Προς το περιεχόμενο

Amplifiers in 2023 - a waste of money?

Nekkon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις από έναν απ' τους συμπαθέστερους YouTubers (για μένα τουλάχιστον) εκεί έξω. 

Για όσους βαριούνται να το δούνε (αν και επαναλαμβάνω είναι ενδιαφέρον), πάνω κάτω λέει ότι

1) in the room, τίποτα δεν μπορεί να νικήσει την αίσθηση της λάμπας, πάντα θα το γουστάρεις περισσότερο σαν ήχο

2) για live, οι modellers προσφέρουν άνεση και καλή συνεργασία με τον ηχολήπτη σε πολλές περιπτώσεις 

3) για ηχογράφηση, εκτός και αν μιλάμε για επαγγελματική δουλειά με γνώστη ηχολήπτη στο studio, in the mix η διαφορές είναι πλέον μικρές 

4) το κόστος λαμπάτου ενισχυτή + πεταλιέρας υπερβαίνει αυτό ενός Kemper ή ενός Quad Cortex 

Δεν ξέρω αν παρέλειψα κάτι σημαντικό.

Αν συσχετίσω τις σκέψεις του Cordy με τους δικούς μου συλλογισμούς, έχω το εξής θέμα: όντως η λάμπα μου δίνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση και έμπνευση να παίξω, αλλά όσες φορές έχω σκάσει μύτη σε jam ή live με τον Boss Katana που έχω για εξάσκηση, όλοι μου λένε τι ωραίο ήχο βγάζω. Το οποίο το ακούω και με τον λαμπάτο Fender. Άρα ποιος ο λόγος να ξεμεσιάζομαι να κουβαλάω ενισχυτή στο τάδε στούντιο που είναι στον τάδε όροφο της πολυκατοικίας (ηχογράφηση με ιδρωμένες μασχάλες ρε φίλε, το χειρότερο); Με έναν modeller θα είχα "κατά προσέγγιση" τον ίδιο ήχο. Και ποιος ο λόγος να μη σκάω με τον Κατάνα σε κάθε live ή jam; Αφού μόνο εγώ και ελάχιστοι γνώστες καταλαβαίνουν τη διαφορά. Η απάντηση είναι "γιατί με τον Fender γουστάρεις τον ήχο σου εσύ που παίζεις περισσότερο, άρα θεωρητικά σου βγαίνει και στο παίξιμο καλύτερα". Ναι αλλά απ' την άλλη... δεν είμαι και επαγγελματίας να βγάζω λεφτά από τη μουσική...

Καταθέστε άποψη αν θέλετε οι ομοιοπαθείς...

• Like 2

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν είχες "αμολυσει" το βίντεο χωρίς την περιγραφή, δεν θα έδινα σημασία. Όμως, έδωσες τα key points του βίντεο, και ακολούθησαν οι προβληματισμοί σου.

Ολοκληρωμένο οριτζιναλ ποστ, εύγε!

(Θα απαντήσω σε λίγο)

• Like 1

Γιώργος

Η αισθηση της λαμπας ειναι αλλο πραγμα αλλα...

Μπορεις να τον ανοιξεις τον ενισχυτη κ να το φχαριστηθεις στο σπιτι (ή εστω σχετικα να τον ανοιξεις - φχαριστηθεις) ?

Μπορεις να κουβαλας τον λαμπατο στα λαηβ-προβες?

Τον εχεις αναγκη?

Ο ηχοληπτης σου τι λεει γι'αυτο (λογω ευκολιας να κανει τη δουλεια του, αν ξερεις να φτιαχνεις ηχους, ολο κ περισσοτεροι ηχοληπτες προτιμουν να δουλευουν με μοντελερς).

Εχεις home studio?

Μπορεις κ ξερεις να ηχογραφησεις ενισχυτη? Αν οχι το μοντελερ ισως σου λυσει τα χερια με τοσα preset κ αλλα τοσα που μπορεις να κατεβασεις (κατι θα κατσει καλυτερα)

Μπορω να γραψω αλλα τοσα για να καταληξω στο οτι δεν υπαρχει απαντηση για ολους. Λεφτα, γουστα, χωρος-συνθηκες, αναγκες κλπ αλλαζουν εντελως την απαντηση παροτι ξεκινησα με ξεκαθαρη τοποθετηση πως προτιμω το ρηαλ θινγκ.   

Ωραιος παιχτης ο Κορντυ  γουστοζικος. 

Υγ: ξέχασα την εμπειρία κ το know how. Αυτοί που ξέρουν να βγάζουν ήχο, θα το βγαλουν είτε με λάμπα, είτε με μοντελερ, είτε με ο,τιδηποτε

Επεξεργασμένο από billaraskats27
  • Like 2
  • Συμφωνώ 1

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

3 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

Μπορεις να τον ανοιξεις τον ενισχυτη κ να το φχαριστηθεις στο σπιτι (ή εστω σχετικα να τον ανοιξεις - φχαριστηθεις) ?

Ναι

3 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

Μπορεις να κουβαλας τον λαμπατο στα λαηβ-προβες?

Ναι αλλά έχει δυσκολίες, φεύγουμε από αυτό το δωμάτιο πάμε δίπλα, Ώπα περίμενε δέκα λεπτά να κρυώσει (ο Κατανα δε χρειάζεται να κρυώσει)

4 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

Τον εχεις αναγκη?

Μόνο ο εγωισμός μου

5 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

Ο ηχοληπτης σου τι λεει γι'αυτο

Είναι άσχετος, δε μπορεί να πετύχει καλό ήχο 

5 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

Εχεις home studio?

Στήνω-ξεστήνω 😭

6 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

Μπορεις κ ξερεις να ηχογραφησεις ενισχυτη?

Για τα ερασιτεχνικά στάνταρ μου νομίζω ναι 

Never give up! 

Βρε παιδιά, νομίζω ότι αυτοί οι προβληματισμοί δεν έχουν νόημα.

Τουλάχιστον για μένα.

Να το εξηγήσω αυτό.

Ενδιαφέρει κανέναν να βγάλει ήχο fender ή Marshall, ή Mesa, κλπ?

Στην ουσία, πιστεύω πώς όχι.

Τον ενδιαφέρει να βγάλει έναν ήχο που να του αρέσει, και να τον εμπνέει.

Άκουσε λοιπόν κάποιον ενισχυτή (βάλτε όποια μάρκα θέλετε), έπαιξε, του άρεσε, τον ενέπνευσε, και τον υιοθέτησε.

Γιατί πρέπει να πάει να αναπαράγει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο ήχο?

Μόνο αυτός του αρέσει και κανένας άλλος?

Με ένα τέτοιο μηχανάκι, έχεις πρόσβαση στην δημιουργία και χρήση άπειρων φοβερών ήχων, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ.

Θα είναι λάμπα?

Όχι.

Θα είναι αυθεντικός ήχος fender?

Όχι.

Θα είναι ηχάρα που να σε εμπνέει?

Φυσικά, και όχι μόνο μια ηχάρα.

Άπειρες ηχάρες.

Για μένα case closed.

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Like 1
  • Συμφωνώ 2

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

12 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

δεν υπαρχει απαντηση για ολους.

Και για να το προχωρήσω, μπορεί και να μην υπάρχει καν (η) απάντηση για τον καθένα ξεχωριστά. Μπορεί αυτό που σου κάθεται στην μία περίπτωση, το ίδιο πράγμα να σε ταλαιπωρεί στην άλλη. 

Είναι λίγο να-'χαμε-να-λέγαμε αυτές οι συζητήσεις. Το αντίστοιχο με τους μοντελιν' ενισχυτές το έχουμε οι συνθάδες με τα virtual analog σύνθια, τα οποία είναι άριστα αλλά δεν έχουν την ζεστασιά του αναλογικού κλπ κλπ. Βέβαια δεν έχουν ούτε το κόστος, ούτε τα προβλήματα κλπ κλπ.

Τάλε κουάλε, η ίδια συζήτηση. 

Επεξεργασμένο από Jet72
  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

Βρε Νεκκον δε το λέω σ' εσένα 😃. Γενικά μιλάω. Εγώ πχ λόγω έλλειψης βαλαντιων αυτή την περίοδο παίζω μόνο με πλαγκιν. Κ ας μου σπάει τα νεύρα το λεητενση. Σ' ένα ιδανικό κόσμο.... Θα τα είχα όλα κ θα διάλεγα ανάλογα με την περίσταση. Βέβαια σε αυτό τον ιδανικό κόσμο θα είχα λεφτά κ δικό μου στούντιο οπότε... με λάμπα θα έπαιζα!

Επεξεργασμένο από billaraskats27

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

1 λεπτό πριν, fusiongtr είπε

Ενδιαφέρει κανέναν να βγάλει ήχο fender ή Marshall, ή Mesa, κλπ?

Στην ουσία, πιστεύω πώς όχι.

Τον ενδιαφέρει να βγάλει έναν ήχο που να του αρέσει, και να τον εμπνέει.

Αυτό 👆

Απλά αγαπητέ Φούζιε δεν μπορώ να βασιστώ στο να έχω μόνο το ένα. Γιατί; Γιατί έχω σκάσει με μοντελερ (δανεικό) σε live και δεν το ευχαριστήθηκα λόγω ηχολήπτη. Παρομοίως έχω πει άπειρες φορές σπίτι "αχ να είχα ένα μοντελερ". Άρα τα θες και τα δύο, έχουν τη θέση τους

1 λεπτό πριν, billaraskats27 είπε

Θα τα είχα όλα κ θα διάλεγα ανάλογα με την περίσταση. Βέβαια σε αυτό τον ιδανικό κόσμο θα είχα λεφτά κ δικό μου στούντιο οπότε... με λάμπα θα έπαιζα!

Και telecaster όμως ε; Να τα λέμε αυτά 

• Χαχα 1

Never give up! 

Αν δεν είναι κανονικός handwired λαμπατος ενισχυτής ΠΕΤΑ ΤΟΝ.

SF, February 2023

• Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

5 λεπτά πριν, Nekkon είπε

έχω σκάσει με μοντελερ (δανεικό) σε live και δεν το ευχαριστήθηκα λόγω ηχολήπτη.

Αν δεν ευχαριστήθηκες τέτοιο μηχανάκι στο οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις τους ήχους σου, και να είναι παντού σχεδόν ίδιοι (με μικρές αποκλίσεις) λόγω ηχολήπτη, φαντάσου τι θα πάθαινες με λαμπάτο ενισχυτή.

Προσωπικά δεν έχω καμία προτίμηση στην λάμπα όπως οι περισσότεροι.

Μου αρέσουν και οι λαμπάτοι αλλά και οι solid state χωρίς προτίμηση.

Και ξαναλέω, αν κάποιος πάρει μόντελερ κυνηγώντας κάποιους συγκεκριμένους ενισχυτές, θα απογοητευτεί.

Αν το χρησιμοποιήσει για να φτιάξει καλούς ήχους, θα δει το φως το αληθινό.

Επεξεργασμένο από fusiongtr

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου