, που εκεί θες multi-thread performance, καναν 64πύρηνο.

Για δική μας (εμού και του ξαδέρφου) μουσική χρήση, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟΣ και ο γέροντας ο 4790.

• Like 1
  • Χαχα 1

7 λεπτά πριν, cos_dr είπε

εντάξει, είσαι καλύτερος👌😀😇

Huh?

😛😛😛

7 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Πάντως στο ρελαντι η καινούργια δείχνει 8 watt και τώρα που γράφω ενώ η προηγούμενη έδειχνε 28watt στην κατανάλωση.

Βρε ασε τις ζαβολιές, που παιρνεις τιμές απο software monitoring, επρεπε να μετρήσεις idle ολοκληρο το σύστημα με wattometer με την παλια και την καινουρια.

8W, στα 5W ατμίζω που θα μου πείς εσύ 8W...😄

Επεξεργασμένο από Freedom
  • Χαχα 2

Με λέγανε Freedom...

3 λεπτά πριν, Freedom είπε

Huh?

😛😛😛

Βρε ασε τις ζαβολιές, που παιρνεις τιμές απο software monitoring, επρεπε να μετρήσεις idle ολοκληρο το σύστημα με wattometer με την παλια και την καινουρια.

8W, στα 5W ατμίζω που θα μου πείς εσύ 8W...😄

θα κάνω μετρησεις , αλλα τώρα θα κάνω δουλειά, εχω μερες να ασχοληθώ χαχαχαχχαχα

Να πουλήσω και την παλια να βγάλω κανα φράγκο. Αλλα θα περιμένω λιγες μέρες να δω αν δουλευει αυτή καλα να ειμαι σιγουρος. 😍

• Like 1

13 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Για δική μας (εμού και του ξαδέρφου) μουσική χρήση, ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟΣ και ο γέροντας ο 4790.

Αν δεν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεις το μουσικό σου σύστημα, σύμφωνοι.

Αλλά αυτοί οι κιαρατάδες, έχουν κάνει τα πλαγκίνια και τα βιεστιά όπως τα παιχνίδια.

Κάθε φορά προσαρμόζονται στα υψηλότερα σπεκς των νέων υπολογιστών και τους παλιότερους τους γονατίζουν.

Ήδη (αν δεν κάνω λάθος) ετοιμάζονται πλαγκίνια που θα εκμεταλλεύονται την νέα αρχιτεκτονική της Ιντέλας με performance και efficient cores (τα έκανε παλαιότερα η AMD αυτά αλλά τότενες δεν υπήρχαν οι ανάλογες τεχνολογίες στα βιεστιά).

Για τα win 11 συμφωνώ με @Freedom 100%.

Μόνο αν έχεις 12η γενιά και πάνω αξίζει τον κόπο να τα βάλεις, για να εκμεταλλευτείς τις νέες δυνατότητες.

• Συμφωνώ 3

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Όχι ρε γμτ, έφαγα ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ........

Οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι😭

• Λυπάμαι 2

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου