Προς το περιεχόμενο

Εντυπωσεις απο την εμφανιση του Scott Henderson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

.....σε γνωστο ωδειο της Αθηνας............

Προσπερνωντας το υπερβολικα τσουχτερο εισητηριο (35¤ ειναι πολλα για τον Ηenderson σε μια αιθουσα 100 ατομων.......οταν μαλιστα σου χρεωνουν επιπλεον την μπυρα 6¤!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...τουλαχιστον βρε αθεοφοβοι δωστε το ποτο δωρεαν), και τον ΑΘΛΙΟ ΗΧΟ (ειδικα στο πρωτο μερος)........

Οφειλω να πω οτι με αφησε πολυ μετρια εντυπωσιασμενο.....εντυπωσιασμενο μεν αλλα ΜΕΤΡΙΑ........καποια κομματια ηταν απιστευτα......ο μπασιστας του απιθανος, ο ντραμμερ του επισης (αν και οταν θα μεγαλωσει και ωριμασει λιγο, και βγαλει καποια περιττα "βαρα οτι βρεις μπροστα σου" θα ειναι πολυ καλυτερος) και ο Henderson στα γνωστα επιπεδα......Οφειλω να πω οτι ποτε δεν ημουν μεγαλος φαν του αλλα απο την αλλη αυτα που παιζει ειναι αν μη τι αλλο αξιολογοτατα.......βλεπτοντας τον αυτη τη φορα εκ του πλησιον διαπιστωσα τι ειναι αυτο που δεν μου αρεσει.....(αφενος ο ηχος του....μπλιαχ....αν και αυτο δεν εχει και τοση σημασια).......

Η αποστροφη μου οφειλεται στο γεγονος οτι ενω αυτα που παιζει (και αυτος και το rythm section του) ειναι ενδιαφεροντα δεν μου αρεσει καθολου ο τροπος που τα παιζει......ενα πολυ "βρωμικο" παιξιμο (δεν ενοοω βρωμικο με την εννοια του distorted) που δεν αφηνει να ακουστουν ολα οπως θα επρεπε και τελικα κουραζει.....

Εν κατακλειδι.......θα ηθελα τα ιδια πραγματα που ακουσα χτες....να τα εβλεπα απο εναν αλλον κιθαριστα απο τον οποιο νομιζω ο S.H και σαν στυλ παιξιματος αλλα και μουσικα εχει δανειστει αρκετα....Jeff Beck

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εν κατακλειδι.......θα ηθελα τα ιδια πραγματα που ακουσα χτες....να τα εβλεπα απο εναν αλλον κιθαριστα απο τον οποιο νομιζω ο S.H και σαν στυλ παιξιματος αλλα και μουσικα εχει δανειστει αρκετα....Jeff Beck

Μονο σε κανενα L.A. φιλε μου ο Jeff.. :cry: :cry: :cry: :cry: Κι εγω

θα γουσταρα με τα μπουνια να παω να τον δω. :D

feel da FUNK blast

Οφειλω να πω οτι με αφησε πολυ μετρια εντυπωσιασμενο.....εντυπωσιασμενο μεν αλλα ΜΕΤΡΙΑ.......

Γενικά όταν ακούω ένα μουσικό να παίζει, για να τον κρίνω προσπαθώ να καταλάβεω τι παίζει. Εννοώ τι κλίμακες περνάει και που, τι συγχορδίες περνάει και που, τι αρπέζ και που, κτλ.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΙΝΩ!!!!

Ο Henderson ξέρει "πολύ περισσότερη" μουσική (αδόκιμο, αλλά τελος πάντων) απο το 99% των κιθαριστών που έχουν αναφερθεί σε αυτό το φόρουμ.

Το βάθος της μουσικής του θέλει και εκπαιδευμένα αυτάκια. Όταν πριν 20+ χρόνια ο τότε δάσκαλος μου. μου είχε βάλει να ακούσω το Giant Steps είχα μεν εντυπωσιαστεί αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα απ'ότι έπαιζε ο master...

Μέσα απο τα χρόναι που "ξεκουφάθηκα" και κατάλαβα τι έπαιζε το βούλωσα και χώθηκα στη τρύπα μου για σοβαρή μελέτη...

Αυτά το ολίγα...

Αυτά το ολίγα...

Εντάξει φίλε, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι για να επιλεχθεί να παίξει σε ένα...ωδείο, με κοινό... 100 άτομα, κάποια αμαρτία πρέπει να έχει κάνει στη ζωή του καθώς οι πιο πολλές λυκειακές μπάντες έχουν περισσότερο κοινό (ούτως ειπείν).

Όχι ότι εμένα με χαλάει προσωπικά - πάντα γούσταρα τις μοναχικές διαδρομές - αλλά άλλοι κιθαρίστες τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο συγκεκριμένος.

Τώρα, να στο πω και αυτό, λίγο ελληνική "δισκοκριτική" μου φάνηκε η προσέγγισή σου, αλλά δε λεώ περισσότερα σε μία ύστατη προσπάθεια να προστατεύσω τον χαρακτήρα του thread, το οποίο καλό θα ήταν να φιλοξενήσει μόνο απόψεις ανθρώπων που έχουν πάει στη συναυλία.

Mea Culpa

fenderiarh ποια μέρα πήγες? εγώ πήγα Πέμπτη και θα πάω και σήμερα Σάββατο μάλλον...

ειλικρινά...δεν αντιλαμβάνομαι ...γιατί να μην σαρέσει ο ήχος του... το μόνο που μπορεί να φαίνεται περέργο ειναι το συνεχές...delay...και κάποια κάπως πιο περιέργα εφέ...

νομίζω πως το suhr κεφάλι του κάθεται καλύτερα...

anyway... στο θέμα ήχου μπαίνει το υποκειμενικό θέμα..και απο την στιγμή που τον nick σου είναι fenderiarhs...και αν θυμάμαι καλά...έχεις και κάποιες fender ...με emg επάνω...δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε...παραπάνω... γιατί διαφωνώ απο την βάση του...

όσον αφορά το παίξιμο... ο henderson... δεν είναι τεχνικαράς όπως άλλοι...αλλα είναι μουσικός!!! ούτε και ο Beck ηταν άλλωστε τεχνικαράς.... οι επιρροές απο Beck είνια τεράστιες...αλλά πιστεύω πως αυτό που κάνει... είνια μια εξελιξη σε αυτό το στύλ....

επίσης προσωπικά... πιστεύω οτι έχει μακράν το καλύτερο phrasing που υπάρχει...και κάνω καλόγουστο και μουσικό outside παίξιμο...χωρίς να ακούγεται γραφικός...ή επιτιδευμένος... αν δεν ακούς γενικά jazz fusion...καλλιτέχνες.... είναι άλλο θέμα... επίσης προσωπικά μαρέσει γιατί αυτό το ιδίωμα το περνάει μέσα απο αρκετά blues στοιχεία... όπως συγκεκριμένα progressions...αλλά και classic blues φράσεις...

ε και για να τελείωνω... καλοί οι βρεντόσαυροι μουσικοί που ΟΛΟΙ μας αγαπάμε... αλλά ας ανοίξουν λίγο τα αυτιά μας πέρα απο την παιγμένη κάθετα πεντατονική... και δυστυχώς...ο μόνος τρόπος είναι ακούγοντας και διαβάζοντας πολύ μουσική...

αυτά!

eye... τώρα είδα το post σου...και απλά είναι παιδική σκέψη... ο henderson διδάσκει στο μεγαλύτερο κιθαριστικό ωδείο...έχει παίξει με τα μεγαλύτερα ονόματα.... και τα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε top 40 μπάντα σαν session... απλά δεν τον ενδιαφέρει γιατί παίζει την δική του μουσική που γουστάρει και τον εκφράζει...

το ιδίωμα που παίζει είναι πολύ δύσκολο... να το ακούσει κανείς...αν δεν ασχολείται πολύ με την μουσική και αν δεν γουστάρει την κιθάρα... οι μπαντούλες που παίζουν διασκευές...έχουν κόσμο γιατί παίζουν "ευκολη" εύπεπτη μουσική... στην τελική η Πέγκυ έχει πιο πολύ κόσμο απόλους...τι λέ

ει αυτό για την καλλιτεχνική της αξία?!

Υ.Γ και σε αυτόν τον χώρο είναι μάλλον ο πιο αναγνωρισμένος... θα έλεγα...

eye... τώρα είδα το post σου...και απλά είναι παιδική σκέψη.

Το ξέρω ότι είναι παιδική σκέψη, αλλά στέκει σαν απάντηση στο εξίσου παιδικό επιχείρημα που αρθρώθηκε από το μέλος στο οποίο απάντησα. Λες να μην ξέρω την αξία του Χέντερσον; Αλλά όταν αυτή η αξία συνδέεται με ωδειακά κριτήρια (γράφει "τι κλίμακες περνάει και που, τι συγχορδίες περνάει και που, τι αρπέζ και που") τότε ασφαλώς θα αντιδράσω διότι αυτή δεν είναι προσέγγιση ανθρώπου που αγαπά τη μουσική, αλλά προσέγγιση μουσικολόγου και μάλιστα μη-ενημερωμένου διότι υπάρχουν άλλοι που έχουν κάνει πολύ "περισσότερα".

Στην τελική, και επειδή είμαι και 42 ετών, έχω φάει στη μάπα περίπου τρεις γενιές αυτοβαυκαλιζόμενων παιδιών των ωδείων του Νάκα, των οποίων η προσφορά στη δισκογραφία και οπουδήποτε αλλού είναι ίση με ένα μεγάλο κουλούρι. Νισάφι με αυτές τις εσωστρεφείς βλακείες, σιγά μην αναλύσουμε και τα αρπεζ του Χέντερσον. Πολύ Ευαγγελάτο βλέπουν ορισμένοι.

Mea Culpa

χμμμ κοίτα...αντιλαμβάνομαι πως το λες...τώρα που το εξηγείς...

προφανέστατα και ποσός με ενδιαφέρει οταν ακούω τον Henderson να κοιτάω τι arpeggio κάνει...έτσι κιαλλιώς αυτα έχουν περάσει μέσα του... απο το πολύ διάβασμα... αλλά...εκεί είναι το θέμα ...ένας τέτοιος τύπος σε εξιτάρει να διαβάσεις...πολύ... και μετά στον ελευθερο αυτοσχεδιασμό σου να χρησιμοποιήσεις όλες αυτές τις "περιέργες" κλίμακες που παίζεις και αφομιώνεις στην μελέτη σου... η τεχνική και η θεωρία δεν είνια αυτοσκοπές είναι εργαλεία...στο να σε κάνουν πιο δημιουργικό... δυστυχώς λόγω κακών δασκάλων στην Ελλάδα αυτό δεν το έχουμε αντιληθεί ακόμα...

eye... τώρα είδα το post σου...και απλά είναι παιδική σκέψη.

Το ξέρω ότι είναι παιδική σκέψη' date=' αλλά στέκει σαν απάντηση στο εξίσου παιδικό επιχείρημα που αρθρώθηκε από το μέλος στο οποίο απάντησα. Λες να μην ξέρω την αξία του Χέντερσον; Αλλά όταν αυτή η αξία συνδέεται με ωδειακά κριτήρια (γράφει "τι κλίμακες περνάει και που, τι συγχορδίες περνάει και που, τι αρπέζ και που") τότε ασφαλώς θα αντιδράσω διότι αυτή δεν είναι προσέγγιση ανθρώπου που αγαπά τη μουσική, αλλά προσέγγιση μουσικολόγου και μάλιστα μη-ενημερωμένου διότι υπάρχουν άλλοι που έχουν κάνει πολύ "περισσότερα".

Στην τελική, και επειδή είμαι και 42 ετών, έχω φάει στη μάπα περίπου τρεις γενιές αυτοβαυκαλιζόμενων παιδιών των ωδείων του Νάκα, των οποίων η προσφορά στη δισκογραφία και οπουδήποτε αλλού είναι ίση με ένα μεγάλο κουλούρι. Νισάφι με αυτές τις εσωστρεφείς βλακείες, σιγά μην αναλύσουμε και τα αρπεζ του Χέντερσον. Πολύ Ευαγγελάτο βλέπουν ορισμένοι.[/quote']

φιλε μου Wow! :) με το παραπανω με καλυψες γιατι με προηγουμενη σου τοποθετηση με εκανες να απορησω και να διαφωνησω λιιιγο...πχ εδω:

Εντάξει φίλε, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι για να επιλεχθεί να παίξει σε ένα...ωδείο, με κοινό... 100 άτομα, κάποια αμαρτία πρέπει να έχει κάνει στη ζωή του καθώς οι πιο πολλές λυκειακές μπάντες έχουν περισσότερο κοινό (ούτως ειπείν).

Όχι ότι εμένα με χαλάει προσωπικά - πάντα γούσταρα τις μοναχικές διαδρομές - αλλά άλλοι κιθαρίστες τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο συγκεκριμένος.

αν και ειναι θεμα γουστου καθαρα πολλες φορες γιατι πιστευεις οτι αλλοι κιθαριστες τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο συγκεκριμένος;ποιοι ειναι αυτοι;μπορεις να πεις μερικους;και τι ακριβως κανει ο συγκεκριμενος γιατι εγω που τον ακουω τοσα χρονια δεν εχω καταλαβει... :lol: :wink:

υ.γ.ισως να μην ειμαι και τοσο αντικειμενεικος γιατι απο ..χιλιαδες μουσικους :lol: που ακουω χρονια τον εχω στους...πολυυυυυ TOP μου...

τι ακριβως κανει ο συγκεκριμενος γιατι εγω που τον ακουω τοσα χρονια δεν εχω καταλαβει... :lol: :wink:

Εμ, αυτά παθαίνεις άμα δε μελετάς τα αρπέζ του.... :) :) :)

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου