Προς το περιεχόμενο

Τι digital gear χρησιμοποιείτε και πώς φτάσατε ως εδω


BillTrantos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, Miltos23 είπε

Χρόνια μετά (2012) κατάλαβα ότι μπορεί να παίξω σε οποιοδήποτε τυχαίο μαγαζί και ενισχυτή που να με αναγκάζει να αλλαζω τον ήχο σε όλα τα patches (μιλάμε για 20+ patches)

 

Global EQ δεν είχε αυτό Μίλτο?

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, Freedom είπε

 

Global EQ δεν είχε αυτό Μίλτο?

Όχι δυστυχώς, οπότε έπρεπε να κουβαλάω ξεχωριστό eq και τροφοδοτικό ή να αλλάζω τα patches.

 

 

  • Λυπάμαι 1

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα παρει το "φασολι" οταν ειχε πρωτοβγει ,αυτη ηταν η πρωτη μου επαφη με digital effects & amp simulation, μεχρι τοτε ειχα μονο αναλογικα πεταλια ενω τις σπανιες φορες που επρεπε να γραψω χωρις καποιον απο τους πολλους vintage tube amps που ειχα χρησιμοποιουσα τα θρυλικα αναλογικα Rockman (που ηταν μια χαρα btw, ειδικα το echo ηταν το καλυτερο delay unit ever IMHO  ).

 

Δεν ηταν ασχημο το φασολι και επαιζε και καλα μπροστα στους λαμπατους ενισχυτες.

 

Τα πεταλακια μου βεβαια και τους ενισχυτες μου δεν τα αντικατεστησε.

 

Μετα αγορασα την θρυλικη TONELAB ...η οποια (με εξαιρεση εναν λαμπατο compressor της EHX που εβαζα μπροστα της μια και τοτε επαιζα με 50αρηδες και 100αρηδες ενισχυτες που ηθελαν compression) αντικατεστησε ολα τα πεταλια μου γιατι ειχε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ εφε (και ovedrive/distortion/fuzz & modulation,delay,filters & reverb).

 

tl.jpg.46e75dde8437dd3cb83cad37a36e11fc.jpg

 

Μου αρεσε τοσο πολυ που αγορασα 2.

 

Recording connect με αυτην εκανα σε 1 δισκο με αξιοπρεπεστατα αποτελεσματα ,αλλα close but no cigar σε σχεση με τον ΚΑΘΑΡΟ ηχο που εχει ο μικροφωνιασμενος ενισχυτης,....σχεδον 100%...cigar ομως στα βρωμικα (τα οποια ομως ελαχιστα χρησιμοποιω μια και ο βρωμικος ηχος δεν ειναι και το φορτε μου ουτε χρησιμοποιειται στη μουσικη που παιζω πολυ ) .

 

Βολευε η Tonelab πολυ γιατι τοτε επαιζα και πολλα live και χρησιμοποιουσα και πολλα εφε οποτε δεν χρειαζονταν να χρησιμοποιω την ... τερατωδη πεταλιερα που ειχα τοτενες η οποια ομως ειχε ΔΥΟ ψηφιακα εφε (H20 & Digidelay εξαιρετικα και τα δυο)

 

pb.jpg.7c5bc112236fab2c328a377706532a5a.jpg

 

Παραλληλα ψιλοχρησιμοποιουσα και το Guitar Rig με το οποιο στην αρχη ενθουσιαστηκα αλλα μετα το βαρεθηκα γιατι ειχε αθλιο feel. 

 

Καποια στιγμη μετα απο 12 ετη...στη μια απο τις δυο TL χαλασε το expression pedal  και την χαρισα σε ενα φιλο (δεν ξερω αν τo επισκευασε) δυο τρεις μηνες μετα εγινε μια επανενωση ενος θρυλικου συγκροτηματος για καλο σκοπο στην Τεχνοπολη  και την εδωσα στον κιθαριστα τους μια και δεν ειχε καθολου gear για το live και συγκινημενος μετα το live του την χαρησα και αυτουνου.....

 

Εντωμεταξυ δεν υπηρχε και η δικια μου μπαντα πλεον και εκανα μονο παραγωγες στο home studio μου οποτε μια και δεν επαιζα πια με πολλα εφε εφτιαξα ξανα μια modest πεταλιερα και μια πολυ μικρη  με τις οποιες πλεον πορευομαι  ΠΑΝΤΑ με μικροφωνιασμενο λαμπατο ενισχυτη χαμηλων σε βαττ μια και αυτοι ενισχυτες βγαζουν και τον καλυτερο ΚΑΘΑΡΟ ηχο στις συνθηκες που ηχογραφω (μονωμενο home studio αλλα μικρο σε μεγεθος οποτε θελουν και τα αΦτια προστασια)

20230725_212120.thumb.jpg.658a66501eb2059456254d71c729b57b.jpg

20230211_141042.thumb.jpg.0563c781cb4e4311a21cf759bc8c7cf2.jpg

 

η μικρη πεταλιερα εχει και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πΣηφιακο εφε που εχω αυτη τη στιγμη σε χρηση ( το Replay Box).

 

Eννοειται οτι digital simulations ή plug ins που να ξεπερνουν τον ΚΑΘΑΡΟ ηχο που βγαζω απο τα...μωρα μου

20230326_112133.thumb.jpg.0c41a7ab14042bf41d66b39f19f6c306.jpg

 

ΔΕΝ εχω βρει ,αλλα και να υπηρχε ειναι ΠΟΛΥ ΜΑΝΟΥΡΑ να καθομαι να τον ψαχνω αφου τον πετυχαινω σε 10 δευτερολεπτα με ενα μικροφωνο μπροστα στον ενισχυτη μου ,τοσο ζωντανα (ο ενισχυτης που χρησιμοποιω live ειναι πουπουλο) οσο και στο στουντιο, οποτε δεν ασχολουμαι καν. 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Superfunk είπε

ΠΑΝΤΑ με μικροφωνιασμενο λαμπατο ενισχυτη χαμηλων σε βαττ μια και αυτοι ενισχυτες βγαζουν και τον καλυτερο ΚΑΘΑΡΟ ηχο στις συνθηκες που ηχογραφω

Μέχρι πόσα watt πιστεύεις πιάνει αυτό;

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Μέχρι πόσα watt πιστεύεις πιάνει αυτό;

 

απο 1 εως 50 αναλογα με το μεγαφωνο

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Ευχαριστώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου