Προς το περιεχόμενο

Korg & Kurzweil / Τι εστί CasioCZ 101

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ακούσατε λούπες απο το Pa1X και το Pa50 μαζί; Το Pa1X βγάζοντας ήχο απο 2 PV ηχεία αν θυμάμαι καλά (δεν ξέρω WATT) ήταν λες και έπαιζε πραγματικός ντράμερ (Λαϊκά τραγούδια).

στην εν λόγω ορχήστρα ήταν 2 πληκτράδες και ο ένας έπαιζε με το Pa50 (εντελώς παραδόξως) και χωρίς να με πείτε "ξερόλα" ήξερα πότε έπαιζε λούπες το Pa50 και πότε το Pa1X.

Βέβαια είναι το πλήκτρο του,είναι ότι στο Pa50 δεν έχεις πολλές δυνατότητες να φτιάξεις έναν ήχο,δεν έχει βασικές για μένα λειτουργίες πλέον όπως (Aftertouch,Portamendo) και είναι βέβαια και θέμα Design αλλα δεν είναι αυτό.

Όταν "παίζεις" κατα κύριο λόγο στο "δωμάτιο" σου,θέλεις λούπες,μην μου λέτε ότι το 50 με το 1Χ είναι πάνω κάτω τα ίδια,δεν θα συμφωνήσω με αυτό.

αυτό που μπορώ να πώ είναι πως αν πας σε αγορά καινούργιου πας στο Pa800,λόγο κόστους όμως,δεν θα με χαλούσε ένα "σε καλή κατάσταση" μεταχειρισμένο Pa1X.

Λέτε ο Αϊ Βασίλης να έρθει και το πάσχα φέτος?!?!?!?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Λοιπόν για κοιτάτε τι μπορούν να κάνουν ενάς "παλαβός" ΡΟΜ' date=' ένα PA-80 και ένα PA1XPRO.....

Απλά για την ιστορία ο Cita προηγουμένως είχε ένα I30 και είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο επόμενο βιντεάκι θα παίζει με το PA800.

Πάντως όσοι ενδιαφέρονται για τα εν λόγω θηρία ασ ρίξουν μια ματιά στο EBAY.[/quote']

Πάει η Kuraweil έχασε! :D :D 8O :D Μπορούν να το κάνουν αυτό 3 synth Kurzweil k2600 :?: Τέτοιο ήχο σαν το Casio ποιός μπορεί να βγάλει? εγώ λέω να ανοίξει και μια ψηφοφορία με Casio Vs Korg για να δούμε τελικά των νικητή των κατασκευαστών μέχρι το τέλος της σεζόν. :D

Παιδιά, πειράζει που σιχάθηκα τη ζωή μου με τον ήχο που άκουσα στα παραπάνω βιντεάκια; No offence αλλά ειδικά ο ήχος του Casio που έπαιζε ο τυπάς (ο Amza αν δεν κάνω λάθος) στο πρώτο βίντεο ήταν τουλάχιστον χάλια! Και το παλικαράκι με το Yamaha στο δεύτερο βιντεάκι, ψιλομούφα ήταν κι αυτός από θέμα ήχου. Σοβαρά (και χωρίς παρεξήγηση), τι ακριβώς είναι αυτό που σας αρέσει από τέτοιον ήχο;

Για το παίξιμο δεν μπορώ να πω, τα παλικάρια παίζουν γερά. Και πάλι δεν συμφωνώ με το όλο attitude και το feel στο παίξιμο αλλά σε αυτά τα θέματα ισχύει το "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" και δεν χωράει και πολύ συζήτηση...

Yes it is!!!

Οχι πες.. τέτοιο ήχο μπορείς να βγάλεις με το KORG TR ή να το ανταλάξουμε με ένα casio? :)

Τέτοιo ήχο βγάζεις με GEM χωρίς να το πειράξεις κάν.. από τη μάνα του.. επίσης έτσι είναι και κάτι απομιμήσεις βιολιών σε κάτι PSR-150.. άσε που ο Αμζάς με το casio παίζει ήχο από το triton που έχει απο κάτω. Και ίδια έπαιζε και με το trinity που έχει βγάλει video. Βέβαια κάποιοι επιμένουν για τον "καταπλητκικό" ήχο του casio και των "λαικών" Pa και A1000, παρά του γεγονότος πως ο άραβας έπαιζε με PSR-3000 (για τους γιαμαχακιδες το λεω αυτό αν υπάρχουν) και τα αράβικα αυτία και χέρια βγάζουν "κλάμα" με σαξόφωνο.. ούτε καν κλαρίνο. Αλλά εμείς τα βαφτίζουμε ελληνικά λαικά! Ευτυχώς που στα ελληνικά λαικο-σκυλάδικα δεν βάλανε arranger και κανένα casio ακόμα και κρατήσαν ένα επίπεδο. (επίπεδο.. λεμε τώρα.. :) )

+1.000.000 στον x_pap!

Πές τα ρε φίλε... Σημειώνω βέβαια ότι και με Triton ή Trinity να παίζει ο Amza αντί του Casio, ο ήχος του εξακολουθεί να μου φαίνεται αίσχος! Προφανώς είναι περισσότερο θέμα αντίληψης πάνω στον ήχο και λιγότερο θέμα καλών οργάνων.

Υ.Γ. Αυτή την ανταλλαγή με το Casio... πολύ τη ζαχαρώνω!!! :lol: :lol: :lol:

Yes it is!!!

Παιδιά' date=' πειράζει που σιχάθηκα τη ζωή μου με τον ήχο που άκουσα στα παραπάνω βιντεάκια; No offence αλλά ειδικά ο ήχος του Casio που έπαιζε ο τυπάς (ο Amza αν δεν κάνω λάθος) στο πρώτο βίντεο ήταν τουλάχιστον χάλια! Και το παλικαράκι με το Yamaha στο δεύτερο βιντεάκι, ψιλομούφα ήταν κι αυτός από θέμα ήχου. Σοβαρά (και χωρίς παρεξήγηση), τι ακριβώς είναι αυτό που σας αρέσει από τέτοιον ήχο;

Για το παίξιμο δεν μπορώ να πω, τα παλικάρια παίζουν γερά. Και πάλι δεν συμφωνώ με το όλο attitude και το feel στο παίξιμο αλλά σε αυτά τα θέματα ισχύει το "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" και δεν χωράει και πολύ συζήτηση...[/quote']

Συνάδελφοι, για να μην λέμε ύβρεις για αυτό τον μάστορα-τον Αμζά- να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

1. Στο βιντεάκι που παρέθεσα παίζει κάποιον ήχο από το Triton και πιστέψτε με είναι ήχος αγκαρία, ειναι ίσως και ο χειρότερος που έχω ακούσει από αυτόν. Έχω κατεβάσει δεκάδες βιντεάκια όπου ο μάστορας απλά ζωγραφίζει!

Ιδού κάποια από αυτά:

http://www.youtube.com/watch?v=8GvaZMXCe2

http://www.youtube.com/watch?v=LBEqa1U6i8c

Υπάρχουν και άλλα πολλά, μαγικά και στοιχεία να μελετήσει κανείς που ενδιαφέρεται και θέλει να μελετήσει!!!!!

2. Μυρίστηκα ψήγματα απαξίωσης. Καθείς στο είδος του μάγκες και ο λουμίδης στους καφέδες. Τα βαλκανικά, μακεδόνικα, ρόμικα, θρακιώτικα κλπ είναι και αυτά μουσίκη. Αν εσείς έχετε φλομώσει στις τζαζιές και στις ροκιές............δικαίωμά σας, γούστο σας και καπέλο σας!!!!!!!!!

Μην συμπεριφέρεστε όμως υποτιμητικά στην φολκλορική μουσική γιατί είναι άδικο και καλλιτεχνικά ρήχο. Αν κατάλαβα λάθος συμπαθάτε με προκαταβολικά. Αλλά η μουσική δεν έχει όρια, σύνορα και δεν μπαίνει σε καλούπια. Έτσι τουλάχιστον την έχω δει εγώ!!!!

:P :lol: :D :roll:

Και επειδή σας ακούω να υποτιμάτε και το CZ-101 αν παίζατε αυτό το είδος θα μας καταλαβαίνατε!!!!!!

Και κάτι που ακουστηκε για τα KRZ.....

Ψσσσστττττττττττ, έχω φτιάξει κάτι προγραματάκια τύπου CZ με την VAST που ακόμα και ο φίλος μου που έχει το CZ και το δουλεύει εδώ και ένα χρόνο σε πατάρι δεν μπόρεσε να το αναγνωρίσει και νόμιζε ότι ήταν το CZ ενώ ήταν το ταπεινό Κ-2000 μου!!

Γι αυτό ότι ακούτε στο βιντεο με τον Cita που το θάψατε για τα καλά μπορεί άνετα να βγεί με 1 Κ2600, μα πολύ άνετα σας λέω!!

Απλά οι Ρομάδες έχουν βολευτει με τα arrangers και τα υπόλοιπα Korg και κάνουν τη δουλειά τους έυκολα.

Βγάζουν ψωμάκι και το ψωμάκι είναι ιερό.......!

Ναι ψωμάκι... με το Triton από κάτω.. αυτό προσπαθώ να πω.

Για να μην παρερμηνευτώ.. ποτέ δεν είπα κάτι για τη μουσική και το είδος.. και ποιος είπε πως δεν παίζω κι εγώ; ;) Ούτε και ο Alchemist πιστεύω, αλλά για τον ήχο!

Δεν έγραψα δεν παίζει καλά ταξίμια ή του φεύγουν νότες ή τη χάλια μουσική είναι αυτή.. βλέπεις ο τύπος έχει πέσει στην αντίληψή μου και τον παρακολουθώ και δεν έχω πρόβλημα με το είδος μουσικής. Ακούω και παραδοσιακά κινέζικα για Tai Chi αν σε ενδιαφέρει :).

Για τον ήχο μιλάμε και γιαυτό είπα πως το casio εκτός από κοντρόλερ δεν παίζει κανένα ρόλο. Ούτε τα Pa παίζουν στον ήχο γιαυτό και ο amzas (κορυφαία η τεχνική "παίζω γοργά με το δαχτυλάκι σηκωμένο ψηλά" :) ) έχει synth πάντα για lead και τον παραδέχομαι για το είδος του όπως και αρκετούς άλλους σαν οργανοπαίχτη. Δεν έθιξα και δεν θα θίξω τον οργανοπαίχτη ποτέ.. για τα μηχανήματα και τον ήχο μιλάμε.. και ναι φίλε konnectora αν δεν μπορούσες να πετύχεις ήχο από casio με τα kurzweil ειλικρινά θα έπρεπε να το είχε κλεισει το μαγαζί η kurzweil. Μέχρι και ο πιτσιρικάς με το PSR-3000 έχει ήχο για το είδος της μουσικής που παίζει!

και ο amzas (κορυφαία η τεχνική "παίζω γοργά με το δαχτυλάκι σηκωμένο ψηλά" :) )

Τον βλέπεις να χρειάζεται και το 5ο ; :)

Βέβαια αν πάρουμε την μουσική όπως θα έπρεπε δεν θα αφηνε ο εν λόγω αμζά "νυχάκι" στο δακτυλάκι και ούτε θα έπαιζε ταξίμια με σαξόφωνο ο παραδίπλα του.ο καθένας όμως είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και όπως θέλει (οταν αυτό αφορά μουσική).

Δεν κρίνω x_pap απλά αφορμή αυτό που είπες για να συμπληρώσω και εγώ.

Τώρα όσον αφορά το Casio δεν νομίζω ότι είναι "απλά" ένα controller.Αφήστε τους "κλαψιάριδες" (λαϊκά,etc) να το γνωρίζουν αυτό.

Στο τηλέφωνο μόνο με τον ίδιο τον αμζά δεν μίλησα όσον αφορά το συγκεκριμένο συνθ.

Παντώς επειδή αναφέρθηκε,όσον αφορά το σηκωμένο δάχτυλο του αμζά (μη γελάτε με την φράση αυτή:)),προσωπικά και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου (η τεχνική).

Νομίζω πως όταν οδηγάμε πρέπει να έχουμε και τα 2 χέρια στο τιμόνι.

Βέβαια τα καταφέρνει και μάλιστα πολύ καλά κιόλλας με τα 4 απο τα 5 του δάχτυλα.

EDIT: μπορεί κάποιος να μου πει πια σειρά Korg υποστηρίζει επέκταση Moss; (ξέρω το Classic).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου