argytar Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Καλή δύναμη σε όλους και καλό καλοκαίρι. Όσοι παρακολούθησαν τη σειρά «Ο δρόμος για την 335» με είδαν να φτιάχνω πρώτα μία Firebird, έπειτα μια flying V, μετά μια explorer , κάπου ενδιάμεσα μία oddball 330 και τώρα ήρθε η ώρα για τη δική μου version της 335. Προσπάθησα να συλλέξω πληροφορίες εδώ και καιρό και έχω σχηματίσει μια μικρή άποψη για το πώς τις φτιάχνουν. Μεγάλη βοήθεια όλο το forum ιδίως ο Νάσος Κοσμάς , ο Νίκος Hellfire , ο Φάνης Πνοή και Νύξη και ο σουφου που έλεγε φτιάξε τέλε καθώς και ο ez για την έμπνευση. (Ελπίζω να πετύχει Ηλία και αν εγκρίνεις παίζει να κερδίσεις μία ίδια γυμνή - με πολλή υπομονή). Μερικές σκόρπιες σκέψεις. Βασίστηκα στο αρχείο που μου έστειλε ο Κοσμάς: Σε αυτό περιέχονται πολλές πληροφορίες τις οποίες διασταύρωσα online και μελέτησα και αρκετές φωτογραφίες «ανατομίας» συν τις συμβουλές του McKay. Η κατασκευή θα είναι όσο πιο κοντά θα μου επιτρέψουν οι δυνατότητές μου σε μια late 50s -early 60s 335. Τριπλός καπλαμάς κόντρα στα καπάκια 1.55 mm maple -2.5 mm κόντρα νερά poplar -1.55 mm maple. Spruce bracing maple center block with mahogany front block. Τριπλα πλαϊνά maple /maple /maple 1.55mm. One piece mahogany neck Braz RW ταστιέρα με dots και cream binding. Fret Nibs. Στο headstock θα βάλω το περλάκι που μου χάραξε γενναιόδωρα ο Hellfire. (Thanks again!) Schaller tulip tuners. Halon aluminum tailpiece Halon steel abr-1 GAS ‘57 Legend pickups. PIO caps emerson pots Για να δούμε. Το φινίρισμα θέλω να είναι vintage nitro cherry και οι κολλήσεις να γίνουν ως επί το πλείστον με hot hide glue. traditional truss rod. Ας ελπίσουμε να παν όλα καλά… Ξεκινάμε με το καλούπι έγινε από τρεις στρώσεις κόντρα πλακέ θαλάσσης. Έπειτα από την ξυλεία του σφενδάμου διάλεξα δυο μελλοντικά μασίφ καπάκια , τα έσκαψα με τις διαβαθμίσεις που έδινε το σχέδιο και αποφάσισα το ένα να γίνει το καλούπι που θα πρεσάρω πάνω του τα σφενδάμια. Αυτό ήδη δούλεψε στην oddball Stella οπότε είναι έτοιμο εργαλείο. Το center block ξεχονδρίστηκε στα 33 χιλιοστά και αρχίζει το shaping για να χωρέσει στο καλούπι. 4 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Τα φύλλα σφενδάμου και poplar είναι έτοιμα ξεχονδρισμένα στο σωστό πάχος. (Thanks Φάνη!!). Θα χρησιμοποιήσω το side bender μου για να αρχίσω να λυγάω τα πλαϊνά. Το μανίκι από μασίφ σίπο μαόνι. Quarter sawn! 9 ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Update: Ο Φάνης θα μου βρει αμερικάνικο μαόνι για το μανίκι για να γουστάρουμε λίιιιγο παραπάνω και να κάνει και καλύτερη παρέα με το μπραζίλι Επεξεργασμένο 7 Ιουνίου 2022 από argytar 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cigaret13 Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, argytar είπε Update: Ο Φάνης θα μου βρει αμερικάνικο μαόνι για το μανίκι για να γιυστάρουμε λίιιιγο παραπάνω και να κάνει και καλύτερη παρέα με το μπραζίλι Δεν αφήσατε δάσος για δάσος..... Άντε και περιμένουμε συνέχεια στο φωτορομάντζο! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mkm Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, argytar είπε Update: Ο Φάνης θα μου βρει αμερικάνικο μαόνι για το μανίκι για να γιυστάρουμε λίιιιγο παραπάνω και να κάνει και καλύτερη παρέα με το μπραζίλι Ε ναι, να είσαι period correct στο ρουσγουντ με μπραζίλι, και να μην είσαι στο μαόνι...δεν λέει. Ήθελε αμερικάνικο. 1 https://www.noiz.gr/community/forums/topic/20838-diy-custom-mkm-guitar/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, argytar είπε Τα φύλλα σφενδάμου και poplar Αφτό τι το θέλεις? Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Moderator Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 7 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Αφτό τι το θέλεις? Και εμένα να σου πω, μια απορία μου την δημιούργησε το poplar. Όμως έριξα μια ματιά και είναι 3-ply Maple/Poplar/Maple το original stuff. Οπότε ο γίγας argytar πάει by the book. 1 all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 OP Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 32 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Αφτό τι το θέλεις? Διάβασα ότι το μεσαίο τμήμα είναι poplar αν και έχει παίξει και basswood στο παρελθόν. Δε θα έμπαινα σε τόσο κόπο αλλιώς (και δε θα έπρηζα και τον Φάνη) 19 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε Και εμένα να σου πω, μια απορία μου την δημιούργησε το poplar. Όμως έριξα μια ματιά και είναι 3-ply Maple/Poplar/Maple το original stuff. Οπότε ο γίγας argytar πάει by the book. Ο boss με βάφτισε νέρντουλα και πρέπει να δικαιολογήσω τον τίτλο κάπως κι εγώ… 1 1 ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 32 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε Όμως έριξα μια ματιά και είναι 3-ply Maple/Poplar/Maple το original stuff. Όπως όλα τα σοβαρά ντραμς. :) 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
CHRIS P Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Share Δημοσιευμένο 7 Ιουνίου 2022 Και ξαφνικά το καλοκαίρι του 2022 απέκτησε ενδιαφέρον..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση