Προς το περιεχόμενο

Eρωτηση (και μεγαλη απορια) για ενισχυτες.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα είναι ότι σε μερικούς ενισχυτές κάθεται γιατι ταιριάζουν τα συχνοτικά χαρακτηριστικά.Σε άλλους που μπορεί να έχουν πιο πολλά μεσαία πχ λόγς κατασκευής θα ταιριάξει λίγο περίεργα οπότε θα χρειαστούν εκ νέου ρυθμίσεις.Μιλάμε πάντα για flat ρύθμιση.Δεν είναι το ίδιο ένας Fender με έναν Marshall με όλα στη μέση :wink:

+1000 :wink:

θελει αλλα patches το καθε μηχανημα.. 8)

Εδώ εγώ έχω άλλα patches για κάθε μαγνήτη. :wink: :wink: :wink:

¶λλος Eric Johnson :lol: :lol: :wink:

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator
Το θέμα είναι ότι σε μερικούς ενισχυτές κάθεται γιατι ταιριάζουν τα συχνοτικά χαρακτηριστικά.Σε άλλους που μπορεί να έχουν πιο πολλά μεσαία πχ λόγς κατασκευής θα ταιριάξει λίγο περίεργα οπότε θα χρειαστούν εκ νέου ρυθμίσεις.Μιλάμε πάντα για flat ρύθμιση.Δεν είναι το ίδιο ένας Fender με έναν Marshall με όλα στη μέση :wink:

+1000 :wink:

θελει αλλα patches το καθε μηχανημα.. 8)

Εδώ εγώ έχω άλλα patches για κάθε μαγνήτη. :wink: :wink: :wink:

¶λλος Eric Johnson :lol: :lol: :wink:

Ε όχι κι έτσι..... :wink:

Απλά, να, προσέχω μερικά βασικά πράγματα. Για παράδειγμα, όταν φυσάει νοτιάς, κουλουριάζω αριστερόστροφα το καλώδιο κιθάρα-προς-κομπρέσσορα. :lol: :lol: :lol:

• Moderator

Ασφαλώς! Γλυκαίνουν τα πρίμα χωρίς να χάνω σε σκάσιμο και ατάκα.

Όλα αυτά βέβαια ιχύουν όταν παίζουμε στο βόρειο ημισφαίριο γιατί στο νότιο ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα. :lol: :lol:

Πέραν της πλάκας, για το φίλο μας που έθεσε το αρχικό ερώτημα θα ήθελα να προσθέσω το εξής:

Όταν στέλνουμε το σήμα από μία πεταλιέρα στον ενισχυτή πρέπει να έχουμε το νού μας στη στάθμη εξόδου της πεταλιέρας αλλιώς αν αυτή είναι πολύ ψηλή θα αρχίσει να παραμορφώνει το στάδιο της προενίσχυσης του ενισχυτή. Κατά κανόνα προσπαθούμε να κρατάμε τη στάθμη των patches εκεί που είναι και η στάθμη της κιθάρας (στο bypass). Σε high gain ήχους από την πεταλιέρα μπορεί να μην παρατηρήσεις την παραμόρφωση από τον ενισχυτή, (καθώς είναι ήδη ψαλιδισμένος ο ήχος) απλά να αλλάξει η χροιά του από την επιπλέον παραμόρφωση του ενισχυτή.

Επίσης, οι high gain ήχοι αλλάζουν δραστικά χροιά όταν παρεμβαίνουμε με τα eq, ή όταν τα τους στέλνουμε σε ηχείο /amp με διαφορετική φασματική απόκριση. Οπότε ασφαλώς χρειάζεσαι διαφορετικά patches ανάλογα με τον ενισχυτή, ιδιαίτερα για τα γκάζια.

υπαρχει και μια αλη λυση :D πετα το pod και παιξε με τον ενισχυτη.θα εχεις καλυτερο ηχο :idea:

ο σκουπιδο-ντενεκες δωρο απο εμενα :D :D

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

• Moderator

Παίδες νομίζω ότι ο sadsoul1980 που έθεσε και το αρχικό ερώτημα "την έχει κάνει" εδώ και 2 μέρες κι εμείς καθόμαστε και μιλάμε μόνοι μας. Σαν "λαγός" στο στίβο ένα πράγμα. :lol: :lol: :lol:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου