Προς το περιεχόμενο

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Μεγιστος ηταν. Τον θυμαμαι οταν ημουν πιτσιρικας και ειχε ερθει επισκεψη στον πατερα μου σπιτι. Απο τα πιο ψαρωτικα ατομα. Κριμα ημουν μικρος τοτε και δεν καταλαβαινα το μεγεθος του ανθρωπου. Θα ηθελα πολυ να τον ρωτησω ενα εκατομυριο πραγματα τωρα, ειδικα για το Phos και τη φιλοσοφια του σχετικα με τη μουσικη. Χαιρε

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Αναφορικά με την μουσική του για το Blade Runner ποτέ ένα σάουντρακ δεν παρουσίασε τέτοια απόλυτη ταύτιση με το εικαστικό και το νοηματικό βάθος μιας ταινίας κινούμενο όχι σαν ηχητικό εφέ μα σαν βαθιά, σχεδόν μεταφυσική, υπαρξιακή έκθεση. Κι η συγκεκριμένη ταινία ήταν τέτοια που λίγοι συνθέτες θα μπορούσαν να μεταφράσουν. Θα έμοιαζαν μετά τον βαγγέλη σαν μικρά παιδιά.  

Όταν ο διευθυντής της ερτ πήρε τηλέφωνο στον Βαγγέλη και τον ρώτησε πόσα θέλει για το κομματάκι που έγραψε αυτός ο τεράστιος τύπος απάντησε: Δεν παίρνω χρήματα από την Ελλάδα. Στείλε μου λάδι. Βέβαια αν ο μακαρίτης το έλεγε αυτό σήμερα ο διευθυντής θα προτιμούσε να τον πληρώσει. 

Επεξεργασμένο από atreu73

ο χρόνος αρκετός 

• Moderator
24 λεπτά πριν, atreu73 είπε

Δεν παίρνω χρήματα από την Ελλάδα

Αυτό ήταν το μεγαλείο του ανδρός. 

Και πολλά άλλα που έκανε υπό καθεστώς ανωνυμίας για να βοηθήσει κόσμο.

Αυτό που προσωπικά με ιντριγκάρει αφορά την κηδεία του- για την οποία δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό (ή τουλάχιστον δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη μου).

Αυτό -το μη πω καμιά βαριά κουβέντα- ελληνικό κράτος, δεν πρέπει να κάνει την κηδεία του δημοσία δαπάνη, για να τιμήσει αν μη τι άλλο, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες στην νεότερη ιστορία του ελληνισμού;

all this has happened before and will happen again

18 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Αυτό που προσωπικά με ιντριγκάρει αφορά την κηδεία του- για την οποία δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό (ή τουλάχιστον δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη μου).

Αυτό -το μη πω καμιά βαριά κουβέντα- ελληνικό κράτος, δεν πρέπει να κάνει την κηδεία του δημοσία δαπάνη, για να τιμήσει αν μη τι άλλο, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες στην νεότερη ιστορία του ελληνισμού;

και να θελήσει να την κάνει....νομίζω είναι καταγεγραμμένη η θέλησή του να μήν έχει παρτίδες.

Ο ίδιος για ό,τι έκανε στην Ελλάδα και για την Ελλάδα δεν ζήτησε χρήματα.

Αντ αυτού εισέπραξε αδιαφορία.

• Συμφωνώ 1

με σήμα το μπιφτέκι

23 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Δεν είναι μόνο το ελληνικό κράτος που καμιά βρισιά δεν είναι αρκετή γι' αυτό. Είναι το μουσικό κατεστημένο της ελλάδας. Εδώ επιτρέπεται να μιλάμε μόνο για χατζηδάκις και θεοδωράκης και γι' αυτούς ακόμη, στις άκρες τους κι επιφανειακά. πχ το 3ο πρόγραμμα που είναι ό,τι καλύτερο στο ραδιόφωνο, ποτέ ποτέ δεν έπαιξε Βαγγέλη παρά μόνο την ημέρα του θανάτου του. Το κατεστημένο τον θεωρούσε παρία. Δεν καταλάβαινε το μεγαλείο του. Ήταν εχθρός του. 

Θα πω και το εξής. Ο Βαγγέλης αντίθετα από μισέλ ζαρ ή όποιο άλλο επίδοξο παλικάρι μιλούσε σε ώρες μια γλώσσα τρομακτική και μακρινή. Εκτός του κόσμου μας. Μιλούσε με την ψυχρή ουδετερότητα του σύμπαντος. Αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη φωνή του θεού. 

• Like 1
  • Συμφωνώ 2

ο χρόνος αρκετός 

• Moderator
9 λεπτά πριν, atreu73 είπε

Είναι το μουσικό κατεστημένο της ελλάδας

Είσαι πολύ μέσα όμως... Και ο "δράστης" έχει ονοματεπώνυμο, αλλά δεν είναι της παρούσης.  

24 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Αντ αυτού εισέπραξε αδιαφορία

Για τον λόγο που έθιξε ο atreu.

15 λεπτά πριν, atreu73 είπε

Εκτός του κόσμου μας. Μιλούσε με την ψυχρή ουδετερότητα του σύμπαντος

Στα δικά μου μάτια- μέσω φυσικά των ελάχιστων συνεντεύξεων του- ήταν ένας φιλόσοφος. Είχε ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο του καλλιτέχνη/δημιουργού.  

all this has happened before and will happen again

ήθελε πάντα να είναι έξω από τα πράγματα.

Είχε και το αρχαιολατρικό που είναι εδώ και χρόνια no-no στην Ελλάδα.

Και φυσικά οι προτεραιότητές του για όχι ταξίδια, όχι εμφανίσεις, όχι συνεντεύξεις.

Όλα αυτά δεν συμβαδίζουν με τον ελληνικο σαρβαϊβορισμό

με σήμα το μπιφτέκι

1 ώρα πριν, dimsonic είπε

ήθελε πάντα να είναι έξω από τα πράγματα.

Είχε και το αρχαιολατρικό που είναι εδώ και χρόνια no-no στην Ελλάδα.

Και φυσικά οι προτεραιότητές του για όχι ταξίδια, όχι εμφανίσεις, όχι συνεντεύξεις.

Όλα αυτά δεν συμβαδίζουν με τον ελληνικο σαρβαϊβορισμό

Και εγώ έξω από τα πράγματα ήθελα να μαι αλλά με κρατούσαν οι δικοί μου να με βάλουν στο ΔΗΜΌΣΙΟ και να τους περιποιουμαι άμα γεράσουν, μην τους φύγει το παιδί και ποιος θα τους ξεσκατωνει ?

Αν έβγαινα έξω όταν έπρεπε και εγώ Παπαθανασίου θα ήμουν και θα λάτρευα ότι γούσταρα και δεν θα έδινα λογαριασμό πουθενά. ?

Αιώνια του η μνήμη και μπράβο του. 

Θα μας στοιχειώνει στο spiral το arpeggio από ένα roland δεν ήταν, ντουκουντουκουντουκντουκ ντουκουντουκουντουκουντουκ που πείραζε εκεί το cutoff και το resonance, αχχχχ αιωνία του ή μνήμη. 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δυστυχώς ο Βαγγέλης έδινε λογαριασμό στις δισκογραφικές εταιρείες. Αυτές οι κακομοίρες εάν δεν πουλήσουν δεν προωθούν και ο Βαγγέλης σαν ελεύθερη ψυχή που ήταν δεν τον ενδιέφερε να είναι διάσημος. Του έλειπε ο ναρκισσισμός. Θεωρούσε όμως μέχρι το τέλος ότι η μουσική του ήταν παρεξηγημένη και ήταν έτσι γιατί έπρεπε να γράψει κάποια hit. Αναγκάστηκε να γράψει κάποια hit για να εχει τα εργαλεία που χρειαζόταν. Το εύρος της μουσικής του, που είναι τεράστιο, δεν προβλήθηκε ποτέ. Είχε λοιπόν να δώσει λογαριασμό σε μια βιομηχανία που είναι στην ουσία διαφημιστική. Αυτό τον Έφθειρε. Δεν είχε social media δεν είχε Twitter. 

My αλήθεια είναι πως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης έχει το κοινό του. Μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά το έχει. 

• Συμφωνώ 2

ο χρόνος αρκετός 

7 λεπτά πριν, atreu73 είπε

αλήθεια είναι πως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης έχει το κοινό του. Μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά το έχει. 

Αφού δεν είχε γκρούπις.....τι το θες..

Πέρα απ'την πλάκα RIP σε αυτόν τον μεγάλο παγκόσμιο καλλιτέχνη!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου