ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, dimsonic είπε O δίσκος είναι αυτός Samsung ssd860 evo M.2 H MB έχει θέση και για δεύτερο. Ίδιον δε βρίσκω σήμερα. Αυτος δεν είναι? (αν και δεν θυμάμαι να διάβασα χωρητικοτητα) https://www.skroutz.gr/s/13876609/Samsung-860-Evo-M-2-SSD-250GB-M-2-SATA-III-MZ-N6E250BW.html 11 λεπτά πριν, dimsonic είπε Βρίσκω πχ αυτούς https://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-v8v500bw-980-500gb-nvme-pcie-gen-30-x4-m2-2280-p-PER.306374 https://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-v7s500bw-970-evo-plus-500gb-v-nand-nvme-pcie-gen-30-x4-m2-2280-p-PER.306241 ταιριάζουν? το ότι είναι NVME παίζει ρόλο? Μάρκα και ακριβές μοντέλο της μητρικής σου? Εχεις το μανιουαλ της ή εχεις δει απο το site της εταιρειας οτι υποστηρίζει NVMe? Επεξεργασμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 από Freedom 1 Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, dimsonic είπε Λοιπόν μια και ο Νίκος έλυσε το πρόβλημά του, είναι καιρός που σκέφτομαι το ίδιο για το μουσικό μου πισί, μετά τη νίλα που έπαθα με το λαπτοπ τον Γενάρη. Σήμερα είδα τον δίσκο του και αναφέρει 99% (μετά από δυο χρόνια και δυο μήνες) με total host writes 5320 GB όταν υποτίθεται έχει 300TBW. O δίσκος είναι αυτός Samsung ssd860 evo M.2 H MB έχει θέση και για δεύτερο. Αρα μπορώ να βάλω δίπλα έναν άλλο και να κλωνάρω? Ίδιον δε βρίσκω σήμερα. Βρίσκω πχ αυτούς https://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-v8v500bw-980-500gb-nvme-pcie-gen-30-x4-m2-2280-p-PER.306374 https://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-v7s500bw-970-evo-plus-500gb-v-nand-nvme-pcie-gen-30-x4-m2-2280-p-PER.306241 ταιριάζουν? το ότι είναι NVME παίζει ρόλο? Υπάρχουν και 512. Εχει διαφορά? Για να μην βιαζόμαστε, να τα πάρουμε με την σειρά τα πράγματα μην κάνουμε καμία πατάτα. Γράψε ποια είναι η μητρική σου (για να δούμε τι δίσκους παίρνει και σε ποιες θέσεις). Αν δεν κάνω λάθος, ο δίσκος αυτός που γράφεις είναι M2 SATA III, και όχι NVMe. Αυτοί που κοιτάς είναι NVMe. Επειδή όμως μπορεί να κάνω λάθος, γράψε ακριβώς ποιος είναι ο δίσκος. EDIT: Πάλι με πρόλαβε ο Νικόλας. Σίφουνας είσαι βρε!! Επεξεργασμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 από fusiongtr 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, dimsonic είπε (μετά από δυο χρόνια και δυο μήνες) με total host writes 5320 GB όταν υποτίθεται έχει 300TBW. 1 ΤΒ =1.024 GB 300 TB = 307200 GB 307200/5320 = 57,74 * 26 μήνες = 1501,24 μήνες = 125 χρόνια, 1 μήνας, 7,2 μέρες. Κάτι μου λέει ότι δε θα πάει από write. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 εγραψα ποιός είναι ο δίσκος πιο συγκεκριμένα ΜΖ-Ν6Ε500BW και η ΜΒ ASUS prime B550M-A 2 λεπτά πριν, Ali Barout είπε 1 ΤΒ =1.024 GB 300 TB = 307200 GB 307200/5320 = 57,74 * 26 μήνες = 1501,24 μήνες = 125 χρόνια, 1 μήνας, 7,2 μέρες. Κάτι μου λέει ότι δε θα πάει από write. απο τί θα πάει δηλαδή? ο άλλος που πήγε, πήγε στους 15 μήνες. Τι στο καλό έκανα. Τον δούλευα πολύ, αλλά και 7/24 ανοιχτός δεν ήταν με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Άρα είναι ΑΥΤΟΣ: Αρα ειναι SATA3, αρα μην πάρεις PCiE Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, LK είπε Άρα είναι ΑΥΤΟΣ: Αρα ειναι SATA3, αρα μην πάρεις PCiE ποιός ήρθε? αφού είναι περασμένος σε pcie slot με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, dimsonic είπε ποιός ήρθε? αφού είναι περασμένος σε pcie slot Περίμενε, και εγώ την Motherboard σου κοιτάω. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, dimsonic είπε απο τί θα πάει δηλαδή? ο άλλος που πήγε, πήγε στους 15 μήνες. Τι στο καλό έκανα. Τον δούλευα πολύ, αλλά και 7/24 ανοιχτός δεν ήταν Δεν ξέρω. Θερμοκρασίες; Είναι και θέμα τύχης. Πάντως κάποιες παλιές πρακτικές, που αναθέταμε κάτι virtual page memory και κάτι τέτοια κάποτε νομίζω είναι σκοτώστρες για τα flash. Με τους SSD δεν έχω μπει ποτέ στην ανάγκη για οποιουδήποτε είδους optimization, κι ακόμα δεν μου έχει σκάσει κανένας (δόξα τω μεγαλοδύναμω). Η απόδοση είναι πάντα υπερικανοποιητική. Μάλιστα τώρα έχω εδώ τον υπολογιστή μου, που του έχωσα μέσα έναν 970 Evo plus 2 tera, και θα τον πάω σπίτι να δω αν δουλεύει. Ελπίζω να δουλέψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, dimsonic είπε ο άλλος που πήγε, πήγε στους 15 μήνες. Τι στο καλό έκανα. Τον δούλευα πολύ, αλλά και 7/24 ανοιχτός δεν ήταν Τα εχουμε ξαναπεί, σιτ (με παχύ "Σ") χάπενς (με λεπτό "Χ"), για αυτό ερχονται και τα ηλεκτρονικα με εγγυηση και DOA (γιατι και αυτο μπορει να σου τυχει, να παρεις το ολοκαίνουριο Χ εξάρτημα και να ειναι νεκρό με το που θα το βγάλεις απο το κουτί). Και 24/7 να ήταν τι θα γινοταν βρε dim (ειδικά αν δεν έκανε writes 24/7 ή δεν την ακουγε απο κανένα προβληματικό τροφοδοτικό, με τρελλαμένη ΔΕΗ κοκ)? ΟΚ, υπάρχουν certified μέσα για 24/7 και data centers και servers αλλά μην τρελλαινομαστε κιόλας. Μην ασχολείσαι, απλά να είσαι έτοιμος για το worst case scenario (backup κοκ). Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, dimsonic είπε και η ΜΒ ASUS prime B550M-A Η μητρική σου έχει 2 m2 slots και υποστηρίζει είτε NVMe είτε SATA σε οποιοδήποτε από τα δύο. Το ένα παίρνει από το cpu και υποστηρίζει είτε PCI 4.0 είτε SATA, και το άλλο από το chipset της μητρικής και παίρνει υποστηρίζει είτε PCI 3.0 είτε SATA. Οπότε ότι και να πάρεις θα είσαι μια χαρά. Χρειάζεται όμως να τσεκάρεις το manual, γιατί μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί (πχ μπορεί να μην είναι λειτουργικές κάποιες SATA θύρες ανάλογα με το τι θα βάλεις και που). Επεξεργασμένο 24 Φεβρουαρίου 2023 από fusiongtr 2 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση