Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για 5.1 ηχεία που μπορούν να λειτουργήσουν και ως μόνιτορς

filmmusic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, λυπάμαι που το δικό μου νήμα στάθηκε αφορμή να παρεξηγηθείτε μεταξύ σας.

Αν μη τι άλλο, φαίνεται αυτό που ξέρουμε όλοι, ότι ο καθένας έχει τη δική του άποψη και δε συμπίπτουν οι γνώμες όλων.

Επίσης, νομίζω έχει γίνει μια παρανόηση:

Επειδή το βλέπετε όλοι από την πλευρά της μουσικής παραγωγής και του μιξαρίσματος που κάνετε οι περισσότεροι εδώ, φαντάζεστε ότι εγώ πήρα το σύστημα αυτό για να το χρησιμοποιώ 99% για αυτόν τον σκοπό και 1% για να βλέπω ταινίες. Γι'αυτό και όλοι σχεδόν το βγάζετε άχρηστο.

Απλώς να σας πω, ότι η αναλογία αυτή είναι 50-50%, για να μην πω ότι το πήρα περισσότερο για ταινίες.

Επίσης το cubase το χρησιμοποιώ κυρίως για να φορτώνω VSTs και να κάνω τη σύνθεση. Από μιξαρίσματα και τέτοια, δυστυχώς δεν ξέρω. (ε, δεν τα ξέρουμε όλοι όλα). Προσπαθώ να κάνω μια προσεγμένη σύνθεση και από κει και μετά, αν του αρέσει του άλλου (του πελάτη ενδεχομένως, έχει καλώς).

Τώρα, αυτό που λέω να κάνω εγώ, είναι να πάρω το καλώδιο που μου προτείνατε (πόσο κοστίζει πια αυτό;) και ΑΝ αποδειχθεί ότι έχω πολύ latency και δε μπορώ να δουλέψω καθόλου, να πάρω τα 2 καινούργια μονιτορς και να τα συνδέσω στη Scarlett, οπότε το ένα πρόβλημα με το Cubase μου λύνεται.

Για το άλλο πρόβλημα, που έχω με τα clicks και pops στους ήχους των Windows, θα το ψάξω ακόμα να δω τι μπορεί να γίνει, θα έρθει και ο άλλος που μου έκανε το calibration και βλέπουμε...

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, trolley είπε

Το έκανε έτσι διότι κάποιος σαν εσένα, του είπε ότι θα λειτουργήσει και έτσι.

Δεν βλέπω να έχει κανένα πρόβλημα αισθητικής ο άνθρωπος.

Τώρα, του εξηγούμε (όχι εσύ, εσύ γράφεις ότι σου'ρθει) ότι ΔΕΝ θα λειτουργήσει έτσι.

Δεν ξέρεις να παίζεις μουσική ούτε να συνδέεις εξοπλισμόοοοο, ζήλεια, ψώρα?

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

2 ώρες πριν, filmmusic είπε

Παιδιά, λυπάμαι που το δικό μου νήμα στάθηκε αφορμή να παρεξηγηθείτε μεταξύ σας.

Εγώ το χάρηκα πάντως. Μη στεναχωριέσαι. Με γεια το σύστημα και χρησιμοποίησε το με τα καλώδια. Και με φθηνά καλώδια.

Ενδεικτικά αυτά

https://technosound.gr/granite-mp-480-3m-k-clone/

Υπάρχουν και φθηνότερα που μπορείς να τα συνδέσεις με αντάπτορτα RCA σε καρφί

https://technosound.gr/granite-mp-480-3m-k-clone/

https://www.skroutz.gr/s/23745765/Metatropeas-6-3mm-male-se-RCA-female-AA-053.html

Τον αντάπτορα θα τον βάλεις στο ένα άκρο και θα τον συνδέσεις στην κάρτα ήχου

Την άλλη άκρη RCA στις εισόδους audio in του ενισχυτή.

Και από εκεί θα ακούς το cubase και θα χρησιμοποιείς τα ηχεία σαν monitor κανονικότατα αν δεν  θες να μπεις σε έξτρα έξοδα για να πάρεις αυτοενισχυόμενα monitor. Μια χαρά θα κάνεις τις συνθέσεις σου και έτσι.

Αυτά από εμένα. Και απέφευγε να ακούς

image.jpeg.3dd3f5d8522a1f86eaa463a40847cd69.jpeg?

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Τελικά, κατάλαβα ότι για τα pops είναι υπεύθυνος ο ενισχυτής και όχι το ηχείο, ή ενδεχομένως ένα χαλασμένο καλώδιο ηχείου.

Και αυτό, γιατί συνέδεσα πάνω στον ενισχυτή τα ακουστικά, και άκουγα τους ήχους αυτούς από το αριστερό αυτί.

• Guru
Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, filmmusic είπε

Τελικά, κατάλαβα ότι για τα pops είναι υπεύθυνος ο ενισχυτής και όχι το ηχείο, ή ενδεχομένως ένα χαλασμένο καλώδιο ηχείου.

Και αυτό, γιατί συνέδεσα πάνω στον ενισχυτή τα ακουστικά, και άκουγα τους ήχους αυτούς από το αριστερό αυτί.

Για να είσαι 100% σίγουρος πως είναι υπεύθυνος ο ενισχυτής, θα σου πρότεινα να συνδέσεις τα ακουστικά στην έξοδο (ακουστικών) της κάρτας ή να συνδέσεις κάποιον άλλον ενισχυτή.

Επαναλαμβάνω, για να είσαι 100% σίγουρος.

Επεξεργασμένο από Μανώλης Χναράκης

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

θα σου πρότεινα να συνδέσεις τα ακουσικά στην έοδο της κάρτας ή να συνδέσεις κάποιον άλλον ενισχυτή.

Στην έξοδο της κάρτας γραφικών εννοείς;

Τα συνέδεσα και πάνω στο κουτί του υπόλογιστή. (και επέλεξα "headphones (realtek USB Audio)"), και πάλι δεν το έκανε.

Για να δω αν έξει έξοδο η κάρτα γραφικών για ακουστικά..

(με τον προηγούμενο ενισχυτή που είχα, δεν το είχε αυτό το πρόβλημα.)

edit: Ok, το συνέδεσα και πίσω από τον υπολογιστή, στην έξοδο για ακουστικά. Πάλι δεν ακούω τους προβληματικούς ήχους.. (η καρτα γραφικών δεν έχει έξοδο για ακουστικά)

Οπότε μάλλον είναι ο ενισχυτής..

Επεξεργασμένο από filmmusic

• Guru
7 λεπτά πριν, filmmusic είπε

Στην έξοδο της κάρτας γραφικών εννοείς;

Σε έξοδο headphones.

Τα συνέδεσα και πάνω στο κουτί του υπόλογιστή. (και επέλεξα "headphones (realtek USB Audio)"), και πάλι δεν το έκανε.

Αφού δεν το έκανε, εντάξει.

Για να δω αν έξει έξοδο η κάρτα γραφικών για ακουστικά..

(με τον προηγούμενο ενισχυτή που είχα, δεν το είχε αυτό το πρόβλημα.)

Εντάξει. Οπότε όπως το περιέγραψες είναι θέμα ενισχυτή.

• Λυπάμαι 2

• Guru

@filmmusic μία διευκρίνηση, εκεί που σύνδεσες τα ακουστικά (και άκουσες τον ήχο δίχως pops) είναι η ίδια η κάρτα που στέλνει σήμα (από line out) και στον ενισχυτή, σωστά;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου