Alex Raptakis Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2023 @dimsonic και @fusiongtr, το παραπάνω post μου αφορά καθαρά τη διαφορά τιμής, όπως το παράδειγμα της Scarlett που κάνει 145, και η Clarett που κάνει 350. Πάνω από διπλάσια τιμή, και πάνω κάτω ίδια features. Αν είναι να το πάω πιο πάνω, βάλε και την Apollo Twin που πάει στα 1000φεύγα. Ποοοοοσο δα καλύτερη μπορεί να είναι δ'αυτη, από μια που κάνει 100; Η ερώτηση προκύπτει από το εξής πρακτικό θέμα που έχω παρατηρήσει. Όταν ηχογραφώ, που είναι κιθάρα σε DI κατά 90%, παρατηρώ ότι ο ήχος μου δεν είναι τόσο καλός όσο άλλων, που χρησιμοποιούν πχ τον ίδιο amp simulator. Σίγουρα παίζει και η κιθάρα ρόλο, αλλά, έλεγα, μπας και η κάρτα ήχου μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει ένα πιο επαγγελματικό ήχο. Κάνω κάποιες αναβαθμίσεις τώρα τελευταία. Πήρα νέο PC, νέα όργανα, βάσεις, κτλ. Από software είμαι κομπλέ, οπότε το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκα να δω αν αξίζει να αλλάξω είναι το audio interface. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκα να δω αν αξίζει να αλλάξω είναι το audio interface. Όπως θα έλεγε (είμαι σίγουρος) και ο φίλτατος @npap, η αλυσίδα σου είναι τόσο καλή, όσο καλό είναι το χειρότερο/πιο αδύναμο μέρος της. Οπότε αν νομίζεις ότι το πιο αδύναμο μέρος της αλυσίδας σου είναι το audio interface, αναβάθμισέ το. Όμως όπως θα έλεγα εγώ, μην περιμένεις τρομακτικές διαφορές προς το καλύτερο (εξαρτάται βέβαια και από το πώς ακούς, άλλοι δεν καταλαβαίνουν ιδιαίτερη διαφορά, ενώ άλλοι λένε ότι η διαφορά είναι μεγάλη). Σίγουρα η Clarett είναι ποιοτικά καλύτερη από την Scarlett. Το πόσο, και το αν αξίζει αυτή την διαφορά τιμής δεν το ξέρω. Αν σε παίρνει πάντως, πήγαινε προς RME μεριά και λόγω latency, και drivers, και υποστήριξης, και ήχου (αλλά έχει υπερδιπλάσια τιμή από την Clarett, με πολύ περισσότερα καλούδια όμως). EDIT: Για πες για το pc. Τι πήρες? EDIT 2: Γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις DI ή προενίσχυση (και να χρησιμοποιείς την line είσοδο) αντί για audio interface, αφού παίζεις καρφί στην κάρτα? Επεξεργασμένο 4 Μαρτίου 2023 από fusiongtr Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sharpshooter Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 https://reverb.com/item/28263687-rme-hdsp-9632-high-end-pci-audio-interface-soud-card Κοντά στα λεφτά που ψάχνεις, είμαι και γω ακρίβως στην ίδια φάση με σένα. Ψάχνω κάτι γύρω στα 200 να ηχογραφώ και να ακούω τον εαυτό μου Δεν ξέρω από specs όμως για να συγκρίνω. Η ssl ας πούμε είναι ανάλογης ποιότητας με τις φημισμένες κονσόλες? https://reverb.com/item/66519446-universal-audio-volt-2-usb-2-0-2-in-2-out-interface Universal audio και αυτές ονομαστές, αξίζουν όμως? Η pci θήρα είναι καλύτερη από usb και η rme=ποιότητα. πολλές οι επιλογές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε @dimsonic και @fusiongtr, το παραπάνω post μου αφορά καθαρά τη διαφορά τιμής, όπως το παράδειγμα της Scarlett που κάνει 145, και η Clarett που κάνει 350. Πάνω από διπλάσια τιμή, και πάνω κάτω ίδια features. Αν είναι να το πάω πιο πάνω, βάλε και την Apollo Twin που πάει στα 1000φεύγα. Ποοοοοσο δα καλύτερη μπορεί να είναι δ'αυτη, από μια που κάνει 100; παρα μα πάρα πολυ 8 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε Η ερώτηση προκύπτει από το εξής πρακτικό θέμα που έχω παρατηρήσει. Όταν ηχογραφώ, που είναι κιθάρα σε DI κατά 90%, παρατηρώ ότι ο ήχος μου δεν είναι τόσο καλός όσο άλλων, που χρησιμοποιούν πχ τον ίδιο amp simulator. Σίγουρα παίζει και η κιθάρα ρόλο, αλλά, έλεγα, μπας και η κάρτα ήχου μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει ένα πιο επαγγελματικό ήχο. θα σου πω ένα πράγμα. Όταν πήρα την rme ήταν την εποχή που ηχογραφούσα ένα soundtrack που είχε μια σκηνή που το τρακ των εφέ είχε κάτι πυροβολισμούς. Την σκηνή την ήξερα καλά γιατί την είχα ακούσει 10δες φορές για να σκεφτώ τι θα γράψω εγώ. Με την κάρτα αυτή όταν άκουσα τη σκηνή τρόμαξα. Το άκουσα και ξανακουσα πολλές φορές και κάθε φορά ενώ ξέρω ότι ακολουθεί το εφέ, πάντα τρομάζω. Πολλές φορές ακούγοντας ηχογραφήσεις δικές μου ή άλλων (ιδίως ζωντανές) νομίζω ότι κάποιος είναι στο δωμάτιο. Υπερβολή? Φαντασία μου? όχι θα έλεγα. 8 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε Κάνω κάποιες αναβαθμίσεις τώρα τελευταία. Πήρα νέο PC, νέα όργανα, βάσεις, κτλ. Από software είμαι κομπλέ, οπότε το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκα να δω αν αξίζει να αλλάξω είναι το audio interface. Δυστυχώς οι rme είναι στις εταιρείες που έχουν πληγεί από την έλλειψη τσιπακίων και να φανταστείς έχουν αλλάξει και τη σχεδίαση για να την αντιμετωπίσουν. Εκείνο που την κάνει πραγματικά αξιόλογη εκτός από την ποιότητα κατασκευής είναι το λογισμικό total mix με τις απειρες δυνατότητες διασύνδεσης που προσφέρει. Τώρα εκτός από το ότι είναι δυσεύρετες και σίγουρα πιό ακριβές από το μπατζετ σου είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκτός ίσως από το να περιμένεις να εξοικονομήσεις και να είναι διαθέσιμες. Εκτός αν βρεις β χέρι. αλλιώς ή θα πας σε clarett ή σε audient id 14 ή 22 όσο υπάρχει ακόμα με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Reborn Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Εφόσον το τραβάει η συζήτηση, υπάρχει λόγος να πάει κάποιος casual σαν εμένα από Focusrite 2i2 3rd gen σε Audient ή έπαθα gas πάλι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Reborn είπε Εφόσον το τραβάει η συζήτηση, υπάρχει λόγος να πάει κάποιος casual σαν εμένα από Focusrite 2i2 3rd gen σε Audient ή έπαθα gas πάλι; αν σε καλύπτει σε features, όχι 1 με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Reborn Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, dimsonic είπε αν σε καλύπτει σε features, όχι Έχω αρχίσει και καταλαβαίνω ότι υστερεί σε προ ενισχύσεις… επειδή τώρα τελευταία είδα και πιο ακριβές. Όχι τόσο πολύ όμως. Η απορία προκύπτει σχετικά με το αν πρέπει να πάω σε άλλη εταιρεία παραπλήσια η πρέπει να σκάσω 5 κατοστάρικα. Δεν ξέρω, θα πήγαινα και σε πιο ακριβές, αλλά έχω μια απέχθεια στη uad που παίζουν πολλοί σε εκείνο το εύρος τιμών. Επεξεργασμένο 5 Μαρτίου 2023 από Reborn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, Reborn είπε Έχω αρχίσει και καταλαβαίνω ότι υστερεί σε προ ενισχύσεις… επειδή τώρα τελευταία είδα και πιο ακριβές. Όχι τόσο πολύ όμως. Η απορία προκύπτει σχετικά με το αν πρέπει να πάω σε άλλη εταιρεία παραπλήσια η πρέπει να σκάσω 5 κατοστάρικα. Δεν ξέρω, θα πήγαινα και σε πιο ακριβές, αλλά έχω μια απέχθεια στη uad που παίζουν πολλοί σε εκείνο το εύρος τιμών. η ύπαρξη προενίσχυσης είναι feature η καλή προενίσχυση είναι άλλο πράγμα. Είπες ότι η χρήση είναι casual. Αυτό για μένα σημαίνει ότι την έχεις για να παίζεις και άντε να γράφεις κανένα κομμάτι. Μέχρι εκεί είναι υπερ-αρκετή. με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Reborn είπε Έχω αρχίσει και καταλαβαίνω ότι υστερεί σε προ ενισχύσεις… Όλες οι κάρτες που έχουν αναφερθεί σε αυτό το thread πάνω κάτω τις ίδιες προενισχυσεις εχουν που είναι μια χαρά, είναι δηλ.αθορυβες και καθαρές. Γενικά υπάρχει πολύ μυθολογία γύρω από τις προενισχυσεις και καλό είναι όπου ακούς πολλά καλάθια να βαστάς και μικρά κεράσια Δεν πας για διαμόρφωση "χαρακτήρα '' μέσω της προενισχυσης ενός interface μια όσο το δυνατόν καθαρότερη και αθόρυβη αποτύπωση αυτού που ηχογραφείς θες. Επεξεργασμένο 5 Μαρτίου 2023 από Superfunk www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Reborn Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, dimsonic είπε η ύπαρξη προενίσχυσης είναι feature η καλή προενίσχυση είναι άλλο πράγμα. Είπες ότι η χρήση είναι casual. Αυτό για μένα σημαίνει ότι την έχεις για να παίζεις και άντε να γράφεις κανένα κομμάτι. Μέχρι εκεί είναι υπερ-αρκετή. Όχι, γιατί το casual δεν σημαίνει ότι δεν έχω με τον καιρό και την εμπειρία αποκτήσει πιο ευαίσθητο αυτί και δεν ότι δεν ακούω την πλαστικούρα. Θα ήθελα κάτι ελαφρώς καλύτερο, αλλά να μην φτάσω και σε εξωφρενικό βαθμό. Δηλαδή, αυτό που ρώτησα είναι μήπως οι άλλες εταιρείες έχουν να σου προσφέρουν κάτι λίγο πιο transparent. Αν μου πείτε, βέβαια, ότι η πιο transparent είναι η τάδε αλλά κάνει 500 - 700 ευρώ και τίποτα παρακάτω δεν στο δίνει αυτό, θα το διπλοερευνήσω και θα πάω κατά εκεί. Πάντως το ότι με πειράζει, με πειράζει. 1 λεπτό πριν, Superfunk είπε Όλες οι κάρτες που έχουν αναφερθεί σε αυτό το thread πάνω κάτω τις ίδιες προενισχυσεις εχουν που είναι μια χαρά, είναι δηλ.αθορυβες και καθαρές. Γενικά υπάρχει πολύ μυθολογία γύρω από τις προενισχυσεις και καλό είναι όπου ακούς πολλά καλάθια να βαστάς και μικρά κεράσια Δεν πας για διαμόρφωση "χαρακτήρα '' μέσω της προενισχυσης ενός interface μια όσο το δυνατόν καθαρότερη και αθόρυβη αποτύπωση αυτού που ηχογραφείς θες. Πολύ ωραία! ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό έχω στο μυαλό μου. Το καθαρότερο, το πιο ευκρινές σήμα. Για αυτό ρωτάω, γιατί στη Focusrite δεν την παίρνω αυτή την αίσθηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση