Προς το περιεχόμενο

Έχει το ροκ στοιχεια μπλουζ?

Jim04

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Kanimothrios είπε

Κάτι παρόμοιο έχω ακούσει από γνωστό Έλληνα κιθαρίστα,

ο οποίος κρατώντας το δυτικό όργανό του και παίζοντας δυτική μουσική,

είπε πως δεν μπορεί καν να φανταστεί πως θα ήταν η μουσική σήμερα,

χωρίς την αφρικανική μουσική..

Προσωπικά θεωρώ πως τέτοιες απόψεις εκφέρονται από άτομα που θέλουν να το παίξουν προχωρημένα, εναλλακτικά,κ.λ.π.

Απόψεις που θα σε κάνουν δήθεν πιο αρεστό και εκφέρονται από άτομα που συνήθως δεν έχουν την παραμικρή ιδέα περί του θέματος και δεν έχουν ρωτήσει καν(όπως και η φίλη σου) τους άμεσα εμπλεκόμενους(Αφρικανούς) για το τι πιστεύουν οι ίδιοι για τη μουσική τους..

Ακριβώς αυτό.Κουλτουριάρηδες.Εχω πάει σε αρκετά αφρικανικά event και πραγματικά με πονάει το κεφάλι μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

Εχω πάει σε αρκετά αφρικανικά event και πραγματικά με πονάει το κεφάλι μου.

Χθες που έπρεπε να πιείς τα τσίπουρα έπινες καφέ.

Στα αφρικανικά events βρήκες να τα κοπανήσεις?

• Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

2 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

Ακριβώς αυτό.Κουλτουριάρηδες.Εχω πάει σε αρκετά αφρικανικά event και πραγματικά με πονάει το κεφάλι μου.

εκεί πας πονοκεφαλιασμένος και στρώνεις

• Χαχα 1

με σήμα το μπιφτέκι

1 ώρα πριν, fusiongtr είπε

Και σου φάνηκε παράξενο να φανταστώ ....

Και να υποθέσω ότι τα blues, την Jazz, τα gospel, το funk, κλπ, τα έφτιαξαν ο Μπετόβες με τον Μπάχη και ο Μοτσάρντης με τον Σοπέ, στα πεντάγραμμα τα δυτικά, να παίζονται με τσέμπαλο στις αίθουσες των ευγενών, στις Βερσαλίες και στις σκάλες του Μιλάνου.

Να υποθέσω επίσης ότι λέγοντας "δυτική μουσική" βγάζεις απ' έξω όλες τις παραδοσιακές μουσικές διαφόρων πολιτισμών και εθνοτήτων, την Αφρικανική, την Ινδική, την Ιαπωνική, την Βαλκανική, την Κέλτικη, κλπ.

Ή βγάζεις απ' έξω μόνο συγκεκριμένες παραδοσιακές μουσικές?

Η αμερικανική μουσική που αναφέρεις που παίζουν οι μαύροι είναι καθαρά ευρωπαϊκή που την προσάρμοσαν στο δικό τους ύφος γι'αυτό και παίζεται μόνο στην Αμερική.Στην Αφρική δεν έχουν ιδέα για όλα αυτά.Τα υπόλοιπα μέρη που αναφέρεις προφανώς και υπάρχουν απλά μιλάμε για το μπλουζ και την δήθεν αφρικανική καταγωγή του.

2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Χθες που έπρεπε να πιείς τα τσίπουρα έπινες καφέ.

Στα αφρικανικά events βρήκες να τα κοπανήσεις?

Κοίτα εδώ στο χωριό τα πίνω κάθε βράδυ οπότε βάζω κάποιο όριο πχ 5-6 διότι την άλλη μέρα πρέπει να πάω για μπάνιο την μικρή αλλιώς γίνεται χαμός.

• Like 1

5 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

Η αμερικανική μουσική που αναφέρεις που παίζουν οι μαύροι είναι καθαρά ευρωπαϊκή

Μπα, μάλλον η ευρωπαϊκή μουσική είναι αμερικάνικη.

Να ξέρεις, όλοι αφτοί, ο Μπετόβες, ο Σοπές, ο Αλμπινόνης, ο Σατής, όλοι Αμερικανοί ήντουσαν, που τους πήραν μεταγραφή ευρωπαϊκές ομάδες ασούμε, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η "καθαρά ευρωπαϊκή" αμερικάνικη μουσική, ήταν οι μάβροι σκλάβοι που ήρθαν από την Αφρική και τραγουδούσαν μπλουζ στα μπαμπακοχώραφα.

Μετά το πέρας της εργασίας των, λοιπόν, επήγαιναν και έπαιρναν τετράδιο με πεντάγραμμα από το κοντινό βιβλιοπωλείο, για να γράψουν τις ασκήσεις των, για τα μαθήματα του ωδείου, στο οποίο εμάθαιναν τις συμφωνίες και ασυμφωνίες που έγραφε ο Μπετόβες.

Εκεί ανακάλυψαν λοιπόν ότι ο Μοτσάρντης και ο Αμπινόνης, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα συχνά το διάστημα ελαττωμένης 5ης στις συγχορδίες των, και στις μελωδίες των, κυριαρχούσαν οι πεντατονικές, στις οποίες εσυνηθίζετο τότε να σηκώνουν την χορδήν οι βιολισταί, για την προσέγγισην νότας απέχουσας διαστήματος τόνου ή τριημιτονίου.

Ενεπνεύσθησαν λοιπόν από τας δυτικάς επηροάς, και σύμφωνα με τας επιταγάς των καθηγητών των, εξεκίνησαν την χρήσην των συγκεκριμένων μουσικών εργαλείων εις τας βαμβακοφυτείας εις τες οποίες εργάζοντο, και με το πέρας του νομίμου ωραρίου των, κατέγραφαν καθημερινά την πρόοδό των, εις τα πεντάγραμμά των, ινά τα παραδόσωσιν εις τον εβδομαδιαίον έλεγχον των καθηγητών των στο ωδείο.

Και έτσι, αν τα συνεχίσετε αυτά, εγώ θα αναγκαστώ να καταφύγω στα xanax που έχω πάντα στο συρτάρι μου, ακριβώς για κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

• Χαχα 3

Freud-Σαντές

2 ώρες πριν, fusiongtr είπε

Και σου φάνηκε παράξενο να φανταστώ ....

Και να υποθέσω ότι τα blues, την Jazz, τα gospel, το funk, κλπ, τα έφτιαξαν ο Μπετόβες με τον Μπάχη και ο Μοτσάρντης με τον Σοπέ, στα πεντάγραμμα τα δυτικά, να παίζονται με τσέμπαλο στις αίθουσες των ευγενών, στις Βερσαλίες και στις σκάλες του Μιλάνου.

Να υποθέσω επίσης ότι λέγοντας "δυτική μουσική" βγάζεις απ' έξω όλες τις παραδοσιακές μουσικές διαφόρων πολιτισμών και εθνοτήτων, την Αφρικανική, την Ινδική, την Ιαπωνική, την Βαλκανική, την Κέλτικη, κλπ.

Ή βγάζεις απ' έξω μόνο συγκεκριμένες παραδοσιακές μουσικές?

Πρέπει πρώτα να διαχωρίσεις τους Αμερικάνους(Αφροαμερικάνους στην περίπτωσή μας)

και τους Αφρικανούς.

Εκτός αν θεωρείς ότι όλα τα είδη που ανέφερες τα έφεραν αυτούσια οι Αφρικανοί από την ήπειρό τους στην Αμερική και δεν είναι προϊόν ζυμώσεων μετά την παρουσία τους στην Αμερική.

Όσο περί "δυτικής μουσικής",στο συγκεκριμένο άτομο που παίζει κλασσική κιθάρα και βγάζει το ψωμί του παίζοντας/διδάσκοντας κλασσικό ρεπερτόριο και ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως θα ήταν η 

μουσική χωρίς την αφρικανική,έχω να του πω ότι η δική του μουσική παρουσία,δεν θα είχε επηρεαστεί στο ελάχιστο..

Αν μετά από μαύρους Αχιλλέες στο BBC,ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο Αντόνιο ντε Τόρρες έκλεψε κατασκευαστικά μυστικά της κιθάρας από το Τζιμπουτί και ο Τζουλιάνι έκλεβε παρτιτούρες από το Σάκα Ζούλου,ας έχουμε το θάρρος να πούμε ότι υπηρετούμε συγκεκριμένες ατζέντες και όχι τη μουσική..

Επεξεργασμένο από Kanimothrios
  • Like 1

25 λεπτά πριν, Kanimothrios είπε

Εκτός αν θεωρείς ότι όλα τα είδη που ανέφερες τα έφεραν αυτούσια οι Αφρικανοί από την ήπειρό τους στην Αμερική και δεν είναι προϊόν ζυμώσεων μετά την παρουσία τους στην Αμερική.

Φυσικά και είναι προϊόν ζυμώσεων, αλλά αναιρεί αυτό την αφρικανική βάση τους?

Η αμερικανική μουσική δηλαδή είναι "δυτική"?

Κι ας έχει ζυμωθεί από αφρικανικές ρίζες?

Όσο περί "δυτικής μουσικής",στο συγκεκριμένο άτομο που παίζει κλασσική κιθάρα και βγάζει το ψωμί του παίζοντας/διδάσκοντας κλασσικό ρεπερτόριο,ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως θα ήταν η 

μουσική χωρίς την αφρικανική,έχω να του πω ότι η δική του μουσική παρουσία,δεν θα είχε επηρεαστεί στο ελάχιστο..

Ο άνθρωπος είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν η μουσική χωρίς την αφρικανική (έτσι γράφεις), δεν είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν η μουσική που παίζει και διδάσκει χωρίς την αφρικανική.

Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος ότι ακούει, παίζει και διδάσκει σταματάει γύρω στο 1800κάτι?

Δεν γνωρίζει τίποτα για την σημερινή μουσική?

Το ροκ, το μπλουζ, την ντίσκο, κλπ, τίποτα?

Σε κλουβί είναι κλεισμένος?

Δεν έχει την δυνατότητα να αξιολογήσει την εξέλιξη της μουσικής και την επίδραση της Αφρικής στην μουσική του σήμερα?

Αν μετά από μαύρους Αχιλλέες στο BBC,ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο Αντόνιο ντε Τόρρες έκλεψε κατασκευαστικά μυστικά της κιθάρας από το Τζιμπουτί και ο Τζουλιάνι έκλεβε παρτιτούρες από το Σάκα Ζούλου,ας έχουμε το θάρρος να πούμε ότι υπηρετούμε συγκεκριμένες ατζέντες και όχι τη μουσική..

Αυτά που τα είδες να γράφονται?

Ποιος έκλεψε τι από ποιον?

Τι δουλειά έχει ο μαύρος Αχιλλέας?

Για ποιες ατζέντες μιλάς?

Τι γράφουν αυτές?

Έχεις πρόβλημα με όλες τις παραδοσιακές μουσικές ή μόνο με την αφρικανική?

Μήπως έχεις πρόβλημα και με άλλα αφρικανικά?

Δεν θέλω να προχωρήσω παρακάτω την σκέψη μου ... γιατί δεν μου αρέσει αυτό που σκέφτομαι.

Ελπίζω να κάνω λάθος.

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Συμφωνώ 2

Freud-Σαντές

• Moderator

Friends, τα έχουμε κάνει μαλλιά κουβάρια. Μου πατάτε πάνω σε λεπτές γραμμές μερικοί μερικοί και έρχεται το στραβοπάτημα νομίζω.

(Όποιος ξανακράξει Malmsteen θα φάει time out, υπάρχουν και κάποια όρια ασ'ούμε)

• Like 1
  • Συμφωνώ 2

More is more. Yngwie Malmsteen

25 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Φυσικά και είναι προϊόν ζυμώσεων, αλλά αναιρεί αυτό την αφρικανική βάση τους?

Η αμερικανική μουσική δηλαδή είναι "δυτική"?

Κι ας έχει ζυμωθεί από αφρικανικές ρίζες?

Ο άνθρωπος είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν η μουσική χωρίς την αφρικανική (έτσι γράφεις), δεν είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν η μουσική που παίζει και διδάσκει χωρίς την αφρικανική.

Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος ότι ακούει, παίζει και διδάσκει σταματάει γύρω στο 1800κάτι?

Δεν γνωρίζει τίποτα για την σημερινή μουσική?

Το ροκ, το μπλουζ, την ντίσκο, κλπ, τίποτα?

Σε κλουβί είναι κλεισμένος?

Δεν έχει την δυνατότητα να αξιολογήσει την εξέλιξη της μουσικής και την επίδραση της Αφρικής στην μουσική του σήμερα?

Αυτά που τα είδες να γράφονται?

Ποιος έκλεψε τι από ποιον?

Τι δουλειά έχει ο μαύρος Αχιλλέας?

Για ποιες ατζέντες μιλάς?

Τι γράφουν αυτές?

Έχεις πρόβλημα με όλες τις παραδοσιακές μουσικές ή μόνο με την αφρικανική?

Μήπως έχεις πρόβλημα και με άλλα αφρικανικά?

Δεν θέλω να προχωρήσω παρακάτω την σκέψη μου ... γιατί δεν μου αρέσει αυτό που σκέφτομαι.

Ελπίζω να κάνω λάθος.

Θα σου γράψω μονάχα για το τελευταίο,γιατί πέρα από ότι μου είσαι διαχρονικά συμπαθής φυσιογνωμία,

θα εκτροχιαστούμε και θα βγούμε και off topic.

Θέλω απλά να προβληματιστείς για την κατεύθυνση που προχωράει η σκέψη σου διαβάζοντάς όσα έγραψα

και γιατί συμβαίνει αυτό.

Στην Ελλάδα έχω μεγαλώσει, γνωρίζω τα αντανακλαστικά που οδηγούν την σκέψη σου προς τα εκεί.

Εγώ θα σου πω μονάχα, ότι με το να γράφει ξανά κάποιος την ιστορία της Μουσικής(και όχι μόνο) κατά το δοκούν μονάχα για να επιτύχει συγκεκριμένους σκοπούς, το μόνο που τελικά καταφέρνει είναι να δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που δήθεν πολεμά..

Επεξεργασμένο από Kanimothrios

• Moderator
7 λεπτά πριν, Kanimothrios είπε

το μόνο που τελικά καταφέρνει είναι να δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που δήθεν πολεμά..

Με γρίφους μιλάς γέροντα...

Εδώ δεν υπάρχει κάποιος "πόλεμος". Και βέβαια δεν ξαναγράφουμε τη μουσική ιστορία.

Τα blues έχουν αφρικανικές ρίζες, τελεία και παύλα. Εδώ δεν υπάρχει κάποιο θέμα για debate.    

all this has happened before and will happen again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου