Προς το περιεχόμενο

Νέο τραγούδι - κριτική στην μίξη please!

Andrew Wires

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βασικά αν είναι δυνατό το stereo out και κοκκινίζει, κατέβασε ανάλογα το pre gain του

• Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το  fiverr είναι καλό όταν έχεις κάνει μιά σωστή ηχογράφηση σε ένα στούντιο και βρίσκεις κάποιον ειδικό στο είδος που ασχολήσε να σου κάνει το mix.Αν έχει και δικό του mastering που συνεργάζετε θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.Κάνε συνεργασίες από εδώ,που μιλάμε και την ίδια γλώσσα και θα στηρίξεις έσυ εκείνον και αυτός εσένα.Εγώ μιά φορά τον cos_dr θα τον απεύφεγα γιατί μπορεί να του έρθει καμιά ιδέα και να το ξεκινήσει pop και να το τελειώσει charleston όπως τα δικά του.Μην του πείς οτι σου το πα εγώ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Επανέρχομαι με το τραγούδι-γεφύρι της Άρτας! Τελικά έστειλα το κομμάτι σε έναν ...επαγγελματία και αυτό είναι το αποτέλεσμα παρακάτω. Προσωπικά μου φαίνεται τρισχειρότερο από την δική μου μίξη αλλά θέλω να ακούσω πιο αντικειμενικές απόψεις από την δική μου. Πώς σας φαίνεται συγκριτικά;

Το δικό μου:

Το δικό του:

Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι είναι πιο καθαρή ημιξη. Τα φωνητικά βρήκαν το χώρο τους. Το μπάσο τύμπανο έχει έρθει πιο μπροστά.

Αλλά ταυτόχρονα μου φαίνεται πιο άδειο.

Τα πλήκτρα σαν να έχουν εκδιωχθεί και το κομμάτι έχει χάσει λίγο από τον αρχικό χαρακτήρα του.

• Like 1

Ευχαριστώ @mpamps

Γενικά  εμένα μου φαίνονται τα εξής:

Η φωνή είναι πιο καθαρή αλλά ο τόνος της δεν είναι ωραίος, ειδικά στα ρεφρέν. Πολλές λέξεις, κυριώς άρθρα δεν ακούγονται. Οι 2ες έχουν λάθος τοποθέτηση και χάνουν γενικά το impact που είχαν. Όλα τα όργανα χάνονται-ακούγονται από λίγο εως καθόλου, ειδικά τα πλήκτρα. Το κορυφαίο είναι ότι το πληκτροσόλο στο 2:52-3:12 έχει πάει τόσο πίσω που δεν ακούγεται καθόλου. Δηλαδή ποιό μπορεί να ήταν το σκεπτικό του; "Τα σόλο δεν είναι της μόδας, σβήστο"; Γενικά σε όλο το κομμάτι ακούγεται μόνο μια δυνατή ψιλή φωνή και μια μπότα. Όλος ο χαρακτήρας του εξαφανίστηκε.

Δεν ήθελα να επηρεάσω τις απαντήσεις αλλά δεν κρατιόμουν, ήθελα να τα πω. Αν κάνω λάθος παρακαλώ πείτε μου.

• Like 1

Παιδιά εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο η νέα μείξη, και εξηγούμαι αναλυτικά.

1ον, τα τύμπανα είναι πεντακάθαρα, πολύ ισορροπημένα, και κάνουν το κομμάτι να ακούγεται polished που λέμε. Για την ακρίβεια, όλα τα tracks φαίνεται να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό που ανεβάζει πολύ την τελική ποιότητα.

Για τις φωνές: O στόχος του ήταν να αναδείξει ΜΙΑ φωνή, όχι όλες, και πιστεύω είναι πολύ σωστή απόφαση, γιατί οι υπόλοιπες φωνές φορτώνουν πολύ το κομμάτι. Δεν γίνεται να πρωταγωνιστούν 3-4 φωνές ταυτόχρονα, γι αυτό και το προηγούμενο ήταν πολύ φορτωμένο. Πιστεύω το χει διαχειριστεί πολύ καλά. Έχει κρατήσει τις βασικές στο κέντρο, όπου πραγματικά χρειάζεται, και οι άλλες είναι στις άκρες. Δε χάνεται τίποτα, και δε συγκρούεται τίποτα, ενώ ο πρωταγωνιστής είναι ξεκάθαρος.

Όσον αφορά τα σχόλιά σας που λέτε ότι χάνονται κάποια όργανα, νομίζω είναι σίγουρα για να κρατηθούν οι φωνές σε σωστό επίπεδο. Το κομμάτι είναι αρκετά φορτωμένο με φωνές, και δεν γίνεται να είναι όλα μπροστά, δυστυχώς.

Τι δε μου άρεσε στο νέο:

Η κιθάρα (?) που μπαίνει στο 3:54 πρέπει να φύγει εντελώς ή να αλλάξει. Σίγουρα το panning θέλει αλλαγή γιατι συγκρούεται με τις φωνές και τις κάνει να ακούγονται σαν να έχουν εφέ τύπου phaser.

Το break στο 2:51 όντως έχει πάει πίσω τα όργανα. Το synth για μένα είναι οκ, αλλά υπάρχουν αυτά τα lead όργανα, πιάνο και κάτι σαν pluck synth, τα οποία πρέπει να έρθουν σίγουρα πολύ μπροστά για να μην ακούγεται άδειο. Εδώ να πω ότι και στο παλιό, αυτά δεν είναι ξεκάθαρα. Υπάρχει ένα synth με ψηλό attack που θα έπρεπε να είναι πίσω, και να έρθουν τα plucks μπροστά σαν lead.

Υπάρχει ένα πιάνο που ακούγεται σε όλο το κομμάτι, και είναι στο κέντρο. εγώ θα το πήγαινα κάπου 50% στο πλάι, είτε δεξιά είτε αριστερά. Στην άλλη μεριά θα έβαζα το αντίστοιχο pluck για να το εξισορροπει όπου υπάρχει.

• Like 1

• Administrator
3 ώρες πριν, Andrew Wires είπε

Επανέρχομαι με το τραγούδι-γεφύρι της Άρτας! Τελικά έστειλα το κομμάτι σε έναν ...επαγγελματία και αυτό είναι το αποτέλεσμα παρακάτω. Προσωπικά μου φαίνεται τρισχειρότερο από την δική μου μίξη αλλά θέλω να ακούσω πιο αντικειμενικές απόψεις από την δική μου. Πώς σας φαίνεται συγκριτικά;

Το δικό μου:

723534845_Strongerv2AndrewWires.mp3

Το δικό του:

Stronger_FinalMasterHDWAV_V1.mp3

είναι ντράμερ ο νέος μίξερ; ?

δεν καλή ούτε η νέα μίξη.

• Like 1

https://www.bigfootsound.com | Studio Ηχογραφήσεων | Metal, Rock, Jazz, Acoustic, Electronic

Εγώ που το άκουσα τώρα, πάντα mono, πάντα από το κινητό. Έχει καθαρίσει πολύ το κομμάτι, και η φωνή. Αλλά μου ακούγεται λίγο... φλατ τώρα. Κάπως φασόν. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Μπορεί να θέλει και άλλα περάσματα σε συγκεκριμένα σημεία για να αναδειχτούν λεπτομέρειες. Δεν ξέρω.

• Like 1

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Όσο αφορά την μίξη, ένα είναι απο βασικά της θέματα είναι ότι πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς πιο αποδοτικά και σωστά τον συμπιεστή/κομπρέσορα. Κατά τα άλλα δεν έχει και τρομερά θέματα, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο (άν και θέλει και παίρνει βελτίωση σε διάφορα). 

Ο κομπρέσορας είναι απο τα βασικά κλειδιά για μία μίξη. Το σωστό κομπρεσάρισμα μπορεί να κάνει μια μίξη πολύ επαγγελματική και ωραία και το κακό ή λάθος κομπρεσάρισμα να την καταστρέψει.
(Ίσως να επανέλθω πιο λεπτομερειακά). 

(ερώτηση : έχεις βάλει κάποια widening stereo plug -in; Αν ναι βγάλτο και πάτα διαγραφή και στον κάδο μιά για πάντα. Δεν θα κάνεις την μίξη με widening plug-in τουλάχιστον μέχρι να μάθεις πώς να το κάνεις με τον "φυσικό" και κανονικό τρόπο να αποκτήσει βάθος και πλάτος η μίξη σου και αν θέλεις να μάθεις. Γενικά απέφυγε τα plug-in που σου υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν γίνονται έτσι οι μίξεις και δεν βοηθάνε τους πιο αρχάριους, γιατί δεν μαθαίνουν έτσι, και μόνο έτσι βγαίνει η μίξη )

υγ. για το κομμάτι, είναι λίγο παραπάνω pop για τα γούστα μου και δεν θα είμαι "αντικειμενικός". Έχει πάντως κάποια στοιχεία του που μου άρεσαν και κάποιες καλές ιδέες. Αν το είχες πάει σε πιο Dave Gahan υφολογία , τότε αγόραζα και το βινύλιο lol. 

υγ2. η μίξη του επαγγελματία είναι κλάσης ανώτερη, ακόμη και αν δεν είναι και "ιδανική". 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου