Προς το περιεχόμενο

Καλύτερη κιθάρα για εναλλακτικό ροκ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Fender stratocaster είναι το industry standar για αυτήν την περίπτωση

Κι εγώ που νόμιζα ότι για εναλλακτικό ροκ το "industry standard" είναι οι Telecaster...

(έχω βαρεθεί να τις βλέπω) :lol:

Έλα ντε...

~Welcome To My Nightmare~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 115
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Στα συγκροτήματα που αναφέρθηκαν (Red Hot Chilli Peppers,Muse,Placebo,βρετανική indie σκηνή(Oasis,Blur...) ) ούτε 1 δεν παίζει με τελεκαστερ παρά με στρατο, jaguar, lp και άλλες, άλλες, άλλες... Και η μέση κιθάρα όλων αυτών είναι η στρατο.....

Αντίθετα τελε βλέπω συνεχώς σε μπλουζοτζαζοροκαμπιλο καταστάσεις :wink:

Γιαυτό και πιστεύω ότι είναι ψιλοάκυρη η ερώτηση

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Στα συγκροτήματα που αναφέρθηκαν (Red Hot Chilli Peppers' date='Muse,Placebo,βρετανική indie σκηνή(Oasis,Blur...) ) ούτε 1 δεν παίζει με τελεκαστερ παρά με στρατο, jaguar, lp και άλλες, άλλες, άλλες... Και η μέση κιθάρα όλων αυτών είναι η στρατο.....

Αντίθετα τελε βλέπω συνεχώς σε μπλουζοτζαζοροκαμπιλο καταστάσεις :wink:[/quote']

Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά πολλά από τα παραπάνω σχήματα χρησιμοποιούν tele.

Ο Graham Coxon των Blur παίζει πάαααρα πολύ με tele. Ο Brian Molko των Placebo παίζει συνήθως με SG και tele. Ο Frusciante των RHCP παίζει με tele, κάποιες Gretsch και strat (εντάξει, πιο πολύ με strat).

Γενικά, και η tele παίζει πολύ σε αυτά τα alternative...

Yes it is!!!

βρες μια φοτο των placebo με τελε, μέχρι στιγμής ούτε στο νε, ούτε σε 1 από τους δίσκους που έχω, δεν έχω δει. Στα Λαιβ μέχρι και με flying-v παίζουν. Οι blur έπαιζαν κυρίως με jag. Στον τελευταίο δίσκο, που δεν έχει όμως και πολύ σχέση με τον χώρο (άσχετο του ότι είναι δισκάρα) χρησιμοποιείται και η τελε. Μέχρι πριν όμως; Όσο για τους rhcp για 20 στρατο έχουν 1 τελε. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή δηλώνει φανατικός της φεντερ.

Και Τελε παίζει όπως πολύ σωστά αναφέρεις και στο αλτερνατιβ. Αλλά δεν είναι το στανταρ. Η στρατο και η lp-style περισσότερο.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

...βρετανική indie σκηνή(Oasis,Blur...) και δεν συμμαζεύεται.

Σορυ για το οφ τοπικ αλλα όχι και indie οι Oasis-Blur ρε μαν,σε μια άλλη αντιδιαμετρική πραγματικότητα ίσως.

Α και ο δικός μας γρατζουνιάρης με lpstudio παίζει.Πάνω κάτω αυτα που λές παίζουμε αν και περισσότερο δικά μας αλλα τεσπα κάνει για τον ήχο που θες όχι για το budget. Αν έπαιζα κιθάρα σε τέτοιο band θα έψαχνα μια καλή μεταχειρισμένη strat mexico,πχ είχα βρεί μια σε άριστη κατάσταση 300 ευρώ απο 560 κάπου απλά επειδή ο τύπος που την είχε δεν ενδιαφερόταν πια...

...βρετανική indie σκηνή(Oasis' date='Blur...) και δεν συμμαζεύεται.[/quote']

Σορυ για το οφ τοπικ αλλα όχι και indie οι Oasis-Blur ρε μαν,σε μια άλλη αντιδιαμετρική πραγματικότητα ίσως.

Ok το "indie" πάει γενικά στο brit-rock...Tέσπα έχετε να προτείνετε συγκεκριμμένες κιθάρες?Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν?Μαγνήτες κλπ...

Λοιπόν.Ανάμεσα σε αυτές τις LP τι διαφορές υπάρχουν?Αν υπάρχουν,γιατί από ότι φαίνεται...

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_standard_cherry_sunburst.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_lp_standard_plus_vsb.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom_black.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom.htm

βρες μια φοτο των placebo με τελε' date=' μέχρι στιγμής ούτε στο νε, ούτε σε 1 από τους δίσκους που έχω, δεν έχω δει. Στα Λαιβ μέχρι και με flying-v παίζουν. Οι blur έπαιζαν κυρίως με jag. Στον τελευταίο δίσκο, που δεν έχει όμως και πολύ σχέση με τον χώρο (άσχετο του ότι είναι δισκάρα) χρησιμοποιείται και η τελε. Μέχρι πριν όμως; Όσο για τους rhcp για 20 στρατο έχουν 1 τελε. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή δηλώνει φανατικός της φεντερ.

[b'] Και Τελε [/b] παίζει όπως πολύ σωστά αναφέρεις και στο αλτερνατιβ. Αλλά δεν είναι το στανταρ. Η στρατο και η lp-style περισσότερο.

O Brian έπαιζε με μια strat παλιότερα και τελευταία με SG.Mε tele ποτέ ή για πολύ λίγο.Στις αρχές έπαιζαν με Jaguar.Eνώ ο Stefan χρησιμοποιεί και μια lp(μου αρέσει πολύ).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου