Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, fusiongtr είπε Οι Ολλανδοί είναι γενικά πιο χαρωποί, έπρεπε να ψάξεις βίντεο από το Βέλγιο. Αυτό ισχύει, αλλά ήλιο/γαλάζιο ουρανό είχαμε να δούμε κάνα δίμηνο. Χθες-προχθές κάτι έγινε για 1-2 ώρες και είχαν ξεχυθεί όλοι έξω. More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, BillTrantos είπε Αυτό ισχύει, αλλά ήλιο/γαλάζιο ουρανό είχαμε να δούμε κάνα δίμηνο. Χθες-προχθές κάτι έγινε για 1-2 ώρες και είχαν ξεχυθεί όλοι έξω. Δεν αμφιβάλλω καθόλου. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Μια χαρά, ταιριαστότατο για να συνοδέψει την εικόνα. Να πω την αμαρτία μου όμως. Όλα αυτά τα βίντεο από drone, είναι λίγο φασόν. Έχουν αυτή την ομαλότητα (smoothness), ανοιχτά πλάνα (λόγω ευρυγώνιου) συνήθως χωρίς κόσμο, πάει δηλαδή λίγο προς νεκρή φύση, άσχετα αν μιλάμε για αρχιτεκτονική στην ουσία όταν βιντεοσκοπείται μια πόλη. Θεωρητικά, μπορεί κάποιος να γράψει κάτι πολύχρωμο και μπριμπιλωτό (με στραβινσκικές μεταβάσεις, π.χ. όπως έσκασε το κάστρο μπορούσε να αλλάξει τελείως το θέμα) αν πρώτα πάρει την εικόνα στα χέρια του, ΟΜΩΣ δεν ξέρω κατα πόσον τότε θα εξυπηρετεί η μουσική το θέαμα, ή αν το θέαμα θα ντύνει τη μουσική. Γιατί τελικά νομίζω ότι το ζητούμενο σε αυτά τα drone video είναι η βόλτα. Αυτό το ήσυχο fly by που νιώθεις ότι πετάς ο ίδιος κι αγναντεύεις. Θα μου πεις έτσι το βλέπεις εσύ. Άλλος πετάει με το Night Cruiser του Deodato, άλλος με το Night Flight του JJ Johnson, άλλος πετάει με το Jet Pilot των SOAD. Αλλά νομίζω ότι όταν είναι να βγει το βίντεο μπροστά, θέλει μινιμαλιστικά πράγματα (που εδώ @BillTrantos το πέτυχες μια χαρά). Και μια γυμνοπαδεία του Satie θα ταίριαζε γάντι σε τέτοια βίντεο dronάδικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Μια χαρά, ταιριαστότατο για να συνοδέψει την εικόνα. Να πω την αμαρτία μου όμως. Όλα αυτά τα βίντεο από drone, είναι λίγο φασόν. Έχουν αυτή την ομαλότητα (smoothness), ανοιχτά πλάνα (λόγω ευρυγώνιου) συνήθως χωρίς κόσμο, πάει δηλαδή λίγο προς νεκρή φύση, άσχετα αν μιλάμε για αρχιτεκτονική στην ουσία όταν βιντεοσκοπείται μια πόλη. Ακριβώς για αυτό διάλεξα drone πλάνα. Δεν έχουν δύσκολα ή απότομα transitions, δεν έχουν αντιφάσεις ή περίπλοκες συναισθηματικά εικόνες, οπότε ήταν καλό για το επίπεδο που έχω αυτή τη στιγμή. 4 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Θεωρητικά, μπορεί κάποιος να γράψει κάτι πολύχρωμο και μπριμπιλωτό (με στραβινσκικές μεταβάσεις, π.χ. όπως έσκασε το κάστρο μπορούσε να αλλάξει τελείως το θέμα) αν πρώτα πάρει την εικόνα στα χέρια του, ΟΜΩΣ δεν ξέρω κατα πόσον τότε θα εξυπηρετεί η μουσική το θέαμα, ή αν το θέαμα θα ντύνει τη μουσική. Γιατί τελικά νομίζω ότι το ζητούμενο σε αυτά τα drone video είναι η βόλτα. Αυτό το ήσυχο fly by που νιώθεις ότι πετάς ο ίδιος κι αγναντεύεις. Από Στραβίνσκι και λοιπές πρακτικές είμαι ακόμα πολύυυυ μακριά, ούτε καν σαν σκέψη δεν υπάρχει αυτό. Ας πούμε αυτό που ανέφερες με το πλάνα του κάστρου, ούτε καν το σκέφτηκα. Εκ των υστέρων μου δίνει την εντύπωση χαμένης ευκαιρίας, αλλά γι'αυτό ανεβάζω πού και πού, να παίρνω γνώμες και να γυρίζω πίσω στον digital μαυροπίνακα. 7 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Θα μου πεις έτσι το βλέπεις εσύ. Άλλος πετάει με το Night Cruiser του Deodato, άλλος με το Night Flight του JJ Johnson, άλλος πετάει με το Jet Pilot των SOAD. Αλλά νομίζω ότι όταν είναι να βγει το βίντεο μπροστά, θέλει μινιμαλιστικά πράγματα (που εδώ @BillTrantos το πέτυχες μια χαρά). Και μια γυμνοπαδεία του Satie θα ταίριαζε γάντι σε τέτοια βίντεο dronάδικα. Σίγουρα όλοι το βλέπουμε ελαφρώς ή και πολύ διαφορετικά, αλλά αν μου λέγατε 3-4 άνθρωποι ότι αυτό που ανέβασα σας βγάζει χαρά, ανεμελιά ή έρωτα, τότε θα σήμαινε ότι κάτι πήγε πολύ λάθος στη διαδικασία, χωρίς απαραίτητα να είναι κακό το αποτέλεσμα καθαρά στο ηχητικό σκέλος. 2 More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, BillTrantos είπε Από Στραβίνσκι και λοιπές πρακτικές είμαι ακόμα πολύυυυ μακριά Και να μείνεις μακριά αν σε ενδιαφέρει να ντύνεις εικόνες με μουσική. Να πας προς τα εκεί αν θες η μουσική να παράγει εικόνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 να ρωτήσω, αυτά τα drone πλάνα είναι royalty free? ή σου φλαγκάρανε το δικό σου? με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Ali Barout είπε Και να μείνεις μακριά αν σε ενδιαφέρει να ντύνεις εικόνες με μουσική. Να πας προς τα εκεί αν θες η μουσική να παράγει εικόνες. Σάμπως ξέρω και τι θέλω;! Ενδεικτικά 3 στιγμές που μου τράβηξαν την προσοχή τις τελευταίες 10 μέρες: Μόλις τώρα, dimsonic είπε να ρωτήσω, αυτά τα drone πλάνα είναι royalty free? ή σου φλαγκάρανε το δικό σου? Προς το παρόν δεν έχει γίνει flag. Δεν είναι royalty free, αλλά έβαλα επιλογή "non-commercial" στο Vimeo, δεν ξέρω όμως αν παίζει κάποιο ρόλο. Τα πλάνα αυτά είναι παρμένα από κάποιο YouTube video 10 λεπτών και στη συνέχεια αφαιρέθηκε η μουσική. 1 More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Κοίτα όμως πόσο ετερόκλητα είναι αυτά μεταξύ τους. Για μένα το hollow knight έχει το πιο "μουσικό". Score καθαρό. Είναι μια μουσική σύνθεση, που εκτελείται. Το Disney, βλέπεις στην ουσία πάνω από έναν ισοκράτη και κάτι αρμονικές πώς πλακώνονται στοιβάδες επί στοιβάδων ήχου. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω σύνθεση σε αυτά. Δεν μπορώ να κλέψω "μουσική τέχνη". Κάποιος που καταλαβαίνει τα μπλιμπλίκια καλύτερα, σίγουρα καταλαβαίνει και κλέβει μεθόδους. Το πρώτο, είναι υβριδικό. Όλα τα μέσα χρησιμοποιούνται, και είναι χαρακτηριστικά αυτά τα brassοτάμπουρα του Elfman, πολύ εντυπωσιακά. Είναι ποπ, αλλά φαίνεται και η μουσική ικανότητα πίσω από τη σύνθεση. Εγώ απλά λέω τώρα, χωρίς ουσία, και μη δίνεις την παραμικρή βάση στα σχόλιά μου. Ούτε περι τίνος πρόκειται ξέρω, ούτε στη φάση είμαι του film scoring, ούτε τα κόλπα ξέρω, ούτε ποιο είναι το ζητούμενο. Απλά επειδή ξέρω λίγο τα όργανα της ορχήστρας (από θέμα εκτάσεων, προτιμήσεων, ευκολιών και δυσκολιών τεχνικής κτπ), βλέπω το θέμα "scoring" καθαρά μουσικά και ακαδημαϊκά, αποκομμένο από τις σύγχρονες δυνατότητες που προσφέρονται. Κι επίσης εγώ επειδή είμαι και ποπ και παλιακός, μου αρέσουν τα soundtrack που είναι καθαρή μουσική, και δεν μπλέκουν στη δράση. Π.χ. το ωραιότερο soundtrack σε παιχνίδι θεωρώ ότι το είχε το Grim Fandango, που στην ουσία ήσαν μουσικά νουμεράκια στη σειρά να λουπάρουν από πίσω. Αλλάζουν όμως οι εποχές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 Administrator Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, BillTrantos είπε Η εικόνα στο μυαλό ήταν drone πλάνα της πόλης, αλλά με πολύ πιο γκρίζο/μουντό καιρό. Όσο έψαξα δε βρήκα ακριβώς αυτό που ήθελα, οπότε κατέληξα στα συγκεκριμένα πλάνα. Απο τα παραπάνω λόγια σου φαίνεται πόσο διαφορετική είναι η αίσθηση που έχεις εσύ, απο αυτό που βλέπουμε. Συμφωνώ με @Alex Raptakis και @PAL. Ωραίο και αφαιρετικό θέμα πάντως. 1 Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Yannis Methenitis είπε Απο τα παραπάνω λόγια σου φαίνεται πόσο διαφορετική είναι η αίσθηση που έχεις εσύ, απο αυτό που βλέπουμε. Συμφωνώ με @Alex Raptakis και @PAL. Ωραίο και αφαιρετικό θέμα πάντως. Όντως είναι πρόβλημα αυτό. Αν γίνεται τώρα αυτό, τι θα γίνει σε κάτι πιο περίπλοκο, όπως μια σκηνή με διάλογο πχ. Σημειώθηκε πάντως, θα δω τι μπορώ να κάνω. 3 ώρες πριν, Ali Barout είπε Εγώ απλά λέω τώρα, χωρίς ουσία, και μη δίνεις την παραμικρή βάση στα σχόλιά μου. Ούτε περι τίνος πρόκειται ξέρω, ούτε στη φάση είμαι του film scoring, ούτε τα κόλπα ξέρω, ούτε ποιο είναι το ζητούμενο. Απλά επειδή ξέρω λίγο τα όργανα της ορχήστρας (από θέμα εκτάσεων, προτιμήσεων, ευκολιών και δυσκολιών τεχνικής κτπ), βλέπω το θέμα "scoring" καθαρά μουσικά και ακαδημαϊκά, αποκομμένο από τις σύγχρονες δυνατότητες που προσφέρονται. Το ζητούμενο για αρχή είναι να γράψω μουσική ξανά. Δευτερευόντως θα ήθελα να έχω λίγο περισσότερη άνεση σε διαφορετικά αρμονικά περιβάλλοντα, δηλαδή αλλιώς θα γράψεις για δράμα, αλλιώς για κωμωδία, θρίλερ, sci-fi, κλπ. Διαβάζω όσο επιτρέπει η δουλειά, αλλά επειδή ακόμα είμαι σε βρεφικό στάδιο στα πλήκτρα, ξοδεύω κι εκεί αρκετό χρόνο. Μακάρι να ήμουν ξανά φοιτητής, αλλά... Βοηθάνε πολύ τα σχόλια όλων, ευχαριστώ! More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση