Προς το περιεχόμενο

Oval hole vs D hole vs F holes

fusiongtr

Ποια κιθάρα προτιμάτε? Oval hole, D hole, F holes  

10 μέλη ψήφισαν

1. 1. Ποια κιθάρα προτιμάτε? Oval hole, D hole, F holes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, gmoukou είπε

σα να κάνεις σπριντ στην άμμο με δεμένο βάρος πάνω σου ένα πράμα.

Πολύ καλή προπόνηση δηλαδή (αν τ' αντέχει το κορμάκι σου)

Και όμως στην κλασσική μου φαίνεται πιο εύκολο.

Με βολεύουν πολύ οι χορδές να κοπανάω δυνατά και η φαρδιά ταστιέρα για κάποιο λόγο.

Είχα δοκιμάσει κάποτε μια DG300 και δεν μπορούσα να παίξω σχεδόν καθόλου.

Επεξεργασμένο από fusiongtr

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, fusiongtr είπε

Εγώ πάντως ...

... ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΘΑΡΑ λέμε.

Αλλά να είναι καλή, όχι τενεκές.

Να κάθομαι το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, το καλοκαίρι, όποτε με πιάνει τέλος πάντων να βαράω.

γιατί δεν έχεις παρει ακομα?

Θυμάμαι απο παλια να σου αρεσει το είδος.

Τώρα που έχει περασει και η μοδα θα ειναι και φτηνοτερες υποθετω, ειδικα οι μτχ.

33 λεπτά πριν, blue είπε

γιατί δεν έχεις παρει ακομα?

Θυμάμαι απο παλια να σου αρεσει το είδος.

Τώρα που έχει περασει και η μοδα θα ειναι και φτηνοτερες υποθετω, ειδικα οι μτχ.

Οικονομικοί οι λόγοι.

Η φθηνότερη "αξιοπρεπής" είναι η Altamira M-01 γύρω στα 800.

Αλλά είναι και το θέμα της προσωπικής επαφής.

Αν δεν την πιάσω, να παίξω, να την ακούσω, να πιάσω κι άλλες να συγκρίνω είναι δύσκολο.

Και στην Ελλάδα είναι δύσκολη αυτή η επαφή, η αγορά είναι πολύ περιορισμένη.

Από την άλλη σκέφτομαι μήπως είναι απλά GAS, και μου περάσει.

Επεξεργασμένο από fusiongtr

Freud-Σαντές

2 ώρες πριν, fusiongtr είπε

Από την άλλη σκέφτομαι μήπως είναι απλά GAS, και μου περάσει.

τόσα χρόνια δεν είναι gas, είναι λόγος για συγκατοίκηση :)

• Like 1

• Guru

Είχα D hole και oval hole ταυτόχρονα μια εποχή. Παρ' ότι η D είχε πιο ωραίο μπάσο, ήταν αργή στην αττάκα και κάτι της έλειπε σε αυτό που λέμε manouche ήχος!! 

Τώρα έχω κρατήσει μια oval και κάνω σχεδόν τα πάντα με αυτήν (μαθήματα - song writing - noodling) εκτός από ηχογραφήσεις γιατί θέλει μικρόφωνο.. Το long scale μη σε ανησυχεί αν ήδη παίζεις με κλασσική, ίσα ίσα 'κάνεις και χέρια'

Για δες τις Eastman gypsy! Είναι πολύ καλές για τα χρήματά τους εχω ακούσει!

• Ευχαριστώ 1

10 ώρες πριν, makam είπε

Είχα D hole και oval hole ταυτόχρονα μια εποχή. Παρ' ότι η D είχε πιο ωραίο μπάσο, ήταν αργή στην αττάκα και κάτι της έλειπε σε αυτό που λέμε manouche ήχος!! 

Τώρα έχω κρατήσει μια oval και κάνω σχεδόν τα πάντα με αυτήν (μαθήματα - song writing - noodling) εκτός από ηχογραφήσεις γιατί θέλει μικρόφωνο.. Το long scale μη σε ανησυχεί αν ήδη παίζεις με κλασσική, ίσα ίσα 'κάνεις και χέρια'

Για δες τις Eastman gypsy! Είναι πολύ καλές για τα χρήματά τους εχω ακούσει!

Ποια oval έχεις Μάκη?

Τις Eastman τις έχω δει, δύο μοντέλα βγάζει, την DM-1 και την DM-2, και τα δύο oval.

H DM-1 (η φθηνή) είναι κατηγορίας Altamira σε αρκετά ψηλότερη τιμή όμως, και δεν ενθουσιάστηκα από αυτά που άκουσα, η δε DM-2 φτάνει τα 1.900 €.

Ε, βάζεις λίγα ακόμα και παίρνεις μια Dupont.

Freud-Σαντές

• Guru

Είχα Gitane DG 250M, μια D500 και μια DG-340 Stephane Wrembel. Τις έδωσα όλες και έχω κρατήσει μια Aria MM20, που δυστυχώς δεν παράγεται πιά και μια Gypsy archtop Yunzi, με all solid wood costruction και μικρότερο scale (25,5''). 

Η καλύτερη που έχω παίξει είναι μια Eimers ενός φίλου, αλλά κάνει πάνω από 4Κ... 

Αναφέρθηκα στις Eastman γιατί ξέρω τη λογική τους στην κατασκευή και τον ακουστικό ήχο τον έχουν καλά! Μακράν ο καλύτερος Ασιάτης κατασκευαστής.

Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από κιθάρα σε κιθάρα σε όλο το price range. Δοκίμασε καλύτερα πριν πάρεις κάτι και ακόμα καλύτερα να συγκρίνεις επι τόπου τη μια δίπλα στην άλλη!

Επεξεργασμένο από makam
  • Like 1

1 λεπτό πριν, makam είπε

Είχα Gitane DG 250M, μια D500 και μια DG-340 Stephane Wrembel. Τις έδωσα όλες και έχω κρατήσει μια Aria MM20, που δυστυχώς δεν παράγεται πιά και μια Gypsy archtop Yunzi, με all solid wood costruction και μικρότερο scale (25,5''). 

Η καλύτερη που έχω παίξει είναι μια Eimers ενός φίλου, αλλά κάνει πάνω από 4Κ... 

Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από κιθάρα σε κιθάρα σε όλο το price range. Δοκίμασε καλύτερα πριν πάρεις κάτι και ακόμα καλύτερα να συγκρίνεις επι τόπου τη μια δίπλα στην άλλη!

Οι Aria MM20 ήταν oval και οι Aria MM10 D αν θυμάμαι καλά.

Εννοείται ότι σε περίπτωση αγοράς χρειάζεται δοκιμή, και σύγκριση.

Εκτός αν πετύχει κάποιος καμιά Busato του 40κάτι, που είναι και επένδυση.

• Like 1

Freud-Σαντές

• Guru
2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Οι Aria MM20 ήταν oval και οι Aria MM10 D αν θυμάμαι καλά.

Εννοείται ότι σε περίπτωση αγοράς χρειάζεται δοκιμή, και σύγκριση.

Εκτός αν πετύχει κάποιος καμιά Busato του 40κάτι, που είναι και επένδυση.

Τις Gypsy (και όχι μόνο) γενικότερα τις θεωρώ υπερεκτιμημένες! Ξεκίνησε σαν ένα απλό όργανο με κύριο στοιχείο το projection, με laminate κατασκευή εκτός από το καπάκι και έχουν φτάσει σε τιμές αστρονομικές! Νομίζω πρέπει να ψάξεις σε medium price κατηγορία και θα βρείς διαμαντάκια!!

• Like 2

1 λεπτό πριν, makam είπε

Τις Gypsy (και όχι μόνο) γενικότερα τις θεωρώ υπερεκτιμημένες! Ξεκίνησε σαν ένα απλό όργανο με κύριο στοιχείο το projection, με laminate κατασκευή εκτός από το καπάκι και έχουν φτάσει σε τιμές αστρονομικές! Νομίζω πρέπει να ψάξεις σε medium price κατηγορία και θα βρείς διαμαντάκια!!

Συμφωνώ απόλυτα.

Υπάρχει και το mojo των παλιών κατασκευαστών (Selmer, Favino, Busato, DiMauro, κλπ) που ο καθένας είχε τις ιδιαιτερότητές του στην κατασκευή και τον ήχο, και προσπαθούν οι σύγχρονοι κατασκευαστές να "προσομοιώσουν".

Αν και πιστεύω ότι η Άπω Ανατολή εκλογίκευσε κάπως τα πράγματα, γιατί μέχρι τότε η επιλογή πανάκριβης custom κατασκευής σε μικρούς μπουτίκ κατασκευαστές ήταν μονόδρομος.

• Like 1

Freud-Σαντές

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου