Vale Rossi Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Έχω μια Fender Stratocaster Ultra σεταρισμένη στον Καγμάκη και μετά από μερικούς μήνες είπα να αλλάξω χορδές μόνος. Συνήθως τις αλλάζω μία μία και δεν υπάρχει πρόβλημα. Είπα όμως να τις βγάλω όλες μαζί για να καθαρίσω την ταστιέρα το pickguard και τους μαγνήτες από την σκόνη. Έτσι και έκανα και στην συνέχεια άρχισα να περνώ τις χορδές μία μία ξεκινώντας από τα μπάσα. Μόλις τις πέρασα όλες, άρχισα σιγά σιγά να κουρδίζω και γενικώς έφτιαχνα με το κουρδιστήρι τη μια χορδή και πήγαινα στην επόμενη και μετά διαπίστωνα ότι χάλαγε η προηγούμενη. Κοιτάζω και έχει σηκωθεί η βάση του τρέμολο. Χαλαρώνω πάλι τις χορδές κατεβάζω την γέφυρα και ξανακουρδίζω προσέχοντας να μην ξαναανέβει. Ήταν φυσιολογικό αυτό με την γέφυρα? Πρέπει να έχω το νου μου πάντα στη γέφυρα να μη σηκώνεται? (έχω χάσει και το λινκ με τον οδηγό του superfunk)! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2022 Έβαλες χορδές με μεγαλύτερο gauge? Πριν, η γέφυρα ήταν κολλημένη κάτω? Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vale Rossi Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2022 51 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε Έβαλες χορδές με μεγαλύτερο gauge? Πριν, η γέφυρα ήταν κολλημένη κάτω? Έχω την αίσθηση ότι το προηγούμενο ήταν σετ με 9αρες και έβαλα 10-38. Και γενικά δεν είχα προσέξει η γέφυρα να είναι ανεβασμένη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2022 Θες να είναι κατεβασμένη η γέφυρα ή floating? Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vale Rossi Δημοσιευμένο 16 Νοεμβρίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 16 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε Θες να είναι κατεβασμένη η γέφυρα ή floating? Κατεβασμενη νομίζω. Οπτικά το λέω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 16 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 16 Νοεμβρίου 2022 Για να την κατεβασεις κάτω και να την κολλήσεις στο σώμα, θα ξεβιδώσεις τις έξι βίδες που συγκρατούν το καπάκι στο πίσω μέρος της κιθάρας. Στο εσωτερικό θα δεις τον μηχανισμό του τρεμολο με τα ελατήρια και τις δυο μεγάλες βίδες που τον συγκρατούν. Αυτές τις βίδες, εάν τις βιδώσεις περισσότερο, θα τραβήξουν τη γέφυρα προς τα κάτω. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις ακόμα ένα ελατήριο, εάν έχεις περίσσευμα, αλλά σου προτείνω να σφίξεις τις βίδες οσο χρειάζεται, ώστε να επανέλθει η λειτουργία της γέφυρας σε αυτό που έχεις συνηθίσει. Όσο σφίγγεις, θα ξεκουρδίζει η κιθάρα. Θα πρέπει να την κουρδίζεις συνεχώς για να την ρυθμίσεις σωστά. Το τρέμολο block από την μια το τραβούν οι χορδές, και απο την άλλη το τραβούν τα ελατήρια. Όπως κουρδίζεις τις χορδές για πετύχεις την ιδανική τάση τους, έτσι πρεπει να "κουρδίζεις" και τα ελατήρια (από τις δυο βίδες) ώστε να εξισορροπήσουν την τάση των χορδών, και να φέρεις την γέφυρα εκεί που θέλεις. Το ένα σέρνει τ' άλλο, δλδ. 1 1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση