trolley Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 21 ώρες πριν, filmmusic είπε Ή από τα χαρακτηριστικά που λέει μπορεί να μου πει αν φαίνεται καλό; Είναι Yamaha και έχει το EISA Award = θα είναι τίμιο για τα χρήματά του. Αλλά μην ξεχνάς όλα όσα σου έχουν ήδη γράψει όταν πρωτοάνοιξες το θέμα. Δεν το έχει πουθενά ο Νάκας στημένο, ώστε να πας να το ακούσεις; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
filmmusic Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου OP Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, trolley είπε Δεν το έχει πουθενά ο Νάκας στημένο, ώστε να πας να το ακούσεις; Δεν ξέρω. Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εκεί που τα βρήκα τώρα, αν τα έχουν στημένα να τα ακούσω. Βέβαια, και να τα ακούσω, δε νομίζω να καταλαβαίνω διαφορά με κάποια άλλα π.χ. που θα άκουγα για να συγκρίνω. Δεν είμαι τόσο audiophile. Για Yamaha, ναι, το καταλαβαίνω ότι θα είναι καλός ο ενισχυτής. Τα ηχεία με ενδιέφεραν αλλά βλέπω καλές αξιολογήσεις στο skroutz: https://www.skroutz.gr/s/12661654/Focal-Set-Icheion-Home-Cinema-5-1-Sib-Evo-200W-Black.html Μήπως αυτά τα ηχεία είναι καλύτερα (δεν ξέρω καθόλου από μάρκες ηχείων); https://www.nakas.gr/el/proionta/oikiakos-ichos-eikona/home-cinema/yamaha-yamaha-rx-v4a-diktyakos-radioenischytis-home-cinema-me-icheia-wharfedale-dx-3-hcp-5.1-bundle_850794/ Επεξεργασμένο 2 Αυγούστου από filmmusic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 5 ώρες πριν, filmmusic είπε Βέβαια, και να τα ακούσω, δε νομίζω να καταλαβαίνω διαφορά με κάποια άλλα π.χ. που θα άκουγα για να συγκρίνω. Αυτή δεν είναι καλή αφετηρία για να αγοράσεις ηχεία. Μια λύση (στην εποχή μου, αυτή ήταν η ντε-φάκτο ορθή) είναι να πας με κάποιον περισσότερο έμπειρο. Μία άλλη λύση, είναι να πας και να κάτσεις εκεί ένα δίωρο ακούγοντας διαφορετικές αλλά καλές ηχογραφήσεις και παρατηρώντας αν μετά από το δίωρο έχεις κάνει πονοκέφαλο ή όχι (ένα καλό σύστημα αναπαραγωγής δεν κουράζει όσο ένα κακό σύστημα αναπαραγωγής). Μιλώντας γενικά, δε θα αγόραζα ηχεία χωρίς να τα έχω ακούσει. Όμως, επειδή ξέρω τι πρέπει να περιμένα από ένα σύστημα "του χιλιάρικου", μπορεί τελικά και να το αγόραζα επί της βεβαιότητός μου ότι θα είναι "τίμιο". Τέλος, υπάρχουν τα reviews (όχι στο skroutz, κοίτα να διαβάσεις όσο γίνεται περισσότερα από το εξωτερικόν). 1 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
filmmusic Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου OP Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου Μήπως γνωρίζεις @trolley μεταξύ focal set και wharfedale ποιά θεωρούνται καλύτερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 5 ώρες πριν, filmmusic είπε Μήπως γνωρίζεις @trolley μεταξύ focal set και wharfedale ποιά θεωρούνται καλύτερα; Στις μέρες μας, φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα απαντούσαν "τα Φοκάλ", αλλά η ίδια η ερώτηση δεν ευσταθεί, διότι ποτέ δεν συγκρίνουμε "μάρκες" (ούτε στα ηχεία, ούτε σε τίποτε άλλο), αλλά μοντέλα, προδιαγραφές, τιμή, προσωπικές εντυπώσεις. 1 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
filmmusic Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Τελικά πούλησα αυτό το σύστημα που είχα, και πήρα αυτό (μόλις πριν λίγες ώρες μου το εγκατέστησαν): A/V Receiver: Denon AVC-S770H Front and Rear speakers: Elac Debut B5.2 Center speaker: Elac Debut C6.2 Subwoofer: Polk HTS-10 Θα πρέπει να το δοκιμάσω με διάφορες ταινίες και μουσικές για να δω τις δυνατότητές του. Αλλά, δυστυχώς, και αυτό μου παρουσιάζει το εξής θέμα: στο cubase δε μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ηχεία γιατί με generic low latency asio κανει pops και clicks (δεν ξέρω πώς να τους πω τους ήχους αυτούς*). Μου ρύθμισε το buffer αυτός που μου εγκατέστησε τα ηχεία, αλλά και πάλι το κάνουν. Το γυρνάω λοιπόν στο focusrite asio και στα ακουστικά. Τα άλλα 2 asio, δε δουλεύουν. Δεν ξέρω γιατί. * επίσης, τους ίδιους ήχους μου κάνει και σε ήχους των windows! Επεξεργασμένο 11 Οκτωβρίου από filmmusic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Φαίνεται να έχεις τρομακτικά μεγάλη εμονή με το συγκεκριμένο θέμα, και έχεις σκάσει πολλά λεφτά, όχι απαραίτητα "χωρίς λόγο", αλλά σίγουρα όχι με τον βέλτιστο τρόπο. Βασική ερώτηση: Πώς έχεις συνδέσει τα ηχεία με τον υπολογιστή? Με SPDIF? Με HDMI? Έτρεξα λίγο στις προηγούμενες σελίδες και είδα με το προηγούμενο setup ήσουν με HDMI στην κάρτα γραφικών. Μόνο και μόνο που βάζεις σύστημα ήχου σε κάρτα γραφικών... αντιλαμβάνεσαι νομίζω ότι δεν μιλάμε για καλό ξεκίνημα. Πώς θα διαβάσει η κάρτα γραφικών τα multi-outs? Με τι drivers θα παίξει? Με NVIDIA ή AMD???... . Γι αυτό το λόγο λογικά ακούς και τα clicks. ΑSIO4ALL θα χρησιμοπούσες αν ήθελες να δουλέψεις την κάρτα ήχου του υπολογιστή (της motherboard), σε πρόγραμμα που χρειάζεται ASIO Drivers, όπως το Cubase. Από τη στιγμή που δεν το έχεις συνδέσει στη motherboard, τότε είναι άχρηστο. Ίσως υπήρχε η περίπτωση να σου εμφανίζει εκεί στο Cubase το AV-Receiver, αλλά χωρίς drivers δε γίνεται δουλειά. Γιατί έχεις πάρει setup για τηλεόραση με την σκέψη να το έχεις σε υπολογιστή? Παλεύω να βρω τον "ιδανικό" τρόπο βλέποντας το πίσω μέρος του Receiver, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να δουλέψει. Για να δούλευε σωστά, θα έπρεπε ο receiver να έχει drivers και να συνδέεται με USB στον υπολογιστή (όπως ανέφερα πιο πάνω). ΜΟΝΟ έτσι θα μπορούσε να αναγνωρίσει ολόκληρο το setup. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν είναι να έπαιρνες 5 ηχεία monitor +1 subwoofer (monitor), μαζί με μια κάρτα ήχου με τουλάχιστον 5 output, XLR ή καρφί, έστι ώστε να μπορείς να στείλεις ξεχωριστά σήμα σε καθένα από αυτά. Η κάρτα ήχου συνδέεται με USB και έρχεται με δικά της σωστά και όμορφα drivers, τα οποία λένε στο Cubase ότι το κάθε output είναι ξεχωριστό και μπορείς να το κάνεις ότι θες. Εδώ ένα παράδειγμα με top sellers που θα σου έβγαινε πιο φθηνά νομίζω ADAM Audio T5V = 155 x 5 = 775 ευρώ ADAM Audio T10S = 425 ευρώ Focusrite Scarlett 18i20 = 400 ευρώ Σύνολο 1600, αντί γύρω στα 1800 που παίζει να χεις δώσει τώρα. Παίζει να βρεις και πιο φθηνά. Επεξεργασμένο 12 Οκτωβρίου από Alex Raptakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
filmmusic Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε Φαίνεται να έχεις τρομακτικά μεγάλη εμονή με το συγκεκριμένο θέμα, Με ποιό θέμα; Με το ότι ακούω αυτά τα pops; Τα ηχεία έχουν συνδεθεί με HDMI με τον υπολογιστή. (ένα hdmi συνδέει τον ενισχυτή με τον υπολογιστή στην κάρτα γραφικών, και ένα άλλο hdmi συνδέει την οθόνη με τον ενισχυτή, απ'ό,τι θυμάμαι) Οπότε, αν πάρω και 2 ADAM Audio T5V και τα συνδέσω στη Focusrite Scarlett solo που έχω (δε χρειάζομαι 5.1 ηχεία για την παραγωγή ήχου), το πρόβλημα λύθηκε, σωστά; Και όταν θέλω ταινίες/μουσική το γυρίζω στον Denon, και όταν ασχολούμαι με παραγωγή ήχου το γυρίζω στην Scarlett. Ξέρω, ότι ξεκίνησα διαφορετικά το θέμα πριν 2 χρόνια, λέγοντας ότι δε θέλω να πάρω και 5.1 ηχεία και studio monitors, αλλά μιας και έχω τη δυνατότητα τώρα οικονομικά να τα πάρω, τα δεδομένα άλλαξαν. Επεξεργασμένο 12 Οκτωβρίου από filmmusic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου @filmmusic Το Denon που αγόρασες δεν είναι "κάρτα ήχου" και δεν έχει καμία σχέση με τον υπολογιστή, άλλη από το ότι μπορεί να δεχθεί σήμα από την κάρτα ήχου που ο υπολογιστής έχει (ή θα μπορούσε να έχει), όπως μπορεί να δεχθεί σήμα και από πολλές άλλες πηγές. Έσπαγα το κεφάλι μου, προκειμένου να καταλάβω για ποιο λόγο το έχεις συνδέσει με τον υπολογιστή, αλλά κατόπιν κατάλαβα, οπότε το αφήνουμε αυτό το θέμα (προς το παρόν) στην άκρη. Για να ακούσεις Cubase από αυτό το σύστημα, πρέπει να πάρεις μία κάρτα ήχου που να έχει μία SPDIF έξοδο, να πάρεις σήμα από αυτή την έξοδο και να το στείλεις στο Denon. Η κάρτα που έχεις τώρα, δεν έχει τέτοια έξοδο. Η κάρτα που θα αγόραζες προκειμένου να έχεις αυτή την έξοδο, θα είχε τους δικούς της ASIO Drivers, τους οποίους θα επέλεγες μέσα από το Cubase. ΟΛΟΙ οι άλλοι ASIO Drivers που έχεις, είναι άχρηστοι και άσχετοι με το Denon. Η άλλη προσέγγιση, είναι να αποδεσμεύσεις πλήρως το Denon από τον υπολογιστή και να πάρεις δύο εξτρά ηχεία για να τα χρησιμοποιήσεις με την κάρτα που έχεις (δηλαδή, το σενάριο που αναφέρεις και εσύ), αλλά δεν ξέρω αν θέλεις να αγοράσεις άλλα δύο ηχεία, και υποπτεύομαι ότι ΔΕΝ θέλεις να αποδεσμεύσεις το Denon από τον υπολογιστή. Τα παραπάνω, είναι απλά άλλη μία προσπάθεια να σου εξηγηθούν πράγματα που ήδη έχουν γράψει οι προλαλήσαντες, δεν είναι τίποτε καινούργιο ή διαφορετικό. Σε γενικές γραμμές πρέπει να βελτιώσεις την θεωρητική κατανόησή σου γι' αυτά τα θέματα πριν προχωρήσεις σε περισσότερες αγορές στο μέλλον. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
filmmusic Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου OP Share Δημοσιευμένο 12 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, trolley είπε Η άλλη προσέγγιση, είναι να αποδεσμεύσεις πλήρως το Denon από τον υπολογιστή και να πάρεις δύο εξτρά ηχεία για να τα χρησιμοποιήσεις με την κάρτα που έχεις (δηλαδή, το σενάριο που αναφέρεις και εσύ), αλλά δεν ξέρω αν θέλεις να αγοράσεις άλλα δύο ηχεία, και υποπτεύομαι ότι ΔΕΝ θέλεις να αποδεσμεύσεις το Denon από τον υπολογιστή. Μάλλον, αυτό θα κάνω στο τέλος. Εντάξει, δεν είναι θέμα για 300 ευρώ παραπάνω που θα δώσω για τα καινούργια ηχεία. Γιατί να αποδεσμεύσω τον Denon από τον υπολογιστή; Όπως είπα, θα τον χρησιμοποιώ για τις ταινίες/μουσική, και στην παραγωγή θα το γυρνάω στη scarlett και τα 2 νέα ηχεία. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις, και τη διάθεση να εξηγήσετε/βοηθήσετε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση