Προς το περιεχόμενο

Superstrat συζήτηση, προτάσεις

sharpshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, fenderiarhs είπε

Μακραν η καλυτερη superstrat που εχω παιξει ποτε

Τις είχα ξεχάσει αυτές! Όντως το έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι top notch, η συγκεκριμένη έχει και τιμή καλή οπότε μπαίνει στα υπόψιν. Δε θα θέλει όμως τάστα? που πάνε πόσο περίπου?

Το set neck και το neck through λέω να το αποφύγω πάντως αυτή τη φορά. Οι bolt on έχουνε σκάσιμο και attack.

6 ώρες πριν, dimsonic είπε

define μη-στρογγυλές

ibanez rg πχ.

Αν ξέρετε τίποτα ψαγμένα μαγαζιά ή και luthiers που κάνουν custom όργανα πείτε!

4 ώρες πριν, fusiongtr είπε

Δεν πας να ρίξεις μια ματιά?

https://smart.noiz.gr/details.php?id=505434

με τίποτα!!!

κάτι τέτοιο θέλω

_DSC8442.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, sharpshooter είπε

κάτι τέτοιο θέλω

Λοιπόν θα σου πω κάτι, και πάρτο όπως θέλεις.

Υπάρχουν κάποιες Squier από τα 80s, που είναι ακριβώς αυτό που έβαλες στην φωτό, και εμφανίζονται πολύ συχνά στις αγγελίες.

Από προσωπική εμπειρία (έχω έναν φίλο που έχει μια τέτοια), θα σου πω ότι σκοτώνουν.

Είναι κάπως έτσι ....

https://reverb.com/item/2302776-fender-squier-showmaster-electric-guitar-duncan-designed-pickups-floyd-rose

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Κοίτα, δεν ακούω τα ξύλα και δεν αντιλέγω στο ότι μπορεί να είναι πένα. Αλλά, είναι τζόγος και θέλει μόντες για να "έρθει" που βαριέμαι να κάνω. Έχω σώμα dinky και Jem που απλά βαριέμαι να ασχοληθώ. Μια squier με τις σωστές αναβαθμίσεις και ταστοδουλειά είναι το ίδιο με suhr και anderson imo, αλλά ψάχνω έτοιμη.

Και αν είναι να κάνω την τράμπα πρέπει να μου αρέσει και εμφανισιακά, γιατί η esp μου εκεί με χαλάει βασικά.

Και σκέφτομαι με 1.5/2κ δε μπορεί να μην υπάρχει luthier που να φτιάχνει κορυφαία όργανα.

Προς το παρών από έτοιμες λύσεις τείνω προς τις charvel και θα ψάξω και τις μτχ hamer που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω.

Επεξεργασμένο από sharpshooter

10 λεπτά πριν, sharpshooter είπε

θέλει μόντες για να "έρθει" που βαριέμαι να κάνω.

Αυτή που είχα παίξει εγώ πάντως, ήταν φοβερή από "μαμά".

Χωρίς μόντες και άλλα τέτοια.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

12 ώρες πριν, sharpshooter είπε

...Μια squier με τις σωστές αναβαθμίσεις και ταστοδουλειά είναι το ίδιο με suhr και anderson imo, αλλά ψάχνω έτοιμη....

Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και να μουν ευτυχισμένος με όργανα χαμηλής τιμής. Όντως το setup είναι σημαντικό αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που αν δε τα καταλαβαίνει κάποιος όταν πιάνει μια κιθάρα καλό είναι μιας και δεν ξοδεύεται. Επίσης δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον το συνολικό feeling ενός οργάνου, το πιάνεις το δοκιμάζεις και αποφασίζεις.

12 ώρες πριν, sharpshooter είπε

...Και σκέφτομαι με 1.5/2κ δε μπορεί να μην υπάρχει luthier που να φτιάχνει κορυφαία όργανα.

Εγώ δεν ξέρω στην Αθήνα κάποιον που να το κάνει κάτω από 3000€ αλλά μεγάλη πόλη είναι, μπορεί να υπάρχει. Άλλο κόστος να σου δέσει κάποιος parts και άλλο να κατασκευάσει σώμα - μπράτσο + φινίρισμα. Επίσης, δεν είναι πολλοί αυτοί που κατασκευάζουν τα δικά τους parts. Partcaster θα πρότεινα απ' τη στιγμή που είσαι διαθετημένος να τα σκάσεις για Nash αλλά αν βαριέσαι, κοιτάς αγγελίες/καταστήματα και δοκιμάζεις.

*Φίλος έχει μια USA Fender Classic Floyd Rose HSS (του '95 αν θυμάμαι καλά). Είναι η πρώτη του κιθάρα αλλά για 2000€ που ανέφερες μάλλον θα την έδινε...

btw Γιατί δεν ψάχνεις για τις cotemporary squier strat, είχανε βγάλει και γαμάτο μοντέλο με Floyd και ανάποδο headstock.

Επίσης είχα δει το βίντεο του troggly για την Fender superstrat, φαινόταν φτηνιάρικη....

• Like 1

12 ώρες πριν, KostasP είπε

Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και να μουν ευτυχισμένος με όργανα χαμηλής τιμής. Όντως το setup είναι σημαντικό αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που αν δε τα καταλαβαίνει κάποιος όταν πιάνει μια κιθάρα καλό είναι μιας και δεν ξοδεύεται. Επίσης δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον το συνολικό feeling ενός οργάνου, το πιάνεις το δοκιμάζεις και αποφασίζεις.

Η esp είναι top of the line, έχω και les paul και jackson usa, ξέρω να ξεχωρίζω την ποιότητα. Έχω μία jem indonesia και μία dinky korea που κατασκευαστικά είναι για πέταμα, μια χαρά ακούγονται όμως. Αν το φινίρισμα ήταν σωστό λοιπόν, θα ταν το ίδιο! Που δεν είναι, για αυτό το λόγο δεν πρόκειται να πάρω squier. Βασικά ψάχνω για premium όργανο με την κάθε λεπτομέρεια σωστά τελειωμένη. Αν η suhr modern είχε σώμα στρατ αυτή θα έπερνα, όχι για τον ήχο όμως?

Όποια κιθάρα έχει την ίδια κατασκευή-βάρος, φοράει τα ίδια ηλεκτρικά και hardware θα ακούγεται το ίδιο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για βρώμικο ήχο με εφφέ κλπ.

13 ώρες πριν, KostasP είπε

του '95 αν θυμάμαι καλά

Δε θέλω μτχ. γιατί όλο και κάποιο "μάζεμα" θα θέλει, τάστα ας πούμε. Ψάχνω να το "κλείσω" το θέμα κιθάρα για αυτό ρωτάω και δω.

Μάλλον για charvel το βλέπω αλλά θα πρέπει να συγκρίνω usa με mexico πριν ψωνίσω?

Ειχα την παρακατω για σχεδον 2 χρονια. Λοιπον για μενα ισως το πιο ωραιο μπρατσο σε κιθαρα ππυ εχω πιασει ποτε. Το Floyd που εχει ειναι το 1000 series το οποιο ειναι εξαιρετικο δεν ξεκουρδιζει κλπ δεν εχει να ζηλεψει τιποτα αλο το γερμανικο. Οι μαγνητες ειναι οι γνωστοι υποπτοι jb/59. Ηχητικα για αυτο που θες ειναι ταμάμ  Εγω την εδωσα γιατι παιζαμε απο Ευρυδικη μεχρι whitesnake και η κιθαρα ηταν συνεχεια στα κάγκελα και δάγκωνε.  Τωρα βεβαια το μετανιωσα επρεπε να την κρατήσω  αλλα θελω να παρω την fender am pro ii hss και επρεπε να χρηματοδοτησω. Εχε υποψη σου εαν παρεις τη HH εχει εναν 3θεσιο επιλογεα που οταν αλλαζεις θεση επιλογης κανει ενα κενο (οταν αλλαζεις πολυ αργα τις θεσεις)  εγω τον ειχα αλλαξει και ειχα βαλει εναν 5θεσιο SUPERSWITCH και ειχα κανει τις συνδεσμολογιες. Στα μοντέλα  hss που εχουν 5θεσιο δεν υπαρχει τετοιο θεμα Για μενα εξαιρετικες κιθαρες για αυτο που κανουν

P.s την ειχα παρει στο καλυτερο χρωμα ever.

Επεξεργασμένο από ignantios
  • Like 2

RUN FOREST....RUN!!!!

Η esp έφυγε 1450. Μάλλον για εδώ με βλέπω https://www.thomann.de/gr/charvel_pro_mod_sd_hss_fr_e_bk.htm.

Αφού ακούω τα καλύτερα από τους πάντες, sassafras και άγιος ο θεός και τα ρέστα αγιασμός?

Ας ελπίσουμε να φτάσει στον αγοραστή της in one piece, με χει φάει το άγχος!!!

• Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου