gkourmoul1 Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2022 Δοκιμάζω να παίξω πανω σε ένα backing track με ένα πετάλι τύπου fuzz face. Τέρμα volume και gain, και στην LP χρησιμοποιώ τα pots για τις δυναμικές. Δεν έχω συνηθίσει να παίζω με fuzz και παρατηρώ ότι δεν είναι και πολύ all-around ο ήχος τους. Δύσκολα πετάλια για να χωρέσουν σε ένα μιξ, παίζοντας lead, και για να ακουστούν ωραία χρειάζονται αρκετά double-stops. Καμία σχέση με το παίξιμο ενός distortion pedal. Your browser does not support the HTML5 audio tag vsblues.mp3 4 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
PAL Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 Γιώργο με τον ήχο δεν ξετρελάθηκα, το παίξιμο όμως είναι διαστημικό!!!! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
roberto30 Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 Γιώργο ειδικά στις πιο χαμηλές νότες ο ήχος δεν είναι και ο καλύτερος. Παρόλο που απλά τεσταρεις τον ήχο στο κλιπ, το παίξιμο είναι εξαιρετικό όπως πάντα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bouzoukleri Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 Νομίζω πως ακούμε αυτό ακριβώς που είχαν στο μυαλό τους όταν σχεδίαζαν παλιά τότε το fuzz. Εφέ που να "ακούγεται" στα μεσαία και χαμηλά η ηλεκτρική κιθάρα σαν τρομπέτα. Μετά τους προέκυψε ο Χέντριξ και άλλαξαν όλα. Ωραίο το παίξιμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 Ούτε εμένα μου αρέσει ο ηχος. Μου αρέσει για ριφ και ρυθμικο παίξιμο, αλλά δεν μπορώνα τον χωνέψω για lead. Ίσως φταίει και η συνεργασία του με τον ενισχυτή, και όλο αυτό μεσω emulated output. Θα πρεπει να κανω και δοκιμές με κανονικό ενισχυτή, με διαφορετικό ήχο. Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2022 Έκανα άλλη μια δοκιμή με τελε. Τέρμα το φαζ, και μπούσταρα με ένα bluesbreaker style OD. Στο περισσότερο κλιπ παίζω με ριγμένα τα pots. Είναι κάπως πιο στρωτός, και γλυκός, ο ήχος. Σίγουρα, παρουσιάζει ενδιαφέρον η χροιά αυτή, και είναι αξιοποιήσιμη. Your browser does not support the HTML5 audio tag vstelebluesod.mp3 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mpamps Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2022 Στο clip της LP στην αρχή δε μου αρέσει καθόλου. Εκεί μου φαίνεται ότι έχεις χαμηλώσει το volume και ίσως και το tone και παίζεις με τον neck? Είναι όμως και στιγμές που ο ήχος είναι πραγματικά πολύ ωραίος. Στις στιγμές αυτές είναι πιο πριμαριστός και λιγότερο μπουκώμενος. Π.χ στο 2:12. Στον clip με την Tele αυτό το μπούκωμα δε με ενοχλεί. Είναι ωραίο. Αλλά εκεί έχω την εντύπωση ότι έχεις προσαρμόσει και το παίξιμό σου στον ήχο. Τον χρησιμοποιείς διαφορετικά. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2022 Με την lp είναι χάλια όντως. Είχα ριγμένα είτε vol, είτε tone pot, είτε και τα δύο, κάνοντας δοκιμές. Οπότε τα ανεβαζα, ακουγόταν σωστά. Με την τελε, έκανα το ίδιο, απλά χρησιμοποίησα ένα od πιο πριν, το οποίο "σιδερωσε" λίγο τον ήχο. Και όντως, έχω προσαρμόσει το παίξιμο μου πάνω στον ήχο. Νομίζω, κάθε ήχος θέλει να προσαρμόσεις το παίξιμο πάνω του. Και πάνω που άρχισα να το βρίσκω, τελείωσε το backing . Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2022 Προτιμώ φουλ το 2ο με την τέλε (δε πιστεύω ότι το λέω). Αλλά όπως λέει και ο Μπάμπης, νομίζω έχεις προσαρμοστεί και παίζεις διαφορετικά, το ελέγχεις δηλαδή περισσότερο. Έτσι μου φάνηκε. Σαν ήχο οκ έχει την υπερβολή του ρε παιδί μου. Σίγουρα δεν είναι για όλες τις περιστάσεις. Αλλά μια παιχτούρα σαν εσένα τα κάνει όλα να ακούγονται ωραία! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2022 24 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε δε πιστεύω ότι το λέω Σε όποια ηχογράφηση και να ακούσεις τελε, θα ακούγεται καλύτερα από μια lp. 2 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση