Προς το περιεχόμενο

Πως επαναφερουμε τα ΠΑΝΤΑ στο νεο μας PC?

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειναι και ο γατος σου νοικοκυρης σαν τη δικια μου γατα βλεπω, μη δει κατι στο τραπεζι που δεν της ταιριαζει στη διακοσμηση, αμεσως να το φερει κατω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, trolley είπε

Βρε Πάνο του πρότεινες PCIe gen4?

Τι να τον κάμει?

Δεν είναι καινούριος ο πισίς του.

@Superfunk μου, από αυτά τα 3 που έβαλες, πάρε .... τον μεσαίο.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

14 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Δεν είναι καινούριος ο πισίς του.

Εννοείς ότι δε θα λειτουργήσει ή ότι δεν θα δει τα βέλτιστα;

14 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

μου, από αυτά τα 3 που έβαλες, πάρε .... τον μεσαίο

Η θεωρία των δύο άκρων, ανεστραμμένη...

• Χαχα 1

Mea Culpa

Μόλις τώρα, trolley είπε

Εννοείς ότι δε θα λειτουργήσει ή ότι δεν θα δει τα βέλτιστα;

Εννοώ ότι θα τρέξει ως gen3 έτσι κι αλλιώς.

Δεν έχει νόημα να πληρώσει τα παραπάνω χρήματα της gen4.

Σαν να έχεις δηλαδή ενισχυτή αυτόν ...

danelectro-n-10-honeytone-mini-amp-10066

και να παίρνεις κιθάρα custom shop με active EMGs για να έχεις πιο μέταλ ήχο.

Freud-Σαντές

Εκτός αν έχει κάποιος αστείο μέγεθος Data, δεν είναι ακόμα η εποχή να παραμερισει τους μηχανικούς, 8Τb HDD γρήγορο (@7200rpms αναλόγως με το τι κάνεις και τι μεταφέρεις χτυπάει και 180-200+ ΜΒ/s)  αξιοπιστο και με 5 χρονια εγγυηση παίρνεις με 230 ευρώ σήμερα (αν έχεις Data της τάξης των 6Gb παραδειγμα, καλή ωρα). Και αν θέλεις να είσαι και σωστός θα πρεπει να παρεις και άλλον έναν ή 2 για backup. Τζαμι, 690 συνολικά για ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ online και backup hdds, όχι τρίχες κατσαρές.

Για 8Tb για SSD είσαι ήδη στα 800 ευρώ και ξαναγυρνάς πάλι σε SATA3 2.5" με τις κλασσικες επιδόσεις που προφανώς κάνουν saturate άνετα το SATA3 protocol (κατω απο 600ΜΒ/s sequential, αλλα δεν μας ενδιαφέρουν αυτά πες, αρχαίες επιδόσεις σε Random Write IOPS), 2400 ευρώ και για άλλους 2?

Οχι θα μου πείς έχω 4 θέσεις για NVMe, θα καρφώσω 2 των 4Tb για Data, ΟΚ, πάλι στο 600άρι είσαι για τα 8Τb, για έναν χρήστη που ΔΕΝ τον ενδιαφέρει και ΔΕΝ έχει ανάγκη την υπερταχυτατη προσπέλαση στα data του είναι η πεμπτουσία του overkill. Κάτι σαν να στήνεις συστημα με  13900Κ ή 7950Χ για browsing, office και να βλέπεις καμιά ταινία...

Για έναν επαγγελμάτια που πραγματικά θα του γλιτώσει χρόνο (αρα και χρήμα) και άρα θα βγάλει απο αυτό και θα κάνει απόσβεση, πάσο και αναλόγως και πάλι...

Ειδικά για όποιον δεν έχει πορτοφόλι χωρίς πάτο, το θέμα θέλει ρεαλισμό. Σε μερικά χρόνια αν και όταν θα πέσουν οι τιμές των SSD στο μισο και θα διπλασιαστούν οι χωρητικότητες ανάλογα το ξανασυζητάμε.

ΥΓ: η δική μου πολιτική εδω και χρονια ειναι να παίρνω τον μεγαλύτερο SSD της προκοπής μεσα στο budget μου και εκει να μπαινουν OS, applications και να υπαρχει χώρος και για εφαρμογές που είναι disk intensive (VSTs, plugins, video editing, rendering κοκ). Δουλευεις τα projects σου εκει, οταν τελειωσουν τα μεταφερεις στον μηχανικο (και backup). Οταν θελεις να το ξαναδουλεψεις, πισω στον SSD, κανεις την δουλεια σου κοκ.

ΥΓ2: πάντα παίρνω τον μεγαλυτερο σε χωρητικότητα που μπορώ. Σημερα σου φαίνονται πολλά, αύριο θα δείς οτι δεν θα είναι...ξεκινήσαμε απο 60Gb κάποτε, τα λειτουργικά "μεγάλωσαν", τα progs "παχυναν" κοκ...στο φινάλε αν καποια στιγμή ξεπεραστει αυτος που αγορασες, τον βάζεις σε μια θηκουλα της προκοπης και έχεις τουμπανο μέσο για να κάνεις μεταφορες (βλεπε ενας αρχαίος 240Gb Samsung SSD που μου έχει ξεμείνει εδω και πολλά χρόνια, αχρηστος ΔΕΝ πήγε, έχει μια χαρά ρόλο μέχρι και να πεθάνει).

Επεξεργασμένο από Freedom
  • Συμφωνώ 2

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Ότι είπε ο αποπάνω πιστεύω κι εγώ.

Συν το γεγονός ότι τον HDD θα τον γεμίσεις χωρίς να δεις ιδιαίτερη κάμψη στην απόδοσή του, ενώ τον ssd, μετά το 70% του, θα αρχίσει να σέρνεται σταδιακά (για ssd).

Freud-Σαντές

Εγω είμαι ΑΡΝΗΤΉΣ των NVMe SSD

SSD SATA ΤΡΙΑ, 

ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ!!!

Χαχαχαχαχαχα ?

Adobe_20230221_142435.png

Επεξεργασμένο από cos_dr
  • Χαχα 4

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

9 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Εγω είμαι ΑΡΝΗΤΉΣ των ΜVMe SSD

SSD SATA ΤΡΙΑ, 

ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ!!!

Χαχαχαχαχαχα ?

Διαφωνω, είσαι απλά ένας ξεπεσμένος νεοτεριστής...

Ζήτω οι WD Raptors @10000rpms και τιμή και δόξα σε όποιον μπορεί (μπορουσε) να καθίσει ένα 10αλεπτο στον ίδιο χώρο με 2 απο δαυτους να δουλεύουν σε RAID 0...?

SSD και βλακείες...

ΥΓ: και με δυο ανεμιστηρες Delta (ανατριχισα) να τους βαράνε κατακουτελα μην πάθουν ντουβρτζαζ.

Επεξεργασμένο από Freedom
  • Χαχα 2
  • Συμφωνώ 1

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

9 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Ότι είπε ο αποπάνω πιστεύω κι εγώ.

Εγώ παίδες, δε συμφωνώ.

Κάθε φορά που προσπάθησα να εξοικονομήσω χρήματα αγοράζοντας τεχνολογία, κατέληξα να πληρώσω το τριπλάσιο (τουλάχιστον) ποσό, στην πορεία. Μιλώ πολύ σοβαρά.

Για να γλυτώσω 20 ευρώ, γαμιέμαι ολόκληρα Σαβ/κα - άστο καλύτερα.

11 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Εγω είμαι ΑΡΝΗΤΉΣ των ΜVMe SSD

Άντε βρε.

• Χαχα 1
  • Συμφωνώ 1

Mea Culpa

11 λεπτά πριν, Freedom είπε

Εκτός αν έχει κάποιος αστείο μέγεθος Data, δεν είναι ακόμα η εποχή να παραμερισει τους μηχανικούς, 8Τb HDD γρήγορο (@7200rpms αναλόγως με το τι κάνεις και τι μεταφέρεις χτυπάει και 180-200+ ΜΒ/s)  αξιοπιστο και με 5 χρονια εγγυηση παίρνεις με 230 ευρώ σήμερα (αν έχεις Data της τάξης των 6Gb παραδειγμα, καλή ωρα). Και αν θέλεις να είσαι και σωστός θα πρεπει να παρεις και άλλον έναν ή 2 για backup. Τζαμι, 690 συνολικά για ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ online και backup hdds, όχι τρίχες κατσαρές.

Για 8Tb για SSD είσαι ήδη στα 800 ευρώ και ξαναγυρνάς πάλι σε SATA3 2.5" με τις κλασσικες επιδόσεις που προφανώς κάνουν saturate άνετα το SATA3 protocol (κατω απο 600ΜΒ/s sequential, αλλα δεν μας ενδιαφέρουν αυτά πες, αρχαίες επιδόσεις σε Random Write IOPS), 2400 ευρώ και για άλλους 2?

Οχι θα μου πείς έχω 4 θέσεις για NVMe, θα καρφώσω 2 των 4Tb για Data, ΟΚ, πάλι στο 600άρι είσαι για τα 8Τb, για έναν χρήστη που ΔΕΝ τον ενδιαφέρει και ΔΕΝ έχει ανάγκη την υπερταχυτατη προσπέλαση στα data του είναι η πεμπτουσία του overkill. Κάτι σαν να στήνεις συστημα με  13900Κ ή 7950Χ για browsing, office και να βλέπεις καμιά ταινία...

Για έναν επαγγελμάτια που πραγματικά θα του γλιτώσει χρόνο (αρα και χρήμα) και άρα θα βγάλει απο αυτό και θα κάνει απόσβεση, πάσο και αναλόγως και πάλι...

Ειδικά για όποιον δεν έχει πορτοφόλι χωρίς πάτο, το θέμα θέλει ρεαλισμό. Σε μερικά χρόνια αν και όταν θα πέσουν οι τιμές των SSD στο μισο και θα διπλασιαστούν οι χωρητικότητες ανάλογα το ξανασυζητάμε.

ΥΓ: η δική μου πολιτική εδω και χρονια ειναι να παίρνω τον μεγαλύτερο SSD της προκοπής μεσα στο budget μου και εκει να μπαινουν OS, applications και να υπαρχει χώρος και για εφαρμογές που είναι disk intensive (VSTs, plugins, video editing, rendering κοκ). Δουλευεις τα projects σου εκει, οταν τελειωσουν τα μεταφερεις στον μηχανικο (και backup). Οταν θελεις να το ξαναδουλεψεις, πισω στον SSD, κανεις την δουλεια σου κοκ.

Εγω εχω δύο SSD με ξέχωρα λειτουργικά windows 7 και windows 10, τα 7 μόνο για μια εφαρμογή που δεν ανοίγει στα 10 και τρεις ssd για data εφαρμογών και έναν μηχανικό με data και αυτος. Πολλα data και 7 σκληρούς παλιούς έξω από το pc για back up. 

Ετσι μου βγήκε και με βολεύει. 

Εχω έναν εξαιρετικό υπολογιστή λοιπόν με πολύ χώρο και υδροψυξη και κσλη κάρτα γραφικών για gaming, μουσική και δουλειές γραφείου. Και ας είμαι φτωχός 

Και όσο κρατήσει γιστι αποφάσισα μόλις δεν τραβάει να μην αναβαθμιστώ ξανά. Μεγάλωσα και σε 5-6 χρόνια θα τα πετάξω ΟΛΑ. θα κρατήσω μόνο το πραγματικό πιάνο και θα παίζω μονο μουσική και θα πηγαίνω στα καφενεία να μαζεύω ψήφους γιστι θα ασχοληθώ αποκλειστικά και μόνο με την πολιτική. 

Νιώθω πως με χρειάζεται ο λαός ?

IMG_20200817_211428.jpg

• Χαχα 2

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου