Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με λαμπάτο

Miltos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας κύριοι,

Έχω έναν λαμπάτο τον Randall_rg50tc. Μου έκανε κάτι προβλήματα με πτώση έντασης και φυσήματα, άλλαξα την V1 και τη V2 και έστρωσε.

Όμως παρατήρησα ότι όταν δυναμώνω το treble χαμηλώνει ο ήχος! Ναι καλά διαβάσατε.

Επειδή ακριβώς μου φάνηκε απίστευτο το δοκίμασαν και άλλα δύο άτομα και κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα.

Τι μπορεί να φταίει;

Σας επισυνάπτω το schematic όπου το EQ είναι πάνω αριστερά και αν περιστρέψετε το pdf τότε πάει πάνω δεξιά. 

Randall_rg50tc.pdf

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πτώση εντασης και τα φυσηματα είναι κλασική περίπτωση ανάγκης για νέες λάμπες.

Αυτό με το ποτενσιόμετρο και το χαμήλωμα έντασης δεν το έχω ξανακουσει. Κάνει κάνα χρατσαχρουτσα το ποτενσιόμετρο? Ρίχνει σταδιακά την ένταση ή απότομα?

Μάλλον δε γλιτώνεις τον τεχνικό...

(Για πλάκα, θα έβαζα τις παλιές λάμπες για να δω εάν επανελθει-πραγμα δύσκολο...)

Γιώργος

25 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Η πτώση εντασης και τα φυσηματα είναι κλασική περίπτωση ανάγκης για νέες λάμπες.

Αυτό με το ποτενσιόμετρο και το χαμήλωμα έντασης δεν το έχω ξανακουσει. Κάνει κάνα χρατσαχρουτσα το ποτενσιόμετρο? Ρίχνει σταδιακά την ένταση ή απότομα?

Μάλλον δε γλιτώνεις τον τεχνικό...

(Για πλάκα, θα έβαζα τις παλιές λάμπες για να δω εάν επανελθει-πραγμα δύσκολο...)

Δεν κάνει χρατσα χρούτσα και ρίχνει την ένταση σταδιακά, σαν να έχει διπλή λειτουργία treble/volume! Δεν μηδενίζει την ένταση. Δηλαδή στο μηδέν δεν μπορούσα να κάτσω δίπλα στον ενισχυτή από την ένταση, στο 10 καθόμουν με μια μικρή ενόχληση από τα πολλά πρίμα.

Είχα τρεις 12ΑΧ7 από τις οποίες οι 2 ήταν ολοκαίνουργιες και μία "μάλλον καινούργια". Δοκίμαζα συνδυασμούς στις V1, V2 και V3 και τελικά έβαλα τις δύο καινούργιες στη θέση V1 και V2. Πάνω στις αλλαγές έβαλα και τις παλιές  αλλα δεν άλλαξε κάτι.

Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση, η V3 ήταν μακράν αυτή που ζεσταινόταν πιο πολύ σε κάθε άνοιγμα/σβησιμο του ενισχυτή. Δηλαδή οριακά θα ήθελα να εχω μια χαρτοπετσέτα να την πιάνω για να μην καώ.

Επεξεργασμένο από Miltos23

All the money of the world can't buy me

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου